Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cukornita

338 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyíregyháza, Mező utca 27 sz, bútorozott és gépesített 1 szobás garzonlakás lakás kiadó. Költözhető: 2024. Április 25. Bérleti szerződés: Minimum 1 év  Leírás: A lakás egy 2003-ban épült, a tetőtérrel együtt 4 szintes, lift nélküli tégla épületben a 3. emeleten található. Ez a lakás  egyetlen…..
  Üdvözlünk Nyíregyháza abszolút belvárosában, ahol egy hangulatos egy szobás tetőtéri garzon lakás várja új tulajdonosát! Ideális otthon fiatal pároknak vagy egyedülállóknak, akik szeretnék élvezni a belváros nyújtotta kényelmet és pezsgést. Jellemzők:Elhelyezkedés: Egy belvárosi tégla épület 3.…..
Buli van!!!! Miket ihatunk , ha legalább úgy ahogy tartani szeretnénk a ketogén diétát? Vodka , Gin, Tequilla, Whiskey, Rum      ->   0 CH / 100ml Pezsgő, Vörösbor, Fehérbor   -------------->   3 CH / 100ml Zerós üdítők: ------------------------------------>   0 CH  / 100ml      ..
Hozzávalók: 1 evőkanál mandulaliszt 40 gr reszelt sajt 1 db tojás Elkészítés: A hozzávalókat elkeverjük, és gofrisütőben kisütjük. Készíthetjük édes vagy sós feltéttel. Ha az édes gofrit szeretnénk, akkor a tesztajaba mehet egy kis édesítő és vanília aroma, a sós gofrihoz pedig tegyünk…..
Hozzávalók: 1 karalábé főzve, csíkokra vagy vékony szeéletekre vágva sült bacon kocka túró tejföl Elkészítés: A karalábét megpároljuk és csíkokra vágjuk A bacon kockákat megpirítjuk, és a karalábéra borítjuk Hozzá keverjük a túrót és a tejföl, és mint egy túrós csuszát,…..
Nagyon finom, még kihülve is nagyon puha  brownie. Hozzávalók: 250g ricotta 2 db tojás 55g mandulaliszt 20g cukrozatlan kakaòpor 5g sütőpor Édesítő izlés szerint Tetejére cukormentes crunchy Mogyoróvaj  Elkészítés: Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. 23x23as…..
Egy tipikus ketogén 1 adag fehérjéből és két adagnyi zöldségből áll, jól megspékelve zsiradékkal. Fehérje: Csirke, Bárány, Tonhal, Tenger gyümölcsei, Sertés, Pulyka, Belső szervek,Lazac, Darálthús, Sonka, Makréla, Tojás Zöldség: Spárga, Brokkoli, Kelbimbó, Káposzta, Karfiol, Zelle, Uborka,…..
Hozzávalók: 200 gr házi sűrített tej 200 gr kókuszreszelék 20 gr kakaó Elkészítés: A sűrített tejet elkeverjük a kókuszreszelékkel. A feltüntetett mennyiség csak irányadó.Mivel nem egy bolti sűrített tejről van szó, így az állaga,, zsírtartalma sem egyforma. Annyi kókuszt tegyünk a…..
Hozzávalók:  250 gr mascarpone 2 evőkanál reszelt parmezán 200 gr reszelt cheddár (vagy bármilyen sajt) 2-3 gerezs fokhagyma 10 db friss bazsalikom levél (vagy 1/2 kávéskanál szárított) só,bors ízlés szerint  Elkészítés: A sajtokat keverjük krémesre Reszeljük hozzá a fokhagymát majd…..
Hozzávalók: 2 db tojás fehérje 1 csipet só 2 evőkanál őprított Stevia Erytrit 60 gr kókuszreszelék Elkészítés:  A kókuszreszeléket egy serpenyőben egy picit megpirítjuk. Nem sokáig pirítani, éppen hogy csak egy kis aranybarnás szint kapjon.A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá…..
Hozzávalók: 75 gr vaj 4 tojás 1/4 cup Stevia Eritryt 1 teáskanál vanília aroma 1 teáskanál sütőpor 2 evőkanál tejszin 1 cup mandula liszt Elkélszítés: Mindent összekeverünk, és szilikonos fánkformába töltjük.  175 fokos sütőben 15 percig sütjük, vagy ha van eéektromos fánksütőnk,…..
Hozzávalók: 140 gr kókuszliszt 6 db tojás 1 cs sütőpor 3 evőkanál Stevia Eritryt Vanília aroma 500 gr túró 3 dl tejföl pár csepp citromlé 1 csomag mirelit áfonya Elkészítés:  Az összes hozzávalók jól kikeverjük, 20x30 -as nagyságú tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben megsütjük.  ..
Ketó előtt soha nem volt szükségem sűrített tejre, mert semmihez nem használtam, viszont amióta figyelek arra hogy ne legyen az ételeimben hozzáadott cukor egyáltalán, és CH-ban szegény jó zsírokban gazdag ételeket fogyasszak, azóta nagy segítség, ha van a hűtőben egy kis sűrített tej. Szuperül…..
Hozzávalók: 4 db tojás 100 gr kókuszreszelék 4 evőkanál édesítő 2 teáskanál sütőpor Áfonyáshoz 100 gr áfonya (mirelit áfonya is jü, csak először szobahőmérsékleten olvasszuk ki, és hagyjuk hogy a víz lecsöpogjön belőle Csokishoz: 5 dkg cukrozatlan étcsoki, vagy 1 evőkanál kakaópor és 1/2…..
Hozzávalók: 20 gr Bambuszrost 10 gr kakaópor 3 db tojás 30 gr Stevia eritryt csipetnyi só 1/4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 1/4 teáskanál sütőpor Elkészítés:   A tojásoka szétválasztjuk A fehérjét egy kis sóval és eritryttel habbá verjük A tojások sárgáját kikeverjük a többi…..
Hozzávalók: csirkemell vagy felsőcomb A mázgához: 3 evőkanál szójaszósz 5-6 cikk fokhagymapüré 1 evőkanál avokádóolaj 1/4 evőkanál szezámolaj 1 lime kifacsart leve 1 evőkanál cukor mentes kechup vagy sűrített paradicsom Elkészítés: A csirkemellet beirdaljuk Egy tálban elkeverjük…..
Ma egy iszonyatosan finom pogácsareceptet hoztam,. Könnyű és gyors az elkészítése, szerintem nem több mint 10 perc, de sütéssel együtt is megvan egy fél óra alatt kigondolástól a tálalásig. A tésztával könnyű bánni, formázni, a végeredmény pedig egy finom, puha sajtos pogi, mely nemcsak ízre, de …..
Hozzávalók: reszelt sajt Elkészítés: Sütőpapírból egy serpenyő nagyságu kör alakot vágok, és bele helyezem a serpenyőbe. Beleszórom a reszelt sajtot, hogy mindenhol befedje a papírt és elkezdem melegíteni, amíg a sajt fel nem olvad. Ezzután a papírral együtt áthúzom egy tányérra, és…..
Hozzávalók:   2 evőkanál konzerves kókusztej 150 gr fagyasztott bogyós gyümölcs Elkészítés:  Az egészet bele egy aprítógépbe és már kész is :)  ..
Hozzávalók:   200 gr mozarella 1 evőkanál krémsajt 1 tojás 180 gr mandulaliszt 6 gr xanthan gumi 6 gr sütőpor 1 evőkanál Stevia eritryt 2 pipetta vaníliás flavdrops kiskanál olvasztott vaj vagy kókuszzsír a kenéshez Stevia eritryt + kakaó vagy stevia eritryt + fahéj a…..
Hozzávalók: 5 db tojás 3 evőkanál kókuszliszt 3 evőkanál Stevia-eritryt 3 evőkanál tejszin 40 gr olvasztott vaj Elkészítés:  A tojások fehérjéből kemény habot verünk A maradék hozzávalót jól elekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojások habját. 180 C'-os sütőben…..
Hozzávalók: 400 g cheddar sajt 200 g vaj 200 gr krémsajt 200 g sonka Elkészítés: Egy lábasba felteszünk vizet forralni. Ráhelyezünk a hőálló, kisebb edényt. Ebbe daraboljuk a cheddar sajtot, és addig tartjuk a gőz felett, amíg teljesen szét nem olvad. Küzben egy nagyobb tálcát…..
Hozzávalók: 500 ml 30%-os tejszin 1 ek frissen facsart citromlé Elkészítés: A tejszint addig melegítkük, míg gyöngyözni nem kezd. Ne forrjon fel, csak kb 82-85 fokos legyen Hozzáadjuk a citromlevelet, és ezen a hőfokon maradva további 5 percen át főzzük. Szobahőmérsékletűre hútjük, majd…..
Lehet nem ezekkel a receptekkel nyerjük majd meg az ország fagyija címet, de a forró nyári napokon jól jöhet egy kis jeges finomság. Hozzávalók: Alapkrém 150 gr mascarpone 2-3 evőkanál tejföl 1 dl tejszin édesítő ízlés szerint Elkészítés: Az alapkrém összetevőit össze turmixoljuk, majd…..