Regisztráció Blogot indítok
Adatok
muzeum

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nagyszoba a víz az úr? 2010.07.25 20:13:00
Most, hogy volt egy pár komolyabb felhőszakadás Nyíregyházam felhangosodtak a vélemények, hogy milyen rossz városunkban a csapadékvíz elvezetése. A felvetések jogosnak tűnnek az alábbi képeket nézegetve.    Sajnos tényleg van egy-két konkrét vízelvezetési…..
nagyszoba Rossz hírek a piacról 2010.01.25 12:19:00
Villáminterjú* Hámoriné Rudolf Irénnel (A Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft igazgatójával):Kérdés: a legutóbb leszavaztott előterjesztés helyett készít a város új koncepciót a Búza téri piac átépítésére?Válasz: Nem*Bocsánat a plágiumért ..
muzeum 2010.01.28 15:26:27
A városháza felújítását sem gondolták át teljesen. A már elavult, öreg, rosszul szigetelt, túlhaladott épület helyett érdemes lett volna valami újat és korszerűt létrehozni.

Minimum olyat, ami küllemben passzolna a Kossuth-tér arculatát meghatározó "életfa" - olajkúthoz.

Az adófizetők pénzével való pocsékolásnak tekintem, hogy a felső szinteken nem divatos márkáknak kiadható üzleteket shoppokat, tetőmélygarázst, multiplexet, élményfürdőt, tarzan-tanösvényt alakítottak ki, és az udvar nyilvánvalóan életveszélyes védett platánjai helyén nem nyílt barkácsáruház.

A díszterem, a polgármester irodája, illetve az alkalmazottak gazdaságosabb elhelyezésére mód nyílt volna a föld alatti hetedik szinten is, így biztosított lenne ennek az értékes agytrösztnek és kiemelkedően potens társaságnak a túlélése egy átlagos intenzitású atomtámadás esetén is. (Nota bene, a jelenlegi városépítészeti trendek láttán az atomtámadás ötlete egyre többekben merül fel).

További előny, hogy ha folytatjuk az előremutató trendet - nevezzük földalatti mozgalomnak - (ne csak a piac és a városháza, a múzeum, a könyvtár, a színház, az iskolák, óvodák is kerüljenek a föld alá - a Sóstói-erdő helyén pedig GYÖKÉRPARK-ERDŐ lesz), akkor csak a plázalakó zombik maradnak a föld felszínén.

Évszázadok múltán pedig a törökországi földalatti városokhoz hasonló egyedülálló világörökségi helyszínné válik Nyíregyháza.

stb.
Elvileg a közbeszerzés lenne az eszköze annak, hogy az államnak hatékonyan, olcsón vásárolhasson dolgokat. Erre sajnos sok ellenpéldát láthatunk, a közbeszerzési tenderek sok esetben nevetségesen magas beszerzési árakat eredményeznek. Erre példa a postásbicikli tender. Most itt a…..
nagyszoba Critical Mass 2009.04.23 18:52:00
Tegnap, mi kerékpárosok, megmutattuk Nyíregyházának, hogy mi is létezünk.Kb. háromszor annyian lehettünk, mint a tavaly először megrendezett eseményen.Jó volt látni, hogy politikai hovatartozástól függetlenül, mennyi ember tud egy közös cél érdekében összefogni.Arra…..
muzeum 2009.04.27 12:24:21
Én is ott voltam, de kissé hiányoltam az üzenetek egyértelmű megfogalmazását. Szerintem nem csak, és nem elsősorban erről van szó:

"Arra próbáltuk felhívni a városvezetés figyelmét, hogy nagy szükség lenne a városban kerékpárutak építésére."

Városon belül a kerékpárút csak részprioritás: mindenekelőtt a külső városrészek és a belváros közötti összeköttetésben van jelentősége a kerékpárutaknak. Nem vitatnám a fontosságát.
Viszont városon belül fontosabb, hogy a meglévő utakat biztonságosabban használhassák a kerékpárosok. Itt lenne teendő:
- Egyirányú utcáknál van lehetőség a szembeirányú kerékpárosforgalom megteremtésére. Egy példát sem ismerek
- A vakon végződő kerékpárutak- és sávok bekapcsolása sincs megoldva (pl. a Sóstói-úton)
- Nem ártana sajnos a kerékpárosokat is szabálykövetésre sarkallni (nagyon sokan nincsenek tisztában pl. a balra kanyarodás biztonságos és szabályos módjával, nem használják az irányjelzést, szembehaladnak az egyirányúban, bizonytalankodó közlekedésükkel megtévesztik a többi közlekedőt, a kivilágításról nem is beszélve)
- A városban elhelyezett kerékpártárolók többsége is rossz vicc. Nem csak a Kossuth-téren elhelyezett nyilvánvalóan alkalmatlan dizájntermékekre gondolok, de pl. máshol is teljesen ötletszerű helyeken vannak.

Szóval ezeket az igényeket és konkrét javaslatokat egy ilyen akciónál minél direktebben meg kell fogalmazni, máskülönben hóbortnak fogják az egész felvonulást tartani, ahol néhány száz ember kiereszti a szelepet.

Ja, és nem ártana, ha látnánk legalább néhány városvezetőt, vagy városházi alkalmazottat, akik biciklivel járnak.
Az alábbi levelet jutattuk el a Polgármester asszonyank a mai nap folyamán:Nagy örömmel vettünk részt ez év januárjában a közétkeztetés felülvizsgálatával foglalkozó bizottság munkájában. Véleményünk szerint ez egy széles társadalmi réteget érintő kérdés, amely…..
Legalábbis a a városi energetikus szerint. 2008 őszén készített - vezetői megrendelésre - egy tanulmányt, melyben bebizonyítja, hogy aki gázzal fűt, az sokkal rosszabbul jön ki anyagilag, mint aki a távhőt használja. 2009. év eleje a gázválságról lesz emlékezetes. Ennek…..
nagyszoba szmog van, riadó nincs 2009.01.13 15:59:19
Nyíregyházán nincs szmogriadó. Hétfőn a szállópor koncentráció a határérték háromszorosa volt, de nincsen szmogriadó.   ORIGO: „Országszerte magas a szálló por koncentrációja a nagyobb városokban, amelyek közül vasárnap 11 órakor kilencben meghaladta a…..
Az EU-s forrásból finanszírozott Művház felújítás - Agóra program -, elvárása, hogy az adott intézményről, le kell választani bizonyos funkciókat. Legalábbis ezt mondja a város vezetése. Ezért a Művelődési Házból ki kell szervezni a Kölyökvárat, amiből - ha már úgyis…..
nagyszoba a lista 2008.11.23 14:09:00
Élményfürdő építéseTemető kerítés építéseJózsaváros rehabilitációjaA kiskörút továbbépítéseKorzó építésSétálóutca a belvárosbanOBI építése egy sportpálya helyénEsélycentrum létesítése a régi…..