Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whynot7

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Szeptemberre készül el az egészségügyi akcióterv – jelezte a minap egy interjúban Réthelyi Miklós nemzeti erőforrásokért felelős miniszter. Hogy mit fog tartalmazni a koncepció, arról ma még keveset lehet tudni, ám a közelmúltban felröppent hírek szerint, az…..
whynot7 2010.06.25 23:28:09
Szerintem az elv (egészségtelen életmódot folytató ember fizessen többet) jó ötlet (persze megint bele lehet kötni, hogy az a gondoskodó ÁLLAM ugyan már miért akar ebbe is beleszólni, és ne köpjön már bele a kisemberek levesébe), viszont a megvalósítása lehetetlen.

Ahogy a posztoló is rámutat: ki döntené el, hogy mi számít egészségtelennek, miért büntetnénk az eladót? Ha komolyan felvetődne az elképzelés, akkor a kemény lobbicsoportok (gyorsétterem láncok, üdítőgyárak) alaposan beleköthetnek abba, hogy az ő termékeik miért kerültek bele, másoké meg miért nem. Szerintem ezt képtelenség eldönteni, és még ha el is döntik, akkor sem lehet igazságos, és nem jelentene megoldást az alapvető problémára: az elhízásra, ami tényleg a legnagyobb "fertőzés" itthon is.

Én úgy gondolom, hogy miután egységenként 10 forintos költségről van szó, ezért az új adó célja (ha komolyan is vesszük) nem is a "nevelés-büntetés", hanem sokkal inkább a plusz forrás kétségbeesett keresése a reménytelen egészségügy számára, amolyan vészmegoldás (egyik lehetősége). Hiszen 10 forinttal drágábban is ugyanúgy mindenki megvenné a hambit, a kolát meg a sültkrumplit.... sőt az emberek még csak el sem gondolkodnának azon (pedig az lenne az első és legfontosabb célja), hogy megvegyem-e vagy sem, talán 40-50%-os adókulcs mellett elgondolkodnának...

A harmadik dolog (az alapelv és a plusz forrás mellett), amiért jó h bedobták a köztudatba a hangzatos hamburgeradót az, hogy az emberek elkezdtek beszélgetni arról, hogy mi is egészségtelen és mi lehet egészséges étel, és mi is az a helyes táplálkozás. Szerintem már az is pozitív, hogy ezen elgondolkozhatunk...

A poszt hozzáadott értékéből ugyanakkor jelentősen levon az a tény, hogy szó szerint COPY PASTELT részletek vannak egy cikkből, ami a hamburgeradóval foglalkozott (
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134974&elemzesek=1), viszont hivatkozás egy szál sincs... Vagy lehet, hogy az én voltam figyelmetlen?!?!
Minden bizonnyal emlékezetes nap lesz Kósa Lajos számára a június 3-i, csütörtöki nap. Szavak helyett beszéljen inkább az alábbi grafikon:   Nem tudtam azonosulni a forradalmi helyzettel és biztos ezért állok értetlenkedve Szijjártó Péter szavai előtt, amikor azt…..
whynot7 2010.06.04 14:17:19
@a katona fehérben: Kösz, hogy megmagyaráztad a poszt lényegét, ugyanis én is csak azt tudom mondani (ha nem lett volna valakinek egyértelmű), hogy a lényeg a kommunikáción van, vagyis lett volna. A kedves politikusoknak azt kellene megérteniük, hogy - főleg amíg ilyen kiszolgáltatottak vagyunk, addig - a piacokat nem vehetjük semmibe. Tisztában kéne lenni azzal, hogy ilyen parás időszakban meg kell válogatni a szavakat.

Úgy tűnik, hogy a trend nem most fog javulni (már ami a kormányzati kommunikációt illeti): www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=3&i=134121
Az elmúlt időszak eseményei nemcsak a részvényekben, hanem az állampapírokban rejlő lehetőségekre is felhívták a magánbefektetők figyelmét. Sokan az állam által garantált hozamot igérő értékpapírok mellett döntenek, de mégis mit érdemes tudni az állampapírok…..