Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TANOS

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Árokásó Top100 Eva S. Balogh 2008.07.14 23:32:00
Méghogy egy nyugdíjas már csak a társadalom nyakán élősködő inaktív! Nyugger, mintegy. Ez lehet így mucsai feketeországunkban, de nem ám a fejlett Nyugaton. Ennek élő példája Eva S. Balogh. Eva S. Balogh, az '56-os emigráns mögött egy köztiszteletben leélt történészi pálya…..
TANOS 2009.11.20 21:50:42
Véleményem a NOL oldalán megjelent, alábbi LINK-el elérhető írásáról.

nol.hu/kulfold/a_cia_kerdez__iranbol_penzelik_a_jobbikot_

A CIA sajnos sokszor és súlyosat tévedett, megbízhatatlan forrásokból szerzett információival, rossz irányba befolyásolták az USA külpolitikáját.

Erre szolgáltat bizonyítékot, a NOL írása.

Idézetek a cikkből:

„Balogh Éva pedig válaszul egy az eseményen is bemutatott írását juttatta el lapunkhoz, amely tükrözi a Fidesz és a Jobbik viszonyáról alkotott nézeteit. Ebben a szerző Bauer Tamás "folytonosságelméletéből" indul ki, miszerint a két párt között nem lehet egyértelmű választóvonalat húzni.”
„Balogh Éva továbbra is aktuálisnak tartja a HVG egykori címlapját, amelyen Martonyi János akkori külügyminiszter teniszütővel próbálja hárítani főnöke, Orbán Viktor miniszterelnök irányában rúgott futball-labdáját. Orbán szerinte „egy nagy birodalom mindenható vezéreként” próbált feltűnni a külpolitikában, hogy a végére csak Silvio Berlusconi Olaszországával és Franjo Tudjman Horvátországával legyen jóban.”

Két megbízható forrásra támaszkodik Balogh Éva, tekintettel arra, hogy hazájától távol az Egyesült Államokban él évek óta.
Az egyik Bauer Tamás, aki közismert elfogult politikai véleményéről, akinek apja még az amerikai imperialisták magyar bérenceit verte az ÁVH börtöneiben.
A másik a HVG egykori címlapja, és az abból levon t következtetés.

Tisztelt NOL!
Milyen színvonalon álló „szakértőkre” támaszkodik a CIA és a NOL?

Hogy a Fidesznek mi köze van ahhoz, hogy a Jobbik kap-e pénzt Irántól vagy nem, azt valószínű csak Balogh Éva és a NOL zseniális újságírói tudják.
w Lassú hajnal 2008.11.24 08:30:00
A magyarok istene lusta dög. Most sikerült felfogni, hogy tényleg nincs pénz.   Ld. még: Hitel, világ, stádium..
TANOS 2008.11.24 22:58:27
Tóta W. Árpád Úr!

Ön írásával tevékenyen segítséget kívánt nyújtani, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azon törekvéséhez, hogy az ország pénzügyi és gazdasági nehézségeiért egyértelmű felelősségét a legnagyobb mértékben szétterítse, az ellenzéki pártokon túl, most már a lakosságra is.

Véleményem szerint a lakosság, mint választópolgár leginkább azért felelős, hogy az MSZP-t meggondolatlanul hatalomhoz juttatta úgy 2002-ben majd 2006-ban.

Az ugyanis bizonyított, (lásd. „öszödi beszéd”) hogy első sorban a Medgyessy majd a Gyurcsány kormány felelőtlen pénzügyi és gazdaság-politikája vezetett az ország legyengüléséhez. A későbbiekben pedig, a Medgyessy majd a Gyurcsány kormány az általa „kinevezett” MNB vezetés és monetáris tanács, továbbá a PFÁSZ elmulasztott olyan intézkedéseket, amelyek segítségével el lehetett volna kerülni a mértéktelen eladósodást, főleg devizában. Ilyen intézkedés: pld. a devizahitelezés tiltása vagy nagyobb mértékű tartalékképzésre kötelezni a bankokat, deviza-hitelezés esetén. Az említett intézkedések, a forint-hitelezésre kényszeríttette volna a bankokat és ezzel az általuk külföldről felvett és tovább adott devizahitelek helyett, a banki forint-betétek hozamainak emelésével ösztönözték volna a lakosságot a megtakarításra. A bankbetétek többségének nem volt reál-hozama, ugyanis a kamat alacsonyabb volt, mint az infláció és a forrásadó együtt.
A médiákban megszólaló felelős személyek, nem beszéltek a nagy mértékű devizahitelezésnek az államháztartás egyensúlyát veszélyeztető hatásáról, csak a lakosságot figyelmeztették a deviza-gazda országok kamat emelésének és a forint kedvezőtlen árfolyam változásának a törlesztő-részletekre gyakorolt következményeiről. A lakosság eladósodásának veszélyeiről szó sem esett. Azt állították, hogy a magyar lakosság eladósodása meg sem közelíti a nyugat európai országok lakosságának eladósodási szintjét. Magyarország felelős személyei közül nem volt senki sem érdekelt abban, hogy az egyre növekvő mértékű lakossági deviza-hitel felvételnek gátat szabjon.
Közben a csapból is folyt a reklám. Kedvezőbbnél kedvezőbb banki és kereskedelmi ajánlatok. Mi mindent lehet hitelre venni. Ugyanis ezzel biztosították, a többségében külföldi tulajdonú bankoknak és áruházláncoknak az extra nyereséget.