Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Midkemia

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben vicces kedvű Debil Gyurink megint jól kicseszett a gyökér elemzőkkel és a várt unortodox 10 bázispont helyett überunortodox 20 bázispontot nyisszantott a kamaton hót feleslegesen, négy hónapos mélypontra ütve a forintot, ennél sokkal fontosabb dolog is történt…..
A Viasat továbbra is számít a magyar sorozatfüggő társadalomra, és a Halottnak a csók után egy újabb sorozatnak is itt, a neten keres címet, éljen a webkettes életérzés. Adott egy középiskolás amerikaifutball-csapatról, annak játékosairól és edzőjéről, no meg az egész…..
Midkemia 2009.02.26 15:57:26
Midkemia 2009.02.26 15:58:43
Midkemia 2009.02.26 16:04:01
A küzdelem látványa mindig beindítja az embereket. Valamennyi sportág arra a csillapíthatatlan érdeklődésre épül, hogy aki a földön fekszik, vajon fel tud-e még állni. Erről szóltak például Rocky történetei, és a közönség akárhányszor megnézte volna, hogy a tönkrevert…..
A Capital Partners nevű brókercég paradigmaváltást hozott a hullamosáshoz és kutyaszappanfőzéshez hasonlóan népszerű telefonos zaklatás marketing világába: nem elég, hogy reggeltől estig otthonukban inzultálják az ártatlan lakosságot, ha valaki menekülni próbál előlük, azt…..
Midkemia 2009.01.23 14:42:09
Midkemia 2009.01.23 16:12:46
@moli: na ennek nem volt értelme.
Midkemia 2009.01.27 16:37:08
A cégről is írok pár szót, illetve arról, hogy hogyan zajlik a munka:


Öltöny, nyakkendő az elvárt viselet.
Senkinek sincs számítógépe a kereskedőn kívül, kivéve a menedzserek saját laptopjait. bemész, kapsz valami igénytzelen telefont a recepción. Az aláírásoddal igazolod, hogy magadhoz vetted. Majd leülsz a helyedre, 08:00-tól van egy meeting a piacok előző napi eseményeiről. 08:30-tól pedig elkezdődik a termelés.

Nosza rajta, itten van az utánozhatatlan sale koncepció, a szakma csúcsa:

Senkinek sincs számítógépe a kereskedőn kívül, kivéve a menedzserek saját laptopjait.

kapsz egy rakás adatlapot és elkezded felhívn az a rengeteg potenciális ügyféljelöltet aklikből rengeteg anyagod lesz, amiből később dolgozhatsz.

Ügyfelet felhívod (CANVAS hívás), rádumálod a tájékoztatóra. Utána nem hívhatod egy hétig:) Majd hívod egy hét múlva (ANTISALE hívás), amikor is jelentéktelen dolgokról beszélgetsz vele, bizalmasabbá teszed a légkört. Majd közlöd vele, hogy jelenleg nem tudsz ajánlani semmit, úgy teszel, mintha nem akarnál neki eladni semmit, de megígéred, hogy ha lesz valami jó üzleti lehetőség, akkor felhívod. Ismét egy hét szünet.
A következő hívás, már kőkeményen az eladásra megy rá (SALE). Naponta 2X van úgynevezett SALE a cégnél. 11:00-12:00 és 14:00-15:00 között. A "brókerek" kb. 100-an egy közös helyiségben SALE-elnek, hogy legyen tőzsdehangulata az egésznek és az üf. higgye azt, hogy a tőzsdén vagyunk.

Minden héten jön a központból anyag, hogy milyen részvényt kell ajánlani és milyen érvekkel, adatokkal kell alátámasztani az ajánlatot.

A kicsit hezitáló ügyféllel emelt hangon kell beszélni, hogy lássa ki a főnök és szigorú határidőt kell adni, különben elkezd gondolkodni és nem lesz belőle üzlet.

Ha beesik az ügyfél és szerződik is, akkor, az utalás megérkezése után elkezdhetsz neki üzletelni. Sajna mivel nincs géped, így csak a 15 perccel késleltetett árfolyamokat látod. A kereskedő megmondja, hogy mit veszel az ügyfelednek. Ha ellenkezel akkor bünti, 5-10-20k Ft, attól függ hányszor ellenkeztél. 20 m Ft-os üzlet után jár neked 500k Ft, de csak akkor, ha megforgattad 3x a pénzt (egy vétel-eladás egy forgatás), hogy a cég haszna is meglegyen, ami ugye 1,9% tranzakciónként, ami összesen 3,8% egy forgatásnál.

Az ügyfél részvénye emelkedik, akkor ha eléri a stoploss-t (1,9%-ot emelkedett, tehát a cég haszna már megvan) akkor ügyfél nem bukik, hanem pénzénél marad. Ekkor a kereskedő szól neked, hogy hívd fel az ügyfeledet és adasd el vele a részvényt.

Te felhívod, mindenféle hülyeséggel meggyőzöd, hogy el kell adni a papírokat. Ha nem akarod eladatni vele, akkor bünti… A kereskedő felhívja, azonosítás, pontos adatok, mi, mennyi, milyen áron, stb.. A részvény eladásra kerül és kezdődik a kör előröl.

Majd a kereskedő hasraütés szerűen kitalálja, hogy mit vetess az ügyfeleddel, megint felhívja, azonosítás, stb… ugyanaz a kör.

A cég keres, te keresel, az ügyfél meg nem keres. Ha bukik, márpedig sok ilyen van, akkor neked kell közölnöd vele a hírt és újabb befizetésre ösztönözni azzal a dumával, hogy ha nem tesz még rá pénzt, akkor kidobja a piac.

Nagyjából ennyi.

Ha kérdés van, szívesen válaszolok rá, amennyiben tudok.
Megőrülök ezektől! Szándékosan nem akartam eddig írni róluk, főleg így konkrétan megnevezni, de már mindent megpróbáltam, és nem lehet tőlük megszabadulni. Ez a leggusztustalanabban nyomuló cég, akikről valaha is hallottam.A "jó viszony" már több évre nyúlik…..
Újabb szupergyors válasz érkezett Szentgotthárd polgármesterétől a Borhotelben éjjel kifagyasztott vendégek panaszára. Leveléből ugyan nem igazán derül ki, naiv ügyfél melyik állítása nem felel meg a valóságnak, ellenben megtudjuk, hogy 40 év után most először…..