Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Guilelmus

0 bejegyzést írt és 287 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
Guilelmus 2020.02.09 13:09:31
@MEDVE1978: “semmije” - helyesen...
Ez a poszt kevésbé fog szólni a Mindenki című, új Oscar-díjas rövidfilmről, és sokkal inkább azokról az emlékekről és felismerésekről, amelyeket bennem indukált. És ezzel azt hiszem a film kritikájának javát le is tudtam. Hiszen mi lehet nagyobb elismerése egy műalkotásnak, mint az, ha a valóságra…..
A Hitler vezette III. Birodalom, vagyis a nácik uralta Németország belügyminisztere, a rettegett SS (Schutzstaffel) feje, a Gestapo és a mindenható Biztonsági Főhivatal első embere a Führer  fő bizalmasa, a rendőri és biztonsági szervek teljhatalmú vezére és a haláltáborok ura, maga volt a nácizmus…..
Guilelmus 2016.12.11 11:46:17
Nem rasszista, csak az iszlámot, a fanatizmust nem bírja. Mentségére legyen mondva, hogy ő két dologról beszélt a ma reggeli Mokkában - arról, hogy a nyaralása alatt kirabolták, illetve arról a reptérről jött haza, ahol másnap öngyilkos merénylők robbantottak, de Demcsák és Szebeni a török kalandra…..
A műsor hétfőn este indul a Viasat3 műsorán este tíztől, és a lényege, ahogy az a fenti videóból is kiviláglott, hogy a szereplők egy szál semmiben ismerkednek meg egymással egy trópusi szigeten, és mire összemelegednének, érkezik egy vagy több csábító, és választani kell, és továbbmenni, és a végén…..
Szerző: Kalmár Miklós    Az első világháborút követően Európa már többé nem volt az, ami korábban; felbomlott az Osztrák-Magyar Monarchia, keleten, Oroszországban forradalom és polgárháború zajlott, a győztesek és a vesztesek egyaránt a gazdasági csőd szélére…..
A Harmadik Birodalomban 1938-ban a legnagyobb ellenségnek kikiáltott zsidók mellett megkezdődött a cigányok összeírása és elkülönítése. 1940-től a megszállt lengyel területre szállították őket, és többségüket Buchenwaldban, Auschwitzban vagy Ravensbrückben meggyilkolták. Ez volt a roma holokauszt, a…..
Guilelmus 2016.01.16 13:00:53
@JTom: Nem hiszek a szememnek!:) Visszakerültek a "blogmotor" által negligált bejegyzéseim... Hát ez óriási!
Guilelmus 2016.01.16 13:10:06
@JTom: ja igen, azt a bejegyzésemet még mindig tiltja a "blogmotor", mely szerint Id. Antal József - a wikipedia által megerősítve -annak a hivatalnak a vezetője volt, amely a svábság deportálást bonyolította.
Guilelmus 2016.01.16 13:16:53
@JTom: Id. Antall Józsefről pontosan ezt írja a wiki:

1945-ben a Népgondozó Hivatal vezetője lett, melynek feladata a magyarországi németek kitelepítése volt: "Nemzetpolitikai szempontból nem kétséges, hogy Magyarországnak érdeke: minél nagyobb számban hagyják el a németek az országot. Soha nem lesz ilyen alkalom, hogy megszabaduljunk a németektől."

A tőről metszett dánokat ez nem zavarja? :)
Vitray Tamás a Borsban szólt be egykori mentoráltjának, akivel, ha minden igaz, 2008-ban vesztek össze valami piszlicsáré ügyön (valamelyikük kihagyta a másikat valami műsorból, vagy mittudomén), és azóta sem nagyon beszélnek egymással. A Bors egy gálán kapta el az 57 éve…..
NemGogol A halál móresre tanít 2015.10.07 10:22:14
Göncz Árpád a nyilatkozataiból, az írásaiból, az élettörténetéből ítélve, vidám, barátságos, közvetlen ember lehetett. Nagyon jó humora volt, nem vette túlságosan komolyan magát és szerette, tisztelte az embereket. A gonosz eszméket felismerte és nem próbálta azokat…..
Guilelmus 2015.10.11 22:58:39
@Voyager10: Mindenki ideje eljön egyszer, a Tiéd is. De nem mindenki válik bérenccé... Jellemző egyébként a fajtátokra, hogy ha kritika ér, akkor azt mondjátok, hogy az csak gyűlöletből fakadhat. Ráadásul - szemforgató farizeus módon - éppen a gyűlölet népe bélyegez másokat gyűlölködéssel...
Guilelmus 2015.10.13 23:23:05
@Voyager10: Ennyi tellett a géniuszodból? :)
Oly nagy vagy, és oly nagy a dühöd is. Megértem. Te valahol politológus is vagy, nemcsak az általános gyűlölet beszél belőled, hanem a személyes düh és a sértettség is, hozzáértő szakértelemmel, történelmi szemelvényekkel alátámasztva. És hát hol van hozzád képest holmi…..
Két Hitler kép között üzent az új tankönyvek megvásárlásáról egy pesterzsébeti tanítónő a Facebookon. A tanítónő - nem alábecsülve annak fontosságát, hogy a Kisszámolót a Kosutiban is meg lehet vásárolni - (amúgy egyik kedvenc könyvesboltom, ahol valóban minden…..
Guilelmus 2015.08.26 22:58:15
@mézeskalácshorror: ... a büdös jelzőt eddig csak más fajtával összefüggésben hallottam emlegetni...:)
Nagyon régi törzsolvasó küldött a minap levelet, amelyben leírta, hogyan is keveredtek fél évvel ezelőtt Lotaringiába. Hari Seldon és családja azon ritka emberek közé tartozik, akik (noha a nyelvtudás miatt kézenfekvő lett volna) nem Angliát választották – hogy miért és…..
Mandiner blog Sorsunk a holokauszt 2014.01.27 13:51:00
Vendégszerzőnk, Petri Lukács Ádám írása a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából. (Fotó: Fortepan) * Sokat képzelegtem gyerekkoromban arról a kígyót formáló, rubinszemű aranykarkötőről, amelyet a kerepestarcsai gyűjtőtáborban elvettek a magyar ifjak…..
Guilelmus 2014.01.27 23:13:02
@Holger Hartland: ja igen, múlt év decemberében fogadta el az OGY! :) és mi a helyzet a svábok kárpótlásával és a másfél milliárdért épülő emlékművükkel?:)
Guilelmus 2014.01.27 23:18:31
@biboldó: az a köze, h csak a broncipellős-lúdtalpas fajtád ellen állítólagosan elkövetett bűnök zavarnak, de mások szenvedését leszarod!
A cseh rendőrség nem viccel és megmutatja, hol a náci helye. Arccal a föld felé, vinnyogva. Lecke a magyar hatóságoknak. + Frissítve! Alaposan leosztotta a cseh rendőrség Prágában a CSKA Moszkva huligánjait, akik a Viktoria Pilzen elleni vereség és kiesés után nem bírtak…..
A TV2 szülinapos műsorvezetője Facebook-oldalán azt írta tegnap, hogy "valószínűleg ez az utolsó születésnapom újságíróként, riporterként, műsorvezetőként, nyilvánosság előtt élő emberként... Jövőre már minden csendes lesz". A comment:com megkérdezte a csatorna…..
Közel 230 millió forint közpénzből. Ha jól értettem, ennyicske támogatást kapott a Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalaptól a Megdönteni Hajnal Tímeát című keresztény-nemzeti vígjáték, amelyben – a név kötelez megfontolást követve – még friss, ropogós, de leginkább 30…..
hacsaknem Szégyelljük magunkat! 2013.07.08 17:26:08
Azt mondják, temetésre az megy el, aki meg akarja adni a végtisztességet a halottnak. Nincs rá illemszabály, de ahogy jó esetben az ember ösztönösen tudja, hogy ilyenkor mit szokás felvenni, úgy némi sejtése lehet(ne) arról is, hogyan kell viselkedni. A temetés nem látványosság,…..
Guilelmus 2013.07.09 08:54:26
Büntetőfeljelentést tett szerdán egy magát egyelőre felfedni nem kívánó magánszemély Csatáry Lászlóval szemben a kassai kerületi ügyészségen. A panasz szerint a legkeresettebb háborús bűnös nemcsak több, mint tizenötezer kassai zsidó származású ember deportálásáért…..
Garai-Édler Eszter sok társával együtt a szélsőjobb célkeresztjébe került, mert résztvevője volt 2012. július 16-án megrendezetett flashmobnak, amelyet Csatáry László lakása előtt tartottak. A flashmob résztvevői ellen hadjáratot indítottak, Efraim Zuroffal, a Simon Wiesenthal…..
Yaron Svoray, izraeli oknyomozó újságíró több száz kilogramm aranyért és platináért kezdett kutatásba. Szerinte ugyanis ennyi ékszert loptak el németországi zsidóktól, a világháború végnapjaiban pedig egy Berlin melletti tóba hajították a zsákmányt. A Stolpsee mélyén…..
Guilelmus 2013.02.22 12:31:16
@prukker: okt. 23-ával kapcsolatban helyesbítenék: a retkes zsidók és bolsevista bérenceik bosszúja volt a megtorlás. Egyébként azóta is náluk a hatalom, ezt kéne megtörni.-:)
Guilelmus 2013.02.22 12:41:23
@szatyi: rákosi = Rosenfeld Mátyás?-:)
Ez itt a reklám helye: ebben a nagyon rövid posztban említve lesz világháború, golf, egy legendás mozifilm, ami hét Oscar-díjat nyert, illetve megpróbáljuk tisztázni a kérdést: golyós volt-e Hitler? Ami ezeket a dolgokat összeköti, az nem más, mint egy ismert dallam.…..
Gondolom, nemcsak nekem unalmas a hétfői Gyöngyösi-beszédet követő hiszti, mely valami olyasmiről szól, hogy rekesszük ki azokat, akik megpróbálnak kirekeszteni bennünket azért, mert mi kirekesztjük őket a mi kirekesztésünkért (és lehet folytatni...). A beszédről nincs mit…..
A politikai napirendre került ügyek egy része erősen aszimmetrikus: ha egy országot katasztrófa sújt, nemzeti büszkeség tölt el, vagy olyan téma kerül a napirendre, amelyben a lakosság elsöprő többsége alapvetően azonos véleményen van, a politikai szereplők többsége…..