Regisztráció Blogot indítok
Adatok
promen

11 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barcelonában nem igazán meglepő, hogy a La Rambla, az ottani Váci utca környékén szinte minden a turistáknak szól. Igaz ez még a világhírű Boqueria piacra is, ahova ennek ellenére is nagyon megéri bemenni, de most egy másik helyet ajánlok!..
Megvan az a régi kép, amelyiken tizenegy melós ül egy acélgerendán, magasan Manhattan épületei fölött? A huszadik század egyik legismertebb és legtöbbször felhasznált fotójáról van szó, amely sokak szerint egy kor, egy szakma romantikáját szimbolizálja. Tegnap, szeptember…..
promen 2012.09.21 10:40:11
Lewis Wickes Hine számtalan képet késztett magas épületeken (pl. az Empire State Buildingen)dolgozó munkásokról. Semmi jelentőségét nem látom annak, hogy ez a kép beállított. A munkások jó része pedig mohawk indián volt, mert állítólag nekik nincs tériszonyuk.
www.google.hu/search?q=lewis+wickes+hine&hl=hu&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=7CZcUPqmIMfHsgaK2oHgBA&sqi=2&ved=0CB8QsAQ&biw=1280&bih=843
Mohawk skyscraper buildersNew York City has a Mohawk Indian community founded by the arrival of hired skyscraper construction workers of Mohawk and other Iroquois origin from the 1930s to the 1970s on special labor contracts to build bridges and skyscrapers, including the Empire State Building. The construction companies found that the Mohawks did not fear heights or dangerous conditions, but the contracts offered lower than average wages and limited labor union membership.[10]

A Mohawk community in Brooklyn called "Little Caughnawaga" had its heyday from the 1920s to the 1960s. Brooklyn Mohawks were mostly from Kahnawake.[11] The work and home life of Mohawk steelworkers was documented in Don Owen's 1965 National Film Board of Canada documentary High Steel.[12]

Approximately 200 Mohawk iron workers (out of the 2000 working at the site) have contributed to rebuilding the One World Trade Center. They typically drive the 360 miles from the Kahnawake reserve near Quebec to work the week in lower Manhattan, and then return on the weekend to be with their families. A selection of portraits of these Mohawk iron workers were featured in an online photo essay for Time Magazine in September 2012
Bocs, lusta vagyok fordítani...
A blog eddigi bejegyzéseiben hanyagoltuk a színházi előadásokat. Ez nem véletlen: a képzőművészetben az alkotó felelőssége egyértelmű, így ott azon se kell gondolkozni, kit zavarjunk le a felháborító produktumért a szénbányába. A színház egy kicsit bonyolultabb, mert egy…..
Hentai Jazz Romantika2 2010.08.27 11:03:00
Ildi, a szőke megkérdezte edzés után, hogy nincs-e kedvünk valamelyik nap átmenni, görkorcsolyázni. Adtam a lazát, de majdnem elájultam az azonnali vérátrendeződéstől. Két nap múlva átmentünk. Azalatt a két nap alatt vagy háromszázszor képzeltem el különböző…..
Hentai Jazz Bűnrész 2010.08.27 11:02:00
Közben bűnrészes lettem. Részben hülyeségből, részben ostobaságból. Mindenki elköveti a maga kamaszkori baklövéseit, kisebb bolti lopásokat, lerugdos egy pár visszapillantó tükröt, bezárt strandon fürdik, szóval hátborzongató és életveszélyes kalandokba keveredik, én…..
Hentai Jazz Romantika 2010.08.27 11:01:00
Volt lehetőségem a romantikára, vagy igazi hódításra, vagy mit tudom én, bárminek hívhatom, szexre nem a rutin, hanem önmagam kedvéért, ami többet használ az önbecsülésnek, mint száz olyan dugás, ahol rajtam kívül szinte bárki állhat (fekhet) a nő mögött (alatt, fölött),…..
A Zugügyvéd felkérésére született ez a cikk az Ügyvédvilág magazinba, okulásul itt is közzéteszi. Kevés publicitást kapott eddig,  ügyészi szemmel hol kezdődik az ügyvéd büntetőjogi felelőssége. Néhány személyes ügyészi gondolat az okiratot szerkesztő ügyvéd…..
Hentai Jazz heti átlag 2009.09.14 14:43:00
A következő egy évben alsó hangon ötven nővel voltam. Nővel..., tinilánnyal, csajszival, tizenöt-hat-hét éves kortársaimmal, akik számomra teljesen érthetetlen módon pusztán azáltal, hogy az adott környezetbe kerültek teljesen természetesnek vették, hogy egy kapcsolat a…..
Kár, hogy olyan kevesen hallgatnak közszolgálati rádiót, mert így rejtve maradnak a titkos kis kincsek, amiket a Kossuth spriccel széjjel a hársvirágillatú szombat estébe. Mindenki azt hiszi, hogy a Kossuthot csak nyugdíjasok hallgatják, és a fejükre szigszalagozott Sokol…..
promen 2009.06.17 17:43:12
@kiricsizoltan: Ne haragudj, akkor mit is írtál? Hogy nem látszik a korhatáros karika a rádióban? Amin nem akadsz fenn? Akkor most bármivel van gond? Lehet, hogy tényleg nem értem, hogy mit akartál mondani.
promen 2009.06.17 18:13:41
@kiricsizoltan: Vesszek meg, ha értem. Akkor mi a legfőbb baj? Nem tetszik?
promen 2009.06.17 18:36:39
@rincewind: Ó, most már értem! Van a Viliéknek egy másik hangjátéka, Lúdas Matyival vegyes magyar népmese, elég sajátos, tömegpusztító fegyvernek használják a libákat, az szerintem viccesebb.
Hentai Jazz tavasz 2009.05.21 18:25:00
Ha azt hittem, hogy legközelebb könnyebb lesz - persze, hogy azt hittem - hát kurva nagyot tévedtem. Pont ott maradt a pozícióm Bea ügyben, mint előtte volt. Kénytelen voltam beérni a napi többszöri maszturbálással, meg, hogy úgy kihajtottam magam edzésen futás, vagy úszás…..
Hentai Jazz Évvége 2009.01.22 16:52:00
Nagyjából így ment el az ősz. Tépte a lelkem a zene, az irodalom, az életről és halálról való elmélkedés és a baszott nagy búbánat, de alapvetően a nők érdekeltek, azaz érdekeltek volna. Bea nem bánta, ha időnként átöleltem, finoman tapiztam picit, de a picit szintnél le is…..
Hentai Jazz Év végéig 2009.01.20 17:52:00
Jött a köd, az eső, az első gimnáziumi félév, meg az erőnléti edzések. Csupa jó hír. Valamint moziban is voltam. Lehet, hogy ciki, hogy ilyen későn, de ezen az őszön voltam először családi, vagy iskolai szervezésen kívül moziban. Elég jól sikerült belehúzni. Kettő egyre…..
Hentai Jazz szeptember 2009.01.09 12:29:00
Szeptember. Iskola - új iskola, akkor kezdtem a gimnáziumot - és edzés megint. Az utóbbi talán nem is szeptember, inkább augusztus végén lehetett. Bea nem tagadott le - kicsit tartottam tőle, hogy meg sem ismer, vagy elfordítja a fejét - de nem is engedett közel, afféle kedves…..
Hentai Jazz stb. 2009.01.07 18:04:00
Augusztus utolsó két hetét a Szentendrei szigeten levő nyaralónkban töltötte a család. (Ezt a mondatot kérem spanyolul és angolul is, majd ugyanezt folyamatos múltban) Úsztunk a Dunában, szalonnát sütöttünk, a szokásos történet. Sokat sétáltam egyedül az erdőben és úton,…..
Hentai Jazz Keep walking 2008.11.26 17:27:00
A hogyan tovább picit hirtelenre sikerült. Ahelyett, hogy becsajoztam, moziban izzadó kezet fogdostam, smároltam és bénán pettingelgettem volna, rögtön sikerült fejest ugrani a médiász résébe. Mondtam már? Sportoltam. Rendszeresen és versenyszerűen. A nyári versenyszezont lezáró…..
Hentai Jazz Első lépés 2008.11.24 16:50:00
Mindig gyenge voltam a valósághoz.Évtizedek óta lógok a szeren. Múltat, jelent, jövőt, mindet elképzelem magamnak. Néha bejön. Általában nem. Megpróbáltam összeszámolni, hogy ez idő alatt hány nővel voltam (én hímnem), de nem ment. Nagyjából 200 fölött volt valamivel,…..