Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freshmen

60 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gasztroangyal következő adásában bemutatásra kerül Németh István ormánsági sajtkészítő munkássága, kövessétek az adást szombaton (április 6.án) 17:35-kor az m1-en! http://www.gazdasajt.hu/ Igazán finom és különleges sajtokat, tejtermékeket találhatunk kínálatában. Mi…..
A hétvégén megérkeznek önkénteseink Kémesre, Dorotea Angliából és Emanuel Romániából. Bemutatkozó soraikat az evs blogoldalunkon olvashatjátok. http://evskemes.wordpress.com/..
Kedves Érdeklődők! Az Ormánság Zöldút Munkacsoport sok szeretettel meghívja következő találkozójára, amelyet 2013. március 6.-án, szerdán 17 órakor rendezünk. A helyszín Harkány- Terehegy, Ostoros utca 4. és vendéglátóink Csupics János és Király Sándorné Bene…..
Sok szeretettel meghívjuk az Ormánság Zöldút Munkacsoport következő találkozójára. Melynek időpontja 2013. február 5.-e, kedd 17 óra, helyszíne a Csicseri Vendégház, Diósviszló. (Petőfi utca 76/b) Tervezett program: - Prezentáció az Ormánság természeti kincseiről Pálfai…..
Keressük Kémesre a lelkes, motivált evs önkénteseket Romániából, Angliából, Bulgáriából és Egyiptomból. EVS blogoldalunk, minden szükséges információval: http://evskemes.wordpress.com/ WANTED! A megtaláló jutalomban részesül. :)  ..
Van egy nagyon jó program, a Fiatalok Lendületben Program, aminek segítségével a fiatalok tudnak valamit a településükön tenni egymásért, vagy akár külföldön önmagukért. Ez egy olyan rendszer, amiben különböző szinteken különböző dolgokra tudnak pályázni. Hazai szinten…..
Fenntartható Ormánság 2013 2013.01.21 18:57:56
Hát tél van. Utálom. Végre egy kis hó is esett, azt szeretem. Nem vagyok fázós, szeretek beöltözni több réteg ruha alá, de azért enyhén legörbül a szám, amikor kilépek a ház ajtaján a hideg, latyakos, borongós, korán sötétedő télbe. Mert mi az, amit még szeretek? A fényt,…..
December 29.-én tartottuk az Európa Expressz zárásaként a hálózatépítő tréningünket. Valószínűleg a két ünnep közötti pihizős időszakban kevésbé akaródzott kimozdulni a fiataloknak, de azért így is akadtak vállalkozó kedvűek. Kémesen kívül képviseltette magát…..
Fenntartható Ormánság MEGHÍVÓ 2012.12.28 13:38:31
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk az Ormánság Zöldút Munkacsoport következő megbeszélésére 2012. december 29.-én, szombaton 16 órára a kémesi Malom Kemping és Turistaházba! A megbeszélést 18 órától a Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft évzáró eseménye…..
December 22.-én szombaton tíz óra és délután négy között bárki számára nyitva állt a lehetőség, hogy alkosson valami ünnepit a kémesi malomban. Tudom, ha programra hívunk embereket, a gyere a malomba annyit tesz, "gyere a malomhoz, tudod ahhoz a hatalmas tégla épülethez". De ez…..
December 22.-én szombaton karácsonyi alkotás a malomban! Várunk minden érdeklődőt szeretettel 10 óra és 16 óra között. ..
Résztvevőket keresünk a december végén tartandó egy napos képzésünkre!! A Fenntartható Ormánság szeretettel meghív téged 1 napos képzésére, ahová azokat a fiatalokat várjuk, akiket a több mint 6 hónapig tartó felkereső ifjúsági munkás programjaink során ismertünk meg,…..
Ebben az évben három Zöld klubos foglalkozáson vagyunk túl. A klub célja a természet, a növény- és állatvilág megismerése. Az Ormánság vadregényes vidéke kirándulásokhoz, kerékpártúrákhoz, a vízi világ megismeréséhez nyújt remek lehetőséget. Az első alkalommal…..
Ezzel a címmel indult útjára a Fenntartható Ormánság kisbusza, hogy naprakész információkat, önkéntes lehetőségeket, programokat juttasson el az ormánsági fiataloknak. Öt, hat fős önkéntes csapattal jártuk a településeket és egy tartalmas délután keretében…..
A Európa Expressz című felkereső ifjúsági munkával foglalkozó projektünk által volt lehetőségünk megismerkedni a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány munkájával. A szervezet elsődleges célja az alapfokú művészeti oktatás, a tehetséggondozás, a szociálisan hátrányos…..
2012. szeptember 22.-én Margitka emléktúrát szervezett az Együtt a Kémes Körzet Gyermekeiért Alapítvány kolléganőjük Tóthné Kaló Margit emlékére. A kerékpáros túra útvonala: Kémes-Kórós-Kémes volt és a malom kempingből indult. További képek:…..
Balatonföldváron került megrendezésre az őszi országos Eurodesk Találkozó szeptember 12.-e és 14.-e között. A szerdától péntekig tartó találkozón visszatekintettünk az év eseményeire és terveztünk a jövőre nézve. Veres Edit összefoglalta a féléves beszámolók…..
Augusztus 30.-a és szeptember 9.-e között rendezték meg Németországban a Handcrafting our future címmel ellátott nemzetközi ifjúsági cserét. A résztvevő országok: Törökország, Lengyelország, Litvánia, Görögország, Magyarország és persze Németország. A cserét a GoEurope!…..
Az Együtt a Kémes Körzet Gyermekeiért Alapítvány  a siklósi Dr. Horváth Béla Környezetvédő és Érdekvédő Egyesülettel együttműködve TÁMOP pályázatot nyert, melynek célja a térség fiataljainak társadalmi integrációjának elősegítése. A programok Siklóson és…..
Aki 2012 augusztus 1. és 5.-e között ellátogatott az Ördögkatlan Fesztiválra, a színesebbnél színesebb és igényes programok mellett nem kisebb nevezetességgel találkozhatott mint Bősz Jenő  szőttesei és nem kisebb látványossággal, mint a Rural ReAction című nemzetközi…..
Idén nyáron immár harmadik alkalommal rendeztük meg a nemzetközi ifjúsági cserénket Július 15 és 30 között. Kilenc országból vártuk a 16 és 30 év közötti fiatalokat a kémesi malomba. Több, mint hatvan ember, 9 ország, 9 féle nyelv, kultúrák találkozása, színes…..
Az Eurodesk hálózat tagjaként a Fenntartható Ormánság Nonprofit Kft júniusban részt vett egy tanulmányúton. A kirándulás célja az volt, hogy megismerjünk más régiókban működő ifjúsággal foglalkozó szervezeteket, munkájuk módszereit, körülményeit az önkénteseket,…..
Idén nyáron ismét megrendeztük a nagyszabású nemzetközi ifjúsági cserénket, amelyre kilenc ország fiataljait vártuk. A résztvevő országok a magyarok mellett Horvátország, Franciaország, Németország, Görögország, Lengyelország, Lettország, Törökország és Szlovénia. A…..
Hogyan használjuk fel a háztartási hulladékot?- ez lehet a jelmondata annak a szemléletformáló műhelynek, ahol az ormánsági fiatalok 10 hónapon át vehettek részt újrahasznosító foglalkozásokon a kémesi malomban Kovács Orsi vezetésével. A program helyi kezdeményezésből…..
Március 23.és 25. között tartotta tavaszi képzését a Magyar Ifjúsági Konferencia. A magyarországi és határon túli fiatalok és szervezeteik képviselői 1999-ben hozták létre a Magyar Ifjúsági Konferenciát, amely egy olyan fóruma a fiataloknak, ahol képviselőik együtt…..