Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eriv93

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Iszonyatosan hosszú nyűglődés után döntött arról a Starbucks, hogy belép a magyar piacra. Ezzel gyakorlatilag az összes jelentősebb konkurenciát beengedte maga elé, majd kiválasztotta Budapest legbénább helyszínét, a kissé már lelakott, kellemesnek egyáltalán nem mondható…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
  Hétvégén egy szülinapi buliban voltunk, ahonnan - jó szokásunkhoz híven - egy kölcsön mesekönyvvel tértünk haza. A könyvajánló szerint a mesekönyvben a kedvenc hercegnőink (Hófehérke, Csipkerózsika, Bell, Jázmin, Ariel, Hamupipőke) megmutatják, hogyan tehetjük…..
w Lassú hajnal 2008.11.24 08:30:00
A magyarok istene lusta dög. Most sikerült felfogni, hogy tényleg nincs pénz.   Ld. még: Hitel, világ, stádium..
eriv93 2008.11.24 15:01:45
üdv mindenkinek!

amikor fábry és vágó vitatkoztak a szokásos semmin, makovecz imrének volt egy
érdekes hozzészólása a lényegről:

"A beszélgetésből kiderül, hogy a csapda hibátlan. Arról beszélnek, amiről nem érdemes. Egyébként is, a beszéd ideje elmúlt. Két különös tényt írok le, mindkettő a „politikusok" magatartásának és ambícióinak eredménye.

1/ a/ 100 + 20 Ft bevételből:

20% áfa
24% NYBA
5% EGBA
16% társasági adó
3% MAJ
2% iparűzési adó
1,5% szakképzési hozzájárulás
36% személyi jövedelemadó
11% egészségbiztosítás
4% különadó

összesen 111,5 Ft-ot kell az embernek visszafizetni. 120 Ft-ból marad 8,5 Ft.

b/ Egy munka elvégzése után a számla benyújtásával egy időben kell 20%-ot az államnak befizetni, ha kifizetik a számlát, ha nem.

2/ A kivitelezők egy négyzetméter lakást kb. 170 000 Ft-ért építenek meg. A fenti felsorolásnak megfelelően ennek 87%-át átadják az államnak (azt csak én teszem hozzá, h ennek a tetemes része adósságszolgálatra megy -"ha beledöglünk is fizetjük"- csak azt nem tudom, mi a faszér). A külföldi-magyar lakásforgalmazó cég 350-550 000 Ft-ért adja el. Az értéktöbbletet nyereségadó-mentesen kiviszi az országból.

Ha csak ennyit tudnék egy országról, tudnám, hogy a lakosság vállalkozásait fokozatosan megszüntetik, csalásra kényszerítik, gyarmatosítanak.

Ezek nem hibák, hanem „eredmények". A cél egy kiszolgáltatott, alkalmazotti világ létrehozása.

más.
azokhoz, akik azt a képtelen hülyeséget szajkózzák, h túl jól éltünk stb. lenne egy kérdésem:

hogy lehet az, h a 80-as években fiatal házaspárok (rengeteg ilyet ismerek), ha egy kicsit iparkodtak, családi házat tudtak venni/építeni anélkül, h egy életre eladósítanák magukat? (nem, a válasz nem az, h hitelekből élt az ország, mert 89ig 1 mrd USD jött be és már akkor visszafizettünk 11-et.)

ma egy fiatalnak arra van max esélye, h vegyen egy 50 m2-es lyukat, és nyögje 30 évig az árát + a bankárok profitját.

tehát ki élt itt túl júl, és ki nyújtózkodott túl a takarón?