Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szlelesz

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ilyen örökölt  földdarabbal tényleg több a vesződség mint amennyit ér, és többe kerül megszabadulni tőle, mint az értéke. És a tulajdon kötelezettségekkel jár. Tisztelt Zugügyvéd !Tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan tudnék megszabadulni egy darabka…..
w Te sötétben bujkáló 2011.02.25 06:00:00
Van egy ordenáré hadművelet, amit úgy látszik, pártfüggetlenül el kell nekünk játszani, vagyis alighanem ezt kajálja a magyar, ami sajnos elég gyökér ízlésre vall. Gyurcsány Ferenc kezdte még első ciklusában, és most pontosan ugyanezzel próbálkozik az Orbán-kormány. …..
szlelesz 2011.02.25 14:06:37
@tomwar: Ne vitatkozz hülyével, mert le kell süllyedned az ő szintjükre, és ott meg legyőznek a rutinjukkal. (W.A.)
szlelesz 2011.02.25 15:48:33
@MetálFater: Csakhogy ne annyival fogsz többet fordítani a fogyasztásodra, mint amennyivel több lesz a béred, ergo a pénzed felhalmozódik, sok lesz belőle. Amiből sok van, az elértéktelenedik... isten hozott az inflációnál. Ezért szoktak mondani a közgazdászok, hogy az a kormány amelyik egyszerre ígéri a teljes foglalkoztatottságot és az infláció csökkentését az biztosan hazudik.
szlelesz 2011.02.25 16:39:56
@bebe tv: Hát azért ugye ez nem ilyen egyszerű :)
Mert ugye az a a szegény pék mondjuk eszi 3 napig a kenyeret, ami alatt vélhetően nem 1 kenyeret süt még meg hanem több ezret, ami után több 1000-szer 50Ft-ot fog kapni, amiből már ki fog jönni neki a következő adag kenyere.
Sziasztok!   Van Magyarországon olyan multicég ( Zalában) amely családcentrikusságra hivatkozva bevezette a 12 órás munkaidőt. Reggel 06 - 18 ig tart és 18 -06 ig. Több ezren dolgoznak 12 órát állva. A nagyfőnökök azt mondják, ha nem tetszik, el lehet menni.   Nem…..
szlelesz 2011.02.12 07:29:54
@Rob67: Sajnos rosszul számolsz. S mivel nem te voltál az egyetlen aki 40 órás munkahetet számol, ezért megpróbálom levezetni :)

3x12 + 3xP -val 6 hetes rotációk vannak, azaz 6 hetente fog ugyanúgy kezdődni a hét.
Tfh hétfővel kezdődik a 3 napos meló (12,12,12,P,P,P,12).
Ekkor az első héten 4x12 + 3xP hét van
Ugyanez igaz a 2. és 3. hétre. Ezután jön 3 olyan hét ahol 3x12 +4P van.
Az első 3 héten tehát 4x12=48 órát dolgozik a másik 3 héten 3x12=36 órát. Ez átlag heti 44 óra ami pont heti fél nappal hosszabb, mint ami az alapeset, azaz 2 hetente 1 normál munkanapot (vagy 3 hetente egy 12 órásat) ajándékba ad a munkáltatójának.

Így remélem
A bank ügyfele néhány hónappal a válság kirobbanása előtt döntött úgy, hogy eladja a meglévő lakását és vásárol egy új ingatlant. A pénzintézet „úgyis csak vagy egy évre kell” alapon a legkedvezőbb kamatozás mellett kínált jen alapú lakáscsere hitelét…..
szlelesz 2011.02.10 14:17:11
@smartdrive:
Már hogy a fenébe ne lett volna más lehetőség?
Költözhetett volna nem távhős házba.
Nagymamámnak sem volt kötelező beköttetni anno (1970) a gázt, csak akkor 1 m3 2 Ft volt, és úgy látta, hogy annyiért nem küszködik a cserépkályhával.
Most meg azon agyalunk hogy vissza kellene tetetni.
De ott vannak azok a személyek akik 4%-os állami támogatású lakáshitelt vesznek fel. Őket is én fizessem? Akik anno évtizedekig leírhatták a lakáshitelüket az adójukból, azok miért nem fizetik vissza most ezt az összeget?

A devizások többségének nem azzal van a baja, hogy megemelkedett a törlesztő, mert ezzel az értelmesebbjei kalkuláltak (én pl. úgy vettem fel, hogy ha az egyikünk fizuja kiesik, és duplájára nő a törlesztő, akkor se haljunk éhen, és megjegyzem hogy még most sem fizetek annyit havonta, mintha forintba veszem fel).
DE!! Amikor a bank fűnek fának adott kölcsönt, akkor abba nekem nem volt semmi beleszólásom. Akkor ennek a kockázata miért is engem terhel, ezt milyen jogon htk-za rám?
Amikor törlesztettem, akkor miért is a legrosszabb devizaárfolyamon kellett azt megtennem, miért nem a befizetés időpontjában esedékessel, vagy egy középárfolyammal?
Amikor az én adómból megsegítették, akkor arra miért nem lehet kamatot kérni?
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
szlelesz 2011.02.02 00:25:53
@tothh: Azért valljuk be hogy ez is csúsztatás (bár elég nagy részben egyet értek a befizetett adó függvényében alakuló szavazati joggal)

De ugye azért te is egyet értesz abban, hogy a jelenlegi inaktív szintúgy viseli döntésének következményét mint az aktív.

Tfh., adott egy család, 2 szülő meg két gyerek.
Ha a családi kupaktanács arról szól, hogy ki ossza be a kasszát, akkor, ha a két inaktív gyerek beleszólhat (függetlenül attól, hogy ők "inaktívak") hiszen az eredmény rájuk is kihat, mert ugye ha az alkesz papa lesz a kasszás, akkor vélhetőleg nekik sem lesz az asztalon semmi.
Ha viszont a szomszéd szólna ebbe bele, az már nem lenne teljesen kóser, mert az eredméyn őt semmiben nem érinti .
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
szlelesz 2011.01.05 19:27:23
@Kisbuszos: Nem, ha megnézed a kamerát, amikor még nem a zebrát mutatja, akkor látszik, hogy a taxis akkor érkezik. Valószínű, hogy a gyalogos őt elengedte, utána lépett le.
szlelesz 2011.01.05 19:55:00
@Dianna: "Avassuk szenté a gyalogosokat! Ők ártatlanok!"
Igen az autósok meg bunkók, a kisebbségiek lopnak a nem keresztény vallásúak elcsalják a pénzünket, stb stb stb.
Ez a cikk egy esetről szól, amit megörökített a kamera. Nem, nem arról a gyalogosról aki lóbálja a lábát, piroson átszalad, hanem arról a gyalogosról, aki egy gyalogátkelőn szabályosan közlekedve az út 2/3-ánál egy idióta elütött.
Ebben az esetben - hangsúlyozom ebben a konkrét esetben - igen a gyalogos ártatlan volt. Akárhova nézhetett volna, akár a valagomba is, mivel a rá vonatkozó ÖSSZES szabályt betartotta, ezért ő ártatlan.
Ha figyelmen kívül hagyom hogy a gázolás után milyen aljas volt az illető, akkor is ki lehet jelenteni, hogy az esetben 100%-ban ő a hibás.
A furgonosnak kb. 300 m-el előtte már táblák tömkelege jelzi, hogy veszélyes útszakaszhoz ér, ahol elsőbbséget KELL adnia. Ha ez meg tudja tenni lassítás nélkül, akkor az az ő dolga, de ha nem, akkor álljon meg, sőt tovább megyek tolasson vissza, mert neki ott el KELL engednie a gyalogost.
Vitatkozhatunk azon hogy miként kerülhette volna el a balesetet a gyalogos, de erről csak az a mondás jutott eszembe, hogy "ha nagyanyámnak töke lenne akkor ő lenne a nagyapám".
szlelesz 2011.01.05 20:10:08
@Dianna:
1, nem húztam fel magam
2, látom nem érted az iróniát (te általánosítottál, gondoltam én is belökök egy-két sztereotípiát)
3, sőt, át se kellett volna mennie az úton, egyébként is mit császkál késő éjszaka a városban. Ha rendes lány lett volna már 8-kor lefekszik... hogy tízre hazaérjen...
4, már párszor leírtam: ha autóval közlekedsz, és mész 90-el eszedbe se jut benézegetni minden mellékutcába, hogy nem akar e kihajtani 100-al eléd egy állat, mert természetesnek veszed, hogy védett úton haladsz, és mindenki elenged. Akkor sem fogsz fékezni, ha látod, hogy a felhajtani készülő autó teszem azt egy tank, mert tudod, hogy ugyan nagyobb és ha átmegy rajtad akkor a seneked fog átvillanni az agyadon, de tudod, hogy elsőbbséged van.
Na amiért te ilyen természetesnek veszed, hogy neked a főúton elsőbbséged van, ugyanígy veszi a gyalogos is a gyalogátkelőt. Letette a picike lábát, és onnantól a zebrán megáll az élet, pont.
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
szlelesz 2010.09.15 09:26:24
Sokan pedzegették, hogy a ki devizában vett fel hitelt, annak tudnia kell(ett volna) hogy milyen feltételekkel veszi fel. Ez csak részben igaz. Mivel a bank egyoldalúan módosíthatja a szerződést, növelhet kamatot, ezért ez így nem teljesen fedi a valóságot.
Amikor én vettem fel CHF-et akkor kb. 175 volt a frank, és ugy 35K körül volt a törlesztőm. Most 220 a CHF és 50K a törlesztőm. Ez azt jelenti, hogy míg a deviza ára 25%-al emelkedett, addig a törlesztőrészletem több mint 40%-al?! Miért is? Mert a banknak nőttek a költségei (IT eszközök devizaérzékenyek), nőtt a kockázati felár, sok hitel bedőlt... mind mind olyan dolog, amihez nekem semmi közöm, mégis a bank rám hárítja. Miért? Mert megteheti, mert egyoldalúan módosíthatja a szerződést. A legtöbb deviza hitelesnek - az értelmesebb fajtának - ezzel van baja.
Amikor felvettem, akkor természetesen tisztában voltam azzal, hogy a hitelem devizában van, ergo abban is törlesztek, és biza ha a deviza ára elmászik, az az én bajom.

De arról szó se volt [és tegye fel a kezét, aki a válság kitörése előtt tudta], hogy ha emiatt csökken a bank haszna mert kiderült, hogy Feri "elkúrta", akkor az is az én saram (mert a bank a rövidlejáratú hiteleken már nem tud pluszban kaszálni, azaz nem csak a kamaton akart nyerni), meg ha felmegy a papír ára akkor az is az enyém, meg Gizike fizuemelése is az enyém, meg Lakatos Dzsenifer bedőlt hitele miatti veszteség is az enyém.

De rendben, magamnak kerestem a bajt, oldjam meg egyedül (egyenlőre úgy néz ki hogy menni fog). De akkor kérem, hogy szíveskedjenek az állami támogatott hitelesek, a szoc. pol.-osok, a "fészekrakósok" is visszafizetni a támogatásokat, mert azt meg az én adómból kapták. Kérem a gázártámogatásosokat (én is gázzal fűtök), hogy legyenek szívesek szintúgy visszafizetni a támogatásokat, mert az is az én adómból ment.
(Miért nem látták előre, hogy ilyen magas lesz a gáz ára? Azt hitték, hogy sosem fog elfogyni? Ezt ugye 4 elemivel is lehetett volna tudni, tehát maguknak keresték a bajt.)
Kezd kissé kínossá válni, hogy a hazai ún. műveltségi vetélkedőkben, vagy legalábbis azokban, melyekben olyan kérdéseket tesznek fel, amik túlmutatnak mondjuk a "hogy hívják a szétszilikonozott ajkú playmate kutyáját?" kérdéskörön, egyre több bakit követnek el a…..
Magyarországon korán felnőttszámba veszik az embert, olyan szempontból főleg, hogy már egy gyerekkel is éppen olyan parasztok a boltban, mint egy kifejlett Naiv Ügyféllel. A Homárnak persze kevesebb gyerek írja meg az élményeit, mint szavazókorú, ezért külön üdvözöljük a 14…..
szlelesz 2009.11.17 10:28:26
@mijazma!?: Örülök, hogy visszaolvastál, csak szvsz nem a legmegfelelőbb helyről kezdted.
Ugyanis a panaszos levél 3. mondata (ebbe beleértettem a megszólítást is) emígyen hangzik:
"Mielőtt megvásároltam volna a terméket, megkérdeztem a pékáruknál található hölgyet (Zsófit), hogy az általam megvásárolni kívánt termék tartalmaz-e húst"
1, felhívnám a szíves figyelmedet az időhatározóra, amit a mondat elején találsz.
2, Ez természetesen nem zárja ki aszt, hogy az akció célja a műbalhé volt, de ez felveti az alábbi lehetőségek egyikét:
a, a fiatal jövőbelátó képességgel rendelkezik, és előre tudta, hogy y boltos hazudni fog, és ő majd balhézhat
b, a vevők megtévesztése abban az áruházban már gyakorlat, és erre építettek a fiatalok.
c, spontán volt a helyzet, és a fiatalok nem hagyták magukat

Mindenki döntse el, hogy melyik az igaz
szlelesz 2009.11.17 10:40:31
@atmerok: Teljesen tájékozatlan vagyok, például azt sem tudom, hogy a nagy tejtermelő helyeken már általában helyben pasztörizálják a tejet. Mint ahogyan azt sem tudom, hogy sok feldolgozókba szintén a termelő szállítja a tejet.

Bizonyára te is egyetértesz abban hogy a termék előállítása azért jóval költségesebb mint a járulékos költségek, főleg hogy ezek túlnyomó többségét a termelőre igyekeznek hárítani.
Valóban nem 400%-os a haszna a kereskedőnek elismerem, de hogy 100% megvan az tuti. (néz csak meg néha egy-egy akciót. Van amikor a felére leviszik a termék árát. Mondhatod, hogy diszkontálnak, de erre azt mondom, hogy törvény szerint NEM ÁRULHATJA A BEKERÜLÉSI ÁR ALATT, mert megvakkantja az APEH ).
Ez pedig azt jelenti, hogy a 220Ft-s tejem bekerülési ára MAXIMUM 110Ft lehet, ha annak árát 50%-al leakciózhatja. Ha ezt párhuzamba állítunk a Viktus kolléga cikkével (ahol elhangzik, hogy az önköltség 75Ft), akkor jól látható, hogy a járulékos költség (110-75) fele akkora, mint a termék előállítása.
szlelesz 2009.11.17 10:42:39
@szlelesz: upsz, nem aszt, hanem aZt
Én nem tudom, hogy Tornado86 komolyan gondolja-e a kérdéseit, amiket feltett a lenti levelében, nem is tudom, hogy lehet-e őt és a szabályosságot egy lapon említeni. Legutóbbi írásával sok indulatot és sokszáz kommentet generált, most itt az újabb sztori, kíváncsi vagyok, ti mit…..
Autófília Megettük a jövőnket! 2009.09.29 10:00:00
Ezt a fájdalmas kijelentést egy autófinanszírozásra szakosodott bank alkalmazottjától hallottam. A kijelentés ráadásul nem most hangzott el, hanem már pár évvel ezelőtt. A helyzetet reálisan látó szakemberek már akkor tudták, hogy válság nélkül is hamarosan reformra lesz…..
szlelesz 2009.09.29 13:39:23
Sokan emlegetik itt a pénzügyi tudatosság fogalmát, így vagy úgy megfogalmazva.
Azért kíváncsi lennék én rá, hogy hányan látják át a különböző pénzügyi konstrukciók mögött meghúzódó közgarázdasági elveket, akik nincsenek benne a banki szakmában. Megkockáztatom, hogy még onnan sem mindenki.
Ha valaki bemegy és deviza hitelt kér, jogos, hogy elvárjuk tőle, hogy tudja, hogy azért alacsonyabb a kamat, mert övé az árfolyamkockázat.
Ezalatt minden normális ember viszont azt érti, hogy ha 250HUF/EUR nál veszi fel a hitelt, és a törlesztő részlete X HUF, akkor az 300HUF/EUR nál értelem szerűen 300/250=1.2X lesz, azaz 20%-al megnő a törlesztő részlete.
Azt viszont szerintem már nem köteles tudnia, hogy a deviza hiteleket a bank úgy oldja meg, hogy más bankoktól rövidtávú hitelezéssel finanszírozza, és a bank haszna nem csak a kamat, hanem az, hogy ő olcsóbban jut a devizához, mint ahogyan nekem adja. Ahhoz sincsen semmi köze szerintem, hogy bizalmi válság lévén (ahol az egyik bank nem bízik a másikban!!), a bank drágábban jut a devizához, és azt is vele akarják majd kifizettetni. Sőt a magas devizaárfolyam miatt a bank különböző költségei (mint pl a külföldről outsourceing-olt IT, vagy a külföldről beszerzett számítógép, stb) megnőnek, amit szintúgy tőle kérnek majd el...
A fenti példában említett mértékű árfolyam növekedés, nem 20%-al hanem 50-60%-al is megnövelte a devizahiteles költségeit.
Na én ebben látom a bankok felelősségét.
Meg abban, hogy rendre hangoztatják, hogy nekik nem hasznuk van, hanem kamat marge-juk, mert hogy ők kockázatot vállalnak, ugyanakkor minden kockázati elemet a kedves hitelfelvevőre hárítanak, aki legalább 2x-esen köteles fedezetet biztosítani a bank pénzére.
Mai kulcsmondatunk az, hogy "akkor mér' jársz piacra?" Ezt mondta egy zöldséges Krisztiánnak a Rózsadomb tövében, szemérmetlen lehúzás közben. A válasz a címben feltett kérdésre pedig az, hogy ólmot vagy vasat tesznek a mérlegre. Sztori alant: Egy igazán kellemetlen,…..
szlelesz 2009.08.31 08:34:51
@cbc:
Látom átlátod a témát.
Nem tudom mivel foglalkozol, hogy ennyire belelátsz a mezőgazdaság helyzetébe.
Azért kell támogatni a mezőgazdaságot, mert:
A francia/holland paraszt 10x több támogatást kap. Mivel több támogatást kap, ezért még úgy is olcsóbban tudja eladni a termékét, hogy ideszállíttatja.

Ergo a magyar paraszt nem azért adja annyiért, mert a piacképtelen, hanem ennyi az előállítási ára. (nem hiszem, hogy annyira hatékonyabb lenne a francia mezőgazdaság, hogy még úgy is olcsóbb a termék, hogy jóval többet van vegyszerezve, és még szállítani is kell vagy 2000km-t)
Ha hagyod, hogy ez sokáig így menjen, akkor azt fogod tapasztalni, hogy a mezőgazdaságból tömegesen fognak az emberek "kivándorolni".
Ekkor tömegesen fogják eladni a földeket, amit a francia paraszt örömmel fog megvenni, a támogatott pénzéből.
Aztán behinti sóval(szándékosan nem azt írtam, hogy sz@rik rá, mert az ebben az ágazatban termelésnek számít :)), és - mivel már nincs helyi konkurencia (és nem is jöhet létre), eladja a termékét 2x olyan drágán mint most a magyar (a tőke így működik konkurencia hiányában).
Zoltán fiait alaposan megviselte a nyári tábor. Az egyiküket ellepték a kiütések, a másik hazaindulás előtt úgy beverte a fejét, hogy kettőslátása lett. Mint mindenki sejtheti, profi egészségügyi szakemberek jól szervezett szolgáltaást nyújtottak nekik, így órákon belül…..
szlelesz 2009.07.31 13:06:04
@MildJuice (...):
Tisztelt MildJuice!
Hátrább az agarakkal!
1, nem vagyok orvos. Soha nem is voltam, nem is akartam az lenni, ennek személyes okai vannak.
2, Hála az istennek nem vagyok az Ön fia.
3, Részeg az Ön kedves édes anyukája.
4, Mivel nem őriztünk együtt libát, ezért kérem Öntől mostantól a magázódó hangnemet.

Nem kötelességem Önnel egyetérteni, tudja egy demokratikus országban ez így működik.
Ez nem jogosítja fel Önt sem arra, hogy kioktasson, sem arra hogy alpári módon beszéljen velem.
Jelenleg én azt látom, hogy Ön az aki elássa magát, mivel érvelni az álláspontja mellett nem tud (vagy nem akar), ezért személyeskedni kezd, bár ez nem jelenti azt, hogy Önnek bármiben is igaza lenne.
Ön elvárja az orvostól azt, hogy Önt maximálisan kiszolgálja, ezért fizetni nem akar. Nem csak én állapítottam meg azt, hogy a jelenlegi rendszer nem tartható fent, ergo tekinthetjük ténynek. Lehet ideologizálni azt, hogy milyen szép dolog a gyógyítás, és hogy humanitárius okokból kell ezt végezni, a kapitalista világ sajnos nem így működik.
Bizonyára Ön sem orvos, ezért megkérném, hogy végezze el az orvosi egyetemet (az állam szívesen fizeti), majd az Ön által felállított módon próbáljon praktizálni. Ha pedig ez nem tetszik, akkor illik csendben maradni, lévén Ön akkor csak a kibic, akinek ugye semmi se drága.
szlelesz 2009.07.31 13:12:47
@MildJuice (...): Keszonbetegség nélkül én már a te szintedre nem tudok lesüllyedni.
szlelesz 2009.07.31 13:52:33
@Amigdala: Ne érts félre, engem is zavar a hálapénz.
De az orvos nem közalkalmazott, hogy azon a fizetésen tartsuk. Vagy ha igen, akkor egy havi fizetésére büntethető, ha hibázik. Olyan felelősséget várunk el tőlük, ami minden más munkakörét meghaladja, ugyanakkor nem akaródzik ezt megfizetni. Ha meg emiatt ki akar bújni a felelőség alól, akkor háborgunk(lásd szegedi TB csalók felmentése). Ha megpróbál más módon pénzt szerezni, akkor elítéljük.

A TB - mint ahogyan fentebb kifejtettem - nem fedezi a jelenlegi egészségügy működtetését. Ezért valahonnan pénzt kell oda vonni. Logikusnak tűnik, hogy attól vonjunk el pénzt, aki igénybe veszi a szolgáltatást (vagy másra nem lesz pénz, mondjuk völgyhídra). A TB fizetése szociális alapon működik. A vizitdíj azért már ne működjön azon.
A társadalmunk szociálisan nagyon érzékeny - ami rendjén is volna - de az árát nem szeretnénk kifizetni.
A kettő együtt nem megy. Vagy tudomásul vesszük, hogy bizonyos ponton túl nem támogathatjuk az elesetteket, vagy azt, hogy ez a támogatás pénzbe kerül.
Az amerikaiak az elsőt választották, a svédek a másodikat. De Svédországban nem olyan az adómorál, mint nálunk.
Az utóbbi időben már mesterségesen visszatartottam a motoros sztorikat, annyi ilyet kapunk, én meg azért mégsem akarom rájuk kihegyezni a posztokat. Aztán ma reggel rájöttem, hogy két hete nem volt már olyan történet, aminek van motoros szereplője. Mindezt nyár közepén, úgyhogy…..
szlelesz 2009.07.28 13:37:55
Ha jól értem, akkor itt 2 alternatíva van felvázolva.
1, átjött a motoros a piroson.
2, "elbújt" az autós mögött, és onnan lőtt ki a zöld jelzésre.

A 2. alternatívával van nekem egy kis bajom (az esőt pesti tapasztalatom alapján nem tartom eretnekségnek).
Áll az autó, a motoros mögötte. Jól beállított motor, ezért nem hallja az autós, és pont holt térben van, ezért nem is látja.
Eddig rendben.
Innentől van azonban számomra több alternatíva:
1, Annak ellenére, hogy autósunk ismerős a környéken, és tudja, hogy sávot fog váltani mégis, padló gázzal tövig nyomja 70-ig gyorsít, hogy utána fékezhessen és sávot válthasson. Ekkor a motorosunk
a, nem gyorsít mint állat, ergo nem éri utol az autót a kanyarodás során, majd csak utána... de akkor miért is nem látja az indexet?
b, ő is huzatja mint állat, ezért nem látja az indexet, és előz (de akkor miért is értetlenkedik az autós, hiszen -hacsak nem süket - hallania KELL egy kihúzatott motort)
2, Az autósunk mégsem veszett meg, és nem nyomja a gázt sávváltás előtt. Nos nem tudom kinek milyen a tapasztalata motorosokkal kapcsolatban, de velem még nem fordult elő olyan, hogy ha elől állok, és mögöttem megjön egy motor, akkor az ne csorogna fel elém, az meg végképp sosem, hogy egy gyorsasági motort legyorsuljak a lámpánál. Ezért szerintem ha ez a motor mögötte lett volna akkor úgy el ment volna mellette még a kereszteződés előtt, hogy nem hogy azt nem tudná, hogy honnan jött a motor, de azt se tudta volna, hogy mi ment el mellette.
Persze mindenkinek szíve joga azt feltételezni amit akar.
szlelesz 2009.07.28 13:53:49
@anyukatok: Sejtettem, ezért is igyekeztem az irónia módszerével rámutatni, hogy bár ugye ez az eset nem lehetetlen, de nem igazán életszerű.
A megelőző írásokban többször utaltam egy titokzatos közgazdasági szabályra, amely szerint tökéletes versenypiacon a sorozatban gyártott termékek ára hosszú időtávon egyre jobban megközelíti a határköltséget, vagyis az egyetlen példány legyártásához szükséges…..
szlelesz 2009.07.28 09:46:05
@Bögöy:
"Ez tipikus hibás érv. A bankszámlámról ha leveszi valaki a pénzt, akkor abból én semmilyen módon nem húzhatok hasznot, míg ellenben ha a zenémet letöltik, abból igen (hiszen híres és népszerű leszek, a hírnevemet és népszerűségemet meg aprópénzre is tudom váltani)."
Na gondoljuk ezt végig!
Te készítesz otthon nekem egy plazmatévét. Megveszed hozzá az alkatrészeket, és 20 évnyi tanulással a hátad mögött összeszereled nekem.
Én speciel nyomdásznak tanulok, azért nyomtatok neked mondjuk 50 db 25.000-est.
Nem okozok kárt az államnak, hiszen nem vettem el tőle semmit?
Nem okozok neked kárt, hiszen te elfogadtad az 50 db hami pénzt, tehát bizonyára neked arra volt szükséged, sőt még a hírekbe is bekerülsz.
Akkor ez a biznisz rendben is van így?

A másolt csokival az a baj, hogy nem teremt új értéket. Azaz csak a létező csokikat tudja másolni. Ha pedig azt mondod a csokikészítőnek, hogy ha új csokit készít - mivel annak határköltsége 0 - akkor adja azt oda neked ingyen ő meg menjen és éljen meg abból a hírnévből, amit a csoki készítésével szerzett, akkor szerintem igen csak meg lennénk szorulva csokiügyben :)

Valaki említette, hogy a letöltésből nem keletkezik kára az előadónak, mert ha letöltöm és tetszik, akkor ha van rá pénzem, akkor megveszem, ha nincs akkor meg úgysem vettem volna meg.
A gond ott van ezzel, hogy akkor hirtelen senkinek nem lesz rá pénze.
Mert lehet, hogy te - becsületes, erkölcsös honpolgár - megveszed a neked tetsző filmeket, de amikor azt látod, hogy az n+1. film amit te megvettél, az XY-nak ugyanúgy megvan, csak neki ingyen (és teljesen legálisan, hiszen ezt a célt tűzi ki a cikk), akkor szerintem előbb utóbb eljutnál arra pontra, hogy neked hirtelen most másra kell a pénz.
  A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt szeretné elérni, hogy a felsőoktatási intézmények ne tagadhassák meg a diploma kiadását azoktól a diákoktól, akik érettségi vizsgát és záróvizsgát tettek. Egyszerűen törölni kell a C típusú nyelvvizsga-követelményt…..
szlelesz 2009.07.24 12:29:41
@Naszta: Rendben, ne csökkentsük. Akkor hogyan oldjuk fel azt az ellentmondást, amire te is rámutattál, hogy addig amig nekem nyelvvizsgát KELL tennem, mert különben nem dolgozhatok a szakmámban, és nem nevezhetem magam értelmiséginek, addig egy bölcsész vígan nevezheti magát elemi reál tudás nélkül értelmiséginek, és minden további nélkül dolgozhat a szakmájában?
szlelesz 2009.07.24 12:35:04
@lxbobi: Nem arról van szó, hogy nincs igénye rá. Sőt nagyon is van. De ne ehhez legyen már kötve az élete.
Vagy ha igen, mert ez az elvárás, akkor legyen kötve olyan dologhoz is ami a másik félnek problémás.
Az a bajunk reál beállítottságú embereknek, hogy a nyelvtanulás agyon van fetisizálva a magyar köztudatban [ahány nyelvet tudsz annyi ember vagy stb. (ergo egy süket néma nem ember)], ugyanakkor sikk ma hülyének lenni a reál dolgokból. Ne mondhassa már egy "értelmiségi" sem azt, hogy ő biza mindig is hülye volt matematikából (mert szigorlatozzon belőle), mint ahogyan én se mondhatom az a nyelvtudásra.
szlelesz 2009.07.24 12:49:40
@lxbobi: Nem vagy gáz, de nem is vagy túlnyomó többség :)
Azt is megkockáztatom, hogy több mérnök beszél idegennyelvet, mint ahány bölcsész derivál :)
"Lakosainak száma 1.200 fő körüli (100 %-a magyar származású)." - küldte el a nézsai Tavirózsa Lakópark hirdetésének szövegét Balázs. Azt kár vitatni, hogy egy ingatlan árát és a vásárlók döntését befolyásolhatja a környék lakosságának etnikai összetétele.…..
szlelesz 2009.07.16 15:51:35
Kedves Sutyerák, engedd meg, hogy kicsit korrepetáljalak történelemből.

-1918. október 23-án éjszaka Budapesten megalakult a Magyar Nemzeti Tanács ami NEM KEVERENDŐ A TANÁCSKÖZTÁRSASÁGGAL!!
Ennek elnöke gróf Károly Mihály (tipikusan baloldalinak tűnő név ugye).
1918 október 27.-én Andrássy Gyula gróf (szintén "baloldali" politikus, aki majd meghalt)Wilsontól különbékét kér, amelyben elismeri a szlovák és délszláv népek önrendelkezési jogát.
- A kormány, hogy mutassa békeszándékát nem állít fel hadsereget, és november 8.-án kiadta a leszerelési rendeletét
Ahelyett hogy minden magyar csapatot hazahívtak volna, töketlenkedtek aminek többek között az lett a következménye hogy 100.000 magyar katona került csak azért hadifogságba, mert az olasz csapatok 36 órával később léptették érvénybe a fegyverszünetet, mint ahogyan az szólt.
Mivel gyakorlatilag nem volt ellenállás - a román csapatokkal csak a székely hadosztály vette fel a harcot - a kisantant országai a lehető legkedvezőbb helyzetet igyekeztek felvenni a tárgyalások előtt (például Szeged francia kézen volt, amit a román csapatoknak kívántak átadni )
- November 16.-án kikiáltotta a a népköztársaságot (bizonyára ez tévesztett meg, de ez nem az a népköztársaság amire te gondolsz, hanem a parlamentáris demokráciát jelentette akkor).
1919 március 20.-án úgy kapjuk kézhez az un Vix jegyzéket, hogy az akkori magyar politikai vezetés a lehető legrosszabb tárgyalási pozícióban van
Ekkor a felelős magyar kormány - döntésének következményeit nem vállalva (a diktátumot sem elfogadni sem visszautasítani nem merte) - lemond és kezébe játsza a "gonosz kommunisták"nak a hatalmat. Hangsúlyoznám , hogy EKKOR!!
A kommunisták hatalomra kerülése után az antant befejezte a tárgyalásokat, és szabad kezet kaptak a cseh, román szerb intervenciós csapatok.
Május 1.-ére a Tiszántúl elesett (a Károly kormány is úgy látt ahogy 2-3 hónap kell egy használható sereg felállításához), a szlovákok Miskolc Sátoraljaújhelyig törtek előre. Hogy a két sereg (román, szlovák) egyesülését megakadályozzák a "szemét" komcsik (2 hónap alatt közel 200.000 fős sereget összetoborozva) ellentámadásba kezdtek, és a szlovákokat a lengyel határig hajtották, a románokat meg a Tiszánál megállították. Ekkor azonban e Clemenceau nevű úr megkérte őket, hogy fejezzék be, és vonuljanak vissza az északi határ mögé, cserébe a románok elhagyják a Tiszántúlt. Ha nem akkor a francia sereg is beszáll a buliba.
Ezek a szemetek elfogadták - brr. belegondolni is szörnyű-, és ezért nem hivatalos nyelv pl. Debrecenben a román.

Tovább is van mondjam még???
Ma reggel Pergert egy könyves cég autója taszította kishíján a szalagkorlátnak a budapesti félkörgyűrű betonkockás-zakatolós szakaszán. Még szerencse, hogy nem olyan ijedős fajta, mert ugye kár lett volna már most kicserélni egy szinte vadiúj korlátot. Arra is felfigyelhetünk,…..
szlelesz 2009.04.29 08:09:22
@egyenlítő: Én is gondolkoztam anno ilyen rendszeren (hogy csinálni kellene) de sajna az akármilyen bumbucmanó úgyis kijelentené hogy gonosz dolog.
Persze magyarázza annak a két fiatal gyereknek a szüleinek, akik azért haltak meg, mert egy állat leszorította őket az útról, és nekimentek egy fának (mindkettő a helyszínen meghalt). Az idióda barom, meg szépen továbbszáguldott.
Ha lett volna ilyen rendszer akkor 5 perc alatt ki lehetett volna deríteni, hogy ki volt az..
Vasárnaptól az ország több nagyvárosában a szállópor koncentráció miatt „rendszámrendelet” van életben. Nem bonyolult dolog ez, páros napokon a páros, páratlanokon pedig a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek. Könnyű erre azt mondani, hogy rendben helyes,…..
szlelesz 2009.01.12 12:21:48
@lOc (a pasztafáriánus):
mea culpa!
Az egy fokkal rosszabb.
mert közalkalmazott a tanár, az óvónő az orvos.. köztisztviselő a hivatalban aktát tologató ügyintéző, na meg a polgármester...
Ez a más nemiszervével történő csalánverdesés tipikus esete
szlelesz 2009.01.12 12:24:32
@John42: Nem arról van szó, hogy jár, hanem arról, hogy ő többlet adót fizetett azért hogy szennyezhessen, amiből téged gázártámogatnak, és most azt mondod, hogy sebaj, az az ő baja.
Ha nem járhat az autójával akkor a társadalom kompenzálja a veszteségét, ugyanis ő ezért fizetet.
Ha holnaptól a BKV úgy döbtene, hogy csak autóval lehet járni, akkor nem hőbörögnél a befizetett bérleted miatt?
szlelesz 2009.01.12 14:42:53
@John42: Ha feljebbi posztomat olvastad volna akkor láthatnád, hogy a rendelkezés engem nem érint.
Ergo nekem 8 hogy BP-n ki mivel jár.
De nem érzem a dolgot akkor sem jogosnak.
Olyannak érzem a rendelkezést, mintha megállapítanánk, hogy kevés a gabonanövény, sok Afrikában az éhező, ezért Te és a családod nem ehetnek kenyeret.