Regisztráció Blogot indítok
Adatok
|Ádám|

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.ltrhapsody.com Luca Turilli úgy vette fejébe, hogy feltalálja a cinema metalt, mint az egyszeri köztársasági elnök azt, hogy ő most doktor lesz. És ebben nem akadályozza meg az a tény, hogy a plagizálás rút dolog: csak míg a tudományos életben…..
Sziasztok!Sütő Péter vagyok, a Noctis zenekar dobosa, és HŰ (komoly!!!!) olvasótok! Korábban már írtatok egy albumunkról. A készülő új albumunk előfutáraként elkészítettük a zenekarunk első videoklipjét, talán még illik is a blog profijába. Átküldöm a klipet. Ha tetszik,…..
Kiadó:Parlophone UKHonlapok:www.pinkfloyd.comfacebook.com/pinkfloydNem gondoltam volna, hogy valaha alkalmam nyílik még egy vadonatúj Pink Floyd stúdió soralbumról írni ezen az oldalon. Ez lehet a világ egyik legnagyobb megtiszteltetése; nekem főleg az, mivel mega-hiper-szuper-giga rajongó vagyok!…..
Kiadó:Giant Electric PeaHonlap:www.iq-hq.co.ukBár nagyon kedvelem a brit neo-prog muzsikákat, meglehetősen régen esett szó róluk ezen az oldalon. Bárcsak tudnám feledni a Marillion jelenlegi gyengélkedését! Pete Trewavas jól teszi, hogy inkább a Transatlantic-kal asszociálja magát,…..
Kiadó:InsideOutHonlapok:www.fateswarning.comfacebook.com/FatesWarningA Fates Warning szerintem azon zenekarok közé tartozik, akiknek elévülhetetlen érdemeit, úttörő, sőt stílusteremtő munkásságát minden "szakmabeli" elismeri, valahogy mégsem lettek igazán sikeresek - ez alatt persze…..
Kiadó:Roadrunner RecordsHonlap:www.dreamtheater.netMár most tudom, hogy ez a recenzió is olyan lesz, mint a korábbi DT kritika: Túrisas majd kontráz (meg nem is), a kommentelők meg hirtelen előkerülnek valahonnan - onnan, ahol eddig rejtőzködtek - és mindenki le lesz osztva, mint…..
Kiadó:MascotHonlapok:www.spocksbeard.commyspace.com/spocksbeardA már hírnevet szerzett, rajongói törzsgárdával rendelkező csapatoknak az lehet a jövő ezekben a szűkre szabott esztendőkben, amivel a Spock's Beard is próbálkozik az "X" (2010) óta. A kaliforniai obsitos proggerek…..
Időfejtés Bigyó felügyelő 2012.08.16 22:20:17
Nyomozni jó, főleg, ha megtaláljuk az eltűnt tárgyat. Az IF valamilyen szinten erre is alkalmas, ám a sikerhez nem vezet királyi út. Kissé főtt is a fejem, amikor pár évvel ezelőtt épp egy ilyen felkutatós kérdést kaptam. Főszereplőnk egy tápegység volt, amelynek egy…..
A klasszikus asztrológia kortárs gyakorlóinak világában a tekintélytisztelet kissé túlzottan is elterjedt. Tárgyai lehetnek régvolt mesterek, mint Lilly vagy a néven nem nevezett „középkori” vagy csak pusztán „ősi” asztrológusok, vagy éppen jelenkori idolok, akik…..
A magyar könyvpiac sajátos helyzetben van. Nem pusztán a gazdasági válság miatt szűkül, ebbe az irányba löki az elmúlt 20 év elhibázott kultúrpolitikája is. A politika és a gazdasági élet szereplői sikeresen olyan pályára állították a könyvszakmát, ahonnan nagyon nehéz a…..
|Ádám| 2012.07.19 16:04:29
@Brian Cohen: Igen, magam pl. az Amazonon vásárolok használt könyveket (pár száz forintért átszámítva), és lenyelem a postaköltséget, mert míg úgy is jobban járok, mintha itthon vennék meg egy könyvet, illetve az itthon antikvár ár is messze meghaladja a már említett kereskedőcég árait. És ez bizony a mai világban szempont. Jóllehet ahogy kiveszem, elsősorban a magyar nyelvű könyvek piacáról szól a bejegyzés, én azt nem látom veszélyeztetettnek. Maximum nem magyar lesz a kiadó amely kiadja a könyveket. Ez sajnálatos, de ez a tendencia, hogy semmi nincs magyar kézben, nem új jelenség, vitázni róla parttalan. Egyszerűen nincs mivel hadba vonulni. Pont.
Ma én adok hírt arról, hogy megérkezett az Opera béta kiadás utáni első előzetese. Pengét ugyanis csak két dolog frusztrálja igazán, ha nem jön előzetes és ha jön... :) A Desktop Team bejegyzése alapján két fő vonulat rajzolódik ki, legalábbis számomra. Az egyik, hogy a…..
A fejlesztés és a böngészőválasztó-képernyő sajátosságai miatt az Opera 10.5x-ös szériája több lépcsőben jelenik meg. Mostanra már az ütemezés is kialakulni látszik. A meglehetősen bugos Windowsos 10.50 után gyorsan jött a főbb hibákat javító 10.51 (még szintén Win-re),…..
|Ádám| 2010.04.21 13:12:47
@penge™: Mint írtam, elképzelhető hogy rosszul emlékeztem hogy a probléma ezzel függ össze. Ezek szerint nem, köszi a felvilágosítást. :) Valami olyasmire emlékszem (és nem feltétlen itt olvastam), hogy a probléma azzal függ össze hogy valamilyen script vagy plug-in lefutására vár az Opera, de ezek csak halovány emlékek. Viszont megköszönném ha leírnátok hogy tulajdonképpen miért van ez a probléma, érdekelne.
20 nap, 8 óra és 31 perc kellett ahhoz, hogy az Apple titkos laboratóriumaiban szétszedje, megvizsgálja és alkalmasnak találja az Opera Minit arra, hogy az iPhone elit alkalmazásainak körébe bekerülhessen. Így mostantól az Opera Mini letölthető közvetlenül az AppStore-ból iPhone-ra…..
Ez a post eredetileg az Opera 10.50-es verziója miatt született meg. Azóta a hibák nagy részét javították, viszont köszönhetően a blog segítőkész olvasóinak újabb hibákra derült fény, amelyeket itt gyűjtünk össze. Fontos megjegyezni, hogy ennyi hiba minden szoftverben van, ha…..
Most csak röviden, hogy legyen hol kommentelni, részletesen később. Megjött a végleges verzió Windowsra, lehet frissíteni, bár én inkább tiszta telepítést ajánlanék. A régi (10.10-es) verziók még nem frissülnek automatikusan, hogy elkerüljék a túl nagy terhelést, kb. egy…..
|Ádám| 2010.03.02 13:51:45
@m_and_m: Nálam proxy mögül gyakorlatilag használhatatlan, proxy nélkül pedig már RC2 vagy RC3 óta azt tapasztalom amit te is: az oldalak borzalmas sokáig töltődnek, és mikor végre valami megjelenik, akkor is percekig tart míg pl. a képek betöltődnek. Nem tudom mit csináltak, de nagyon haragszom rájuk, küldtem már bugreport-ot, és ahogy olvasgatom azért másoknál is előjön ez. Remélem megoldják mert ez egyszerűen használhatatlan így. Legyen akkor lassúbb a Javascript motor, nem érdekel, de így nem lehet böngészni.
|Ádám| 2010.03.02 15:49:24
@m_and_m: Igen, nálam is fix proxy-k vannak, automatikust kiszedtem, mert gyakorlatilag használhatatlan úgy, néha megy néha nem. Ahogy kedve tartja.

Valóban úgy tűnik hogy a kapcsolatok számának növelése megoldja a problémát, de nem pontosan értem hogy erre miért van szükség, mi lenne ha még a "Reduce Max Persistent HTTP Connections" is be lenne kapcsolva? Akkor meg semmi nem menne? Szóval ez így akkor sem kóser, mindenesetre most tényleg jónak tűnik. Köszi!
Néhány előzetessel korábban megígérték, hogy nemsokára ismét Unix előzeteseknek örülhetünk. Nos, itt az első fecske. Persze a Windowsos kiadás sem maradhatott el, ebben is rengeteg apró javítás kapott helyet. Fontos látni, hogy ezeket nem tegnap óta hozták össze, sok…..
Nemrég írtunk arról, hogy mi is indultunk az ItBusiness által szervezett Blogoscope verseny IT kategóriájában. Ez a verseny nem érintetett igazán széles réteget a blogvilágban, mivel csak gazdasági és IT kategóriákban lehetett nevezni, ráadásul a nevezési feltételek sem voltak…..
|Ádám| 2010.02.09 15:17:51
Magyar Opera Új build (b3236) 2010.02.08 23:06:00
Javítottak néhány összeomlással kapcsolatos bugot, frissült a Carakan, újra 100/100-as Acid3 és megint van autoscroll. Ha problémád van a Java-val, ellenőrizd az opera:plugins-ban, hogy be van-e töltődve a Java beépülőd. Ha 1.6-tól régebbi verziód van, frissíts. Ezen az oldalon…..
Megint egy új build, nem is kertelnék sokat, a Desktop Team-en nagyobb stabilitást ígértek, a changelog viszont meglehetősen szűkszavú, így a 10 perces tesztelésem során tapasztalt tényezőkkel kiegészítettem. Linuxra és OSX-re még várni kell, egyelőre csak Windows build…..
|Ádám| 2010.01.18 18:17:54
@penge™: Vártál "eleget"? Nekem van mikor 2-3 perc után kezdi el felszabadítani a memóriát, de végül eltűnik a processzek közül.
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
|Ádám| 2010.01.05 16:25:54
Sziasztok!

@penge™: Köszönöm a tippeket!
Egész pontosan a szerver oldali keresés azt jelenti, hogy azok között a levelek között is indít egy keresést (vagyis kérést küld a szerver felé), melyek nincsenek letöltve a gépre. Operában be lehet ugye állítani, hogy a levelek elérhetőek legyenek-e offline módban, azaz letölti őket a gépre IMAP esetén, és ne kelljen állandóan a szerverről leszipkázni őket. Az Opera csak ezek között hajlandó keresni, tehát azok között a levelek között, melyeket nem töltök le külön, nem keres.
Erre volna jó a server-side search protokol (IMAP4), vagyis anélkül képes volnál a leveleid között keresni, hogy azokat először letölsd.
Gyanítom hogy a Gmail a ludas, bár lehet hogy nem... Na majd otthon megnézem, mert az indamailes címem is IMAP-os, csak ott soha nem szorultam rá keresésre. :) Bár ez még mindig nem bizonyítja hogy az Opera implementációja volna hibás, ismerve az indát is. :)

Wikipediáról:
"Server-side searches

IMAP4 provides a mechanism for a client to ask the server to search for messages meeting a variety of criteria. This mechanism avoids requiring clients to download every message in the mailbox in order to perform these searches."