Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gazza Úr

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Györfi András Ablakzsiráf 2018.07.08 18:23:33
Tavaly augusztusban írtam egy hosszabb posztot a vadászatról, feltettem egy (ál)naiv kérdést. Mégpedig azt, hogy mégis miért létezik még vadászat. A pártolók klasszikus reakciója az, hogy a vadászat a vadgazdálkodás fontos eszköze, nemhogy pusztítaná, kifejezetten építi, menti, ápolja a természetet…..
Az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja, Tausz Katalin közölte: súlyos etikai szakmai vétséget követett el Semjén Zsolt, a szakdolgozatával kapcsolatban. Mint ismeretes a HVG.hu előbb arról közölt cikket, Semjén Zsolt a Pázmányon írt szakdolgozata, majd pár nappal később…..
Gazza Úr 2012.12.07 15:50:03
Ahol fát vágnak, ott forgács is van, ugye, illetve az nem hibázik, aki nem is dolgozik. A Kód című RTL Klub-vetélkedő pénteki adásában sikerült egy meglehetősen véleményes kérdést is betolni, amit egy sasszemű közlekedésbuzi olvasó ki is szúrt, és jelzett is nekünk,…..
Alig múlt este 6 óra, de Buenos Airesben már sötét van és hideg: elvégre a déli féltekén most tél van. Több százan gyűltek a bíróság épülete elé, hogy a kivetítőn élőben kövessék nyomon egy régóta várt ítélet kihirdetését. Sokan zászlókat lengetnek és…..
Hídpénz, kapuadó, termény-beszolgáltatás, miért is ne! Sőt, éppen itt volna már az ideje! Valamiért rögtön a Monty Phyton Gyalog galoppja jutott az eszembe, mikor olvastam, hogy Tarlós főpolgármester dugódíj helyett esetleg hídpénz bevezetésén, illetve sokkal inkább már a…..
Kedvenc hírportálomról, blogomról van szó, ahol kötetlen stílusban, őszintén írhatott mindig a fiatal nemzeti konzervatív/jobboldali szerzőgárda. Vannak radiálisabbak, vannak nemzeti keresztények, nemzeti liberálisok, vannak univerzális fideszesek. Fenntartva, hogy véleményem…..
Varánusz Orbán, takarodsz? 2011.11.18 05:41:00
Sűrűre sikerült a tegnapi nap kormányunk számára. Annyira sűrűre, hogy ők maguk sem tudták hová is kapjanak, mit és kivel mondassanak, végül aztán csak kinyögték:Új tárgyalásokat kezdünk az IMF-el.Szögezzük le mindjárt az elején: ha ez így igaz, akkor végre felelős és…..
Nagykáta nem éppen a borászat vagy a fesztiválok epicentruma, de jövő szombatra egy annyira kompakt és ütős eseményt hoztak össze, hogy mi is érdemesnek tartjuk hírül adni (Nagykáta egyébként alig 70 kilométer Budapesttől). Augusztus 27-én délután 3-tól 15 borász 60 borát…..
Soha nem látott pozitív várakozások előzték meg Orbán Viktor második kormányát. Egy nem csak a hatalom megszerzésére, de kormányozni is képes politikus csodát tudott volna tenni az egypárti kétharmaddal.Orbán azonban elbukott. Olyan helyzetbe lavírozta magát, ahonnan már…..
A kormányváltást megelőzően is, ám azt követően különösen sok kritika érte a fejlesztéspolitikai rendszert, főként lassúsága, állítólagos pályázóellenessége, a pénzek rossz vagy nem hatékony felhasználása valamint döntéshozatali rendszer átláthatatlansága miatt. Az…..
2011 húsvétja nem csak az új alkotmány miatt különleges, hanem mert ezen a napon zárult le az Index történetének leghosszabb projektje. Omarával, a világhírű cigány festőnővel 2010 március 18-án kezdtünk forgatni, és több mint egy év kellett, míg a kedves nézők elé…..
Gazza Úr 2011.04.26 11:45:39
Vége az alkotmányozásnak. Nincs több politikai gumicsont, nincs több időhúzás: a kormánynak el kell végre kezdenie az ország valódi problémáival foglalkozni. (Fotó: Action Images/ZUMA Press) A Véleményvezér örül az új alkotmány elfogadásának: nem azért, mert annak…..
Gazza Úr 2011.04.23 19:41:38
@newtehen: Aztán Orbán kiáll a 2/3 elé és elismétli a nagy klaszikust:
"Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Fidesz (eredetileg MaSZoP) és a kereszténydemokreták (eredetileg: liberálisok) közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit (eredetileg: négy évig). Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy megalkottuk a Nemzeti Hitvallást (eredetileg: azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére). Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk (eredetileg: négy év alatt), akkor mit mondunk? Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk . Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
Gazza Úr 2011.02.16 08:38:37
@ktamas: :-DDD
Nem először fordult elő, hogy a Való Világ napi összefoglalói vagy kiválasztásai során Sebestyén Balázs fejlett humorérzéke alaposan megtréfálta a műsorvezetőt, de olyan röhögőgörcsöt, mint amilyet tegnap produkált, még nem pipáltunk. A videón még ki is szól a kamera…..
Konzervatórium Forradalom után 2011.01.07 07:25:00
 „Védelmező nincsen felettünk, se isten nem véd, sem király: A közjó alkotói lettünk – hát vesszen el, ki ellenáll!” A baloldali kormányhatalom sorsa legkésőbb 2008 tavaszán, a szociális népszavazáson már megpecsételődött, így a baloldal 2010-es…..
Gazza Úr 2011.01.07 14:27:05
@Vén Csataló: Lassan kiderül, hogy a kibontakozóban lévő "új jobboldal" teljes mértékben egyetért a 168 órával az egyedüli különbség a konklúzió, vagyis, hogy ez nem lesz diktatúra.

@Huhogó János: A cikk végén szereplő:
"Amit szeretne felépíteni, az valami furcsa keveréke a putyinizmusnak, a kínai irányított állam kapitalizmusnak és valamiféle dél-amerikai balos népbarát rendszernek." keveréket te minek neveznéd?

PS: Emlékeim szerint 2008-ban, jobboldali körökben jópofa vicc volt, hogy ha nem lett volna a rendszerváltás, akkor ki vezetné most az országot? (megfejtés: Gyurcsány).
Kiegészítésem: Ha nincs a rendszerváltás (vagy pl. Kádár nem hal meg) milyen lenne az állami berendezkedés? (Válasz az idézett részben)
Michael Knight TTT 2011.01.04 22:10:00
Szerintem mindenkinek egyszerűbb lenne, és a felesleges és kínos vitákat is el lehetne kerülni, ha az NMHH végre közzétenné a tiltott, a tűrt és a támogatott zeneszámok listáját. (Az MSZP-kampánydalok esetleges lejátszása külön kategória, amely kettőtől öt évig…..
     MSZP-s szórólap 2004 decemberéből. Évről évre nem felejtettünk. De az idő telik, a körülmények változnak, utoljára idézem fel ebben a formában a magyar balliberális oldal történelmi bűnét.   „Ez a nép­sza­va­zás ugyan­is…..
Gazza Úr 2010.12.06 09:49:48
@mavo: "konkrétan mindkettőnek a kurva anyját."

Az akkori választók 60%-a veled értett egyet.
  „Goodness is something to be chosen” (Anthony Burgess: A Clockwork Orange) „fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba” (Részlet Gyurcsány Ferenc balatonőszödi…..
Gazza Úr 2010.12.06 09:01:07
A Jobbik belecsapott a lecsóba.A kormányoldalon mindenki a költségvetéssel és a manyupokkal van elfoglalva, és kölönben is a romeltakarítás utáni újjáépítés elvette az időt a szellem pallérozásától. A Jobbik ötleteit rendre felülírta a kormány, ezért enyhe vákuum…..
Gazza Úr 2010.12.02 08:34:09
Erős ellenzék van születőben. Persze nem én látom így, hanem Gyurcsány Ferenc meg az az 1-2 ezer ember, aki képes volt arra az aljas dologra, hogy az utcára ment politizálni. Mert ugyebár "a politikának a Parlamentben a helye". Nem, ezt nem én találtam ki... Ki emlékszik…..
Gazza Úr 2010.11.04 11:57:59
@guderian: Ezt érdemeljük.
A legtöbb okmányirodának kijárna egy alapos faszkorbács. A kilencedik kerületi például csak és kizárólag munkaidőben van nyitva, lehetetlenné téve, hogy szabadság nélkül bármit elintézzünk. Átlagosan körülbelül négy órán keresztül van ügyfélfogadás, amivel azt is…..
Gazza Úr 2010.09.28 09:26:07