Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boriska

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Nasi Diabetikus kekszcsalád 2018.11.16 16:00:00
Végre elérkezett a várva várt második kipróbáltuk bejegyzés a blogunkon! Az előzőhöz képest változás lesz, hogy most nem egy helyszínt próbáltam ki, hanem egy bizonyos termékcsaládot. November 14-én volt a Diabétesz világnapja, ezzel kapcsolatosan sok posztot láthattatok…..
Fizetem minden hónapban a TB-t, es áprilisban "csak" 100 ezer forintomba került az, hogy magánklinikán megcsinálták azt, amit a háziorvosnak kellett volna. Üdvözlök mindenkit! Szeretném leírni az én tapasztalatomat a magyar egészségüggyel kapcsolatban.  Én egy 28 éves lány…..
boriska 2018.06.06 08:44:33
@Endre Udvaros: ezt most nagyon osszekeverted. Az autoimmun lehet alulmukodes (mint a posztolonak) es lehet tulmukodes is. Amit te leirtal, abbol hianyzik, hogy hiper-, vagy hypo thyreosis. Csak a lenyeg. Es ha mindez autoimmun miatt van, akkor a kevert tunetek gyakoriak. Nincs olyan, hogy pl. alulmukodessel csak hizni lehet.
boriska 2018.06.06 09:37:14
boriska 2018.06.07 06:47:46
@Greg24: sajnos a 3,8-as tsh nem teljesen jo. A 4-es hatarertek regen kiderult mar, hogy nem igaz, sot, teherbeeseshez pl. 1-2 kozott idealis. Az atpo szintet nem emliti, ami kár, de kizarolag tsh alapjan valoban nem lehet diagnosztizalni. Az uh. es a tunetek alapjan viszont all a dolog.
Most volt ugye 25 éves a Street Fighter II, szépen meg is emlékeztünk róla (és még mindig lehet könyvet nyerni!), de jövőre szintén negyed évszázados lesz a másik nagy verekedősjáték-széria, a Mortal Kombat. Nem húzta addig a lenti videó attrakciója: 24 év után derült ki, hogy milyen titkos menük…..
boriska 2016.02.26 07:32:28
@Sith Lord: Igen! :D
boriska 2016.02.26 19:52:52
@Sith Lord: ha a nevemre kattintasz írhatsz privátot, és úgy annyira nem offoljuk szét ezt itt :)
boriska 2016.02.29 13:02:00
@keer_eye: Húsz éve, drágaságom, húsz éve volt már. :D
Nehéz lehet gyerekeknek írni, mert a felnőttek gondolkodása egész más, pl. jobban hajlik az elvonatkoztatásokra, egyéb szempotokból viszont lényegesen fantáziátlanabb, mint a gyereklélek. Persze a gyerekek sem egyformák. Így történhetett, hogy én gyerekkoromban úgy gondoltam, hogy…..
Ma például, az orvosi váróban fültanúja voltam, ahogy egy minden bizonnyal jószándékú, de ostoba és kártékony nagymama legalább egy óra hosszat folyamatosan alázta a vele lévő tizenkétéves-forma kövér kisfiút. Merthogy nem tudtak tőle vért venni, mert kövér és mert félt,…..
tampi Vége? 2014.09.05 21:19:37
  Annak idején egyrészt azért kezdtem el ezt a blogot, hogy a kocsmában a barátaimat ne fárasszam a történeteimmel. Működött. Azóta is hívnak. A másik, és talán fő ok az volt, hogy ne őrüljek meg. Talán sikerült. A Tampi blog nagy király, sok minden történt, sokat…..
Amúgy hogy kell gyereket nevelni? Hogyan veszem rá az egyévest, hogy engedelmeskedjen? :) Jó, tudom, sehogy, de csak egy dologban szeretném. Konkrétan: ledobálja az ételt az etetőszékből. Elvesz a tányérkájából egy banánkarikát és ledobja a földre. Rászólok, hogy nem szabad…..
Most meg azt olvastam, hogy a meggyet úgy kell adni a gyereknek, hogy mielőtt kimagoznád és turmixolnád, leforrázod és szemenként lehúzkodod a héját, mert a héjától megfájdulhat a hasa. Szemenként húzkodjam le a héját. A meggynek. Nem kétséges, hogy a nyugati világ megérett a…..
" - Jó kérdés - mondta Bulle, és fejét vakarva szétnézett a helyiségben. - Mondja csak, professzor, maga is arra gondol, amire én?"                          …..
Thia Létszám ellenőrzés 2013.10.14 09:19:22
Hahó! Jár még ide valaki, be szoktatok időnként nézni?..
boriska 2013.10.14 20:44:49
isolde Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pow 2013.09.27 20:19:33
Tudom, so két héttel ezelőtt, de én még mindig le vagyok nyűgözve.  ..
boriska 2013.09.30 13:46:32
boriska 2013.10.01 11:26:17
Szóval kipróbáltam magamon is az orrszívó porszívót (laikusok kedvéért: ez egy műanyag szerkezet, amit a porszívó csövére szerelünk és ezel szívjuk a náthás baba orrát, mert a baba még nem tudja kifújni. Az orrszívó a porszívó szívó hatását használja, de a szívóerőt…..
boriska 2013.09.25 11:59:37
A szoptatás-mizériához még: lehet, hogy most kiverem a biztosítékot, nem vagyok ősanya, üssetek. De: két fiam van, öt év különbséggel születtek. Az elsőt kb egy hétig szoptattam, utána tápszer, viszonylag korai hozzátáplálás (barack), hátha nem kakil betont. Most 13 éves, formás, egészséges, eddig kétszer kapott antibiotikumot életében. A második szopott két év nyolc hónapig (akkor magától abbahagyta), nyilván nagyrészt ez komfortszopás volt, tudom. Tekintve, hogy második gyerek, kóstolt ő mindent, de alapvetően egy éves koráig én voltam a fő kaja. Nos ő most 8 évesen háát.. nem sovány, gonosz bonyolult bajai vannak (érgyulladás, csípőizületi gyulladás, komplikációk MINDIG), a gyógyszereket meg már nem is számolom. A cumisüveget bárki a szájába nyomhatta az elsőnek, tehát néha akár alhattam egész éjszakákat is, másodiknál meg fel sem ébredtem már egy idő után arra, hogy épp önkiszolgál, viszont az első négy-öt hónap pokol volt a sebes cicikkel, a letehetetlen gyerekkel. Utána azért sokat javult a helyzet nyilván. Ha olyan cikkeket látok, hogy az anyatejes gyerekek ellenállóbbak, soványabbak lesznek később, a guta kerülget. Nyilván, hogy csak mi vagyunk a hibahatár, nade akkor is. Félreértések elkerülése végett: szerettem, hogy tudom szoptatni, kényelmesebb, gyorsabb egyszerűbb is, percig sem kardoskodok a táp mellett, tudom, hogy "jaj,ugyisolyangyorsanfelnőnek", de szerintem józan ésszel túl van ez lihegve rendesen..
És amúgy teljesen mindegy, mit eszik, miből eszik, akárhogy is kurva fárasztó. Most ezért, fél év múlva másért, öt év múlva meg teljesen más miatt.
Jól ki van találva ez, hogy elég hülyék leszünk a hormonoktól, génektől, fene tudja mitől, de bevállaljuk. Akár többször is :D
isolde Horatiusnak rossz napja van 2013.07.13 21:52:30
Úristen, én nem bírok elviselni több rokont, és még egy csomó hátravan. Ezzel nem számoltam, amikor Sopronba jöttünk, mármint hogy ennyi ember felbukkan majd és meg akarja nézni a babámat, és nem egy van, aki napjában többször. Jó, hát csodálatos cukiság, szóval azért…..
Piroska és Farkas Frász 2013.03.29 10:10:47
Az úgy van, hogy amíg a hasamban volt Nünü, azt gondoltam, hogy milyen jó lesz, ha kint lesz és szemmel tudom tartani folyamatosan, mert akkor már kevésbé aggódik az ember. Aztán mikor egészen picike volt, azt hittem, később, ha majd el tudja mondani, hogy fáj -e valamije, na majd…..
boriska 2013.03.31 21:50:31
Piroska és Farkas Utána 2013.03.13 12:04:22
Őszintén: rémálom volt. Azóta ritkán tudom abbahagyni a bőgést (persze kell, mert Nünükémnek születésnapja van, és ünnepelünk, és mosolyog a szívem miatta), agyalást, önmarcangolást és aggódást. Egyfajta megnyugvást reméltünk, de mégtöbb szorongást…..
Piroska és Farkas Pöttyök 2013.02.13 15:54:23
Újszülöttként vettek Tőle vért, ill. egyszer még akkor, mikor úgy másfélévesen bekerültünk a kórházba, lázasan, betegen. A pöttyeivel -amelyek miatt előtte és utána is jártunk bőrgyógyásznál- átküldtek akkor is a kórház bőrgyógyászatára, ahol szintén legyintgettek…..
Fincsa-nindzsa Madártej szelet 2013.02.08 10:00:00
Már korábban kikerült a madártej receptje, de aki az élvezeteket tovább szeretné fokozni, akkor próbálja ki a madártej szeletet is. Nem fog csalódni. És a vasárnapi ebéd után ideális nasi a családnak. Először picit féltem az új íztől, mert a tejszínhabot annyira nem szeretem,…..
boriska 2013.02.08 17:11:29
Gazdagisztán Cumi 18+ 2013.02.05 06:56:00
A helyzet az, hogy a minap olyat láttunk, amit eddig nem nagyon, és ami teljesen új értelmet adott az „ezüstkanállal a szájában született" kifejezésnek. Alighanem az extravagáns túlzások között is előkelő helyet foglal el, és értelmét sem nagyon látjuk. Nem titokzatoskodunk…..
Az aranyhörcsög a száraz meleget kedveli. Óvjuk a hidegtől, a huzattól. Ne tegyük ablakhoz, ajtóhoz közel. Télen jól fűtött helyiségben tartsuk, ahol a hőmérséklet nem süllyed 18 C fok alá. Elhelyezésére legalkalmasabb egy 50 x 20 cm-s alapterületű, 25 cm magas terrárium,…..
 Megmondom teljesen őszintén, még ha le is köptök érte, hogy én bizony tiszta szívemből gyűlölöm a karácsonyt. Utálom, irtózom tőle, rühellem szőröstül-bőröstül. Pedig gyerekkoromban hogy imádtam, majd szétdurrantam a várakozás izgalmától a lassan csordogáló…..
Na kérem szépen alássan, az van, hogy kedvem támadt magamra húzni az esküvői szerelésemből azt a darabot, amit nem kölcsönöztem, hanem anyám vett nekem... ...és amit akkor olyan 20 ezer forintért dobtak utánunk, a negyvenedik fehérnemű boltban, mert mi tényleg a megfelelő…..
boriska 2012.11.05 15:01:30
Vágyakat, idilli képeket üldözök a valamiben való elmerülésről. Arról álmodozom, azt szeretném, ha lenne erőm pihenni. Kikapcsolódni. Amikor ott tartok, hogy a legvégén rájövök: az energiáim és parányi szabadidőm legutolsó cseppjei is széttöredeztek a különféle…..