Regisztráció Blogot indítok
Adatok
default-design

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csupa balf.,,ácán vesz körül!  Ez a valóságban egyáltalán nincs így természetesen, de az úri nevelésem ellenére nekem ez a kedvenc idézetem ebből az agyament vígjátékból, amelyet gyorsított ütemben nézzen meg az, akinek valamely meg nem bocsátható okból kimaradt eddig, és…..
Kedves barátaim az Úrban, voltak nekem még szeptemberben néminemű vállalásaim arra nézve, hogy mit fogok az ősszel művelni. Igazából mindkét témát sikerült kipipálni, a szépségverseny még látványos is volt, csak annyi dolog jött még be ezek mellé (egy fél könyv…..
NapiApp SleepBot 2014.01.27 10:00:00
Régebben több hasonló programot teszteltünk már, és elég nehéz újítani. Többször beszéltünk már arról, hogy az alvás ciklusokból áll és ha nem a megfelelő pillanatban ébredünk fel akkor bizony fáradtabbak lehetünk, mint amikor lefeküdtünk. A SleepBot pedig segít nekünk a…..
Bizony. Pár napja már áradoztunk egy sort Ridley Scott és Cormac McCarthy első közös munkájáról, ami egészen sajátos filmtrip, és tuti megosztja majd a közönséget, de a pokolba is, mi pont az olyan filmeket szeretjük, melyeken napokig lehet agyalni, és egyes képei - egy speckó…..
Geekblog Firefly 2013.08.06 06:00:00
Kinyilatkoztatást teszek: a Firefly az egyik legjobb dolog, ami csak történhetett a geek-társadalommal. Nem csupán ajándék, isteni kegy! Joss Whedon megvalósult látomása sok-sok, mára rajongóvá lett halandó életének vált kitörölhetetlen részévé. A Firefly olyan élménynek…..
Geekblog Csak Isten bocsáthat meg 2013.07.23 06:00:00
A szélsőségesen megosztó, a cannes-i vetítésen álló ovációt és fütyülőkórust szimultán bezsákolt Csak Isten bocsáthat meg kapcsán mindenfelé Nicolas Winding Refn előző munkáit, a Valhalla Risingot és a Drive-ot, meg David Lynch-et emlegetik. Nem is értem, hogy járhatnak…..
Valódi Sáfrány A hajdina diéta 2013.04.03 00:56:11
Sokan szeretnének megszabadulni az ünnepek alatt felszedett felesleges kilóktól. Ha már így alakult, hogy nem tudtunk mértékletesek lenni és a sokféle ételből sokat ettünk, mindenképpen jót teszünk a szervezetünknek néhány tehermentesítő nappal. A legideálisabb a léböjt, vagy…..
Geekblog Black Mirror, 1. évad 2013.02.05 06:00:00
Teljes döbbenettel olvastam tavaly nyáron az aurorai lövöldözéssel kapcsolatban a túlélők, szem- és fültanúk tweetjeit (több híroldal is egész csokorra valókat gyűjtött össze belőlük). Nem azokról beszélek, amiket a tömegmészárlás után írtak – azokról beszélek,…..
default-design 2013.02.05 17:07:33
Geekblog Itó Projekt: Harmónia 2013.01.24 08:20:22
Van egy japán film, Suicide Club című, amely lenyűgöző erejű jelenettel indul: középiskolás korú lányok és fiúk hosszú lánca vár a metró peronján, kézen fogva állnak, egy gyermekdalt énekelnek, és ahogy a szerelvény közeledik az állomáshoz, előrelépnek és a sínek…..
Geekblog V/H/S 2013.01.21 06:00:00
Három fiatal srác egy szemüvegkamera segítségével házipornót készül forgatni, de az egyik, egy buliból e célra magukkal vitt lány mészárszékké változtatja a légyottra kijelölt motelszobájukat. Ez az Amateur Night, szimplán az egyik legjobb, legzsigeribb, legkegyetlenebb horror,…..
Az Argo-akcióHa 10 éve valaki azt mondja nekem, hogy mára Ben Affleckből egy kiváló rendező lesz, csak elnéző mosollyal megsimogatom a fejét, és csendben hívom az ápolókat. A poén rajtam csattan: már a Hideg nyomon és a Tolvajok városa is érett, profi, nagyszerű munkák voltak,…..
E-könyv olvasók Amazon.hu? 2012.12.01 23:06:27
Röpködnek a találgatások a szomszédban nyíló Amazon logisztikai bázis kapcsán. Mivel az érintett még nem nyilatkozott expliciten, a leendő versenytársak spekulálnak hangosan. Biztosat még én sem tudok, végezzünk hát el egy gondolatkísérletet. Adva van egy príma hardver,…..
default-design 2012.12.02 13:26:11
"Közel 1800 ekönyv...":
www.lira.hu/hu/ekonyv
XD
Én őszintén beröhögök a magyar ekönyv piacon. Nem is reklámnak szántam a fenti linket, inkább csak hihetetlenek a 2999.-, 1990 Ft-os árak!!!
Vegyünk egy konkrét példát:
Ljudmila Ulickaja: A mi urunk népe [eKönyv: epub, mobi] = 2590.- Ft, a hagyományos könyv a "szokásos" - %-al: 3690 Ft - 20% = 2952 Ft ! 400 Ft-os különbség???!
Ez röhej. Ezt így nem lehet. Szerintem az elfogadható ár az hazai viszonylatban kb. 1000 Ft: a kiadó az amúgy is kész művet "dobja át" epub-ba, én majd letöltöm, neki már semmi dolga vele, nincsen nyomdai, kötési, szállítási, forgalmazási, stb. díj!
Na, ebben a kategóriában hosszas keresés után elfogadható a Benjamin Button különös élete (kétnyelvű) [eKönyv: epub, mobi], a többiről nem is akarok írni, mert a színvonal... Ok, talán még a főzés, egyebek és életmód kategóriában volt pár.
Szóval erről ennyit, sajnos marad az a megoldás, hogy a könyveket... beszkennelem és úgy olvasom 3:)
Arról, hogy a nagyvárosokban lehangoló a levegőminőség a közelmúlt szmogriadói után felesleges beszélni. A helyzetről annyit kell tudni, hogy ha néhány napra leáll a szél az országban, akkor a falak közt rekedő levegőről kiderül, hogy az valójában emberi fogyasztásra…..
Újabb gyöngyszem a Fortepan privátfotó-gyűjteményből. Sajnos az album képaláírásokat nem közöl, de az online intelligencia itt már elkedte összerakni a megoldást...
default-design 2010.09.17 11:04:58
@főzdevadász: Armando, ejej :D
A fortpan.hu-n hol van ez a kép? Kiderülne hogy kb. mikor készült...!
default-design 2010.09.17 11:05:31
Olyan meleg van a városban, hogy szinte beleolvadunk a forró aszfaltba séta közben. Ilyenkor nincs szó szabadtéri programokról, kellemes vacsorákról, eszem ágában sincs előadásokról, kirándulásokról beszélni, ilyenkor egyetlen célja lehet a városlakónak: a túlélés.Több olyan…..
A Piranha 2 után szerintem senki nem tett volna arra egy lyukas garast sem, hogy James Cameronból elismert, Oscar-díjas rendező válik, aki majd egyszer a bevételi listák élén fog tanyázni és olyan rekordot fog felállítani, amit csak nehezen fognak megdönteni. Az iromány…..
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
Az előző néhány kütyüposztban sokat morfondíroztam azon, hogy szívesen beszereznék egy teljes QWERTY billentyűzetes PDA-t jegyzetelésre (de valami eszméletlenül drágák a piacon levő eszközök, így mind kiestek), egy tökéletes e-book readert (de egyik jelenlegi termék sem az…..
default-design 2008.11.24 12:44:46
Médiageci:
:D

Nagyon érdekelne az 5MX ROM "firmware hacker cuccok"!
El tudod nekem küldeni (vagy vmi link..)?! Összehoznék egy újabb SYS$ROM.BIN-t; nekem is a régebbi (angol) van az egyik PSION-omon;)

Pár reakció:
- Egész könyvtáram van fent egy 256MB-os CF-en: MINDEN ráfér (telepítések is, stb...)!
Szerintem tökéletesen lehet vele olvasni, sőt, (erős) napfényben ennél jobban olvasható képernyőt nemigen tudok, igaz, melegszik, de a kontraszt állításával én egész napot olvastam a napon kánikulában a tengerparton:D
- A CF kártyákkal nekem sohasem volt gondom, az 1GB-osat -fényképezéshez használt- is simán kezelte;
anno a fotókat ezen keresztül küldtem el, még 2001-ben: GPRS-el :D ( + Siemens ME 45;)!
- Az eulátorok jól futnak, a GameBoy-t kipróbáltam több programmal, a C64et egy játékkal... A Spektrum emulátor tökéletes!!! (Nagyon:) Régebben a Commodore Világban csináltam leírást pl. a "Laser Squad" c. stratégiai játékról - és a PSION-on a mai napig szívesen nyomulok vele (ketten is lehet játszani, tuti)!
- Ne felejtsük el, hogy (ARM) RISC (!) processzor van benne, így a sebessége "jóval többet ér" - a DOOM is ment nekem ezen a gépen; igaz, hogy ennyi árnyalattal nem az igazi a játék;)

OFF:
Gyűjtő vagyok, van 5, 5MX, 5MX Pro és MC 218, sőt, Workabout is (ipari 3-as modell:)!

1998 óta használom a különböző gépeket, hiába lett közben mindenféle palmtop-om, a billentyűzet és a "fogyasztása" (meg a könnyű elemcsere) mindig visszahúzott ehhez a modellhez. Most is, amikor már rég billentyűzetes smartphone-om van, a Symbian OS-el (EPOC32 "utódja")...
/OFF