Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balazs.Indiaban

38 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terapeuta körökben is sokan érdeklődnek az HBO saját gyártású sorozata iránt, aminek már túl vagyunk a félidején. A Pécsett megrendezett Pszichoanalitikus Filmkonferencia vendége Enyedi Ildikó rendező és a pszichológust alakító Mácsai Pál volt, akikkel azt fejtegettük, miért…..
Erre a témára külön bejegyzést szentelek, mert elég érdekfeszítő terület, és magam is sokat olvastam a témakörben. Előrebocsátom, hogy a mindez csak teória, senki nem mondta, hogy ez a kőbe vésett igazság, mindenki azt gondol, amit akar. Lehet akár komplett baromságnak,…..
Balazs.Indiaban 2012.11.19 17:47:35
Érdekes, de sztem vannak komoly buktatók a sztoriban.

Pl.Az ür baromi hideg ha elég távol kerülünk minden csillagtól (energia forrástól) akkor igen csak hideg lesz: közele abszolút nulla fok (−273.15°C). Ezen a hőmérségleten nincs élet.
Ha ez a bizonyos bolygó ekkora pályán kering, akkor a mi napunktól elhanyagolható szinte nulla energiához jut a pályája nagyobbik részén.
Tehát ez a bolygó, ahonnét az "okosok" jöttek, egy fagyott jégdarab! Olyan k. hideg van, hogy a hogy legmoderbebb sarkvidéki ruhában is csak pár másodpercig bírná az ember és akkor csak a hőmérsékeltzről volt szó.

Az élethez energia kell - azt hiszem ez vitán felüli. Mi ezt itt a földön a napból nyerjük és a tudomány mia állásia szerint ez minden bolygóra igaz: egy vagy több központi csillagtartja őket mozgásban és szabályozza, befolyásolja a rajtuk zajló folyamatokat.
Az "okosok" bolygojának is kell lennie egy vagy több csillagjának. Namár most ha lenne ilyen, akkor arról biztos tudnánk, mert a mi Napunk elbújhatna mellette! Ahhoz ugyanis, hogy egy ekkora pályán keringő égitest akár csak a mienket éppen megközelítő klimát biztosítson egy brutál méretű csillag kellene: a Nap méretének sokezerszerese!

Ha pedig már eltűnt ez a csillag akkor a feketelyuk amit maga utzánhagyot kinyírta volna az egész naprendszert...

Tehát összefoglalva: az okos földönkívüliek bolygója nem létezhet, mert nincs olyan csillag ami éltetné és egyáltalán körszerű pályán tartaná. Mert ha volna ilyen azt nehéz lenne nem észrevenni akár szabadszemmel is innen a Földről...
Hol volt, hol nem volt. Elt egyszer egy kiraly Sri Lanaka szigeten, akinek volt negy fia. A legidosebb fiu 24 eves volt, amikor kiraly varatloanul elhalalozott. "Meghalt a kiraly, eljen a kiraly!" - a korona a legidosebb fiura szallt. Jo kiraly volt, szerettek az emberek…..
Balazs.Indiaban 2012.09.29 09:21:33
@almásrétes:

Szia almásrétes?

Ismerjük mi egymást? Ami almásrétessel találkoztam eddig, azok nem tudtak írni és nem is nagyon élték túl a találkozást...
Szóval kit tisztelhetek benned? :)
Americon San Francisco II. 2011.05.07 08:03:00
Újabb kalandos nap San Francisco-ban. A szokásos reggeli után visszamentünk a Golden Gate parkba, most végre volt időnk mindenre. Valamint a japán tea kert ma reggel 9-10 között ingyenes. Végig is jártuk, szép volt. Vele szemben volt az Academy of Sciences múzeum. Elég borsos volt a…..
Az utolso hat napot rishikeshi ashramban toltottem - resyben Zsuzsaval, reszben nelkule. Ugy gondoltam jo lesz kicsit lenyugodni, intenzivebben jogazni a 3 honapnyi utazgatast kovetoen. Ez nem igazan sikerult, mive ahogy egyre kozeledett az indulas napja, egyre inkabb mehetnekem lett es nem…..
 Nem ismer trefat, ha a konyveirol van szo... Jaisalmerben Kuzdelem Feher Tigrissel a Thar-sivastagban Memsahib es Lalu Vonaton Festett labbal Zsuzsika jatszik..
"Benaresz venebb a tortenelemnel, oregebb a tradicional, osibb minden legendanal, es ketszer olyan osinek tunik, mint mindharom egyuttveve."                                   …..
Az "Arany Templom" Guru Nanak nem volt elegedett sem a hinduizmus, sem a az iszlam tanitasaival, azert gondolt egyet es uj vallast alapitott. Mivel monoteista tanitasaival egyenloseget hirdetett es a kasztrendzszer ellen szonokolt, igy India eszak-nyugati regiojaban, a tortenelmi a…..
Nehany erdekes foto. Tobbseguk a radzsasztani kalandozasunk alkalmaval keszult.Teljesen becsomagolva. Indiaban a feherbor a meno: a reklamokban feherito kremeket hirdetnek es aki teheti keruli a napot. A  sotet bor azt jelenti, hogy az illetoenek sokat kell robotolnia a napon, tehat a…..
Ejszakai vonattal utaztunk Jaisalmerbe, amely a mintegy ketmagyarorszagnyi meretu Thar-sivatag sziveben fekszik. Ahogy haladtunk beljebb es beljebb a sivatagban ugy boritotta el a finom por a vonat padolojat es priccseit.Jaisalmerben a 800 eves var es a gyonyoruen faragott…..
Tobbnyire szep, erdekes, izgalmas, kulonos - egyszoval pozitiv dolgokrol szoktam beszamolni. De nincsen feny arnyek nelkul. Most kicsit arrol szeretnek irni, ami a szinfalak mogott zajlik, ami az ide latogatok egy jelentos reszenek talan fel sem tunik. Ismerjuk meg kicsit "India…..
Mar lassan ket hete barangolunk Radzsasztanban - a kiralyok foldjen. India ezen szaraz, tobbnyire sivatagos szeglete felett nem is olyan regen meg 22 maharadzsa, rao, rana vagy egyeb uralkodo-feleseg osztozott. Bar hataluk mar lealdozott, de meg mindig jelentos vagyonnal es befolyassal…..
30 oranyi vonatozas es 1990 km megtetele utan erkeztunk meg Agraba: a nehai Nagymogul Birodalom (1526-1857) fovarosaba. A mogul uralkodok, a hires-hirhedt Dzsingisz kan leszarmazottai ket dolgot szerettek nagyon: haboruzni es epitkezni. Mind a kettoben jeleskedtek: birodalmuk fenykorukban Kabultol…..
Az alabbi kis iras elter az elobbiektol a tekintetben, hogy  nem az itteni elmenyeimet hivatott elmeselni. Sokkal inkabb betekintes kivan adni az indiaiak vilagnezetebe, hitvilagaba. Ezt elolvasva talan erthetobbe valik a "guru-jelenseg", amivel az…..
Mysorebol ketnapi utazas es 600 kilometernyi ut megtetele utan erkeztem meg Amritapuriba: Amma "fohadiszallasara". Deli-Inda egyik legnagyobb eloszentje szerencsemre eppen  otthon volt -  3000 fos fan-clubjaval egyutt. Az ashram hatalmas: egy kisebb varossal feler. Amma…..
Mysore az egyik legszebb es legelhetobb varos Indiaban. Olyan csodakat lattam itt, mint 2x2 savos, kozepen elvalasztott - egyszoval igazi - autopalya, kozlekedesi lampak, viszonylag tiszta utcak es nem utolso sorban a Maharadzsa palotaja. Ez utobbi a legszebb epulet amit eddig Indiaban lattam -…..
Most epp Varkalaban ulok egy internet kavezoban a kokuszpalmak toveben (az itteni novenyzet 80%-at ezek teszik ki) es probalom szavakba onteni az elmult het-tiz nap esemenyeit. Nem konnyu, mert annyi minden tortenik velunk nap mint nap...Chennaibol Madurai-fele indulo vonaton a helyunk egy 30 eves…..
Balazs.Indiaban 2009.02.07 17:22:03
@Nadie:
Szia!
Orulok a bejegyzesednek - nem is gondoltam volna, hogy a rokonaimon es barataimon kivul mas is olvassa a blogom. :o)
Februar 18. korul leszunk Vaitheeswaran Koil-ban, mivel a kovetkezo egy hetben utitarsam: Zsuzsa Ceylon szigen tengeti napjait, en pedig meglatogatom Amma ashramjat. Ashramban megszallni olcso - bar a kaja elgge gyenge szokott lenni.
Szivesen levelezek, valaszolok kerdesekre - amennyiben tudok! Az e-mail cimem "romhanyi.balazs@mszk.bme.hu". :o)
Becsaptak! De csunyan! 8x aron soztak ram lotusz-olajat, radasul amint kesobb kiderult hamis. 400 rupias "tanulopenz" sok a magam fajta hatizsakos turistanak meg kellett mar fizetni.Del korul indultam neki a varosnak. Utkozben mellem szegodott egy baratsagos fiatal ember.…..
Az indulas elott 3 nappal az interneten foglalt jegyem varolistara kerult. Ilyen mar tobbszor elofordult utazasaink soran, de sosem volt vele gond: vegul mindig kaptunk helyet. Az eddigi szerencse sorozat tegnap este ert veget: nem kaptam helyet a vonaton, mely evitt volna Ammahoz.Ha mar igy alakult…..
Nem reg volt egy honapja, hogy uton vagyunk. Merre jartunk eddig? Az alabbiakban egy rovid, tenyszeru osszefoglalot szeretnek adni - reszben az olvasoknak, reszben magunknak. Ezen bejegyzes megirasanak az informalason tul van egy masik fontos oka: most itt Margaoban (Goa) 18.30 fele jar az ido, a…..
Karnataka utjai rettenetesek: tobbnyire egysavosak es raznak - de nagyion! Korulbelul tucatszor fordult elo, hogy az alapvibracio mellett hatsom es az ules kozott 20-30 centis res tamadt egy-egy nagyobb zokkenonel. Az elmenyt 30-35 fokos hoseg tovabb fokozta. Ilyen korulmenyek kozott tettuk meg a…..
Elhagyott az uitarsam, az orvosom, a "felesegem"...es meg a mosonom is! :o( Zsuzsa Sri Lankara ment nyaralni 10 napra, hogy kipihenje az utazas faradalmait."Elkeseredesemben" ugy dontottem, hogy "spiriturat" teszek: meglatogatom Mamat! Mātā Amritanandamayī Devi…..
Goa - egy darabka Portugalia India nyugati partjan. India egyik legkisebb allama az utolsok kozt szabadult meg gyarmattartoitol a hatvanas evek elejen, de ez arculatan nem nagyon latszik: (indiai mertekkel merve) tiszta utcak, europai stilusu epuletek es nyugati ruhaba oltozott nok. Szamos ajton…..
   Gokarna egy apro varoska Goatol delre Karnataka-allamban. A varos, melynek neve szoszerinti forditasban "tehenfulet" jelent templomairol nevezetes, es komoly zarandokhad ostromolja az ev minden napjan. (A jo hindu minden evben legalabb egyszer elzarandokol…..
Murudeshwar - nehany ezres kisvaros Karnataka-allam tengerpartjan valahol Managlore es Goa kozott feluton. Turistak nem nagyon jarnak erre: szinte feltunest kelt az erre keveredo feherember. Minket is csak ket dolog hozott ide: az erintetlennek, turistamentesenek igert tengerpart…..