Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wikipediator

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis a The Amazing Race című, amerikai reality-vetélkedő szerint, aminek vasárnapi adásában bepillantást nyerhettünk abba, hogy mit is gondolnak az erdélyiekről az amerikaiak. Maga a műsor, ha valaki nem ismerné, egy afféle Flúgos futam-80 nap alatt a Föld körül…..
Jó érzés, amikor egy általad írt bejegyzés részletét látod viszont egy másik portálon. Velem is ez történt a napokban.  Történt ugyanis, hogy Barack Obama kinevezte a Fehér Házba Peter R. Orszag-ot, akinek, mint mi, magyarok, látjuk a családnevén, valószínűleg magyar…..
A Wikihez nagyon hasonló, vagy szakasztott változatok találhatók a neten a wikin kívül is. Sok kis témában találhatunk lapokat a wikia oldalakon is (a legnagyobb wikia-oldalak listája itt: big wikis). A lista még nőni fog, eddig ezeket találtam: - OrthodoxWiki - az ortodox…..
Wikipedia-blog Szerklap-evolúció 2008.11.25 00:58:30
A szerkesztők - akik komolyan elmerülnek a wiki on-line létben - dekoratív és hasznos szerkesztői lapokat szoktak készíteni maguknak. Időnként előfordul, ahogy az én esetemben is, hogy másoktól koppintunk, de ezt szabad. A kezdő html-tanonc is mások forráskódjaiból tanul. Az…..
A Wikipédia néha az aktuálpolitika helyszíne lesz, és a lelkes helyett a lelketlen szerkesztők veszik át az irányítást. Az elmúlt hetekben az amerikai elnökválasztás apropóján tapasztalhattuk meg, meddig ér el a Vörös Kéz. Meg a cenzúra is, a wiki részéről, de  erről…..
Wikipedia-blog Éld ki a vágyaidat 2008.11.24 12:44:00
A Wikipédia sok mindenre jó, olvasni is jó (már ha elég nagy a cikk és nem tudsz idegen nyelveken és csak ez marad az egyedüli forrásod), de szerkeszteni is. Részese leszel / lehetsz valaminek. Az ember pedig szeret részese lenni dolgoknak, közösségeknek, történéseknek, ha azok…..
A napokban a luxemburgi nyelvű Wikipédia oldalaival voltam elfoglalva. Nagyon büszke vagyok kis falumra, Ecserre, és - mivel érdeklődő nyelvész is vagyok - szeretném minél több nyelven látni és olvasni a faluról szóló szócikkeket. Valamikor az év elején Ecser szócikke mintegy 6-8…..
Wikipedia-blog Első szócikk 2008.11.24 10:28:00
Első szócikk ez, mert a Wikipédia is szócikkeket tartalmaz. Blogomat a Wikipédiával kapcsolatban írom, mivel magam is szerkesztője vagyok ennek az on-line társaságnak. De maga a társaság nem csak virtuálisan létezik, vannak wikitalálkozók, ahol személyesen is lehet találkozni,…..