Regisztráció Blogot indítok
Adatok
athumra

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naponta több száz ember érkezik kis hazánkba. Fáradtan, elgyötörten, kétségbe esetten, gyászolva, űzötten, kisemmizve. Gyerekkel, feleséggel, nagypapával. Menekülnek valami elől és mennének egy jobb, békésebb, normális országba. Nem véletlen, hogy nem mi vagyunk a…..
athumra 2015.08.01 17:51:06
@tízmillió zsiráf nem tévedhet: Akkor Te miért ítélkezel felettünk,illegális bevándorlás elleneseken?;-P
athumra 2015.08.01 18:01:10
@a 17 éves Parker Schnabel: Miért lennél bezárva??? Oda utazol ahová csak akarsz! Ennek a fenn tartása miatt kell a kerítés, hogy az EU-n belül ne kelljen sem határ ellenőrzés, se határ!
Mit kéne tenni menekültügyben? Az Alternatíva kapott pár választ a probléma közvetlen közeléből: Balogh Lili az elmúlt egy évben olyan kiskorú menekülteket tanított magyarul, akik felnőtt hozzátartozó nélkül jöttek az országba. Vendégszerzőnk, Balogh Lili…..
athumra 2015.07.18 11:41:15
@Göntér László: Nagyon szép elgondolás!
Kár, hogy sehol nem működik Európában! Az első generációval nincs is semmi gond, de aztán identitását keresve visszautazik a következő nemzedék az óhazába... Ott kiképzik dzsihád harcosnak és haza térve robbant, gyilkol.
Mi magyarok is sokszor büszkén, de tévesen állítjuk: népességarányosan a legtöbb Nobel-díjas magyar. Bár ez a lista nem népességarányosan mutatja be a Nobel-díjasok számát, a nálunk kisebb népességű Ausztria is több Nobel-díjast sorakoztat fel, mint a rangsorban nem is…..
„Gonoszak voltunk, és rosszindulatúak. Csak támadtunk és támadtunk, csak negatívan és negatívan” – mondta Orbán amerikai főtanácsadója, Arthur J. Finkelstein, aki Habony Árpáddal alapított közös londoni tanácsadócéget. A finkelsteini gátlástalansággal átitatott…..
athumra 2015.07.11 21:31:24
@pythonozok: Nagyon jól értetted mire gondoltam a nemzeti utalással! Vagy csak nekem tűnt fel, hogy 5 éve mennyire megszaporodtak a nemzeti intézmények?
athumra 2015.07.11 21:51:54
@pamut: Mindig is ennyi volt a szavazó tábora! Csak a baloldali szavazók, az utolsó két választáson beszopva az orbáni maszlagot - öszödi beszéd és hasonlók - igyekeztek "megbüntetni" a politikusaikat.
athumra 2015.07.11 23:47:40
@Aranyi Gábor: Igazad van! Sajnos... De amíg a magyar nem valamire szavaz, hanem valami ellen, addig nem is érdemel mást!
Az Isten pénzét is önfényezésre költené a Fidesz-KDNP: újabb, szeptemberig tartó propaganda-offenzívába kezdenek Orbánék. Ezúttal 600 millióból fogják bemutatni az elmúlt 5 év „eredményeit”, azaz megmondani nekünk, hogy milyen jól élünk. (Mert nyilván a Fidesz nélkül…..
athumra 2015.07.11 22:03:13
@dukeekud: Mind a kettőnknek igaza van! Ez azért lehetséges, mert azt mondta, hogy a pénzügyi ciklus végéig teremtik meg az 1 milla munkahelyet. Ezt akkor szerintem kevesen értették 10 évre!
athumra 2015.07.11 23:30:41
@Pipas: Nem pénzügyi év, hanem ciklus -ami az EU-ba 10 évet jelent... Nem gonoszságból, de félre értettem!
Azonban időarányosan 100.000 elmaradásban van!
athumra 2015.07.11 23:41:32
@apanna: Én meg hallottam egy 10 éves kis srácról, aki 23 milláért vett szőlő birtokot, majd 70 millája mard még egy lakásra is...
Láttam a minap egy „félprofi” összeállítást a debreceni menekülttáborról, s az ottani helyzetről. Az egyik magyar kereskedelmi csatorna szuperkreatív stábja kiültetett a külvárosi árokpartra úgy egy tucatnyi afgán menekültet, hogy belőlük csináljon eladható riportalanyt.…..
Egészen komoly irodalma van már az Orbán Viktor által közkinccsé tett dakota közmondásoknak, de az utóbbi időben mintha hanyagolta volna a miniszterelnök ezt az igazán népszerű műfajt. Mielőtt azt gondolnánk, hogy a dakota nép bölcsessége fogyott el, a Szegedi Kattintós bemutat…..
athumra 2015.07.07 00:25:40
@Andy73: A lószar egészséges és tápláló! Több milliárd légy nem tévedhet!:-)
Lassan lecseng a Fidesz példátlanul sikeres idegenellenes kampánya, ki kell majd találniuk helyette valamit. A menekültek persze nem tűnnek el egy-kettőre, és még hónapokig jönni fognak, de annak a képnek egy időre vége, hogy a kormány jó előre felismeri a…..
athumra 2015.07.03 20:12:24
@vadi3: Tévedésben élsz!
Orsós miniszterelnök "úr" egyetlen döntése amivel egyetértek az a kerítés!
De ha már személyeskedünk: Mond, barátom, van zár a lakásod ajtaján? Be is zárod amikor elmész otthonról? Az autódat, bringádat, motorodat bezárod amikor bemész valahova?
Úgye...
Nos a kerítés ugyanazt a célt szolgálja mint a Te zárad, lakatod, csak egy léptékkel nagyobban.
"Már több mint 1 millióan mondták el a véleményüket a nemzeti konzultációban és a válaszadók több mint 80%-a bevándorlási szabályok szigorítását támogatja. Ennek megfelelően megépítjük a határzárat és lezárjuk az utat a népvándorlás előtt."…..
athumra 2015.06.30 14:14:02
@Eznemsemmi: Kivéve, ha a Hít védelmében teszi, mert akkor egyenes az út a mennyekbe, meg a 40-77 szűz ölébe!
athumra 2015.06.30 14:24:29
@Eznemsemmi: Legalábbis a vallási vezetőik így értelmezik a dzsihádot, és annak mártírjait. Öngyilkos merénylők..
  Vissza a jövőbe:   ötvenes évek újratöltve - azaz Falat a déli határra?   Kerítés mögött fegyveresekFáklyával kezükben.Nem tudom, őriznek vagy kísérnekParázzsal szemükben. Kezdjük a tényekkel:  kormányunk bejelentette hogy most  csak azért, hogy a határon…..
athumra 2015.06.30 10:42:57
@Roan: Ha hiszed, ha nem, hajlandó lennék jelentkezni, akár a szabadságom alatt is, természetesen térítés társadalmi munkában segíteni az építését!
Nem vagyok már fegyvert forgatni képes egészségi állapotban, de ha néhány évvel fiatalabb lennék, arra is szívesen jelentkeznék!

Azon érdemes elgondolkozni, hogy a hatalmas kulturális különbség miatt képtelenek integrálódni! ráadásul nem is akarnak! Miért kellene megvárnunk, hogy személyesen is megtapasztaljuk az iszlám terrort???
Vagy Te szeretnéd, ha a lányainkat csadorba kényszerítenék, ha meg nem veszik fel akkor savval öntik le?? Tényleg csak addig látsz, hogy orbán mondta akkor csak rossz lehet???
athumra 2015.06.30 11:10:54
@Roan: Barátom, én is a nyockerben élek!
Tegnap volt egy nagyon komoly kulturális összetűzésem egy arab kereskedővel, aki képtelen volt megérteni, hogy miért nem veszem meg tőle az ellenőrizhetetlen származású memória kártyát. Képtelen volt felfogni, hogy miért ragaszkodom én olyan hülyeségekhez, mint csomagolás, garancia.. És ez a Corvin negyed sarkán történt.. Megvárjuk amíg mindenhol ez lesz???
De mondok mást, néhány éve egy arab nem adta meg a jobb kezet és koccantunk, nem volt jelentős a sérülés, de amikor mondtam, hogy mennyi lenne a fényezés akkor azon volt kiakadva, hogy ez csak egy skoda cupé azt fillérekből lehet javítani. Rendben, akkor rendőrt hívok, erre telefonált és pillanatok alatt egy kocsi rakomány hasonló érkezett. Nem bántottak, de értésemre adták, hogy ismerik a rendszámomat, és meg fognak találni ha rendőrt hívok.. Persze azonnal előjött, az érvelés, hány gyereket kell szegénynek eltartania.. Végül adtak 30.000,- a javítás majdnem 100 volt...
athumra 2015.06.30 11:42:09
@Roan: Elvben igazad lehet, de ezzel a kopasszal nem találkoztam, csak az arabokkal!
Ráadásul, én voltam a hibás! Kulturáltan betétlapot cseréltünk és mindenki ment a dolgára!
Már most bebizonyosodott, hogy teljesen értelmetlenné vált a bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultáció: a kormány ugyanis ahelyett, hogy megvárta volna az egymilliárd forintból készült konzultációra adott válaszokat, inkább úgy döntött, hogy a magyar-szerb határ 175…..
  Mivel ebben a nyitott és barátságos országban egyre több a hazugság az ügyben, különösen az országot vezető nyitott és barátságos kormány, az azt uraló pártok és politikusok, illetve kifejezetten a nyitott  és barátságos miniszterelnök részéről, ideje hát, hogy…..
athumra 2015.06.14 20:21:44
@wolves84lb: Örülök, hogy felfedted magad! Üdvözöllek!
Nem, szoptam be, hiszen összesen nem él ennyi magyar az egész Kárpát medencében....
Azonban ajánlanám, hogy gondolkodj el a menekült és az illegális bevándorló közti különbségen!
Amint megérted azt a hajszálnyinak nem nevezhető - kb. mint Makó Jeruzsálemtől - távolságot. Talán azt is megérted, hogy miről is beszélnek itt akik, egy Nemzetért és országért aggódnak, párt semlegesen!
Vajon mennyi menekültet lehet időlegesen ellátni 1 milliárd 300 millió forintból? És mennyit lehet tovább lopni, ki- és elcsalni az idő alatt, amíg a közvélemény és a vérszegény ellenzék a válaszlépésekkel és az aktív tiltakozással van elfoglalva? Sokat. Nagyon sokat. Ne is…..
athumra 2015.06.09 10:35:07
@lavór: De! Közveszélyesek! Spanyolországon és Anglián kívül csak muszlim terroristák vannak! Rossz a memóriád! A Szu szétesésekor néhány busznyi zsidó Ferihegyen szállt repülőre, hogy eljusson Izraelbe. Fel is robbantották az egyiket a gyorsforgalmi végén! Nem érdekelt senkit, hogy hány ártatlan eshet áldozatul a cselekményüknek!
athumra 2015.06.09 10:41:52
@Trackers: Arab fogorvost elég könnyű keríteni, sokan végeztek nálunk.Olyat aki fogorvosként érkezett már sokkal kevesebb van...
athumra 2015.06.09 10:50:27
@bunkó: Az a baj, hogy ilyen képzettséggel nem jönnek, ha jönnek nem itt akarnak letelepedni. Sőt, őket vissza sem toloncolják, mert ebből nyugatabbra is hiány van.
Nem is olyan régen még azon háborogtunk, hogy a bécsi Mariahilferstrasse egyes boltjainak kirakataiban a következő felirat jelent meg: Magyarok, ne lopjatok! Most visszaadjuk a megaláztatást, igaz nem a derék sógorokon verjük el háromszor, hanem az országunkon keresztül menekülő…..
athumra 2015.06.07 19:42:07
@wolves84lb: Igen, szorosan nézve az volt! Sajnálom, ha személyesen érintett vagy és ezt bántónak érzed;-)
athumra 2015.06.08 09:44:13
@lezsír: A szétosztás külön szépsége, hogy abba nem fogják bele számolni azokat akik nálunk léptek zöld határt és visszaküldik őket. A kvótát csak az olaszokhoz, Máltára érkezők szétosztásánál fogják számolni. Amit itt sokan nem értenek, hogy hiába hivatkoznak a tavalyi 500 menekültre, amikor megváltozott a törvényi környezet és nem lehet elfogni őket! Így viszont azt sem tudjuk, hányan szöktek keresztül az országon. Akik persze amikor lebuknak rögtön azt mondják Magyarországról jöttek... Az egyenlet kb. így néz ki: a kvóta ami 300-1200 között van valahol + a hozzánk érkezők, akiket valami csoda folytán elkapnak az ország területén + azok akiket nem fognak el és tovább jutnak az EU-ba, de ott lebukva visszaküldenek = 20.000 és 50.000 között bárhol lehet az összeg. Most hagyjuk a munkát, hol fognak lakni, mit fognak enni, hogyan fogjuk integrálni őket? Minden településre küldünk lakosság arányosan néhányat? Az állam megvásárolja az elnéptelenedő falvak üresen álló házait és oda telepíti őket? Miből vásárolj meg? Szolidaritási adót (isten ments, hogy ötletet adjak) fognak kivetni? Aztán ott van, a "szaporulat" velük mi lesz? Majd az identitásukat keresve elmennek az óhazába kiképzésre... Lásd CH gyíkosságok!
Alsós voltam emlékszem, amikor nagyon menőnek számított az "Amire nincs magyarázat" című könyv, ami misztikus események, megmagyarázhatatlan jelenségeket elemzett meglehetősen felszínesen. Ebben a könyvben olvastam előszőr a torinói lepelről, és rettenetesen izgalmasnak találtam…..
athumra 2015.06.03 22:32:31
@Blogger Géza: Mint az leírtam, a lepel - amit mi ismerhetünk - több korból származó vászonból áll. Nem tudhatjuk, melyik részéből vettek mintát. Így könnyen lehet, hogy csak az erősítésként hozzá/alá varrt vászon anyagának korát ismerjük.
athumra 2015.06.03 23:17:52
@egyinges: A niceai zsinat 300 körül volt, Jézus után! Addig viszont tömegesen haltak meg emberek a Jézusba vetett hitükért!
Sok hamisítást követett el a római birodalom, ha az érdekei megkívánták. Azt is mondhatnám, hogy ők találták fel a történelem meghamisítását:-)Mint a meggyőzés eszközét. Tehát Jézusra vonatkozó római feljegyzések akár ennek a hamisításnak is áldozatául eshettek. Abban igazad van, hogy több vallás ünnepeit átvették, de ez 300 évvel a halála után kezdődött!
athumra 2015.06.03 23:24:48
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem feltétlenül érdeke az egyháznak, hogy jó helyről vegyenek mintát! Számukra a hit sokkal fontosabb a bizonyosságnál! Vagyis, ha tévesen határozzák meg a korát, nem foglalkoznak vele tovább a világiak. Ők pedig eddig is hittek a történetében, eztán is fognak:-) Nagyon off: Jártál Pannonhalmán? Ott van egy legenda, miszerint az altemplomban van egy márvány falfülke, azt mondják, hogy István széke van mögötte, ahol a király ült amikor ellátogatott hozzájuk. De egyetlen régésznek nem adnak ásatási engedélyt, hogy kibontsa a falat. Az ok: Ha nincs mögötte, akkor ők szegényebbek lennénk egy szép történettel, azt meg nem kell bizonyítani, hogy ott van, mert ők ezt eddig is tudták:-)
..
athumra 2015.05.31 19:23:25
@pobeda: Minek?? ezt nem lehet überelni! Nem csak vezetési élmény, de életérzés is egyben!
Az ISIS májusban elfoglalta az egyik legjelentősebb ókori romvárost, a szíriai sivatagban fekvő Palmürát és a település mellett fekvő mai várost, Tadmurt is. Amint már műholdfelvételek is bizonyítják, a terrorállam korábbi, iraki ninivei műkincsrombolása után most a…..
athumra 2015.05.22 11:17:07
@gigabursch: Akkor honnan van nehéz fegyverzetük? Különösen folyamatos lőszer utánpótlásuk? A duma, hogy zsákmányolták.. Csak a folyamatos karban tartáshoz és a lőszerből folyamatos utánpótlás kell.A kiképzésről nem is beszélve! Rengeteg pénzzel támogatják őket muszlim hittestvéreik!
Vagy szerinted, honnan, miből biztosítják a harc folyamatos feltételeit?
athumra 2015.05.23 12:40:10
@Wasquez: Értelek,barátom, de hogyan viszik el nekik, muszlim segítség nélkül?????
Csak egy vélemény Konzultáljunk? 2015.05.16 16:22:39
Igen, megkaptam a levelet, sőt el is olvastam. Aztán olvastam még, hogy a kérdések manipulatívak meg, hogy küldjem el a borítékot üresen. Még egy egyházi méltóság is úgy érezte meg kell szólalnia, az egyéb, a véleményemet formálni igyekvő közleményekről nem is…..
Ismeretlen brit turista fotói 1975-ből, a marokkói városról...
athumra 2015.05.16 20:48:58
@warr: Csak vannak modernebbek is:-) A képen látható autók még mindig közlekednek:-)
Négy éve még láttam belőlük néhányat. Ja és iszonyat mennyiségű fekvőlámpást és 504-est. Sőt, talán a csacsi is él még - a bazárban még mindig szamarak szállítják az árút, autó nem tud manőverezni a szűk sikátorokban.
Gyűlöletből nem lehet országot építeni sehol. Eképpen penget érzelmi húrokat lelkünk hárfáján az emberminiszter, Balog Zoltán. De a „megélhetési bevándorlás” kapcsán tervezett nemzeti konzultáció láttán hozzátehetjük: de igen, lehet. A feltett kérdések alapján akár…..
athumra 2015.04.28 16:00:11
@Counter: Mely náció tagja nem muszlim a most érkezők közül?
Valóban nem voltak irataik, de nem is bolyongtak össze-vissza. Az első rendőri szervnél jelentkeztek.. Ahogy az '56-sok is.Aztán bevonultak a menekülttáborba és vártak a sorukra, hátha valaki befogadja őket.
Okmányok nélkül nem mehettek sehova. Igazoló bizottságok dolgoztak minden menekült személyazonosságának megállapításán.
Ha eldobálja a papírjait, akkor vélelmezni kell, hogy a büntetés elől menekül,tehát visszatoloncolandó!!!!!!!!
athumra 2015.04.28 21:33:34
@Counter: Azt gondolom, hogy aki az életét féltve menekül, nem utazgat több ezer kilométert papírok nélkül!
Max egy határt lép át és ott keres egy menekült tábort.
Sajnos akik most jönnek, nem az életüket veszélyeztető körülmények, hanem a jobb élet reményében jönnek!
A papíroktól pedig azért szabadulnak meg, mert ha nem azonosítható a hazája, nincs hova visszatoloncolni.
Ezt látszik alátámasztani az is, hogy nem akarnak nálunk maradni, hanem mennek tovább. Vagyis, nem az életük van veszélyben!
athumra 2015.04.29 00:20:32
@Counter: Gondold végig, hány határ van ahol át kell kelnie, mire elérkezik a magyar határra... Rá adásul olyan határokon kell átjutnia, ahol könnyen nézhetik kémnek is akár.
Azt azért remélem nem gondolod komolyan, hogy a szerb határt nem őrzik!
De rendben engedjük meg, elvesztek a papírjai és be akar jutni Magyarországra. Szerintem elvárható, hogy a hivatalos határon jelentkezik, azonnal közli, hogy honnan és miért menekül.
Ha nem így tesz, joggal vélelmezzük, hogy bűnöző! Tehát semmi keresni valója az országunkba!
Emlékszem, annak idején, amikor a tavalyi Golf-napok egyik válogató zsűritagjaként egy éjszaka alatt kellett kiválasztanom kb. 1900 autó közül azt a - ha jól emlékszem - százat, amelyek bekerülhetnek a szűkebb, kiállított keretbe, na azon az éjjelen kaptam életem legtöményebb…..
athumra 2015.04.15 19:33:17
@pobeda: Nagyapám ezt sommásan így fogalmazta meg: Ha a bolonnak pézze van, jól élnek a kereskedők;-)
Nyugat-Európából tömegesen utaznak a Közel-Keletre másod és harmad generációs arab illetve muzulmán hitre tért európai fiatalok. Azonban ez a jelenség nem csak a fiatal férfiakat érinti. Kamasz lányok is otthagyják a tanulmányaikat, családjukat, karrierlehetőségüket, hogy az…..
athumra 2015.04.15 11:56:47
@fénycsepp: Na vajon hogyan? Törökország is muszlim ország, ráadásul hatalmas és izgága kurd kisebbséggel, akiket az isis (mint nemecsek, csupa kisbetűvel) a vallásuk okán szívesen legyilkol. Tehát elvégzi helyette a piszkos munkát.
De nem ez a legnagyobb kérdés! Mit tesz a keresztény világ ellene? Sajnos semmit!!!!!!!!!! Szó nélkül "öleljük keblünkre" a isis elől menekülő muszlimokat, akiknek a gyermekei, majd radikalizálódnak és megint ott vagyok ahol a part szakad! Az egész fejlett világ pont olyan puhapöcsűen áll hozzájuk, mint Hitlerhez tette annak idején.. Persze, amíg fegyvert vesznek addig nincs baj, mert dől a lé... A magyar fömufti arról papol, hogy dzsihádot csak ilyen meg olyan magasan képzett és elfogadott mufti jelenthet be.. Vagyis nem arról beszél, hogy a dzsihád egy meghaladott és mára erkölcstelen és emberiség elleni bűntett, hanem arról, hogy az isis vezéreknek nincs joga meghirdetni! Nos, emiatt lenne szebb és jobb hely a világ az iszlám nélkül! Ha egységesen kinyilatkoztatnák a vaallási vezetőik, a sok gyepes agyú hajbókolónak: a dzsihád törvénytelen és minden dzsihádista automatikusan kiátkozásra kerül - nem lehet a földbe temetni, el kell hamvasztani, így ugrott a Mennyország a 40 szűz is. Talán ezek után lehetne helyük a XXI. században.
athumra 2015.04.15 18:58:45
@NastroAzzurro: Pláne:-)
athumra 2015.04.15 19:05:23
@borzimorzi: Na ja, Mohamed az utolsó próféta, a próféták pecsétje... Jól kitalálta az írástudatlan köcsögje!!!!!!!!!!
Azonban azt is megtudták oldani, hogy a Koránt összeszerkesszék.. Senki sem volt biztos a szurák keletkezési időrendjében. Mit csináltak? Hosszúság szerint rakták sorba. Vagy azt is remekül kezelték, hogy a Föld a Nap körül és nem Allah körül kering.. Huszárosan azt mondták, hogy erre bizonyíték van, ezen kár lenne vitatkozni, na de a Nap, az Allah körül kering:-) ezt még senki sem tudta cáfolni...
Gigantikus poszt, vérlázító részekkel, amik így összességében különösen ronda hosszú árnyékot vetnek.  Az meg, hogy a vizsgáztató az oktatóval karöltve pénz kérjen a tuti eredményért fújj, de gáz! Nekem is bedobta ezt az első oktatóm annak idején, meg is buktam azon…..
athumra 2015.02.24 18:58:53
@Kitalátor (másként) gondolkodó:
Javaslatom, hogy egzakt összehasonlításod legyen: irány a bontó és nézz meg egy kivénhedt kézifék fogasívét, egyből ráébredsz, hogy mit tesz vele a kattogva behúzás. Ehhez vedd hozzá, hogy az oktatványok naponta 50-100 alkalommal rántják be a kéziféket.