Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ellenőrző

234 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Olvasónk egy korábban megjelent cikk kapcsán fejti ki véleményét a diploma  fontosságáról, illletve arról, hogy manapság már szinte lehetetlen diploma nélkül állást találni.  Tisztelt cím!A kézbesítők 15%-a diplomás avagy ne tanulhasson bárki tovább …..
Olvasónk, az Indexen ma megjelent, "Eleget dolgoznak-e a tanárok?" címmel megjelent cikkre reagálva írja le saját tapasztalatait. Sajnos a jelenség nem új, a tanárok túlterheltsége a végtelenségig fokozhatónak tűnik.... Kedves Ellenőrző blog!A mai Indexen…..
A szakképzés átalakítása felől érdeklődik Marietta nálunk, és mivel mi magunk nem vagyunk érintettek ebben a témában, közzétesszük a levelét, hátha valaki tud segíteni. Kedves Ellenőrző! A lányom egy szakközép iskolába jár, ahol lehetősége van -volt- az…..
Kedves Olvasónk egy -többünk számára is érthetetlen-, intézkedés okát keresi. Miért kell ledolgozni a december 24-ét, amikor az amúgy is beleesik már a téli szünetbe? Kedves Ellenörző blog!  Én csak egy kérdésre keresem a választ. Miért kell az iskolákban…..
Ellenőrző 2011.02.02 12:46:11
@scr: Lehetne ez is a megoldás, de a téli szünet sem kezdődik egyformán az iskolákban, függetlenül a felhasznált tanítás nélküli munkanapok számától.
Ellenőrző 2011.02.02 18:56:20
@scr: Igen, ajánlás. Az iskolák szabadon dönthetnek a tanítás nélküli munkanapok felhasználásáról.
Szerintem a fő gond ezzel az, hogy ez a nap pont a 24-e, valahogy rossz érzést kelt az emberben, hogy ezt már miért nem lehet megadni. Vajon mit tanítanak, dolgoznak már ilyenkor az iskolában?!
Nekünk például 23-a volt a szünet első napja, de azon a héten már diák nem volt a suliban. Nem baj, mi ott voltunk...
 Olvasónk a bankszektorban dolgozik és az ehhez kapcsolódó pénzügyi végzettség megszerzése közben döbbent rá, hogy nem csak a sokat szapult tanár és bölcsész képzés életszerűtlen, hanem a gazdasági képzés során megszerzett tudásnak sincsen sok köze a valóságban…..
Ellenőrző Az új program elemei 2010.11.16 08:00:00
Olvasónk a Dr. Hoffmann Rózsa nevével fémjelzett új oktatáspolitikai program egyes elemeit vinné vitára, kiemelve a három legmarkánsabbat. Külön-külön foglalkoztunk már ezekkel, de így programmá gyúrva még nem láttuk.Sziasztok! Minap egy internetes hírportálon jelent meg ez az…..
Levélírónk Dr. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár asszony egyik legutóbbi kijelentésén háborodott fel, nehezményezi, hogy a béremelést követelő Pedagógus Szakszervezet képviselőinek gyakorlatilag a szemébe nevetve, ostoba bohócnak nevezett minden pedagógust, aki ilyen…..
A tegnapi posztunkra érkezett, közel 600 komment közül választottunk mára egyet. A kommentelő egy -Angliában bolti lopáson ért- lánnyal történteket írja le, és kiderül, hogy lehet határozottan eljárni egy ilyen ügyben anélkül, hogy tönkre tennék az elkövető…..
 Levélírónk a napokban bolti lopáson ért és azonnal rendőrségi fodgába került tinédzserekkel történtekből kiindulva elemzi a kialakult helyzetet. Elsősorban a sajtó hozzáállását nehezményezi, a bolti lopást, mint a tinédzserkor természetes velejáróját feltüntetni,…..
Egy korábbi posztra -A buktatáson áll vagy bukik a jövő oktatása?- érkezett posztméretű hozzászólást teszünk ma közzé.Kedves Ellenőrző blog! Eredetileg a "A buktatáson áll vagy bukik a jövő oktatása?" című íráshoz kívántam hozzászólni, de mire leírtam, a…..
Levélírónk kérdéssel fordult hozzánk: egy Bsc végzettség után van-e lehetősége költségtérítési csökkentést kapni az újabb Bsc végzése alatt?Kedves Ellenőrző blog! Költségtérítési gondokkal kapcsolatban lenne szükségem némi segítségre. Befejeztem a bsc tanulmányaimat…..
Egy gyakorló nyelvtanár levélírónk posztja az iskolai nyelvoktatás problémáit tárja elénk. A hibákat nem elsősorban a diákok motiválatlanságában, hanem sokkal inkább a nyelvtanárok felkészületlenségében, illetve az alacsony óraszámban látja.Kedves Ellenőrző Blog,Gyakorló…..
Levélírónk egy véletlen folytán került át költségtérítéses képzésbe, levelező tagozatra, ami ugyan azt jelentette, hogy a tandíjon felül elesett a támogatásoktól is, de végeredményben jó döntésnek bizonyult utólag a váltás. A diplomaszerzéskor már 2 1/2 év szakirányú…..
Ellenőrző Vissza a természethez? 2010.07.23 08:00:00
András az ökoiskolai programhoz kapcsolódó gondolatait osztja meg velünk esszéjében, amelyben kifejti, hogy az emberiség olyan problémákkal nézhet szembe a közeljövőben, amelyre a mai iskola semmilyen szinten nem készíti fel. Kedves Ellenőrző blog! Tudom, hogy van már…..
A ponthatárok mai közzététele teszi aktuálissá posztunkat. Sokan döntenek a költségtérítéses képzés mellett, azt gondolván, hogy megéri anyagi áldozatot is hozni, az áhított szakra való bejutás érdekében. Levélírónk a költségtérítéses képzés árnyoldalát mutatja be…..
Érdekes kérdéssel keresett meg minket, egyik olvasónk. A felsőoktatásban uralkodó állapotok miatti tiltakozásként nem venné át a BA diplomáját. Kérdése arra vonatkozik, hogy mehet-e így tovább MA-ra, illetve van-e ennek bármilyen jogi következménye. Szia! A véleményedre…..
Rabyn a gyerekkori nyelvoktatás problémáját illetve értelmét, hasznosságát boncolgatja nekünk küldött levelében. Üdv! Mivel régen volt már post, gondoltam feldobok egy témát, ez pedig a nyelvtanítás lenne.  A lakótársam azt tanulja, hogyan kell 3-7 éveseket angol…..
A tavalyi program után pedig most álljon itt, az ideit pedagógusnapi köszöntője. Szóvirágokból nincs hiány itt sem... Dr. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pedagógusnapi köszöntője Tisztelt Ünneplő Pedagógusok! Kedves Kollégáim! Első szavaimmal azokhoz a…..
Napok óta töröm a fejem azon, hogy vajon hol is olvashattam tavaly Dr. Hoffmann Rózsa véleményét a magyar oktatáspolitika hiányosságairól, illetve a lehetséges és szükséges változtatásokról. Megtaláltam, közzéteszem, mindenki döntse el saját maga, hogy most, döntéshozóként…..
A tegnapi poszthoz kapcsolódó írást teszünk ma közzé, elodnek köszönjük!Kedves Ellenőrző blog!   Azt olvastam a minap, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szeptembertől visszaállítaná a buktatás lehetőségét az általános iskola második osztályának végétől.…..
Ellenőrző Hulljon a férgese? 2010.06.03 18:02:00
Sziasztok! Érdekelne a közösség véleménye a kormány legújabb döntéséről: http://index.hu/belfold/2010/06/02/ujra_megbuktathatjak_a_kisiskolasokat/ Üdv: Marcsi..
A PISA felmérésről általában az oktatás kudarcára asszociálunk, egyfajta szitokszóként került be a köztudatba, mintha a felmérés tehetne arról, hogy fény derült a magyar közoktatás hiányosságaira. Levélírónk a 2006-os felmérés rövid összefoglalóját juttatta el hozzánk,…..
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
Levélírónk egy olyan témát vet fel, amely sokunkat fájdalmasan érint, ez pedig a szakkönytámogatás összegének megkurtítása. Az évi bruttó(!) 14 000 forint sem volt elég, de hogy milyen (szak)könyvet is vehetnénk a bruttó 4000 forintból, el sem tudom képzelni. Talán, ha…..
 A siker egyik kulcsának sokan-a celebbé váláson kívül- a diploma megszerzését tekintik. Bámilyen diplomát, bármilyen áron, akár a kilátástalan eladósodás árán is, tehetségtől és tanulmányi átlagtól függetlenül vágnak bele a diákok felsőfokú tanulmányaiba, aztán…..