Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rubigan

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan-lassan a Nagy Szent Narancsnak sikerül úgy beállítania dicstelen szereplését az IMF tárgyaláson, mint nemzetvédő szent háborút. Persze valahogy csak magyarázni kell a bizonyítványt, ha már hülyék voltunk és elkaszáltak matekból az érettségi előtt. Na majd mi…..
rubigan 2010.08.05 10:19:58
@okostojgli:
a stílusod elég alpári, de nézzük inkább mi a gond a tartalommal.
1/ "a bankok, mint minden gazdasági vállalkozás, a nyereség miatt csinálja. ha ezt állambácsi lenyúlja, akkor nem lesz nyereséges, tehát felszámolja magát, hazamegy. és nem fog hitelezni."
válasz: ahogyan írtam, még így lefölözve is több nyereséget realizál itt, mint otthon. ezért nem megy haza! ez így érthető?

2/ "a magyar leánybankok - most kapaszkodj meg - a nagy magyar monopól mellet kismiskák. vagyis nincs verseny, az történik amit az otp akar. talán találkoztál már emberrel rajtam kívül aki megszüntette otp-s számláját és áment máshoz? továbbá a lakástámogatási rendszer, meg a széchenyi-kártya nem egyéb mint az otp kegyetlen mértékű támogatása. hát persze, hogy nyereséges, nem kicsit, nagyon."
válasz: soha nem volt dolgom az otp-vel, mert drága, rugalmatlan és kőkorszaki. sok vevőnk bankszámlaszámát látom, és az otp aránya úgy 5% alatti. amúgy a bankadó otp-s része kb 30 Mrd forint. az történik amit az otp akar ugye? ő akarja a legtöbbet fizetni ugye? ez így érthető?
3/ "kérdésed nem értem. a "tényleg durva megszorítás" és a "jobban állás" miért zárja ki egymást?"
na itt kezdtem el gyanakodni, hogy a funkcionális analfabetizmus lehet az oka. el tudod olvasni mit írtam, csak nem bírod értelmezni. én azt írtam: horror megszorítások ÉS szarul is áll a költségvetésük, lólépésben adósodnak el, főként románia. most már érted?
4/ ki nem szarja le mennyi a forint árfolyama?! kiszámíthatatlan, az a probléma. mondjuk egy exportőr be merje vállalni a pölö 2 euro/darab árat a konkurencia 2,2-jével szemben? fog-e erősödni a forint? vagy tovább gyengül, mert akkor 1,8-nal még versenyképesebb lenne, még több vevő, amihez nagyobb kapacitás kell, beruházás, újabb melósok felvétele, stb, stb. mit csináljon példabeli vállalkozásunk? marad ennyi az árfolyam, gyengülni vagy erősödni fog a forint? (legújabb pesti vicc: a forint miért nem csinál szinte semmit néhány napja? mert fideszék elmentek szabira)
rögzített árfolyamot szeretnél? menj észak koreába....sehol a világon a kapitalizmusban nincs fix árfolyam. euro/dollár 1,2, majd 1,5, aztán 1,19, most megint 1,32. Érted-e?
5/ "miért is kéne 1 évet várni? nyolc éve mást sem hazudnak, mint hogy egycsapásra mindent megoldanak, csak kerüljenek hatalomra. odakerültek, de elkúrnak mindent. (most éppen nem, mert szabin vannak.) akkor mire föl volt ez a nagy pofázás? másik, ha a fletó féle gazdaság és államháztartás alatt a 13. havit (nyugdíj, fizetés) érted, akkor először is fizettesd vissza ezt a 13. havit (nagy)anyáddal. utána pofázhatsz."
válasz: gyönyörű a stílusod megintcsak.. először adták a 13 havit, aztán elvették, mert nem volt már senki aki hitelezze ezt a nagylelkű gesztust. merthogy saját pénz az sosem volt rá. ezekkel a hitelből finanszírozott intézkedésekkel lökték adósságspirálba az országot. jujj de jól csinálták. kb ezért (is) táncolunk most pengeélen, és ezért ugrál az árfolyam. érted-e?
azért kellene egy évet adni, mert gazdasági folyamatok nem máról holnapra hoznak eredményt. olyan, mintha 8 év folyamatos vedelés és napi 3 doboz cigi után beállítanál az orvoshoz hogy szarul vagy, majd miután előír egy rakás kezelést, és életmódváltást javasol, üvöltözni kezdenél, hogy DE AZONNAL AKAROK JOBAN LENNI ROHADT LÓKUPEC AZ ANYÁDAT!!!! Érted???
rubigan 2010.08.05 11:25:16
@peetmaster:
ha a hasonlatnál maradunk, akkor az orvos az a kormány, akit a választópolgárok megszavaztak, hogy ezt jól tették-e és miért szavazták meg az más kérdés. de megszavazták, azaz kiválasztották azt az orvost, akin az életük is múlhat, elvileg 4 évig. az imf meg az egyik prifitéhes korrupt és cinikus gyógyszerügynök, aki nem meggyógyítani akarja a beteget, hanem a SAJÁT gyógyszerét beletömni, és febyegeti az orvost, hogy ha nem tőlem veszel, és nem én mondom meg az adagolást és terápiás kezelés irányát, akkor elintézem ( média, független hahaha hitelminősítők), hogy egy jó darabig a több gyógyszergyár ( azaz a piac) se adjon neked. Aztán ha a beteg meghal, akkor majd dokikám téged lincsel meg a tömeg, és újra visszajövök, hogy "felajánljam" az ÉN gyógyszeremet. Csak sokkal drágábban. Így lehet hogy örül is a visszautasításnak az imf, mert ha bedöntik az országot, jövőre sokkal magasabb kamatra hozhatják a zsák pénzüket megint.
Oh be boldogan egyeztek meg a románokkal, akiknek majdnem a mi deficitcélunk dupláját is mosolyogva elfogadták. Tudom, ott az államadósság hozzánk képest alacsony...de az imf tesz róla, hogy 5 év alatt elérje a 80%-ot. Ami már közelíti a bivalyerős USA szintjét. Ez egy mocskos, kiszámított stratégiai játék, ahol csak a pénz győzhet. Nem kellenek már fegyverek meg katonák, csak oda, ahol nincs jelen a nyugati tőke és bankrendszer.
A Művelt Alkoholista Best Buy 2010.03.17 13:00:00
Rendszeresen frissített rovatunkban olyan borokat ajánlunk, amelyek megérik az árukat, viszonylag könnyen beszerezhetőek, és élményt adnak. A számuk szerencsére töretlenül nő, és az általunk felsoroltakon kívül minden bizonnyal akadnak még bőven kellemes meglepetések. Mi azonban…..
rubigan 2010.03.17 22:56:13
@benchmade: és a borász írja rá, hogy 8 pont az alkeszen ugye?
el bírod adni gond nélkül...naja, mindenki ezt gondolta 2008-ig a kopárról és társairól is...
rubigan 2010.03.18 17:05:56
@kukko: Értem mit mondasz, de nem volt szó mennyiségről. Pusztán arról, hogy ha egy fehér olyan jó, hogy itt 8 pont, akkor gond nélkül eladható-e 4 ropiért. Szerintem olyan, hogy egy drága bor gond nélkül eladható, nincs.
rubigan 2010.03.18 19:52:42
@benchmade: ok. magyar fehérbor, amit nem a pápa, vagy egy sima borikon készít..1-2 pl a számtalanból? igazából csak azt akarom mondani, hogy ha egy névtelen kis borász készít egy 8 pontos tuti fehéret/vöröset, attól még nem biztos h gond nélkül eladja 4000-ért.
A fővárosi Király utcában nyitja második éttermét Horváth Ráspi József, a hivatalos startot 2010. február 1-jére tették. A fertőrákosi éttermes-borász partnere Gál Attila, aki korábban a Váci utcai Central Cellarban volt érdekelt. Ráspi eleinte sok időt készül Budapesten…..
A Művelt Alkoholista Obiztatás 2009.02.17 14:00:00
Borászkörökben az Országos Borminősítő Intézet közutálatnak örvend. Hallottam már olyan megfogalmazást, hogy az OBI a sztálinizmus utolsó bástyája, de a higgadtabbak szerint is megreformálhatatlan, parazita szervezet. A közjót szem előtt tartva, szerkesztett formában…..
Három bort bontottam egy kiválóan megszervezett október végi kóstoló ürügyén, amikor is egy estére a Budai Vár lett a kékfrankos fővárosa. Tizennégy élvonalbeli soproni pince hozott ízelítőt boraiból a szakma és a sajtó számára. Mindenki kínált kékfrankost - volt aki nem…..
rubigan 2008.11.24 21:06:50