Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Landenhoffer

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balhé, az van. Hiszti, az van. Csempe a francba, az van. Meg persze kapitány-kérdés is van, nekünk ez a szemünk fénye; dehogyis Trianon, a szövetségi kapitány, az vesszen mindörökkön örökké. Erősen patthelyzet szaga van a dolognak, mert bár én is szívesen venném lajstromba…..
Landenhoffer 2009.11.16 15:30:15
@ZenZo: én ezt nem hoztam fel Koeman hibájának, csak a történelmi hűség kedvéért hoztam fel. Koeman annyiban hibás, hogy elvállalta a szerepet, holott tudta, kevés ehhez. Tapasztalatlan, és szakmailag kevés. Lehet, hogy 10-15 év múlva meglesz hozzá mindkettő, de mot még egy nulla.

Nem az, hogy maradéktalanul nem oldotta meg, hanem sehogy nem oldotta meg a feladatát. És miért ne lehetne váltani? Most lehet éppen, mert van idő az új szöv.kapnak. Dolgozni akkor kell hagyni valakit, ha látjuk értelmét, van javulás. Itt ezt nem lehet látni. Tehát nem kell hagyni, hanem időben kell váltani. Nem úgy kapkodni, mint az U20-okkal... Ha neked az érdem, hogy "nem mentünk lejjebb"... Akkor jó, simogasd meg Erwin buksiját! Változtatást várt sok ember a válogatottnál, és ne mtörtént semmi. Ez itt a probléma, nem leht látni tendenciákat, terveket.

Nem Ranierit akartam írni, hanem Hector Cupert, de nem is ez a lényeg. Hanem kismillió kiváló szakember van, akik szívesen jönnének magyar kapitánynak. És kiujjukban van a szakma, nem úgy, mint Lotharnak és Erwinnek...

Ja, és annyit írok, amennyit akarok. Erwin és Ronald pedig egykaptafa!
Landenhoffer 2009.11.16 15:33:27
@heinrich: ne hülyéskedj, hol nem a politikától függ a foci. Olaszország? Berlusconi mindenbe belepofázik. Spanyolország? Bruhaha. Mondj egy országot, ahol nem pofázik bele a politika a fociba. Csak az álszentek mondják ennek az ellenkezőjét. Még Angela Merkel is odabök néha, pedig aztán...
Landenhoffer 2009.11.16 15:45:59
@szferi: nyugodtan. Ha Grúziába megy Hector Cuper, akkor ide is jöhet egy állástalan olasz. Például. Ezt szeretem az olyanokban, mint te is. Azt hiszed, te mindent tudsz. Én nem azt mondtam, hogy top edző jönne ide, hanem egy ugyanolyan szakmai kvalitásokkal rendelkező egyén, aki nincs felkapva. Afrikába miért mennek Winnie Schaaferek... Agyatlan gondolkodás részedről, már bocs.

Werner Lorant majdnem sírt, hogy nem lett a Kecskemét edzője, pedig ő tényleg valaki a szakmában.
Az alálábbi levet a Homár kolléga küldte át a Zugügyvédnek. Sajnos majdnem biztos, hogy minden ügyvéd kolléga órákat tudna regélni az igazságszolgáltatás “műhibáiról”. Mit lehet tenni, ha egy bíró igazi, nyilvánvaló, kézzelfogható műhibát vét II.fokon,…..
Landenhoffer 2009.07.31 14:21:59
@kukalojudit: ha a semmire alapította a perújítást az ellenfél, akkor mire fel rendelték el? Azt az elsőfok tette meg, tehát ő is műhibázott? Vagy most mi van? Teljesen összevissza eljárásjogilag az egész. A perújítás folytán az elsőfok hozott egy ítéletet? Abban mi van? Aztán hozott a másodfok egy elsőfok helybenhagyót vagy megváltoztatót?
Landenhoffer 2009.07.31 14:25:00
@kukalojudit: elküldheted nekem emailben az ítéleteket meg a szakvéleményeket, mert a személyes megvizslatás úgysem lehetséges. Előkészítő bíró én? Hát én csak egy mezei ügyvéd vagyok, tehát örülnék, ha odajutnék, hogy előadjak egy ilyet ügyet...
Landenhoffer 2009.07.31 14:46:18
@Avvocatessa: na, végre valaki, aki érti itt a lényeget, és amit én is próbáltam kikönyörögni a többiekből. A perújítást csak úgy hasraütésszerűen nem szokták elrendelni a bírók, alapos ok kell ahhoz. És azt nem a másodfok csinálja, hanem az elsőfok. Tehát ott perújítást elrendelték, és hoztak egy szép kis ítéletet. Ami gondolom már nem volt kedvező a kedves posztolónak, a másodfok pedig helybenhagyta azt... Ennyi történt, nem volt itt műhiba, hanem szakvélemények ütköztetése, ahol az egyiket elfogadták, a másikat nem.
A vádlottal enyelgő, majd megzsaroló ügyész története mindenképpen megér egy bejegyzést, főként, hogy minden bizonnyal az eset nem egyedi. Az igazságszolgáltatás berkeiben köztudott annak a bírónak a története, aki másodfokon felmentett emberölés vádja alól valakit…..
Az alábbi MTI hírt küldték be a Zugügyvédnek, egyetlen kérdéssel: mennyi esélye van annak, hogy a károsultak visszakapják a pénzüket? Úgy látszik, Zalában nagyon rájár a rúd az ügyvédekre.  Sikkasztás miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélt és…..
Az exploitation-filmeknek - e gyűjtőszó takarja az akció, a szex és a hozzájuk hasonló alantas szinematikus röfögvények csapatait - gyakran felróják, hogy éppen a maguk fajtájából adódó szórakoztatásbeli elvárásokat nem teljesítik. Különösen igaz ez némelyik horrorfilmre;…..
Az alábbihoz hasonló ügyekkel sokszor találkozik a Zugügyvéd is. Ilyen esetben akár a kiskorú veszélyeztetése is felmerülhet.Tisztelt Ügyvéd!A kislányom betöltötte az 1 évet.Bírósági végzés van róla,hogy elhozhatom 1 éves kora után.Megtagadták az elhozatalt. Azért írok…..
Landenhoffer 2009.06.30 14:18:07
Nézzünk néhány dolgot, tisztázzuk le, és kerüljük a vaskalapos, kizárólag egyik fél érdekét néző álláspont kialakítását. A kapcsolattartás a családjog egyik legmostohábban kezelt kérdése. Leginkább az adja az ellentmondásosságát, hogy a Csjt. lényegében kivette a bíróság kezéből ennek szabályozását, amikor leszűkítette a Csjt. olyan esetekre, amikor házasság felbontása, vagy gyermekelhelyezési perrel kapcsolatban indítják meg. Ezáltal nagyon sok esetben kizárólag a Gyámhatóság jogosult dönteni ilyen kardinális kérdésben.

A legfontosabb iránymutatás a 17. számú irányelv, amely a családjogi témája miatt kicsit patetikus, leginkább jogtalan. Olyan megállapításokat tartalmaz, hogy „a gyermeknek az egyik szülőnél történt elhelyezése nem érinti a másik szülőnek azt a jogát és kötelességét, hogy a gyermeket rendszeresen látogassa, szeretetét kinyilvánítsa, a gyermekével való meghitt viszonyt fenntartsa. A gyermek érdekét súlyosan sértő módon jár el az a szülő, aki a gyermeket a másik szülővel való érintkezéstől indokolatlanul elzárja, és ellene hangolja. A gyermek érzésvilágára ez károsan és kiszámíthatatlanul hat, s az is bekövetkezhet, hogy a gyermek szembefordul mindkét szülőjével.
A szülőnek az említett mélyen elítélendő magatartása károsan befolyásolja a gyermek fejlődését, és alapot ad arra a következtetésre, hogy ez a szülő nem alkalmas a gyermek nevelésére. Végső soron az ilyen szülői magatartás a gyermek elhelyezésének a megváltoztatására is vezet.
Az a szülő pedig, akinél nincs a gyermek elhelyezve, a gyermekkel való kapcsolattartást nem használhatja fel a gyermeket tartó szülő vagy a vele lakó hozzátartozó (pl. új házastárs) elleni hangulatkeltésre, olyan remények táplálására, hogy nála történő elhelyezés esetén a gyermek kedvezőbb helyzetben lenne. Csak a szülők kölcsönös, a Csjt. 75. §-ában meghatározott célokat segítő magatartása szolgálja a gyermek érdekét”.

Ezek alapján persze lehetőség lenne az apának szépen perelgetni (mindazonáltal 2 éven belül a törvény szerint kizárt), de ez parttalan. Nézzük inkább azt a kérdéskört, hogy alkalmas-e egy apa egy csecsemő felnevelésére. Ebben a kérdésben kár itt vitatkozni, pro és kontra érveket felhozni, mert ezt úgyis egy igazságügyi szakértő dönti el adott ügyben egyedi jelleggel. Nem a bíró szopja ki a kisujjából, hogy legyen ennél vagy annál a gyermek. Ilyen eset az ügyek 10% lehetséges, amikor a szakértő azt állapítja meg, hogy mindkét fél egyaránt alkalmas a gyermek felnevelésére, gondozására. Valljuk be, nehéz elhinni már csak financiális okból kifolyólag is. A szakértő a szakvéleményében javasolja azt is, hogyan történjen a kapcsolattartás, hogyan módosuljon az bizonyos kor fölött. Nem boszorkányság ez…

Aztán valahol olvastam azt is, hogy a „válóperes bírók többsége nő”. Ekkora baromságot is ritkán hallani. Nincs olyan hogy válóperes bíró. Olyan van, hogy polgári ügyekben ítélkező bíró, akinek családjogi ügyeket osztanak. A praxisom során sokszor kérdeztem, hogyan kerülhet kártérítési ügyeket tárgyaló bíróhoz ilyen ügy. Ilyenkor azt a választ kapom, mert mindent kell tárgyalni. Természetesen van olyan, aki elsődlegesen kötelmi jogot tárgyal, de töltelékként megkapja mindenki az „egyező bontókat”. Tehát az, hogy valaki válóperes bíró lenne, kizárt. Miért a nők pártján állnak a bírók? Ez megint csak visszamegy a szakértőkhöz. Nem ők állnak a pártjukon, hanem a magyar rendszer ilyen, a szakértők nem hülyék, mérlegelnek ezerrel.
Landenhoffer 2009.07.06 13:06:49
@vasala: Én vagyok a sátán, egy kedélyeskedő provokátor, földi helytartója az ál-intellektualizmusnak.

Csak egy dolgot nem vesz észre egynémely emberke a Havannáról: lehetek én cinikus, ha van kit cinkelni. Lehet némely ember olyan ostoba, hogy még ezt sem veszi észre. Hergeli magát, csapkodja a billentyűzetet, ontja magából a helyesírási hibákat, mert kapkod. És ostobaságokat, butaságokat, valótlanságokat ír. Én is azt mondom, elég volt belőled.

Egyébként pedig milyen jellembeli hibára is világít rá, hogy megemlítettem, lehetne újra jogi topic ebből is? Neked a jellemed a jogiatlanság? Azért oktatlak ki, mert kioktatásra szorulsz. Aki ostobaságokat beszél, azt ki kell javítani. Belőled pedig dől a sületlenség.

Biztos van olyan, hogy fikázós blog, menjél oda, oda való vagy. A normális, jogról beszélgető embereket pedig hagyd itt szépen. Olyan dolgokról beszélünk, amikről neked soha nem lesz tudomásod. Menőzhetsz a mínusz 30 kilóddal, meg a polgárjogi harcoddal, de kinevetteted magadat. Húzz vissza a kocka világodba, mert most már elég volt belőled! Folytasd a szuper könyved írását, ha kiadják, majd néhányan biztos megveszik a Metro-aluljáróban 100 forintért.
Sokan nem is tudják milyen nehéz a külföldi házastárstól elválni. Íme egy elrettentő történet a nem mindennapi bírósági procedúráról. Tisztelt Zugügyvéd! Egy talán mindennapos, de igen bosszantó ügyben szeretnék tanácsot vagy segítséget kérni a kedves…..
Landenhoffer 2009.06.28 09:27:24
@jerem: Ez így nekem nem kóser. A külföldi iratok kézbesítéséről szóló rendeletet kell alkalmazni jelen esetben, ha van jogsegély egyezmény a két ország között. Tehát a bírónak fel kell küldenie a lefordított hivatalos iratot az IRM-be, aki azt továbbítja a orosz minisztériumba, aki az ottani szokásos formában kézbesíti ezt a félnek. Nincs közvetlen kézbesítés, az tudtommal csak az EU-országain belül lehetséges. A fordítás költségével kapcsolatban jut eszembe, hogy az alperes férj majd nyilatkozzon, hogy nem kéri a számára érkező hivatalos iratok lefordítását, és szerez egy jó pontot a bíróságnál, továbbá meggyorsítja pár hónappal az eljárást.
A Zugügyvéd belinkeli a magyar igazságszolgáltatás egyik gyöngyszemeként az alábbi ítéletet a sajtó és véleménynyilvánítás szabadságáról...
Landenhoffer 2009.06.27 15:14:20
@zugügyvéd: Hol a jogerő része? Ez az ítélet nem lehet az egész, mert akkor teljesen jogszabálysértő az egész, abszolút Be. ellenes. Nincs megfellebbezve a határozat?
Landenhoffer 2009.06.27 20:26:15
@Lacibetyár: az általad elmondottakkal némileg egyetértek, némileg nem. Abban hibázol, hogy itt feltételezed a két felet. Itt nincs alperes és felperes, ez nem polgári per volt jelenleg. Ez büntetőeljárás volt, ami habár magánvádas eljárás jelen esetben, de akkor is van egy vádló és egy vádlott. A perbeli pozíciók teljesen mások. Abban értek egyet, hogy sokszor a bírót fikázzák le, amikor ő csak jogalkalmazó. Nem ő tehet a szar jogszabályokért, az ellentmondásos törvényekért, az eltúlzott büntetésekért. Ezeket az ítéleteket a jogszabályoknak megfelelően hozzák meg, de nem tetszik a plebsznek, mert azt hiszik, hogy hülyeséget csináltak. Ez a része az írásodnak oké.

Nézzük azt, hogy az ügyvédeket beállítod. Igazat adok lényegében. A polgári eljárásban jellemző, hogy az ügyvédek teljesen rábízzák magukat a bíróra. Beadnak egy teljesen hiányos keresetet, és elvárják, hogy a bíró tegye rendbe. Se jogcím, se jogalap megjelölés. Ha szigorú bíró lenne, akár egy tárgyaláson el lehetne utasítani a keresetek jelentős hányadát. De kialakult az a bírói jellemvonás, hogy ők teszik rendbe az ügyvéd által benyújtott iratokat. Ezért húzódnak el az eljárások, ezzel fecsérlik el a sok tárgyalást. Órák telnek el azzal, hogy a teljesen alkalmatlan ügyvédek beadványait hozzák helyre. És a végén, amikor nincs mégsem igazuk az ügyvédeknek, akkor elkezdik teljesen analfabétának kikiáltani a bírót. Szánalmas mentalitás. Saját praxisból tudom ezt, sokunk csinálja ezt.

@Káposztakukac: ha az ítélet a demokratikus jogrenddel ellentétes, fikázd a jogalkotókat... Ők hozzák azokat a törvényeket, amik alapján ilyen piszlicsáré hülyeségek miatt el lehet ítélni valakit!
Landenhoffer 2009.06.28 09:22:11
@Káposztakukac: a te hozzászólásod értelmezhetetlen, mert a bíró nem alkalmazta rosszul a törvényt. Ha te szemmel látod a dolgot, akkor talán használd inkább az agyadat hozzá. Az már más tészta, hogy a kivitelezése az ítéletnek pocsék, azért alkalmatlan a munkájára a bíró, nem azért, mert rossz ítéletet hozott.

El lehet azon is beszélgetni, hogy a társadalomra veszélyessége mekkora egy ilyen bűncselekménynek, kell-e ezt a büntetőjog eszközeivel szankcionálni, stb. Mindenkinek lehet véleménye, de ez elsősorban egy jogi fórum, ezért a tételes joggal kell foglalkoznia mindenekelőtt. Ennek a "sz@rozásos" kérdésnek tehát itt nagy jelentőséget nem adnék. Rágalmazást sokféleképpen el lehet követni, jelen esetben megvalósult...
Szinte nincs olyan napja az átigazolási szezonnak, amikor ne röppenne fel valamilyen új hír a Real Madriddal kapcsolatban.  Florentino Perez alig egy hét alatt elérte, hogy boldog-boldogtalan a csapatával foglalkozzon. A spanyol kormánytól kezdve az ázsiai sztyeppék egyszerű…..
Landenhoffer 2009.06.26 08:53:33
Többet vártam ettől a poszttól, nem derült ki belőle semmi. Mert lehet elmélkedni a spanyol bajnokság bénaságán, meg Perez őrültségén, de a jövő évi csapatról semmit nem mond. Először is szerény véleményem szerint nem minden idők leggyengébb Real Madridja ez, bőven volt a '70-es, '80-as években is ilyen szint, az az akkoriak szerencséje volt, hogy a többi csapat még gyengébb színvonalon teljesített.

Perez megint elköveti azt a hibát, hogy előrejátékban igazolja a jobbnál jobb játékosokat, aztán a védelem megint ott maradt üresen. Sergio Ramos egyedül semmi, és nem látok más olyan játékost, akivel megoldhatná a védekezési gondokat. Leigazolták most Albiolt, de eddig nekem semmi különlegesnek nem tűnik a srác, a Heinze, Cannavaro vonalba illeszkedik. Legalább egy betonbiztos középső védőt kellene még igazolni, Maicon nem megoldás, rohangászik, de védekezésben nem sokat jelentene. Ha ez az igazolás nem történik meg, akkor 5-4, meg 7-5-ös mérkőzéseket fognak játszani. Nagyon gyorsan kell lépni, hiszen sok használható középsőt ritkán lehet találni (végén jön az Altidore ellen ippont kapó Capdevila).

Nekem a középpálya most nagyon rendben tűnő, Kaka és CR7 tökéletesek, kiegészülve Las-al és még valakivel, a legerősebb lesz a világon. A csatárok más tészta. Rengeteg példát láttunk, hogy egy-egy csatár az új csapatában nem képes azt a szintet hozni, mint a régiben. Félő nálam, hogy Villa hasonló sorsra jutna (ebben nálam Gilardino az élő példa). Van Nistelroy-t lehet utálni, de ő minden csapatában képes hozni az átlag feletti szintet, őt esetleg nem kéne elengedni törökbe. Rault kirúgni képtelenség (bár meg kellene tenni), Higany nálam súlytalan (nem akarok beleszólni ezzel a vitába), tehát legalább még egy csóka kell előre. Ide nálam Ibra lenne a megoldás, és kész.

Tehát még kell nálam két védő, és egy csatár. Aztán Pellegrini kidolgozhatna egy olyan taktikát, amivel meg lehet fogni a Barcat. Megmutatta Hiddink meg talán most USA is, hogy lehetséges a totális foci ellen fellépni, csak precíznek kell lenni.
Landenhoffer 2009.06.26 09:06:08
@Messi88: Albiol kurva jó védő lesz 5 év múlva...
Maicont én még nem láttam védekezni...
Középpálya a világ legjobbja lesz...
Rault én nem akarom kirúgni, menjen könyvtárszobába olvasgatni...
Én nem fütyülném ki a taktikus játékot...
Landenhoffer 2009.06.26 10:13:02
@Messi88:

Meglátjuk...
asszem párszor láttam egy-egy pillanatra... De akkor is az ellenfél kapuja előtt!
Ez közel sincs hozzájuk...
Oké, akkor legyen ő maga a könyvtáros:)
Capello Real-ja nekem az etalon, és ott volt taktikázás! Pellegrini is ezt a vonulatot képviseli, le kell állni a többet rúgunk, mint kapunkról. Ramos is ezt csinálta, ez a jó út! Perez a Puskás féle Real bűvkörében él, azt hiszi csak csatárok alkotják a csapatot. Ez már nem az a világ, a chilei mester majd megmondja neki borozgatás közben!