Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hagrid

73 bejegyzést írt és 964 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagyon rövid poszttal adok életjelet. Sok ismerősömmel együtt én is sportbarát vagyok, viszont sokukkal szemben a lehetséges budapesti olimpia kőkemény ellenzője. Miért? Mert hazafiatlan vagyok? Büdös libsi? Áruló? Öngyűlölő? Nem. Nagyon egyszerű, hadd vezessem le: 2020 - Tokyo 2016 - Rio de…..
Rájátszás, azaz "play-off". Itt tartunk augusztus végén és ami kis hazánkat illeti, már csak egy magyar csapat a Ferencváros maradt talpon. Amúgy a leggyengébb kupában a három közül, a Konferencia Ligában, de mindegy. Kis kitekintés...mi a helyzet más országokkal? Hasonlókkal? BL rájátszás: a…..
Itt a folytatás további fellépőkkel. Szerencsére csak kevés eső esett éjjel, így az első két nap csak kevés fennakadás volt. A délutáni fellépőkről nem írok, messziről hallva egy keveset belőlük, az volt az érzésünk, hogy jobb, ha nem kínozzuk magunkat. Bocsi. A Shallov. volt az első aznap és…..
Fesztivál ajánlót még úgy sem írtam, főleg mert már kiöregedtem a fesztiválozásból és nehezen szakít rá az időt az ember még nyáron is. A külföldiekre nem pazarolnék szót, biztos akad néhány, de idehaza is van olyan, amit nem lenne szabad kihagyni. Ez a Fekete Zaj Mátrafüred-Sástón. Nehéz jól…..
Büntetőkkel verték a svédeket. Jöhet a norvég Molde. Ha kikapnak itt, mennek az EL rájátszásba. Ha ott is, Konferencia Liga csoportkör. Beszarás...egy félamatőr csapat. A magyar klubok, TAO milliárdokkal megtoldva csak álmodnak arról, hogy a Konferencia Liga csoportköre meglesz...
Még tart a meccsük a svéd BK Haecken ellen. Hazai 0-0 után most 3-3. Ha még számítanának az idegenben lőtt gólok, akkor már továbbjutottak volna. Most épp a büntetőkhöz készülnek. Ha továbbjutnak, akkor BL selejtező 3. kör. Tegyük fel, hogy azt már elbukják és mennek az Európa Liga rájátszásába. Ha…..
Temetni jöttem a sorozatot, nem dicsérni. Mondhatnám, de bevallom, szembe megyek az árral és picit pozitívabban nyilatkoznék, mint legutóbb a második évad után. Főleg azért, mert elkeseredve láttam, hogy a 2. évad pocsék kivitelezése ellenére is a közönség azt jobban bírta, mint az amúgy jobban…..
Nem újdonság, hogy 2-3 millió Fideszért rajongó honfitársunk alternatív valóságban él. Ez persze nem magától alakult ki. Ilyen például egy aprócska propaganda, amit a derék kormány dobott ki, hogy magyarázza, milyen ügyes és jó az oktatáspolitikájuk. Íme:   Hát nem gyönyörű! Én annyira örülök,…..
Tanári dohányzó KÍ Klaksvík 2023.07.19 21:16:59
Bár hivatalosan a csapat neve Klaksvíkar Ítróttarfelag. Igen, puskáztam, a csapatnév a címben olyan, hogy kétszer futottam neki. Hírből már hallottam feröeri focicsapatokról, igaz kapásból csak a B36 Tórshavn (igen, Tórshavn a főváros) csapatát tudtam volna rávágni, bár maradandót ők sem sűrűn…..
Idén is lezajlott, most is volt ellentüntető, nagyjából 20-30 emberféle három helyen szétszórva. Pár nézelődő ember az ablakból, akik hol integettek, hol csodálkoztak, fejüket csóválták.  Ami pozitív: a legtöbb budapesti, sőt magyar állampolgár nem bántaná a melegeket, elfogadó, megértő, kezdik…..
23 éves voltam, igen, nem tegnap volt. A suli minden volt csak nem álommeló, káoszos, a gyerekek között sok volt égedelem, a tanárok szenvedtek, többen sokat ittak is, szóval nem tűnt rózsásnak a látvány. Már diplomás voltam, de hospitáltam ezerrel, bele is fért, rám is fért. A kolléganőt Zsuzsának…..
Őszintén szólva, nem tudtam, mikor fogok ide ismét írni. Ahogy teltek a hetek tavasszal és közeledett az április, úgy láttam, hogy a tanárok kezében nem maradt eszköz. A sztrájkot elengedtük, vártuk a végkifejletet, ami meg is jött, a tiltakozások ellenére a törvényt megszavazták. Természetesen. A…..
Néhány napja kikerült a Belügyminisztérium honlapjára egy jópofa rövidítés, ami a köznevelési feladatokat ellátó személyek, azaz pedagógusokhoz kapcsolódó törvénynek módosítása és még van 4 nap arra, hogy véleményezzük. Az más kérdés, hogy nem 100 ezer véleményt várnak és nem is lenne szerencsés…..
Hagrid 2023.03.08 22:19:09
@DFK: Nekem szülőként jobb a tapasztalatom. 5% az, akit tényleg alkalmatlannak látok pedagógus feladatokra és még 5-10%, akiknél rezeg a léc, de ez általános iskola. Ha visszaemlékezem a gyermekkoromra, ami nem tegnap volt, akkor hasonló volt az arány, ha nem rosszabb. Persze ha 25% lenne, ami mondjuk a tanárok negyede, akkor is a nagy többség jól dolgozik, persze nem egyforma minőséggel, de akárhova nézek, ezt látom. Szerelőknél eddig nem volt két egyformán jól dolgozó még nálam. Orvosoknál hasonlóan vegyes a tapasztalatom. Úgy vélem, hogy ez egy XX. századi maradvány, a Kádár rendszer igénytelenségének az öröksége, amikor mindegy volt az elvégzett munka minősége, akár itthon, akár a keleti blokkban simán lehetett mindenre vevőt találni... Amint ebből kinövünk, rendben lesznek a dolgok, de pillanatnyilag még az alkalmatlan (szerintem nem 25%, csak 10%-nyi) tanárokat sem lehet elküldeni, annyira nagy a hiány. Területenként lehetnek rosszabb-jobb megyék, de országos szinten nagyon nagy a baj. A fiatalokat nem vonzzák be, de ha sikerülne is, még akkor is kéne néhány év, hogy ők belejöjjenek, illetve ne menjen el a kedvük az egésztől.
Hagrid 2023.03.09 21:57:33
@DFK: Hogy ne legyek elfogult, így szülőként nézem, a gyermekeim tanárait átgondolva, illetve baráti szülők gyermekeit és azok tanárait. Szerintem országos szinten ezek nagyon durva számok és nagyon túlzóak. Elhiszem, hogy akad olyan iskola, ahol van ilyen arány, helyi szinten lehetnek nagy bajok főleg trehány vezetőség/fenntartó miatt, de sem a munkahelyemen, sem a korábbi munkahelyeimen, sem a gyermekeim iskolájában nem ez a jellemző. Vagy mást gondolunk "alkalmatlannak".
Hagrid 2023.03.09 21:59:45
@Motorogre: Most senki, legfeljebb a vezetőség tagjai, de spontán látogatásokkal nem lehet mit kezdeni. Szükség van ellenőrzésre, de a fenti törvénytervezet ezt a részét picit eltúlozza.
Télen valahogy nincs mindig nagy kínálat koncertekben. Akad persze 1-2, de ősszel és tavasszal sokkal jobb a felhozatal. A helyszínváltozásnak személy szerint örültem, a Dürer új helye nem csúnya, de amikor az ember felutazik Budapestre, akkor nagyon kiesik, de szerintem a fővárosiaknak is. Az…..
Donyeck városát Ukrajnában a legtöbben ismerjük, ha máshonnan nem, háborús hírekből, a szakadárok évek óta tartó harcától a mostani állapotokig. Ha azonban a városra azt mondanám, hogy Hughesovka vagy hasonlóképp ejtve, de Yuzivka névvel illetve, akkor furcsán nézne mindenki, hogy ez meg honnan…..
2010 előtt az MSZP-s kormányok szentül hirdették már talán Bokros Lajos óta, hogy az ország versenyképességének záloga az olcsó munkaerő, ami bevonzza a befektetőket. 2010 után Varga Mihály hirdette, hogy a Fidesz ebben nem hisz és az olcsó munkaerő ideje lejárt, majd Morgan Freeman hangják…..
Több mint egy év telt el és mivel egy kolléga ma rákérdezett, így élesítem a bejegyzést, 2021 helyett 2023-ban:   Ez a poszt sokáig nem lesz élesítve, kegyeleti okból elsősorban és amiatt, hogy ne legyen ebből személyes vitám és be se azonosítsanak.  Hétfő este óta 6 nap telt el szűken, most…..
Alex egy ismeretlen szobában ébredt. Rendesen tudta, hol aludt el, mikor kapcsolta le a villanyt, tette le a mobiltelefonját és készült rá, hogy reggel felkeljen vagy épp élvezze a munkamentes napok egyikének reggelét. Most azonban nemhogy a szoba nem stimmelt, de még az idővel sem volt tisztában.…..
Tanári dohányzó Évzárás 2022.12.31 21:44:32
Gondoltam beköszönök, hátha idetéved még valaki az amúgy is összeszedetlen blogomra. Miért is összeszedetlen? A látszat ellenére próbálok az életben rendezett lenni, de az élet nem ilyen, az élet imádja a rendezetlenséget, a dolgok egy jó része a káosz felé megy, és csak kevés az, ami a rendet…..
Mivel a foci lassan lecseng, a korrupció bőven körül is lengi, a politika továbbra is undorító, így maradnék a zenénél. Korunk "komoly zenei" alkotóit a rock és metál világában találni elsősorban, esetleg a progresszív alternatív és elektronikus vonalon néhányukat persze. Hétfő este egy nagyon várt…..
Nem, nem sztrájk, elfáradtam amúgy is a szervezésekbe, megbeszélésekbe, nem is vagyok egy vezéregyéniség, ráadásul az a csúnya Brüsszel nem küld pénzt, így a az oktatást sem tartja fenn Brüsszel. Avagy, ahogy azzal már sokan viccelődtünk, sikerült megállítani.  Legyen ez inkább egy kis föci órába…..
Olyan jó látni, hogy a Megafon ismét hozzájutott néhány milliárd forinthoz és vissza is tért a Sorosozás, a Kádár-kort idéző amerikaizás és hasonlók. Hogy miért örülök? Mert ezek szerint úgy érzik, hogy bajban vannak és kell menteni a menthetőt. Hogy nagy-e a baj? Mivel a kormánynak a fantasztikus…..
A tanév eleje mindig pörgős, én sem akarom szaporítani a szót igazából. Elkezdték néhány suliban az ellenállást, miután a kormánnyal nem lehetett dűlőre jutni a sztrájk kapcsán. Ez röviden annyi volt, hogy kormányék azt akarták, hogy menjen a tanítás, a sztrájk meg ugye ennek az ellentéte. Mivel…..
Tudom, hogy unalmas, de megint egy kis foci. Az azeri döntetlen után hazai pályán lényegében lefocizta az azeri bajnok a magyart és jutott tovább a bajnokok ligájában. Bevallom, nem ismertem eléggé a Qarabag FK-t, úgy voltam vele, hogy biztosan egy unatkozó azeri milliárdos összevásárolt csapata…..
Tanári dohányzó Végül mégis 2022.07.28 15:42:09
A játék képe alapján csodáltam, hogy legutóbb a Fradi kikapott a Slovan Bratislavától, most viszont a hazai szerencsétlenkedés után kijött a különbség és meglett a visszavágás. Folytatás a hasonlóképp összevásárolt azeri Quarabag ellen......