Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tahógráf

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Netflix őrülten sikeres ifjúsági kalandhorror-sorozata, a Stranger Things sem kerülhette el a siker egyik modern velejáróját: az alkotóit beperelték plágium vádjával. Ez a hollywoodi ügymenet része, a Mad Maxtől az Avatarig mindent és mindenkit perel valaki, több, de inkább kevesebb sikerrel. A…..
Röviden arról, hogy miért kezdett el érdekelni ez a téma: Nagyjából egy éve kezdtem el Python programozást tanulni egy nagyszabású projekt miatt, és gyakorlásként vettem egy Raspberry Pi 3-at is, hiszen ezen az olcsó miniszámítógép gyárilag képes Python programok futtatására, és a GPIO porton…..
tahógráf 2018.01.13 07:16:21
Anyám, mennyi szakértő van itt! De hát ez a szép az internetben, mindenki leírhat bármit, szabadon.
A LEGO-t ekézőket megkérném, hogy egy picit dőljenek hátra, csukják be a szemüket, és képzeljék el a következő szituációt:
Alapítanak egy céget, ami játékokat gyárt. Az ötlet önmagában egyedi és a piacon egyedülállóan innovatív, a kivitelezést pedig olyan színvonalra fejlesztik, hogy a termék prémium kategóriás. Mi kell ehhez? A gyártáson kívül - értsd a gépek, munkások, karbantartók és az azokkal járulékos fehérgalléros állományon kívül - kell még kb 100+ beszállító (mert a terméken kívül van még annak pl csomagolása is), van kutatás-fejlesztés, mérnökség, tervezés, minőség biztosítás, marketing, sales, globál szinten, nyugateurópai fizetésért, amiknek a költségét bele kell kalkulálni a termékbe. Továbbá bele kell kalkulálni a szigorú európai szabályzókat (mindenféle előírások), a globális logisztikát, a store-ok fenntartását - a Lepinnel ellentétben a LEGO-t le tudom venni egy bolti polcról is, stb, stb. Most tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk ki hangosan, hogy ezen költségek mellett olyan áron akarom adni a termékemet, amivel nullára, azaz haszon nélkül jövök ki a végén. Ugye mennyire rosszul hangzik? Tehát valamennyi hasznot nekem, mint gyártónak is kell realizálnom, és mivel a termékemet a nyugati piacra szánom, így azt az is fogja beárazni. Így van ez a mobiltelefonokkal, konzolokkal, és bármilyen termékkel, amit kutatni-fejleszteni-csomagolni-szállítani-polcon tartani kell.
Erre jönnek olyan cégek, akiknek hazájában semmit nem jelent a copycat kifejezés, és egy az egyben lemásolják a termékünket. Az eredeti ötlettel, de az eredeti innováció, minőség, kut-fejl-mark-log nélkül. Meg kb rabszolgamunka árszinvonal mellett (sokszor borzalmas körülmények között, környezetszennyező módon) gyártanak, csomagolás nélkül árulnak a weben. Persze, hogy olcsóbb! A minőségét most hagyjuk, lehet akár ugyan olyan jó is (majd meglátjuk 30 év múlva), de a törvények szerint sem legális, és ha tönkre teszik ezzel a cégünket, akkor annak nem nagyon fogunk örülni, ugye. És akkor meg nem beszéltünk arról, hogy az anyacég hosszútávú elképzelései miatt már most annyi szélerőművet épített, ami a gyárai energiaszükségletét képes lenne fedezni, saját alapítványain keresztül folyamatosan jótékonykodik, költ a környezetére. Most tegye fel a kezét, aki máskép csinálná, mint a LEGO, sőt! Még örülne is a kínai másolóknak! Naugye.
tahógráf 2018.01.13 07:56:52
@Nzoltan: igen, és akkor a minőség vonatkozásában olyan dologról nem is beszéltem, hogy egy olyan termékről van szó, ami gyerekeknek készül. Gondolom a kínai gyárakban is élelmiszeripari szintű előírások vannak, és folyamatosan tesztelik minőségre a termékeket.
Ahogy közeledik a tél és vele együtt a hó, a fagy és a sötét hideg esték, az ember mókus nem is vágyik másra, mint, hogy beburkolózzon egy finom plédbe, a jó meleg szobában, és megnézzen egy könnyed filmet vagy kezébe kapjon egy jó könyvet. Sajnos a lazulás nem lehet teljes, ha a lakásban hideg van,…..
tahógráf 2017.12.05 04:24:53
Mennyi “okos” hozzászólás... Mondjuk nem lepődök meg, a hazai “szakember” gárdánál is hasonló a hozzáértők száma. Jól látszik, hogy vannak az okoskodók, meg akinek saját tapasztalata van a témában, esetleg maga épített ezt-azt. Mivel én az utóbbi vagyok, ezért nyugodtan tudom ajánlani a padlófűtést, de nem feltétlenül a legegyszerűbb, vagy bármilyen változatát. Nem minden házban vagy helységbe ideális és nem azonos hőfokon, ezen kívül számolni kell a tehetlenségével, mivel minnél több beton lett becsövezve, annál lassabban fűt fel, vagy hül vissza, tehát a belső hőmérsékletet is nehezebb vele Elsőre eltalálni. Ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen, csak más módon kell kezelni, mint a pl radiátoros fűtést. Figyelni kell rendszerrel a visszatérő ág vizét helységenként, amelyik helység visszatérője elérte a kellő hőmérsékletet, azt a gyűjtőköri szelepet áramlásában szabályozni kell a többihez képest, ha az összes helység eléri a kellő hőmérsékletet, akkor az előremenő víz hőmérsékletét lehet visszább venni és temperáló fűtésre átállni. Nálunk mindenhol van a padlóban cső, szabályzott rendszer, előremenő max 35fok és 0.5fok eltéréssel mindenhol be lehet lőni a kívánt hőmérsékletet. Kétszintes családiházról beszélünk ami szigetelve van - a “hőszivattyúval nem lehet fűteni” embereknek üzenem, hogy csak levegő-vizes hőszivattyúva és egy klímával az egész házat fűtöttem október-november hónapban, a H tarifás költsége 8500Ft. A két hónap összesen. Ezért a pénzért 2,5q idei (vizes) akácot vagy 1.5q barnaszenet vagy 1q fekete szenet lehet venni. Melyik lett volna elég 60 napra? Földgázzal számolva is a duplája lett volna, és így én már nem járulok hozzá a várost beterítő szmog kialakulásához.
tahógráf 2017.12.05 16:42:03
@vpbarna74: Ti milyen vezérlés, termosztátok (fali/padló) mellett döntöttetek? Nálunk a Honeywell lett a befutó, kiváncsi vagyok, más mivel oldotta meg.
tahógráf 2017.12.05 16:48:22
@króm nickel: szerintem nincs. :) Egy korszerű házban a felületfűtés a leg praktikusabb egy takarékos fűtési berendezéssel kombinálva. Minden azon múlik, hogy mik a körülmények. Új építésű ház esetén, ha nagy a telek, összközműves és jár hozzá mondjuk 2-3ha erdő, akkor a fűtési lehetőségek végtelenek. Bármiben lehet gondolkodni, csak a pénz szab határt a kialakításnál. Ha kicsi a porta és nincs az utcában földgáz (és örökölt erdőnk sincs), akkor az mondjuk leszűkíti a lehetőségeket. :)
Eleged van abból, hogy bárhova is teszed otthon azt az „átkozott” wifi-routert (vagy teszi a kábeles), mindig van olyan része a háznak, ahol nincs elég térerő? Ne aggódj, nem kell méregdrága, irodaházakban alkalmazott sugárzóra szórnod a pénzed, az alábbi filléres praktikával ugyanis könnyedén…..
Ha 90-es évek, akkor Nickelodeon - legalábbis nálam. Mivel az évtized elején születtem, túl fiatal voltam a téka-kultúrához, moziba pedig bár gyakran eljutottam, csak az életkoromnak megfelelő filmeket nézhettem meg. Habár egyszer bekeveredtem a Csillagközi invázió feliratos változatára, amiből…..
Akár napi 3 százalékos fogyasztáscsökkentést eredményez az, hogy tekergetjük az órákat. Az évente kétszeri óraátállítás során a villamos energiát a nyári időszakban takarítjuk meg, ugyanis március 27-én hajnali 2:00 órakor, az óránk előre állításával állunk át a nyári időszámításra, és zárjuk le a…..
Tisztelet Mt!   Volna egy olyan gondom. Én egy márkaszervizben dolgozok. mint karosszéria lakatos. Csináltam egy autót, amivel ki kellett menni próba útra (olyan munkát csináltam ami indokolta a próba utat). A próba út során vezetett autóban fel villant egy "STOP" felirat,…..
Tudod, mi kell ahhoz, hogy Ferrarid legyen? Hetvenezer forint, néhány tábla lemez, némi narancssárga festék meg két rugó a kukából. És a rendőr sem büntet meg, ha elkened a száját. Vélemények az azonos című írásunkról...
A Stereoboard magazin szavazásának köszönhetően végre megtudhatjuk, kit utálnak a legjobban a zenerajongók. A választék szép, a helyezések viszont meglepőek. Persze szerepel rajta természetesen a koncertjeit rendszeresen egy órával eltoló, majd emiatt a szervezőket leanyázó Axl…..
Mókás nézni ahogy a Tv2 szabadon ereszti ostoba celebvetélkedőjének szereplőit, és rászabadítja őket a gyanútlan bulvárműsorokra, hogy botrányosnak szánt performanszokkal növeljék az amúgy is magas nézettséget. Ma reggel a Mokka volt soron, Pákó és Zámbó Árpy (aki abból…..
tahógráf 2010.11.02 13:17:49
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
tahógráf 2010.10.11 15:18:29
A stilus, az meg mindig kivalo, a mondanivalo pedig megint santit, mint rendesen.
Az ipar valoban fontos, es a gyar valoban letszukseglet bizonyos emberek megelhetesehez. Viszont a technologia, amit alkalmaztak, illetve a tarozo kazettak kialakitasa, az hanyag, az az, ami a bajt okozta. A cementalt kohosalak gatnak nem volt alapja, ilyen meretnel az meg mar -mint latjuk - esszerutlen. Agyagos talajon epitettek, ami mozog esozesek utan, es aki tanult fizikat, az tudja, hogy egy testen terheles hatasara a sarkoknal, szogleteknel a legnagyobb a feszultseg, tehat a kazetta sarkanak kiszakadasa sem annyira veletlen, szvsz. Hogy esetleg meg az alatt volt az agyagos talaj? Az extra rossz pont.
Ami meg a bunbakokat illeti, nos szerintem ez is bonyolultabb kicsit. Ha a helyi pek szabvanyos es szabalyos peksegeben keletkezo tuz atterjed a szomszedos hazakra, akkor szerinted kit fognak hibaztatni? Pedig a kenyeret mindenki szereti!
A tulajdonosi kor magyarorszag leggazdagabb embereibol all. Hosszu evek ota veszik ki a hasznot az alu-iparbol, es technologiai fejlesztesekre nem koltenek. Nem extra gatorok kellenek, hanem a salak elhelyezesen kellett volna gondolkodni kicsit. Ha nem tortenik meg a baj, akkor mi lett volna a zagytarozo sorsa? Megtoltik, aztan rahuznak 10 centi foldet, es kesz?
Szerintem sok embernek az a problemaja, hogy vannak olyanok, akik masok munkajabol gazdagodtak meg a rendszervaltas utan, aztan ha valamiert felelosseget kellene vallalni, akkor azt kikerik meguknak, mert hogy ok nem felelosek semmiert. Ezen kellene elgondolkodni.
Lehet, hogy nem Magyarország a világ legbiztonságosabb országa, de úgy tűnik a vendégszeretet nem felejtettük el. A héten kétszer is írtunk Kunióról, a japán világutazóról, akinek pont Budapesten lopták el motorját. A fiú átvágott egész Eurázsián, hogy…..
Feltehetően jól időzít az RTL Klub, amikor hétfőn este kétszer is végrehajtja az ORTT korábbi büntetéseit, mivel a Chile-Brazília (20:30 m1) meccs miatt egyébként sem lenne nagy nézettsége a csatornának. Arra egyelőre még nem kaptunk választ, hogy milyen műsorokra kiszabott…..
Kevés kivétellel sikerült összegyűjtenünk a jelenlegi hot-hatch kínálat színe-javát, hogy a királynak tartott Focus RS-sel szemben mutassák meg, mit tudnak. És ezúttal akadt versenypálya, na meg stopper. Vélemények az azonos című írásunkról...
tahógráf 2010.06.03 10:55:51
@ommm: Nevettem... :)

Azért valami oka csak van, hogy az összes finnyás Honda-fan fintorog már a "busz" Civic miatt is, nem? Motorikusan a K20 széria nagyon nagy előrelépés volt a B16B, vagy a B18C-khez képest, de az autó lelke közben valahol elkallódott (a Hondát nem igazán kedvelők szerint a Hondáknak egyébként sincs lelke). A béka Type-r még ordít, nyers, amolyan nagyon "mérges kis japán ember", aki szikár, de tudod, ha beszólsz neki még egyet, akkor szétrúgja a segged keményen. :)
Az ufó R meg egy mérges kis japán török öltönyben, angol nakkendővel, aki az irodai munka közben felszedett sörhas miatt picit már nem is olyan fürge...
tahógráf 2010.06.03 11:04:39
@Dassler:
Ez van, sajnos. Marad az otthoni építgetés! :) Azért egy 5gen Civic bódéba épített K20A-val, valami normális futóművel lehet megette volna a mezőnyt reggelire :D
Szinte hetente előfordul, hogy valamelyik kollégánk/ismerősünk idejön, vagy küld egy levelet, melyben tanácsot kér. Mivel az olvasói levelek és kérdések rendre kikerülnek honlapunkra, így ezeket a belső leveleket megtartjuk magunknak. Pedig - mint olvashatják azt alant - sokszor mi…..
tahógráf 2010.05.16 21:16:00
@DeezL:
1. A 3 F szabályt nem én találtam ki. :)
2. Ismerősi körben volt olasz bőven, szívták is a fogukat néhányan. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kollégám 1.2(?) Puntója a világból kimegy, de ezen az autón kívül más megbízható Olaszt nem ismerek jelenleg. Saját tapasztalat, hogy a Fiatoknak nem erősségük a műanyag alkatrész. :) Alfa volt, kösz nem - max hobbyautónak.
3. Műhelyben dolgozgatok, láttam már ezt-azt, technikai megoldásokat, minőségbeli különbségeket, hülye hibákat... :)

Azt mondom, egyébként meg minden rendes autóbuzinak van fétise. Az enyém a Japán, azon belül is a Honda. Minenkinek van egy olyan autómárka, ami a szívéhez nőtt, és arról nem tudja esetleg elfogadni, hogy létezik belőle problémás példány. Én is pipa voltam, amikor az egyik ismerősöm nagyon beleválasztott, és megvett egy "szétracingolt" Civicet, aztán persze egy nagy zsák pénzt kellett rá költenie, majd ennek alapján minősítette a Hondát foskazalnak alles zusammen.
w Non est vita 2010.04.09 06:00:00
Nemcsak a Jobbik rendezte át a terepet. Hagyományok halnak ki, íratlan szabályok szűnnek meg, sőt az írott törvényt is telibe lehet szarni, ha úgy kényelmes. Volt például egy szép rituálé az utóbbi három választás előtt: a miniszterelnök-jelöltek kiálltak a tévébe, és…..
Az RTL Klub gyorsan talált munkát Erdélyi Mónikának, a könyvelőhangú műsorvezető májustól kénytelen lesz kicsivel korábban kelni, ugyanis a Reggeliben beszélget majd a vendégekkel. Szerencséjére csak minden harmadik héten. Mónika egyébként először kap élő műsort, kilenc…..
Nemrég mutattuk be Ralphot, a világ legnagyobb nyulát, de a helyzet hamar változott. Most a világ legnagyobb húsvéti tapsifülesével ismertetjük meg kedves olvasóinkat.A képeken látható Darius nevű nyúl 13 hónapos, 129 centi hosszú és 22,2 kiló. Gazdájával, a hatéves…..
tahógráf 2010.04.05 16:55:50
Kifejezetten kínos ez az egy igaz hazafyak pártjának. A Jobbik-szóvivő esete is elég erős érvágás volt nekik, de azt még túl lehet élni. A másik fickó bulis képei szót igazából sem érdemelnek, talán csak annyit, hogy lám-lám ők is hús-vér emberek, akiket nem köt le…..
tahógráf 2010.03.27 03:45:49
Sajnálatos tény, hogy a Fidesz a legsötétebb sárdobálás kampányát választotta, amihez az Index, a Magyarhirlap online/Echo Tv, a Tv2, RTL Klub (persze ők betojtak a bezárás miatt) és még sokan mások is csatlakoztak. Sajnálatos tény az is, hogy Morvai Krisztina egyre kevésbé bírja a nyomást, és egyre kevésbé szalonképes. Nem lepődnék meg, ha egy időre leállítanák Vonáék.
Tény, hogy az embereknek tele van a tökük az elmúlt évek ügyeivel, az ellopott milliárdokkal, az akármelyik kisebbségnek adott előjogokkal, az ország csencselésével, a törvények aránytalanságaival. Tele van az adósrabszolgasággal, a kilátástalansággal, a közbiztonság nevetséges szinvonalával, hogy az ország egyes részein félni kell este az utcán, de van ahol nappal a saját otthonukban is. Ezeket a pontokat használja a Jobbik, a fájdalmas pontokat, ezért érzik az emberek a magukénak a programjukat. Nagyon sok fiatal jár a rendezvényeikre, figyeli őket az interneten, támogatja a programjukat. És mivel mindenhol támadnák, tiltanák a Jobbikot, ezért a fiatalok körében valahogy még szimpatikusabb lesz ettől az egész.
Valljuk be, a Fidesz a Jobbik mellett puhapöcsnek tűnik. Komolytalan dolog azzal a szájjal számonkérést emlegetni, amelyik frakciófegyelemre szólít fel, és megszavaztatja a titkosítások meghosszabbítását. "Vidéken", ahogy a Budapestiek mondják, valóban kemény probléma a cigánykérdés, nagyon sok embernek szurja a szemét a segélyből élők serege, a hátrányos helyzetűek S osztályú Mercedes autója, vagy a 10-20 fős bandák, akik az éjszakában terrorizálják a fiatalokat. Budáról könnyű azt mondani, hogy semmi baj a cigányokkal, talán el kéne egy hétvégét tölteni a végeken, talán szét kéne nézni a Tiszától Keletre, nagy megdöbbenés lenne egyesek számára. Majd meg lehet figyelni, hogy az eddig erősen MSZP bázisnak számító Borsodban milyen erősen végez a Jobbik. Nem a véletlen műve lesz, azt hiszem.

Ezek fényében azt mondom, hogy ha a Fidesz valóban nyerni akar, akkor foglalkoznia kell ezekkel a témákkal, és nem olyamiket irogatni a programjában, hogy a cigányokat integrálni, felzárkóztatni kell. Az egyszerű emberek agyában ez újabb százmilliárdokat jelent, amit kidobunk az ablakon. Még több segélyt, ingyen lakást, kiváltságokat, előjogokat az ő kárukra, pozitív diszkriminációt, és csupa olyan dolgot, amitől az egyszerű ember begorombul, és dühében a Jobbikra szavaz. Mert radikális változást akar, nem politizálást.

Ilyen egyszerű ez.
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
tahógráf 2010.02.03 09:18:51
"Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!"

Hát köszönjük szépen a választási propagandát, de páran nem kérünk belőle. Úgy látom nem csak a MaSzoP ígért bögrét a legjobbaknak...
Elébe mennék a "te is egy hülye/fasiszta/szar/ostoba/elvakult/rasszista/Jobbikos/ alak" tartalmú válaszoknak, közlöm, nem vagyok egyik sem. Egy olyan állampolgár vagyok, akinek tele van a hócipője. Még csak radikális sem vagyok. Mondjuk inkább ultra-konzervatívnak a szemléletemet.
Azt kellene már felfogni a tisztelt nagyérdemű pesti lakosságnak, hogy az ő problémáik nem azonosak a az általuk vidékként aposztrofált "maradék" társadalommal. Ha a vidéki ember a szívére hallgatna, akkor a Jobbiknál is sokkal radikálisabb megoldásokat választana, mert ennyire tele az a bizonyos hócipő. Korrupció, herdálás, az állami vagyon pofátlan szétrablása. És ezek a dolgok már annyira mindennaposak, hogy az átlagember már teljesen immunis lett velük szemben. Már 1 hgmm-t sem emelkedik a vérnyomásom, ha erről hallok a híradóban. Minden nap van valami. Valami szar. Talán nézze meg mindenki a most kiadott vagyon-nyilatkozatokat például. Aztán járjon kicsit utána, kinek mije is van valójában. Ez is tanulságos lehet.
Rasszizmusról óbégattok? Szívesen vendégül látom bármelyikőtöket egy hétvégére vidéken. Körbevezetem mindenhol, megmutatok mindent. Elviszem éjszaka szórakozni. Mondjuk valahol Észak-Keleten. Vagy az Alföldön. Tanulságos lesz, csak ennyit mondok. Már ha túléljük.
A tavaszi választásokat az fogja megnyerni, aki gyökeres változásokat ígér. Az elmúlt 20 évben a szavazók fele általában távol maradt az urnáktól. Aki ezt a fásult réteget aktivizálja, az nyer. Ennyi. Valószínűsítem, hogy a gengszterváltás óta, ez lesz a legnagyobb részvételi aránnyal fémjelzett választás.
tahógráf 2010.02.03 11:03:22
@mokkaczuka: És mi a helyzet azokkal, akiknek az előző rendszerben nem volt Škodájuk, és nem jártak olaszban májkrémezni, mert akkor még nem is éltek? Azok miért szavaznak a Jobbikra? És aki egyetemet végzett/éppen egyetemre jár? Azok között tudod hányan szimpatizálnak a Jobbikkal? Sokan.
Nagyon sokan. Tudod miért? Mert elegük van a süketelésből, a mutyizásból, a sikkasztásból, a cigány-bűnözésből, a politikus-bűnözésből. Nem kell a sima "csak az öreg rasszista prolik szavaznak a jobbikra" elméletek szintjére leegyszerűsíteni ezeket a dolgokat. Ha a Fidesz ígérne radikális változást, "ingyen-élés-eltörlést", csendőrséget/erős rendőrséget, korrupció felszámolást, talán sokan elgondolkodnánk...
Így viszont marad a másik variáció.