Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezanev

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy ki a világ legnagyobb hatalmú vezetője? A Foreign Policy nevű befolyásos amerikai nemzetközi politikai folyóirat válasza sommásan hangzik: „Senki”. Ugyanis az ezév elején közzé tett 2012-as ranglistán az első helyet üresen hagyták a top ten-ből. Mintha ezzel azt is…..
ezanev 2013.05.15 23:01:04
@Satori: Kedves Satori, vettem az adást.
Direktben, önközlő formában írom: mindennap olvasom a blogot és gyakran várom a szellemes, provokatív bejegyzéseket. Jó helynek tartom, de sokszor olyan fáradás egyesek kopipésztelt szövegeit görgetni. Gondolok itt konkrétan egy bizonyos csaba carmarthen nevű hozzászólóra, aki kihasználja ezt a felületet, és mindenféle millenarisztikus, ezoterikus, okostojás szöveget ömleszt ide. Szóval a blog rendben van, de a moderátorok ne legyenek ilyen lágyszívűek azért.
ezanev 2013.05.16 17:06:29
@csaba carmarthen:
Ohohhóóó, végre sikerült kicsalogatni valami emberszagú mondatokat belőled, kedves Csaba:)
Én csak ennyit akartam. Kiugrasztani a nyulat a bokorból...
Ezentúl jöhet az önközlés özöne (nem mások beteges gondoltainak továbbítása)
„Tudjátok, a Konklávénak az volt a feladata, hogy püspököt adjon Rómának. Úgy tűnik, bíboros testvéreim jóformán a világ végére mentek el érte… hát, most itt vagyunk …”  http://goo.gl/WoQU9 Átrohantam az udvaron az esőben. Fel a többiekhez. Valami angol…..
ezanev 2013.03.22 12:39:28
P. Jálics Ferenc kiegészítő nyilatkozata

Ez év március 15-én kelt nyilatkozatom nyomán igen sokan megkerestek, ezért szeretném kiegészíteni a következőkkel. Szinte kötelezve érzem magam erre, mert néhány kommentár éppen az ellenkezőjét állítja annak, amit mondani szándékoztam.

A tények a következők: Orlando Yorio-t és engem nem P. Bergoglio jelentett fel.

Amint azt már a korábbi nyilatkozatomban világossá tettem, egy katekéta nő miatt tartoztattak le, aki kezdetben velünk dolgozott, majd belépett a gerillába (a német nyelvű nyilatkozatban fordítási hiba utal férfira). Háromnegyed évig nem láttuk őt. A letartoztatását követően két-három napra minket is elfogtak. A tiszt, aki engem kihallgatott, kérte a dokumentumomat. Amikor látta, hogy Budapesten születtem, azt gyanította, hogy orosz kém vagyok.

Az argentin jezsuita provinciában és más egyházi körökben már az elfogatásunk előtti években elterjedtek olyan helytelen információk, hogy mi azért költöztünk a szegénytelepre, mert a gerillához tartozunk. Ez nem volt igaz. Feltételezésem szerint azonban e hamis hírek miatt nem engedtek minket azonnal szabadon.

Korábban hajlamos voltam úgy látni, hogy feljelentés áldozatai lettünk. Az 1990-es évek végén számos beszélgetés nyomán tisztázódott bennem, hogy ez a feltevés alaptalan volt.

Téves tehát azt állítani, hogy elfogatásunk P. Bergoglio kezdeményezésére történt.

P. Jálics Ferenc SJ
2013. március 20.
Jezsuita bloggerek Megújulás 2009.04.13 20:46:00
Mi az, ami nap mint nap, évről évre változik, átalakul annak ellenére, hogy a világ világ marad, minden a régi, minden megy a megszokott kerékvágásban? Egy dolog napról napra változik, ez pedig a látásmódunk. Ahogyan a dolgokat látjuk, ahogy azokra rátekintünk és amit bennük…..
ezanev 2009.04.15 23:12:50
Kedves @KeresztényBlog:
kellene nekem egy szó, amit már régóta keresek: hogy mondják arámul a kendőnek?
Ha neked nem ugrik be, megkérdezheted messen a szeminarista kollégáidtól.
Ennyi komolyság után nagyon aktuális téma kerül napirendre, test és lélek. Hogyan függnek ezek össze, hogyan esnek szét, és mit szólnak erről a nagyok. Először is a Magyarázatok Istenéről szóló nekrológra érkeztek kommentek, amelyek kívánatosnak tartották megemlíteni…..
ezanev 2009.04.01 16:39:45
Eucharisztia, szentmise vagy oltáriszentség mind olyan katolikus szakszavak, amelyek protestáns testvéreinket (és másokat) egy csapásra padlóra terítenek. Nem is csoda. Csakhogy ezt az esési technikát nem ők gyakorolták elsőnek. Már az első századokban az híresült el a…..
Mostanában volt december 8-a, a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe. Persze, ha megkérdeznénk a mai átlagos templomjárót az ünnep tartalmáról, jó eséllyel – gyanítom, úgy 90%-ban – azt mondanák, hogy ilyenkor a Szűzanya szűzi foganását…..
ezanev 2008.12.09 21:11:47
Kedves Satori,
szerintem nem annyira a túlszekszualizált világról van szó, amikor a hívek agyával gondolkodunk. Ezek az általánosítások sokszor nem mondanak semmit., sem nem statisztikák, sem nem evidenciák. Szóval oda akarok kijukadni, hogy ebben az egészben egy kicsit a magyar grammatikátska is ludas, a maga ható, cselekvő és szenvedő igéivel. Szeplőtelen fogantatás - immaculata conceptio - dogma, amit 1854. dec. 8-án IX. Pius pápa emelt azzá (utána 1858-ban megjelent Bernadette-nek Lourdesban - nem a pápa:) és azt mondta baszk nyelven, hogy "én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás". Egy analfabéta lány volt, akit százszor elismételte e szavakat, nehogy elfelejtse, amíg a kétkedő plébánosához ér). Tehát mintegy igazolása volt az ex cathedrának. De nem ezt akarom mondani, hanem inkább az a lényeg, hogy foganás és fogantatás között mi a különbság, és az ET (egyszerű templombajáró) leginkább itt téved, de ez szerintem nem is olyan egetrengető dolog. Én még egyetemi professzortól is hallottam, hogy összekeverte a kettőt. Mária szűzi foganása (a Szentlélelktől) Gyümölcsoltó Boldogasszony (március 25.), fogantatása pedig dec. 8. (vagyis amikor Szent Anna fogant Joachimtól). Jaj, és most hogy így kiosztottam az észt, mág csak annyit, hogy ez nem a kereszténység szemérmessége.

"U.i.: félreértések elkerülése végett: mi protestánsok is nagyon szeretjük a Szűzanyát:)" ez egy szép mondat. többször tapasztaltam élőben, élő protestánsonál.
"MI az az _emberi természet_? " Északi szél, ez mysterium. Nem tudjuk. Csak tapasztaljuk. De itt valami mélyebb. Egyetemes.

ps. minek kell annyit nyúzni szegény katekizmust. A katekizmus nem zagyva, ha elmegy a kedved tőle, lehet, hogy máshol van a kutya elásva.
  Az egyik rendtársam nemrég járt egy budapesti plébánián, ahol egy atya, miután kiderül, hogy honnét való, váratlanul megszólította: „Ki csinálja a jezsuita blogot?” – és vészjóslóan nézett rá: „Tele van eretnekséggel!” És csakugyan: így…..