Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FLI

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csögyam Trungpa rinpocse könyve segít azoknak, akik a spirituális úton vannak és esteleg tévútra lépnének azzal, hogy szellemük helyett az egójukat erősítenék. Minden spirituális úton lévő embernek –energetikai ágazattól, vallástól függetlenül- ajánlom. Váljon…..
Öt év oroszországi vendégjáték után hazatér ifjúsági válogatott csatárunk. Az előző szezont az Atlant Mityiscsiben töltötte, a moszkvai juniorbajnokságban játszott, nyáron közel állt ahhoz, hogy MHL-es szerződést kapjon a Krilja Szovjetovban, de hiányzott az orosz…..
FLI 2010.09.17 23:11:20
FLI 2010.09.19 19:55:12
@Vincenzo90: Sajnos nemcsak az oroszok, hanem a kanadaiak is óvják saját érdekeiket; hiszen Farkas Simon is hetek óta megsürgetett papírjaira vár Torontoban, amit három éve ígérgetnek a nem olcsó ügyvédek. Amikor 2006-ban kimentünk, azt mondták nagyon jó, hiszen a letelepedési és az időközben megkapott munkavállalási engedélyre van elég idő...
Ezek szerint nem volt, s így a Junior A-ban nem játszhat, mert nem kanadai, hanem idegen(!), alsóbb ligákban meg nem érdemes; akkor inkább Európa, ahol viszont már megtelt csapatok vannak.
(Egyébként teljesen igazad van; nemcsak az oroszok olyanok, hanem Kanadában is minden 80 IQ-ra van kalibrálva - közigazgatás, politika, média, adó, közlekedés, bevándorlás...)
Kemény munkás 4 év a GTHLcanada AAA-ban, ám a mai kérdés a hogyan tovább?
Az NHL-döntő hatodik mérkőzésén Philadelphiába látogatott a Chicago Blackhawks. A televíziós ismétlésre váró rajongók kérésére – ahogyan korábban, úgy idén is – csak hajtás alatt ismertetjük a találkozó eredményét. Eldőlt a bajnoki cím sorsa, Patrick Kane…..
FLI 2010.06.12 20:11:46
@Dr Jozef Vengloš: az amerikai-kanadai összevetés érdekes, pedig Te is bizonyára jól tudod:
a két főcsoportdöntő meccsein a gólokat 90%-ban kanadai játékosok ütötték...
a nagydöntő hatodik meccsén 28 canadai játékos lépett jégre...
a 28 játékosból 16 nyugatról való...
Szerdán befejeződnek a B és a D csoport küzdelmei a németországi világbajnokságon. Délután Dánia–Németország és Olaszország–Lettország, este Finnország–Egyesült Államok és Kanada–Svájc mérkőzésre kerül sor. Csehország keddi veresége komoly…..
FLI 2010.05.12 17:36:59
@Rothstein: Teljes mértékig egyetértek Veletek:
imigyen az évenkénti VB-knek semmi értelme, hiszen ez - ki kell már végre mondani! - a luzerek bajnoksága.
Mindennap két hoki meccset nézünk (ESPN), ahol pl. a Canucks-Hawks csatában vagy húsz válogatott játékos lépett a jégre, és akkor még ott van a másik három párharc. Azaz hiányzik a német jegekről közel száz játékos a legjobbak közül...
FLI 2010.05.12 18:05:35
@голубой вагон: Nagyon sok jó játékos hokizik az NHL alatt is...
Csak a legjobbak játékát láttuk februárban az Olimpián vagy mostanában az NHL rájátszásban és szembeötlő a különbség, ami a német VB-n történik.
Sokszor az az érzésem, mintha másik sportágat néznénk - nemde?

- Mégis: Hajrá Magyarok! Hajrá Fradi!
Rekordrészvétellel zajlott szombaton a Magyar Jégkorong Szövetség és a McDonald's Magyarország hagyományos közös évadzárója az Icecenterben. 16 város 25 egyesülete 32 szupermini- és 30 minicsapattal vett részt a fantasztikus rendezvényen. Hat pályán egyszerre küzdöttek a 8 és…..
FLI 2010.04.20 13:16:18
A német csapat nem adott nekünk esélyt – mondta a krynicai 1-6 után Fekti István, a magyar ifjúsági válogatott edzője. Alábbi videónkban nemcsak ő nyilatkozik, hanem Bob Dever szövetségi edző, Vay Ádám kapus, a mérkőzés legjobbja, illetve Fekti Ádám, a becsületgólunk…..
Juniorválogatott csatárunk try out szerződést írt alá a svéd másodosztályú Troja-Ljungbyval, ahol évek óta nevelkedik. Így Bartalis István a 2010/11-es felnőtt keret tagja lett. A felkészülést máris megkezdte a bajnokság második felében végzett csapat, nyáron összesen három…..
FLI 2010.04.16 10:33:44
A britekkel nincs szerencsénk ebben a szezonban, a debreceni junior-vb-n a mi kárunkra jutottak fel a divízió 1-be, most pedig a krynicai U18-as tornán nehezítették meg a dolgunkat. Ellenfelünk gyorsan megszerezte a vezetést a második játéknap első meccsén, de még az első harmadban…..
FLI 2010.04.13 18:49:39
@hosszú lépés: köszönöm szépen
FLI 2010.04.13 18:58:59
@Jégkorong:
- nagyon keveset ütközünk
- csak néhány csatárunk védekezik
- alig volt kapura lővés
- nem szabad szétszedni az első két sort és a harmadikat is gyorsan meg kell találni
- kevésnek tűnik az 5 hátvéd ezen a szinten
- egy AA assistent coachtól túl sokat nem várhatunk
- váltogatni kell a kapuban is, mert sok az 5 meccs
- az agyas Kisfodor hiányzott a játékból
FLI 2010.04.13 19:10:43
@Jégkorong: Bocs még valami: nemcsak a lövés kevés, hanem a tudatos passzjáték is.
Talán három játékosnak volt fenn a feje, amikor pontosan és keményen passzolt...
Harmincöt percig hol vezetett, hol döntetlenre állt a divízió 1-es vb-re készülő magyar ifjúsági válogatott a szlovák U17-es csapat elleni második mérkőzésen, mégis 3-5 arányú vereség lett a vége. Hozzá kell tenni, szemmel láthatóan nem a győzelem volt a cél, a szövetségi…..
FLI 2010.04.07 23:53:33
@F. Kapus: R. L. véleménye csak a taktikára vonatkozott...
A többi - lásd felsorolást, az én véleményem.
Persze megértelek.
Hajrá Magyarok!
A vb-t tettre kész állapotban várom, mondta Nemes Benjámin, és Hári János várakozása is jelentős. A svédországi U18-as bajnokság négyes döntőjében két magyar válogatott jégkorongozó is szerepelt. A Färjestad az elődöntőben nem bírt Vas János egykori csapatának…..
FLI 2010.04.05 23:14:29
@Ice cube: Azt monják az okos hoki tudorok, hogy világviszonylatban a 92' évjárathoz alig fogható az elmúlt évtizedekben bármelyik korosztály is!
Otthon nem látom a 91' vagy a 93' születésüeket sem: de Torontoban a 92'-s messze kirí koriban, erőben, ütközésben és játékban a másik két korosztálytól.
Sőt a 90' és 91'-évjáratban több 92'-s kész játékosnak tünik, olyannyira, hogy már stároknak neveznek sokakat közülük.
Ezért is fontos a nagy válogatás...
FLI 2010.04.05 23:21:53
@hüjeliba: remélhetőleg 2011-ben többekkel számolhatnak, akik már koriban, erőben, ütközésben és játékban is felveszik a mai felnötekkel a versenyt.
32 fős keretet jelölt ki a divízió 1-es világbajnokságra készülő válogatottba a Bob Dever, Fekti István edzőpáros. Szép reményű csapatunk áprilisban Lengyelországba utazik, azzal a céllal, hogy kiharcolja az A csoportba jutást. Nagyon kemény ellenfeleink lesznek, de a mi…..
FLI 2010.03.29 11:00:36
@nappali: Az első két sor nagyon jó, de a Fodor-Fekti-Kovács sor sem lenne gyenge...
@Kivago Ivan Györgyné: Tájékozatlanságomnak az a magyarázata, hogy amit a Fiamnak mondtak decemberben és írnak azóta is a sárcok, csak arról tudok, ami az ifi válogatottat illeti. Amit hokit Torontoban látok és hallok, az szakmai és nem orvosi kérdés.
HAJRÁ MAGYAROK!
A magyar ifjúsági válogatott a lengyelországi vb előtt április 6-án és 7-én két mérkőzést játszik Budapesten a szlovák U17-esekkel. Évek óta meccselnek magyar U18-asok cseh és a szlovák U16-osokkal, egyre jobb eredményeket érünk el ellenük, ahogy az orosz serdülők ellen sem…..
FLI 2010.03.14 09:37:05
@Biborkalap: Azért egy Hári-Galló-Hentes vagy egy Németh-Nemes-Hardy sor más dimenziója a hokinak!
Hála Istennek immár a hokitérkép vastagon kiemelt részein játszanak, hogy azután Hazatérve megmutathassák az idegenben tanultakat!
Persze a Felvidéken is lehetne, amennyiben a körülmények változnának: de erről kérdezd Dancsfalvi vagy Pilcsik fatert...
A kölyök korosztály 2009/10.évi magyar bajnoka a Zalai Titánok, míg az ifjúságiaknál a Bp. Stars nyerte az aranyat. A döntő rangjához méltó küzdelemben dőlt el mindkét bajnoki cím sorsa. A juniorok bronzérméért pedig bejelentkezett a szerb csapat.A 14 éven aluliak…..
FLI 2010.03.13 10:51:42
@hokikori:
Farkas Simonnak, egy volt Bp. Stars játékosnak tavalyi aranyérem után, ahogy az országos Rogers TV mutatta, most csak ezüst jutott. Az idei torontoi döntőben 2:2 (Simi 1+1) lett a végeredmény, de sajnos büntetőkkel csak ezüstre futotta az középiskolai O'Connor Bluesnak, amely tele van Midget AA játékosokkal - mint Kovács Öcsi vagy a Hardy Ricsi - és csak egyedül Simi AAA játékos.
Így nagyon büszke vagyok a 90 kilós Fiamra, mert ez az eredmény bizonyára ér annyit, mint Otthon vagy Európában akár egy hasonlóan fényes érem.
Heti sok jéggel és két száraz edzéssel készül a 2 hét múlva kezdődő a ROOKIE CAMP-ekre, ahol indul a nagy válogatás!!!!!
FLI 2010.03.13 18:47:37
@Jégkorong: Július óta 5 kg!
FLI 2010.03.14 09:20:28
@Kivago Ivan Györgyné: A novellában az a szép, hogy a rendkivül erős mezőnyben - tele vannak AAA játékosokkal az iskolai csapatok! - eljuthattak megint a döntőig!
Remélem a Te gyermeked is szépen fejlődik és bárhol is lép jégre Magyar marad, ami Torontoban nagyon nehéz! Mert ami nem északamerikai, az nem nagyon számít...De kérdezd Sanyeszt, hogy ez miképpen van Moszkvában.
Akkor is örültem, amikor sok jó hírt hallottunk Moszkvából, Stockholmból vagy máshonnét...
De most is volt, aki örült a két éremnek;
pedig Itthon van belőle vagy negyvenvalahány!
(a legtöbbet Kercsó tette hozzá; kösz Árpi!)
Az olimpia döntőjének várt mérkőzésre már a negyeddöntőben sor került. Erről nagyobb részben a kanadaiak, kisebben az oroszok tehettek. A meccset az oroszok felkészületlenül kezdték, nagyon hamar szétestek, ha össze voltak állva egyáltalán. Nem Ovecskinről és nem…..
FLI 2010.02.25 17:51:07
@Fekete Halfdan: Az emlitett dátumok között legkivált egyetemi hokisok és egyébb kevert csapatok szerepeltek a hokitornákon...majd megnézzük a VB-n, hogy a legjobb NHL-s játékosok nélkül milyen játékban milyen eredmények születnek.
S íly módon a statisztikák alig hamisak - hiszen CCCP katonacsapata mindent vitt, amit nagynéha megtört egy csehszlovák vagy svéd meccs.
Egyébként a kedvenc játékosom - akit láthattam pl. Fehétváron - P. Dacyuk, aki viszont ma éjjel eltünt.
FLI 2010.03.02 19:11:19
@McDon: Közel 500 éve!@bboris: Ha a kevenc Pavelem,
s fiaimnak kedvenc Alexe, Ginoja és Iljája egy ilyen meccsen 10% teljesít, ott máshol van a baj!@kovacsistvan: Szerintem sima ügy lenne. NHL!
Végig éreztük magunk mögött Vancouver és egész Kanada támogatását – nyilatkozta az olimpiai bajnoki cím megszerzése után a győztes kapitány. A torna legértékesebb játékosa és egyben legjobb kapusa az amerikai Ryan Miller lett, a legjobb védőnek a dettó USA-beli Brian…..
FLI 2010.03.02 18:53:57
@Thresher: ESPN (upc) minden éjszaka egy-két, olykor három meccset ad le; minden délután fél négykor összefoglaló. De a TSN-t is érdemes nézni (www.tsn.ca), ahol sok beszélgetéssel, s komoly értékelések körítik a meccseket; persze kellő elfogultsággal.
Ami az Olimpia alatt is átjött, hiszen sokszor bántó elfogultsággal értékeltek mindent, ami hoki; amit nálunk nacionalizmusnak mondanának...
Négy kétesélyes mérkőzés következik a vancouveri olimpia negyeddöntőiben, a hazaiaknak egyszerűen muszáj legyőzniük az oroszokat, más kérdés, nem biztos, hogy sikerül nekik. Fogadni egy összecsapás végkimenetelére sem mernénk, az USA–Svájcot is beleértve.…..
Jégkorong Az angoloké volt a buli 2009.12.23 15:29:00
Senki sem tudta legyőzni a magyar juniorválogatottat rendes játékidőben és hosszabbításban a debreceni világbajnokságon, mégis az angolok örülhettek a végén, az ő jókedvüktől lehetett hangos szombat este a záróbuli. Ezzel együtt egyetlen kivétellel minden mutatóban a magyarok…..
FLI 2010.01.12 15:49:21
@hokikori: Csak a NHL és a ontariobeli junioniorligákat kisérem figyelemmel, ahol nemcsak kész, hanem 21 éves star játékosok hemzsegnek. Persze a tizenhét éves srácainknak van még hová - személyiségükben, fizikumukban, hokitudásban - fejlődnie...
(Persze itthon Fradi meccsre járok, de az egy másik sportág: no meg nézem az Ebel-hokit és mindjobban szurkolok Volánnak.)
Hétfőn három mérkőzést rendeztek a KHL-ben. A Metallurg Novokuznyeck büntetőkkel verte az Amurt, a Barisz ötöt vágott a Szibirnek. A nap rangadóján az Avangard a Szalavat Julajevet fogadta, hosszabbításba torkollott a meccs, Siskanov döntött. Az omszkiakhoz tartozó hír,…..
FLI 2010.01.12 15:34:07
@F. Kapus: @csatoimi: Kedves Barátaink! Ahogy Canada úgy Oroszország is nagyon védi az érdekeit, s nemcsak hokiban; s így nagyon nehéz évek alatt megszerezni azokat a papirokat, amelyeknek birtokában csak a hokira koncentrálva arra készülhessenek, hogy a legnagyobb tervek valósuljanak meg az évtizedes álmokból.
Kész lennék olyan munkát végezni, ahol a különböző korosztályos válogatottak szárazedzés-technikáján javítanánk. Örömmel vennék egy ilyen lehetőséget, de ehhez a szövetség és a csapatok akarata is szükséges – nyilatkozta blogunknak J. P. MacCallum, a magyar…..
A San Jose Sharks nyolc győzelem után szenvedett vereséget, a Los Angeles ráadásul idegenben gálázott. A Boston először lépett jégre a Winter Classic óta, kikapott New Yorkban, ráadásul elvesztette legjobbját, a kanadai olimpikon Patrice Bergeront. New Yorkban kapott ki a Boston.…..
A junior-világbajnokság szomorú véget ért, de érdemes máris előretekinteni. Kevesebb mint 4 hónap van hátra a lengyelországi ifjúsági vb-ig. Legutóbb a divízió 1-be frissen feljutott csapatunk mindenkit meglepve rendkívül sikeresen szerepelt Minszkben, és csupán öt másodpercen…..
Hári János és Nemes Benjámin személyében a következő szezonban két hokisunk is ott lesz a világ egyik legerősebb ifjúsági bajnokságában. Mindketten bajnokesélyes csapatban játszanak Svédországban. A Farjestad és a Djurgarden is megkezdte a felkészülést. A startig minden héten…..
Bob Dever, a 18 éven aluliak szövetségi edzője kijelölte azt a bő keretet - 3 kapust, 10 hátvédet és 21 csatárt -, amellyel a következő szezonban dolgozni kíván. A kanadai szakember segítője Fekti István lesz, a válogatott csapatvezetője pedig Szilágyi Attila. A keret…..
A legjelentősebb nemzetközi hokifórumon, a HFBoardson közzétették a 2010-es NHL-draft előzetes, nem hivatalos top százas listáját. A Svédországban szereplő és a magyar juniorválogatottban is bemutatkozott Hári János a 76. helyen található. A bővített listán, de a százon…..