Regisztráció Blogot indítok
Adatok
terrybenedict

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány jövőre 90 milliárd plusz adóbevételt vár attól, hogy a pénztárgépeket rákötik az adóhivatal rendszerére. Számítások szerint kb. 40 ezer gép "korszerűsítésével" vagy lecserélésével lehetne megoldani a feladatot, kérdés, van-e egyáltalán esélye annak, hogy az…..
terrybenedict 2012.10.09 07:10:31
@Blogger Géza:
A szeptemberi költségvetés csak azért lehet(ett) pluszos, mert a júliusban bavaloot Áfá-kat szeptember helyett, októberben utalták ki. Néha csinálnak ilyet, mikor indokolatlanul kivárják a 75 napot. Valamiért nagyon kellhetett a szeptemberi költségvetési mérleg....
terrybenedict 2012.10.09 07:18:02
@FILTOL:
neked is:
A szeptemberi költségvetés csak azért lehet(ett) pluszos, mert a júliusban bavaloot Áfá-kat szeptember helyett, októberben utalták ki. Néha csinálnak ilyet, mikor indokolatlanul kivárják a 75 napot. Valamiért nagyon kellhetett a szeptemberi költségvetési mérleg....
Phenjani látkép, láttérben a 330 méter magas Ryugyong szállóvalÉszak-Koreába születni több, mint szívás. A helyzeten persze sokat segít, ha mi magunk is istenként tekintünk Kim Ir Szenre és az, ha betegesen vonzódunk a teherautóról indítható bazinagy rakétákhoz, meg persze az…..
Az nyolcvanas években Magyarországon nem voltak szállodatulajdonosok. Minden komolyabb szálloda állami tulajdonban volt és megyei vagy országos hálózatok működtek. Ki ne ismerné a Danubius Hotels Group-ot, aminek a balatoni zászlóshajójaként üzemelő Marina már évtizedek óta…..
Börtönszleng Samesz 2012.02.22 23:15:00
Samesz: felügyelő – Ilyen egy kifarsult börit, mint ez a rákos! – méltatlankodik Hirceg. – Köcsög samesz papírt kér, hogy átdzsaljak a spanomhoz. Vízum nem kéne, verjem a szádba? Anyámnak nem írok, maj' neked, mi, a büdös lónak a faszát! Mászol má' te is a valagamba…..
terrybenedict 2012.02.24 13:51:27
@mojoking77:
El sem olvastam, csak reagálok

@trolololol:
Nem, nem kiabálnék be, mert az film, nem valóság. Itt viszont a valóságot próbálják meg ábrázolni.
Ami viszont biztos, hogy egy szleng-blog utánzatot próbáltok csinálni, csak hiiányzik hozzá az a finom kis egyensúly, ami a szlengblog irodalmi ábrázolása és a valóság között van.
Egy kicsit túlerőltetitek, túl vagánykodjátok. A telefonból zenét hallgató cigányrajkókra hajaztok a Blahán. Azok nyomnak ilyen gagyi übervagány szöveget.
Aki a szlengblogot írja, annak van irodalmi, művészi érzéke. Ti meg csak utánozni próbáltok.
  Jakab Andor írása felvillanyozott, s ehhez jött még az The Economist vezércikke arról, hogy az amerikai gazdaság lassan elveszik a sok szabályzat és törvénykiegészítés útvesztőjében. Jakab Andor jól látta meg, hogy a mai magyar politikai irányvonallal az a legnagyobb baj, hogy még mindig a…..
terrybenedict 2012.02.19 23:47:54
@vladimir964:
Ha munkavállalóként végzed el ügyvezetői tevékenységed, és nem garantált bérminimumon vagy, hanem 93ezren, és végrehajtottad az ajánlott béremelést, akkor jogosult vagy kompenzációra, ebből következően pár ezressel kevesebbet fizetsz magad után, mint tavaly.
Az adócsökkentés önmagában szerintem tök hülyeség,mert ha csak a társasági adót kellene befizetnem, eszembe nem jutna kiskapukat keresni. De ugye nem így van.
Én úgy próbálom felfogni, hogy ha ők így, akkor én meg így. Amíg sanyargatnak minket bürokráciával és ellehetetlenítő adókkal és járulékokkal, addig én is meg fogom keresni az összes létező kiskaput az én ügyfeleim számára! Ez az én szabadságharcom.
Egyértelmű. Perspektivikusan: felvirágoztatni az országot, második államalapítóként bevonulni a magyar történelembe. Rövid távon: megmaradni cselekvőképes politikusnak, elkerülni, hogy a gazdasági, s most már politikai gőzhenger apróra lapítsa össze, kinyomva belőle nem csak a…..
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
Nem kér a szponzorok felirataiból autóira a Forma-1 idei verhetetlen konstruktőre a Brawn GP. A Hondától „örökölt”, Ross Brawn által vezezett csapat autói – bár Jenson Button az eddigi hét versenyből hatot megnyert, egy versenyen pedig a második helyen végzett…..
A képeken látható Hyundai Tucson vezetője nem szerencsés – mondhatnánk. Ám az igazság az, hogy a magyar autófinanszírozás rendszere olyan, hogy finoman szólva nehéz belőle jól kiszállni, ha történik valami az autóval. A szituáció ismert: a kocsi értéke, a kár…..
  Mi lehet a CIA igazgatójának mottója? Szerintem ez: „Nem hiszek a véletlenben!” Ő minden, nemzetközi jelentőségű esemény mögött értelmet keres. Nem lehet véletlen, hogy akkor tör ki a mexikói járvány, amikor Obama éppen ott van, sőt a járvány kitörése sem lehet véletlen az ő szemében. Én magam…..
Tripla bruhaha: szerda este-éjjel bloggerhez méltatlanul oknyomozást folytattam, ami egészen elképesztő, bár nem meglepő eredeménnyel zárult. Az előzmény dióhéjban annyi, hogy Jeszenszky Zsolt, a Mahasz zenekiadói szervezet médiaarca egy, az Indexen szerdán közölt vendégcikkben…..
 Falusi származású vagyok, munkásszülők gyermeke, nagyszüleim azonban parasztok voltak, mint ahogy az utcabeli társaim szüleinek többsége is. Mondhatni: már csak emiatt is nehezen viselem, ha bárkit „leparasztoznak”, ha ezzel az egyébként sajnálatosan elterjedt…..
Az MVM-nél belső vizsgálat zajlik, mert több milliárd forint került az állami tulajdonú óriásvállalattól offshore cégekhez az előző menedzsment idején. Az új vezérigazgató, Mártha Imre szerint csontvázak dőltek ki a szekrényből, elődjét, Kocsis Istvánt félrevezethették.…..
15:20 - UPDATE #2: Szavazás a poszt alján! 13:15 - UPDATE az értetleneknek: nekem nem azzal van bajom, hogy egy órával tovább van világos, sőt, annak kimondottan örülök. Viszont ezt az egész átállítósdit azzal magyarázzák, hogy spórolunk vele egy évben egy egész napnyi…..
Belső mailt idézek. Érdekes megfigyelni, hogy mennyire vakok - a problémát látják, de a valódi okot (a szcientológia vállalhatatlan természete) nem, és a "sajtó" stb. a felelős. Nyilván, ha én egy cég vagyok és kínos már a Maraton támogatása, akkor a…..
Gábor fiam meghalt éjfélkor szívinfarktusban! – írta blogunknak sms-ben id. Ocskay Gábor, az Alba Volán ügyvezetője. A klub válogatott hokisa harmincnégy éves volt. Az MTI hírösszefoglalója szerint a játékosokat és a vezetőedzőt sokkolta a halálhír."Gábor éjfélkor…..