Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soseleszekelső

0 bejegyzést írt és 714 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új Ptk. megalkotásával sok minden megváltozott Magyarországon. Hatását hosszú távon jelenleg még elég nehézkes, kicsit scifi lenne megítélni. Viszont hátrányait már az első percben érezni lehetett, amikor a pénzügyben gyakorlatilag minden (több százezer) előre…..
A flip car egy furcsa szegmense az RC-autózásnak. Ezek azok a kisautók, amelyek helyből nyomnak szaltót. Vagy legalább félszaltót, és onnan egy másik felet. Nagyok a kerekeik, elvben nem akadnak el sehol, és nem tudnak tetőre borulni, mert nincs tetejük vagy aljuk. Legtöbbjük a…..
Alattomosak ezek a reklámvideók. Elhitetik az emberrel, hogy ha megvesz ilyen-olyan termékeket, akkor majd ő is tud olyat otthon, mint a videóban. Azt hiszem ezt legjobban a GoPro gyártója ismerte fel, de a Traxxas sem csinálja rosszul. Nézzék csak: Alapvetően itt sincs más, mint…..
soseleszekelső 2013.12.23 09:15:51
@Dr.Démonmac1:
Ennél csak a trollkodás feleslegesebb.
Pánikra semmi ok: a Qoros 3 olyan prémium, amennyire csak egy innen-onnan összeharácsolt Volkswagen lehet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
soseleszekelső 2013.12.02 16:43:17
nem akarom túlzásba vinni a Qoros védelmét, de:
- Nézzétek meg a formatervét rendes fotókon (akár a korábbi bemutatóról szóló TC-seken - ott van kombi és ötajtós is, akár a cég saját honlapján -
www.qorosauto.com/en , a külső-belső dizájn simán elmenne néhány európai márkának. Anno a koreaiak csúnya, technikailag elmaradott járgányokkal támadtak, ez meg jól néz ki és korszerű műszaki megoldásokat tartalmaz (turbós benzinmotor, DSG, infotainment, stb)
- Most röhögünk egy feltehetőleg előszériás gép minőségén, meg a kevéssé bizalomgerjesztő belső elemeken. Nem olyan rég volt a Renault Captur teszt, amit nagy lelkendezés övezett, mellesleg megmutatva a tetőkárpitból félig kieső belső világítást. Pedig az nem egy kínai márka első autója, hanem egy "100 éves hagyományokkal" rendelkező nagy európai gyártóé.

Érdemes visszaolvasgatni a korábbi cikkeket, a várt jó törésteszt eredményt is kétkedve fogadta mindenki, aztán hipp-hopp meglett az öt csillag.

Biztos, hogy messze van ez az autó még a tökéletestől, de az, hogy cilinderből előrántottak egy ilyet, szerintem elég egyértelműen jelzi, hogy sokkal többre képesek, mint amit általában az ember a kínai autógyártásról gondol.

Amennyire utánaolvastam, senki nem ment még vele egy métert sem, az első rendes teszt feltehetőleg tesz még új inputokat a rendszerbe.
soseleszekelső 2013.12.02 21:47:52
@Shadowbull: A Teslával milyen egy árban lévő elektromos autók vannak?
soseleszekelső 2013.12.02 22:18:58
@Shadowbull: Ok, de minden elektromos autó drágább, mint a hagyományos társai.
Leaf kompakt 8M. Plug in Prius, Ampera - alsó közép (?) - 11M.
Úgy tűnik, hogy van az elektromos autónak némi felára. Lehet, hogy a Teslát sem az azonos áruakhoz kell viszonyítani, hanem a 20-25%-ksl ilcsóbbakhoz.
Pár hónapja már posztoltunk arról, hogy a Fidesz és az MSZP rendszere valójában egymást feltételező ellentétekből áll: mindkét tábor identitásának komoly bázisát adja a másik elutasítása. Most azonban ennél valami komolyabb sejlik fel. Horváth András volt adóellenőr…..
soseleszekelső 2013.11.19 09:52:28
@ob.szerver:
Az a politikus, aki egy ilyen helyzetet nem tud kezelni, az inkább keressen valami más foglalkozást.
Így lefeküdni az oszd meg és uralkodj játéknak elég gyenge teljesítmény. Sajnos.
Naiv állampolgár hat másik naiv autóssal együtt beragadt egy parkolóba, mert egy külügyminisztériumi tahó fogta magát és megállt középen: 2013. Nov. 10-én 12h körül szerettünk volna autóval elindulni az I. ker Attila út 2. melletti parkolóból, de egy autós úgy állt be…..
soseleszekelső 2013.11.11 12:34:46
@igazságos:
Én kipróbáltam volna némi ablakcsapkodást.
Na nem betörni, csak a riasztót aktiválni.
Hátha a távfelügyelet tudja a fószer mobilszámát :)

Régi klasszikusként szóba jöhet még valami zöldség kipufogóba tömködése, hátha leáll néhány száz méter után.
soseleszekelső 2013.11.11 12:37:16
@Rocco az erdei állat:
Miért, arra nem lehet ráütni?
TComment Soha többé BMW-t! 2013.10.10 08:56:51
Az egy éve használtan vásárolt M6-os motorja három hónap után felrobbant. 8,5 millió a kár. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
soseleszekelső 2013.10.11 18:43:00
@Shadowbull:
Én láma vagyok hozzá. De ha Ennyire ki van centizve a méretezés, akkor hogyan dolgoznak a tuningcégek?

Itt, ha jól értem, azt írják, hogy szoftveresen dobnak rá kb 10%-ot a teljesítményre. Ezt hogy bírja ki, ha a "hardverben" csak pár % tartalék van?

www.gtspirit.com/2013/03/21/official-manhart-tuning-program-for-bmw-m6/
Múltkor a felhasználók nevét variálták át, most megérkeztek a fantomtartozások hozzájuk is. Naiv ügyfélnek egy 2,5 évvel ezelőtti tranzakció után kellene 120 forintot befizetnie, amire válaszul postai úton követeli tőlük a számlát: Megint szívatja az ügyfeleit az…..
Naiv ügyfél nemrég tudta meg, hogy az Allianz tavaly szeptemberben felmondta a kötelező biztosítását. Egy negyedévet valóban késve fizetett be, de azóta semmilyen tájékoztatást nem kaptak erről, bár az ügyfélszolgálat mindig szóba állt vele, mintha lenne élő…..
A nagy trafikmutyerátor péntekre szabadnapot kapott, így Doktor Ötkernek jutott a megtiszteltetés, hogy beleszellenthesse az éterbe a legfrissebb fideszes agymenést: kötelezni kell a bankokat, hogy adjanak havonta ingyen két ATM készpénzfelvételt. Óriási ötlet, főleg azután, hogy a…..
soseleszekelső 2013.09.09 09:12:54
@Bicepsz Elek:
Állíttass be limitet, hogy mennyit vehet le a vízszolgáltató, te szerecsecsomag.
Arról nem beszélve, hogy banki utalás <> beszedés

A kp használat a feketegazdaság üzemanyaga, mindenki, akinek több esze van egy marék lepkénél, érti, hogy a mértékét sokkal inkább visszaszorítani kéne, mint növelni.
soseleszekelső 2013.09.09 20:22:31
@portis:
Szerinted a bankban ingyen címletezik ki a havi fizetésre való összeget?
Ingyen viszi ki a pénzszállító?
Ingyen van, hogy kiboritékolják?
Ingyen van, húgy a melósok munka helyett a boritékért állnak sorban?

Azért kényelmes a kártya, mert mindig van nálad 'pénz', Anélkül, hogy gondoskodnod kéne róla.
Budapest csodás város. Szó szerint, mert itt olyan csodák történnek, mint kevés más helyen. A gázvezetékek pont olyankor szorulnak cserére, mikor az összes városlakó visszaér a nyaralásból, elkezd megint munkába járni, meg gyerekeket iskolába szállítani. A gázvezeték tehet…..
 Bemutatnak a deviza-adósoknak: újabb látszatintézkedés jöhet  Kötelező lehet a forintosítás a jelzálog alapú devizahitelek esetében. Ugyan a jelenlegi kormány egyik kinevezettje, a pénzügyi jogok biztosa szerint ez egy „igazságtalan helyzet szentesítése”, úgy néz…..
soseleszekelső 2013.08.23 10:36:22
@_parmenion_:
miszerint forintot adtak, forint kamattal

Akkor mitől volt 20-30%-kal alacsonyabb a törlesztő, mint a HUF hitelnek?
És most mitől alacsonyabb a kamata a HUF hitelnek?
A budai rakparton feltűntek a kerékpározás ellenfelei. Bár fogalmunk sincs, hogy merre lehetne elvezetni az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárútvonal részét is képező Bem rakparti biciklisávot, ha ott megszüntetnék, a II. kerületi ittlakunk.hu szerint mégis vannak, akik ezt…..
soseleszekelső 2013.08.22 14:10:22
@álfirkász:
Mindenki azt hiszi, hogy ezt vagy bringás, vagy gyalogos tette ki.
Pedig igazából a tábla jelentése: gyalogosnak és bringásnak behajtani tilos, tehát egyértelmű, hogy az autósok követelnek maguknak még egy sávot :)

Talpon álló piros keretes háromszögben jobb lett volna.
Folytatódik a telefonkönyves átverések evolúciója. A legújabb trend már nem a kamuszerződés vagy a számlának látszó tárgy, hanem a kamu lemondólevél! Péterék sem hitték el, amit kaptak. Az alig fél éve alakult cég szerint lejárt az 1 éves meg sem rendelt szerződésük, amit…..
Mindannyian hagytunk már ezt-azt autó tetején vagy a motorháztetőn. Ebben a videóban is hasonlót látunk, igaz, itt egy kerámiabögre maradt a SUV lökhárítóján. A motoros észreveszi, leemeli és beadja az ablakon: mi ez, ha nem jófejség? Nekem sikerült már így elvesztenem…..
TComment Motorozni halálos 2013.07.10 06:53:13
A motor számtalan szempontból biztonságosabb, mint az autó, de ezt anyánk sosem hinné el nekünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
soseleszekelső 2013.07.10 07:46:08
@9mmPara:
Nekem volt olyan, hogy kamion záróvonalon rám váltott sávot. Duda, gáz, 1m helyem volt, amire kimenekültem mellőle.
Kocsival már az árokban lettem volna, jaj de jó, hogy motorral voltam. De azóta is azon gondolkozom, hogy ha kocsival vagyok ott, akkor is átjött volna?

Egy országúton, elkottázott előzésből bekövetkező frontális ütközés motorral is, autóval is halálos. Ahol a motor veszélyesebb, azok a kisebb balesetek, ami autóval csak bosszúságot okoznak, motorral meg súlyos sérülést.
TComment Akik mögött soha! 2013.06.26 12:13:03
Van egy toplistám, akiknek még a közeléből is menekülök. Lehet, hogy ez a hosszú élet titka? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
soseleszekelső 2013.06.27 17:47:31
@cenzuratroll bosszanto:
Nem nehéz. Egyikünké sem hiteles. Én megyek az enyém szerint maximummal, vagy a GPS-em szerint maximummal, vagy a stopperem szerint maximummal, de ez alapján nincs jogom eldönteni, hogy a mögöttem gyorsabban jövő szabályos-e vagy nem. Az a rendőr dolga. Nekem az a dolgom, hogy ne akadályozzam, ha gyorsabb.
soseleszekelső 2013.06.27 17:49:05
@cenzuratroll bosszanto:
Még egyszer.
A saját sebességedet meghatározod a saját műszered alapján, ahogy gondolod.
De nem hatalmaz fel semmi arra, hogy eldöntsd, hogy a mögötted jövő mehet-e nálad gyorsabban vagy sem.

Vili?
soseleszekelső 2013.06.27 18:10:27
@cenzuratroll bosszanto:

Utoljára.

"ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza."

Senkit nem érdekel, hogy kinek mit mutat az órája, ki mennyivel megy, ki szabályos, ki nem. Gyorsabb, vagy nem.
A Mulholland Highwayről igazából ki kéne tiltani az embereket, hagyni a sziklákat békésen erodálni. A motorosokkal meg amúgy is csak baj van – nem véletlen, hogy a youtube teli van a kaliforniai hegyi úton készült balesetes videókkal.Tudjuk, Amerikában a kanyar csak kísérleti…..
soseleszekelső 2013.05.09 12:45:00
@MC_Pite:

Esetleg nem mondasz önmagadnak ellen?

"ezerszer összetörtem volna magam az oda megyek ahova nézek alapján"

"mindig a menekülési lehetőséget nézem, nem annak a jóképességűnek a fejét aki ezt meglépi"

Pont ezt mondják a motoros ismerőseid is. Ha azt nézed, amit ki szeretnél kerülni, akkor nekimész. Ha odanézel amerre ki tudod kerülni, akkor meg kikerülöd.

Mint ahogy itt a videóban is, a motoros megijedt, hogy útban vannak a bringások, elkezdte őket nézni, és akaratlanul nekik ment. Ha elnézett volna mellettük, akkor meg nem ment volna nekik.
soseleszekelső 2013.05.09 13:06:33
@MC_Pite:
Próbáld ki. De lehetőleg ne egy fával :)
Nagyon furcsa egyébként, úgy érzed, hogy egyszerűen nem akar fordulni a motor. Ha meg jó helyre nézel, simán fordul a rohadék :)
Tréningeken tanítják ezt, furcsa megtapasztalni, de működik.

Igen, lélekjelenlét és gyakorlás kérdése is.
Nemrég olvastam valami olyan elmélkedést, hogy pánikhelyzetben az ember ösztönösen odanéz, ahová esni készül (mondjuk, ha meglökik), ezt az ösztönt kell legyőzni, illetve megelőzni, hogy pánikba ess.
Nem létezik, hogy ezt a mindenkivel eljátszották, aki valaha felmondta a számláját az OTP-nél. Vagyishogy kiszámláztak utólag valami nevetséges összeget, amiről aztán elfelejtették értesíteni naiv ügyfelet, hiszen már nem az ügyfelük. 5-10-15 évvel később aztán csak…..
Nürnbergben az a jó, hogy bepillanthatunk kicsit más országok modellező-makettező világába. Sajnos már évek óta nem látom a japán Aoshimát kiállítani, pedig ott aztán volt minden: motorizált szusi-modell (igen, élethű szusi falatkába építettek hátrahúzós-motoros alvázat),…..
Tanár úr, kérem, én készültem és csak egy törzskönyvért jöttem. És fizetni. Baj? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tavaly konkrét térképrészlettel támadtak be weboldalakat, hogy évekkel korábban állítólagosan lelopott képeket fizessenek meg (bár azért alkudni lehetett). Úgy látszik volt ember, aki fizetett a Huber Maps Kft-nek bemondásra, mert idén már csak a számlát küldik, hátha valaki…..
soseleszekelső 2013.04.04 17:23:31
Cégjegyzék szerint a cég elektronikus elérhetősége:
info@smartguide.de

www.smartguide.de létezik, valami ingyenesnek mondott iPhone-os alkalmazást terjesztenek és a honlapon is ott ez az e-mail cím (+ a német cég elérhetősége)

Lehet, hogy ez valami frahchise átverés? :)
soseleszekelső 2013.04.04 17:24:56