Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kmrmtms

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van, ahol az autó csak eszköz, nem státusszimbólum. Nem is görcsölnek annyira rá. Mai adásunk egy csodás utazás. Az Égéstér 102. adásának kommentposztja.Itt a direktlink a letöltéshez, ha netán kéne...
kmrmtms 2014.01.17 22:50:20
@dondiridongo: Köszi.
Dráma Danny egy gyengébb pillanatában Semmi sem csak fehér vagy fekete, ahogy a hitelválság sem. Több ezer összeomlott ember, trükközők és hitelező bankok. Tájékozatlanság vagy tudatos félrevezetés? Igénykielégítés vagy torkokon lenyomott hitel? Ez itt a kérdés. Na és az,…..
kmrmtms 2012.03.30 11:50:45
iTunes-on gondolom azért nem megy, mert eddig a fájlok az mf.index.hu/totalcar/podcast/.... helyen voltak, most pedig a dl.totalcar.hu/podcast/egester_09.mp3, gondolom az új URL nincs megadva, mint megbízható forrás. Amúgy az xml-ben benne van a link.
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Az első részben megismerkedtünk a kezeletlen alumínium tulajdonságaival. Nézzük a speckósabb verzióit! Kezelt Alumínium Két nagy csoportra osztható: 1. amikor magát az alumínium felületét alakítják át és így kapnak…..
kmrmtms 2011.09.07 08:50:38
@Don't Panic, Stay Calm: Név talált, bár ha már fel akartad fedni inkább jobban örültem volna, ha privátban teszed.
Nem teljesen értem a meglepődésedet azon, hogy nyaranta kempingezik a család...
Három gyermekhez többféle módon juthat az ember: kitartó gyermekszüléssel, jól sikerült második házassággal, az ügyesebbek egy patronból megoldják. Viszont ilyenkor egy csapásra szembesülnek az nagy kérdéssel: milyen autóban fér el három gyerekülés? Mai cikkünk…..
Eddig is voltak már pletykák arról, hogy a harmadik generációs tablet elsősorban a kijelzőjében különbözik majd elődeitől, de most egy sima folyosói mendemondánál van jobb is: maga az iOS árulkodik a pixelszámról. A mobil operációs rendszer ötödik verziójában találta…..
kmrmtms 2011.06.15 09:08:44
Láthattátok ti is, hogy a felhő már a mi készülékeinkbe is beköltözött, egy gombnyomással letölthetünk olyan programot, amit egy másik készülékre kértünk, vagy amit korábban letöltöttünk, de aztán letöröltünk - szinkronizálás nélkül. Az viszont még nagyobb újdonság,…..
Appleblog Itt az iOS 4.3 2011.03.09 20:57:00
Ádámmal mindketten úszással, meg hasonlóval töltöttük a délutánt, így kicsit megcsúszva számolunk be arról, hogy itt van a mobil Apple eszközök operációs rendszerének legújabb, 4.3-as verziója. Az új szoftver kijavít egy rakás korábbi hibát, ad néhány új funkciót, és…..
kmrmtms 2011.03.09 23:26:48
@valakitalánvagyok: igen a Personal Hotspot csak Bluetoothon és USB-n megy, magyarul az Internet Tethering lett átnevezve
Még csak most mutatták be az iPad második generációját, benne az új, 1 gigahertzes A5-ös csippel, máris összerakták az elemzők, hogy a processzornak hála teljes értékű médialejátszó lesz a várhatóan szeptemberben megjelenő új Apple TV.Elmondom, mire gondolnak: az aktuális…..
kmrmtms 2011.03.08 13:29:37
@Von Schwarz: Nálam is ugyanez a felállás, és remekül működik.

Én nem várok semmilyen frissítésre sem, amire az Apple kitalálta arra tökéltes a hardver, új csak akkor lesz, ha lesz hozzá pl Full HD film, vagy elviszik iPhone/iPaddal kombinálva játék konzol irányba a dolgot.
A kérdés, ami ott motoszkál minden átfagyott fejben, rögtön az után, hogy mi lesz a laptopban. Már hallottunk az Intel problémájáról, a Cougar Point chipset hibájáról, de azt eddig nem tudtuk, mennyi késést jelent ez. Hát most kiderült: állítólag két hetet csúszik csak emiatt…..
kmrmtms 2011.02.14 14:02:21
@Handras: igen, ezt várom ... pont egy ilyen MBP-t szeretnék venni
Appleblog Megváltás az új Flash 2011.02.10 07:37:00
A 9to5Macen olvastam, hogy megjelent a 10.2-es verzió, ami állítólag komoly előrelépést jelent a korábbiakhoz képest MacBook Airen. Ha emlékeztek még, az apró laptop premierjekor a témában három fontos momentum volt: 1: A gépek Flash nélkül érkeztek, ilyen az újkori Apple…..
kmrmtms 2011.02.10 11:06:51
@Attila1234: Fura, de szerintem nem:
www.adobe.com/products/flashplayer/systemreqs/#video
Mac OS X hardware decoding support rész
Hogyan lehetne kideríteni, hogy használja-e a GPU-t vagy se?
Sok hír érkezik mostanában keletről, magukat jólértesültnek nevező újságok számolnak be az Apple viselt dolgairól. A Commercial Times jelentése szerint a második generációs iPad gyártása lassan beindul, egészen pontosan februárban kezdik el termelni a gyárban a tabletet. A start…..
A Verizon sajtótájékoztatóját tegnap este tartották, és mint ahogy számítani lehetett rá, a cég bejelentette a CDMA-s iPhone 4-et. Ehhez az Apple-nek hozzá kellett nyúlni a telefonhoz, felkészíteni az új szabványra, ráadásul a korábban kiszivárgott fotón látható új keret is…..
Appleblog A négyszögletű kör 2010.12.07 12:39:00
Nem is olyan régen telepítettem a T-Mobile 3G-s modemének a programját, ezzel tudok fel és le csatlakozni a hálózatról. A tetheringgel használt iPhone Telenorjához képest óriási az előrelépés, sokszorosára gyorsult a mobilnet, legalábbis a világnak azon a pontján, ahol épp…..
Ma este érkezik az iOS 4.2, aminek nemcsak az iPad-tulajdonosok örülnek. Ők ugyan rettentően, mert most először jelenik meg a multitasking és a 4-es sorszámú iOS további kb. 100 ficsöre a táblán. Más miatt is érdemes boldognak lenni.Lesz ugye AirPrint, legalábbis az operációs…..
Appleblog Mit tud az iLife 11? 2010.10.21 16:04:00
Bemutatták tegnap még az iLife 11-et is, ami rögtön az iLife 09-et követte, a tizest meghagyták a Mac OS X-nek vagy nem tudom. Lássuk, miket tud.A doboz dizájnját méltatnám először, bár ilyet nem tettem eddig, de a mostani annyira feltűnő, hogy szót kell ejtenem róla. A maszatos,…..
Futóblog Nike+ GPS 2010.09.07 17:51:00
Tegnap a Nike megjelentette a Nike+ GPS változatát iPhone 3GS és iPhone 4 telefonokra. (De elfut iPod touch-on is térkép nélkül, viszont 4-es iOS szoftver kell neki.) A magyar boltból €1,59-ért vásárolható, nagyon ajánlom mindenkinek. Igaz, hogy ugyan az új iPhone-okban van Nike+…..
kmrmtms 2010.09.08 08:07:52
@monerd2: nem tudom, a térképen annyi látszik, hogy pl van egy éles kanyar amit szépen levág, de én azt nem vágtam le. Lehet aza gond, hogy ritkán veszi a referenciapontokat.. lassabban kellene fussak?
kmrmtms 2010.09.09 16:30:15
@DaMartian: kicsit segítenél, hogy hogyan lehet "igazítani", mert se a weben se a programban nem találtam ilyet, csak egy "Reset calibration"-t.

Mint bennfentes javasolhatnád, hogy ha már van ez az app, akkor rántsa le az összes futást - amit SportBand-del futottam azt is - és jelenítse meg. Ez nyilván megoldható, mert annó próbáltam egy OS X-es programot ami ezt megtette.
Futóblog Szerdai fesztivál 2010.08.06 08:33:47
Igazi fesztiválhangulatban telt a szerdai sziget edzés. Azért szeretek oda járni, mert minden nap van valami pörgés. Most például a marketing gépezet szervezte be Vadon Janit (Klassz FM egyik műsorvezetője), akiről kiderült, hogy régóta futja a félmaratonokat. Vele jött még az…..
A tegnapi tapizós termék bejelentését követően az Apple kiadta a Magic Trackpad and Multi-Touch Trackpad Update 1.0-ás frissítést, ami nevéből következően nemcsak a Magic Trackpaddal ismerteti meg a Maceket. Az Apple a háromujjas ablakmozgatás képességét a laptopokra is…..
Terveink szerint Badacsonytördemicnél (korábban soha nem hallottam még ezt a településnevet) csatlakoztam volna a váltónkhoz, de az RTL csapat kezdő emberei minden elképzelést felülmúlóan gyorsak voltak. Már déltől kaptam a telefonokat, hogy milyen jól állunk, várhatóan…..
Futóblog Minden héten három(tm)! 2010.06.13 20:15:00
A héten szombaton tartottam a harmadik heti edzésemet. Link nevéhez hű maradt és nem jött el, így magam vágtam neki a városnak. Ezúttal nem a MAC-hoz mentem a szigetre, mert amióta áthelyezték a gyalogosforgalmat a másik oldalra, mintha minden sokkal kisebb lenne. A kerékpározásra…..
kmrmtms 2010.06.15 16:09:26
@mgergoo: én próbáltam a kezem vinni, e szerintem katasztrófális érzés és elég izzasztó is, így vettem egy Decathlonos övet, amiben iPhone, kulcs és zsebkendő is elfér, és olcsóbb is mint hivatalos Armband.
Ilyet ni: Maraton öv
www.decathlon.co.hu/HU/product_8048736-30546245/
Június 1-hez képest egy héttel később, de a Nike bejelentette végül a pulzusmérő megoldását a tegnapi napon. Már mi is megszellőztettük a dolgot itt a Futóblogon, viszont folytassuk a termék ismertetésével. A Nike nem saját maga alkotta meg a pulzusmérő pántot, hanem a…..
kmrmtms 2010.06.08 23:30:24
@DaMartian: Touch és iPhone talán azért nem megy mert a szoftver még nem tudja, talán majd az iOS4-gyel, ami amúgy tud majd bárhonnan szinkronizálni (legalábbis ez volt a háttérben lévő sliedon amikor az új oprendszert demózta Steve még a múltkor)

Megpróbáltam a régi Polar Transmiteremmel és nem akarja látni a SportBand, de mintha még csak nem is keresné amikor linkelném (a nikeplus.com leírása szerint), pedig fw frissítés megvolt
kmrmtms 2010.06.09 01:44:51
@DaMartian: Talán menni fog 3GS-sel is, SportBandet se kellett upgradelni hozzá.

Amúgy a Polar öv pont úgy néz ki mint a sima WearLink, azért gondoltam, hogy teszek egy próbát.
kmrmtms 2010.06.09 08:05:09
@DaMartian: Na majd meglátjuk, de ne legyen... :-)
Ha esetleg valakinek kérdései lennének a kiemelten támogatott Ultrabalatonos rendezvénnyel kapcsolatban, ezen poszt között felteheti. Szakemberek és a szervezők is válaszolnak. Elhangzott például itt a hozzászólások közt, hogy "Egy futó mennyit fut, mikor, hol alszik, vagy hol…..
Futóblog 16. heti vegyes 2010.04.22 17:17:00
Ugyan sütött ma a nap végig, de elég csípős idő volt. Ennek ellenére remek futóidő várható a hétvégén, lássuk a kínálatot! 2010. április 24. (Szombat) 5. McDonalds Nagykanizsa-Zalakaros országúti futóverseny — Versenyszámok: 19,7 km-es egyéni és 3 főd váltó.…..
Ahogy a kommentjeimben is írtam, az évvége nálam nem a futásról szólt. A Spar maratonon kiszenvedett durva egyéni csúcs és egy félig betegen végigkínlódott Bécs - Budapest Szupermaraton után kicsit elegem lett belőle, akkor foglalkoztunk is ezzel a motivációvesztés…..
kmrmtms 2010.04.01 09:04:19
@DaMartian: Szia! Én is írtam még tegnap délután.