Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molniya

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Az utolsó rock'n'roll 2012.06.21 06:18:00
Rémülten tudatosítottam, hogy nem fogom tudni megindokolni, miért éri meg minden kilója a 12 600 forintot, amibe kerül. Ha létezik tökéletes és haszontalan dolog egyben, akkor ez az. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
molniya 2012.06.21 10:00:26
@Shadowbull: "yorsits fele nullarol 50-re, es megtudod mi az ertelme. A KRESZ keretei kozott is ki lehet hasznalni a kepessegei jelentos reszet."

És ehhez kell V8 450 LE és 430 NM.. Ne röhögtess :)
Varsó totális elpusztítását már a háború kitörése előtt elhatározták a németek. Az 1,3 millió fős tetszetős küllemű nagyvárosból 130 ezres, jelentős tranzitforgalmat lebonyolító germán kisvárost akart a Führer. Felbecsülhetetlen értékek pusztultak el a harcok idején. A…..
molniya 2011.10.16 16:01:01
@Anselmo: Így van, és, bár sztálinék sem voltak semmik, de lásd, ők nyertek, és megmaradt a lengyel nép, mint ahogy a magyar is. Bár elnyomásban, de megmaradt. Szóval a sok neonáci meg szélsőjobbos idiótának ezen kellene elgondolkodnia, ki tudja, mit tervezett Hitler pl. a magyarokkal is később, miután már nem kellenek mint erőforrás..
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
molniya 2011.10.16 13:03:53
Ez valahol egy játékelméleti probléma, ti. a tekergetés. Ha egy nepper nem tekeri, akkor nem tőle fogják megvenni.. Bár, aki nem akar tekergetni, az eleve ne adjon-vegyen sok kmes autót, vagy ha igen, akkor adja árában.
Én eddig 3szor vettem használtautót, mindegyikkel átvágtak is meg nem is.. Szóval:
1-Skoda 120 GLS, ötsebességes. Ritka volt az 5ös váltós, nekem pedig csak az kellett. 2000 nyarán 225 ezerért találtam is egyet. Akkor ez nem volt rossz ár. Autópiacon, a papírok kitöltésekor derült csak ki hogy nepper.. Ez nekem egyébként egy érdekes dolog, hogy adhat el valaki olyat, ami nem az övé.. Meg ugye elvileg 2 héten belül át kellene iratni, a nepper meg adott esetben hetekig-hónapokig árulja, ez meg már csak trükkökkel lehetséges nem? Nem értek ehhez..
Szóval a Skoda szépen le volt fényezve. Utóbb kiderült a küszöb újságpapírokkal van kitömködve, meg a padlólemez sincs csúcsformában.. A motor átlagos volt. 2 év múlva adtam el 87(!) ezerért.. Akkor már létható volt rajta a korrózió.
2-Honda Civic 1.5 sedan. Kunsági kereskedés, gázüzemű.. Képzelhetitek, mennyit futhatott, akkor 7 éve volt benne a gáz, az órában 143e km. Ja 12 éves volt ekkor. Utóbb kiderült, a gáz feketén van benne. Nem ijedtem meg: műszakira kiszereltem, majd vissza :) És így jártam vele évekig. MAga az autó egyébként elég jó állapotban vol és van most is. Motorja tökéletes. És a belseje is. Mondhatni újszerű a belseje. Az ára ennek is átlagár volt akkor. Szal nem jártam rosszul ezzel. Persze verhettem volna az asztalt a kereskedésnél, de ez nem az én műfajom, meg sztem meddő erőlködés is lett volna, plusz az autó jó állapotú.
3-Toyota Corolla 1.6. 8 éves volt vételkor, magánszemély, első tulajos. km 99% valós. Kitűnő állapotú, de a tulaj nagyon rám akarta sózni, úgy dobta utánam mondhatni. Bár nem rossz áron. 200 ezret engedett csak úgy. Utóbb kiderült, talán a lelkiismerete miatt, ui, a motor eszi az olajat.. Típushiba.. Minden egyéb rendben az autóval. De ha 1-2 ezer kmes túrára megyek, vinnem kell magammal fél-1 liter olajat.. Végülis gyűrűzni kellene, ennek az árát pedig elengedte úgymond. Egyébként törésmentes, körbe lett méretve. Ha sokat mennék országúton, ez nagy probléma lenne, de városban használom főleg, és évi max 10 ezret megyek, így nem az. Városban egyébként nem fogy.
SZóval eddig mindig át lettem verve, de sztem csak a Skodával szoptam be igazán. Ja, a Honda megvan még :) Sajnálnám eladni. Hogy a Toyotával mi lesz, azt nem tudom. Lehet hogy meg lesz csinálva, vagy eladom így. Majd, évek múlva. Viszont, ha én beismerném, hogy eszi az olajat, qrva isten hogy mégoly olcsón sem venné meg senki.. Esetleg egy szerelő nepper bagóért.
Nívó Más faszával a csalánt... 2011.09.09 17:59:51
Bizony, ez jutott eszembe a Fidesz frakció devizahitel-végtörlesztéses ötletéről. Mi megadjuk a könnyítést, a frankonkénti kb. 50 Ft-os veszteséget meg nyelje be a bank!A terv megvalósíthatatlanságáról már sokan írtak, londoni elemzők szerint 980 milliárd forintos veszteséget…..
Belsőség Túl sok erőszak 2010.12.25 14:20:00
Rendes autóbuzi az alábbi képekkel úgy van, mint csemetéiket féltő szülők az akciófilmekkel. Ott indokolatlan mennyiségben ölnek embert, itt hasonlóan szívfájdító módon préselnek össze vadonatúj Toyotákat. Nem való ez rendes férfiember szemének.  Most kellene…..
„Felelősségre fogjuk vonni mindazokat, akik saját állampolgáraikat rabolják ki, zsarolják meg. Mert ezek olyan bűncselekmények a magyar emberek ellen, amelyek soha nem évülnek el.” Nem, ezek a mondatok nem a szocialista kormányok ellenzékének 2006 és 2010 közötti…..
Omnibusz Bécsi buszkavalkád 2010.11.21 21:10:00
Mától új rovatot indítunk blogunkon. Ezentúl úti beszámolókat is közzé teszünk; természetesen az autóbuszos közlekedésre kihegyezve. Az első "áldozatunk" Bécs. Sok évvel ezelőtt jártam utoljára Bécsben és emlékeimből kiindulva azóta igencsak megváltozott a…..
Miért van ez? Amiért a pszichológusok, meg a bőrsejtológusok is mondják, hogy az ember hét évente alapjaiban változik meg. A hét persze nem szentírás, inkább olyan hat-nyolc év a vízválasztó, ami sokak szerint a párkapcsolatokban is válságidőszakot jelent, ha éppen teljesen nem…..
Omnibusz Polskie Ikarusy... 2010.07.16 09:50:00
Aki - akár élőben, akár "virtuálisan" - figyelemmel kísérte az elmúlt évek Ikarus találkozóit, az nagyjából képben lehet a hazai "megmentett" buszokat illetően. Most nézzük meg, hogy mi a helyzet ezügyben külföldön, egészen konkrétan Lengyelországban! A…..
Nyílt titok, hogy a használtautó-kereskedők gyakorta tekergetik vissza előszeretetettel az árúsított autók kilométer számlálóját, mert egy keveset futott autót nyilvánvalóan drágábban lehet eladni, mint egy olyat, amit márszéthajtottak. AtoszMester egy volt autójával találta…..
  Miért jó a tizenöt éves Golf Stuttgartból behozva, és miért pocsék Gyuláról megvéve? Vélemények az azonos című írásunkról...
molniya 2009.09.22 12:06:34
@Hagalex:

Hát, 2000 km-re rá kellett önteni 1 litert.
Igaz, hogy hegyes-völgyes, meg autópályás út volt, de nem volt hajszolva.
molniya 2009.09.22 12:08:19
@antika13:
Ja, mégvalami: milyen évjáratú az autó?
molniya 2009.09.22 12:28:40
@Hagalex:

Nem-nem, egyel előtted :)
Most nézem csak.
Nem csak Budapest, vidéken, Székesfehérváron is zajlik az élet. Olvasónk bérletét egy székesfehérvári buszon elvette az ellenőr, mert nem volt hozzá fényképes igazolványa. (Bár az ellenőr semmilyen papírt nem adott a bérlet elkobzásáról, tehát mondhatnánk azt is, hogy…..
Emlékeznek még tán, nem is olyan régen történt, hogy ellopták Robertó Honda CR-V-jét a házuk előtt, korán reggel, a térfigyelő kamera alól. Nincs is ebben semmi különös, Budapesten reggelente többen is ébrednek úgy, hogy aznap nem autóval indulnak a munkahelyükre, bár ekkor…..
Olvasónk a minap az 55-ös buszon utazott. Amikor felszálltak az ellenőrök az utasok egy része lyukasztani kezdte a jegyét. Két ember nem lyukasztott, hozzájuk odament az ellenőr, de nem büntette meg őket, eltekintett a büntetéstől. A beszélgetésük végén megjegyezte: „Ezért…..
w Kim Dzsongil köszöntése 2009.04.18 15:00:00
Ügyes döntés volt a Crysis című játék alkotóitól, hogy a halomra mészárlandó ellenséget a Koreai Népi Felszabadító Hadsereg katonái játsszák, mivel az észak-koreaiakat gyakorlatilag a világon mindenki rühelli, ők maguk pedig szinte egyáltalán nem vásárolnak…..
Végre itt a húsvét reggel,Minden legény korán felkel.Vödröt, korsót kútba merít,Leönti a lányok fejit.Szabad-e locsolni? Én HR-es vagyok, jelenleg akasztják a hóhért, mert munkát keresek. Az elmúlt 5 hétben legalább húsz konkrét állásra jelentkeztem, csak és kizárólag…..
autózz! Kamuzott a kereskedő 2009.04.10 11:31:00
Mikor az ember autó vásárlásra szánja el magát a lehető legjobb megoldást keresi és persze a pénztárcájához mérten a legolcsóbbat. Az is fontos, hogy megfeleljen az igényeknek és praktikus legyen. Csaba igazi szerelmese a Volkswagennek és majdnem meg is találta a tökéletes…..
Lelketlen szolgáltatókon edzett primitív homárszívünk is megremegett két gyermelyi asszony levelét olvasva, akik borzalmas körülmények között kénytelenek napi 80 kilométert utazni. A zsámbéki medencében járatokat üzemeltető Kontakt-Busz Kft járműveinek néha meg kell állniuk,…..