Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bővíz László - JUEX

5 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan elfelejtik, de bizony a mosogatógépet sem árt néha kitakarítani. Ehhez is vásárolhatnánk a boltban különféle drága tisztítószereket, de minek? Amikor van egy sokkal olcsóbb módja, hogy kitakarítsuk a mosogatógépünket. Ideje újra elővenni a két leghűségesebb…..
– Gyere, elmegyünk Sibila nénihez – mondta Bernadete. – És beszélgethetsz vele magyarul! – Rosszat sejtettem. Kicsit úgy éreztem magam, mint egy imposztor, aki azt állítja, hogy beszéli a világ egyik legnehezebb nyelvét, mígnem összetalálkozik valakivel, aki leleplezi őt. Félve szálltam ki a…..
Bővíz László - JUEX 2016.08.18 23:03:46
  <Hangnem: G dúr>---<Bevezető:>---  D   D   Em   Em  C   C   D    D              Úuuuh- jeeeh  D   D   Em   Em  C   C   D    D ---<Versszak:>---D      D          Em     Em  Ez a nap nem az én napom és  C            C    D   D  Én se vagyok senkiéD      D        Em       Em …..
Kevés szexibb dolog van a világon, mint egy fúrógéppel a falnak támaszkodó káromkodó férj látványa. Csak úgy egymagunkban álldogálni a falnál nem annyira izgalmas, így célszerű fúrni is egy kicsit. Egyrészt feleségünk újra belénk szeret, mert végre felkerül a polc, amiért…..
Bővíz László - JUEX 2015.11.30 16:53:11
Tegnap este hazánkba látogatott David Allen (a világ egyik legkeresettebb időmenedzsere), aki egy rendkívül érdekes és tanulságos előadás keretében bemutatta a hallgatóságnak az általa kifejlesztett GTD módszert. A GTD módszer tulajdonképpen egyfajta időmenedzselési módszer,…..
Ne könyörögjünk a gyereknek! Nem lehet könnyű gyereknek lenni. A felnőttek egész nap majdnem minden megnyilvánulásukkal valamilyen más cselekvésre próbálják rávenni őt, mint amit csinálni szeretne. A folyamatos instruálás nem csak a szülőnek fárasztó. Hogyan bírjuk együttműködésre őket anélkül,…..
Bővíz László - JUEX 2015.11.11 18:27:30
Ahogy ígértem legutolsó, semmitmondó cikkemben, ma egy kis érdekességgel jelentkezem. Ez pedig egy RGB LED izzó. Tökéletes hangulatvilágításnak, mert úgy változtatod a színét, ahogy akarod, lehet az vad vörös, vagy nyugis zöld. Ezen felül kiváló még menőzésre, meg akár csajozásra is. Képzeld csak el…..
Bővíz László - JUEX 2015.04.27 13:40:33
Retrofília Commodore 64 2015.02.10 12:41:11
Merem állítani, nincs olyan ember széles e világon, akinek a Commodore 64 név nem mondana semmit. 1982-ben Jack Tramiel úr létrehozta a legendás Commodore Business Machines elektronikai céget és piacra dobták minden idők legjobb személyi számítógépét. Csúcs szuper hang és grafika…..
Szerdán szünnap volt, úgyhogy 13-as verseny volt, H-4-es előnyadás, 15 perc abszolút, nevetséges az egész mert ez az előnyadás nem való 13-as táblára, H/3 kéne ide. Csoportmeccseken nyertem 5/4-et, egy igazán tipikus 5 danos orosszal játszottam, abszolút időben ellenfelének van…..
Bővíz László - JUEX 2014.08.03 01:14:57
Új sorozat indul a blogon, amely olyan hibákat és problémákat jár körbe, amely egy kis odafigyeléssel sokkal jobban működhetne.  Az indító egy regisztrációs űrlap, amely egy sok-sok millióból készült brand és vállalkozás Magento alapú webáruházának a regisztrációs…..
A blog célja, hogy kérjé számlát, waze. Hogy ne tekintsd úgy, hogy számlát adni lúzerség, vagy hogy leszarod a számlát. Hogy háborodj fel, ha nem kapsz nyugtát. Hogy követeld meg, hogy a kibaszott pénzed, amiért kidolgozod a beledet, oda kerüljön,…..
Bővíz László - JUEX 2013.03.19 16:04:14
@cybergyerek:
"Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hanem 90-95%ban."

Ez a tapasztalatok szerint, ilyen arányban sajnos nem igaz. Javulna az arány, de nem ekkora mértékben.

Abban viszont egyetértek veled, hogy ki kéne próbálni, hogy milyen amikor valóban befizeti a többség. Egész más mentalitással választ képviselőt az, aki törvényesen befizeti az adóit, mint az, aki nem. Aki sumákol, annak természetesen jó lesz a szintén sumákoló vezető is, ő az, aki nem fog kimenni tüntetni, ha korrupt az illető. Ettől lesz velejéig romlott a rendszer. Na ezt a mentalitást kéne kinőni hosszú évek alatt és erre jó kezdeményezés ez a blog. Kár, hogy befulladt. Érdemes lenne folytatni valami kezdeményezéssel, ami elősegíti, hogy valóban közösségi befizetésként éljük meg, amit adózunk.
<Hangnem: H dúr>---<Bevezető:>---  E         A ---<Versszak:>---               E            A  Honnan indultam, s közben mennyit áldoztam        E  …..
Mint a bemutatkozó írásomban írtam, lesz véleménykinyilvánítás is, nem pont erre gondoltam, de végül is ez is az. A Nosztalgia Kupa eddigi nevezőit beraktam a MacMahon programba, és szépen lejátszottam a versenyt az alapján, hogy én milyen eredményt sejtek meccsenként. Az…..
Peter Thiel, a PayPal megalapítója és a Facebook első befektetője mindig őrült ötletekkel áll elő, most éppen egy „törvényen kívüli” vízi államot álmodott nemzetközi vizekre, nem messze San Francisco partjaitól. A vízi államban nem lenne szociális rendszer és…..
István szólt februárban, hogy van  egy EU pályázat, amit több közép-európai országgal közösen be tudnánk adni. Volt a cégénél egy pályázatíró, hát bementem az irodába egy este. Nem hittem volna, hogy ennyi hülye kérdésre lehet értelmes választ adni, de megküzdöttünk…..
Bővíz László - JUEX 2012.07.03 11:25:09
 Fórumokon megfordulva nagyon sokszor találkozik az ember azzal a kifejezéssel, hogy "long-tail", vagy magyarul "hosszú farok", a szó jelentése persze némileg módosulhat annak függvényében, hogy az ember milyen fórumokat olvas, de a webáruház és webes…..
Tegnap lezajlott a Pocsai- Markó jubango 3. mérkőzése. Rita magához tért a rossz kezdés után, és a második és harmadik partiban magabiztos győzelmet aratott. A kérdés az, hogy Péter fel tud-e állni egy ennyire egyoldalú parti után. A következő mérkőzés február vége felé…..
Tekintettel arra, hogy az utóbbi időben folyamatosan a címben említett hirdetések jelennek meg nekem Facebookon, nem igazán tudtam megállni a dolgot és rákattintottam egyre. Az oldal nagyon ügyesen "álcázott" segítséget nyújt számodra, merthogy megtanít egy olyan…..
Bővíz László - JUEX 2012.01.11 22:34:20
Magyarország államadóssága képekben, amit eddig elképzelni sem tudtál! Nagyításért kattints a képre! Forrás:http://allamadossag.net78.net/ ..
Bővíz László - JUEX 2012.01.02 19:06:37
Az európai gó erejéről szóló cikksorozat második részében bemutatom azt a partit, ami a saját képességeimen keresztül talán jól demonstrálja az európai gó szinvonalát. 3 kőből játszottam a világ egyik éljátékosával, és elég meggyőzően nyertem. Hogy a 3 kő sok, vagy…..
Sokat gondolkoztam mostanában azon, hogy milyen erős lehet az európai gó. Egy több részes sorozatban próbálom körüljárni ezt a kérdést az elkövetkező hónapokban. Az első részben a gó és a sakk élmezőnyét összehasonlítva, a két játék különbségein keresztül próbálom…..
A user interface-hez kötődő szakmák ma nagyon keresettek a nemzetközi porondon. De mi a helyzet Magyarországon? Az Adecco vezető toborzási és kiválasztási tanácsadója, Spiller László írásából kiderül, hogy hazánkban ezek közül szinte csak fejlesztőket keresnek, akik gyakran a…..