Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Acurás

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyors növekedési fázisban elég ritka fejlemény, hogy bázist zárjanak be az ultra fapadosok, most mégis érdekes átrendeződés látszik. Több kicsi szenvedős bázis megy a kukába, hogy a gépeket átcsoportosítva máshol nagyobb profittal tudjanak a cégek terjeszkedni. A fő célpont: Bécs. Úgy tűnik, a…..
Sok ismerősöm csodálkozik azon, hogy a repülést én sokszor olcsóbbnak tartom az autós utazásnál! Pedig a kérdés valóban nem egyértelmű, hiszen mind az autós utazásnak, mind a repülésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és bizony sokszor a költségek sem egyértelműek. Íme, néhány megfontolandó…..
Acurás 2016.06.29 12:56:07
Repüléspártiként az objektivitás miatt pár dologgal azért kiegészíteném és korrigálnék:
Sok hely nem vagy csak körülményesen érhető el légi úton Magyarországról. Az említett Horvátország erre jó példa, de akár Montenegro és Görögország sok vidéke ilyen. Magyarország nem egyenlő Budapesttel! Tehát sokaknak a reptér elérése is 2-3-4 óra, + kell némi ráhagyás az esetlegesen felmerülő útközbeni gondok miatt. Ez alapján 200km-re a reptértől: Kb 2 óra utazás a reptérig+ 1 óra ráhagyás+2 órával a gép indulás előtt ott lenni+2 óra repülési idő+ 1 óra poggyászfelvét és kijövetel az adott reptérről+ akár 1-2,de akár 3 óra transzferidő a szálláshoz! Szóval 9-12 óra simán elmehet egy akár 2 órás repülőút esetén is. Lehet épp abban a 2 órában nincs szükség ételre amennyi a repülési idő, viszont az általam említett esetben már igen. Nem mellékesen még ha csak 4-5 órával számolunk Budapestiként, szemben az autóúttal, az étkezés akkor is helytelenül került említésre. Valamilyen szinten tök mindegy hogy az utazás alatt eszik a család, vagy már a megérkezés helyszínén. Illetve nem teljesen, sok esetben külföldön már ez magasabb költség. Vannak helyek amelyek esetén össze lehet hasonlítani hogy mivel is érdemes menni, viszont van sok hely, ahol ez nem opció. Szóval ez eléggé helyszín függő. Nem mellékesen számoljuk hozzá azt is ha nem csak egy helyen szeretnénk leragadni, hanem túrázni, megismerni egy régiót, akkor ott bizony autót kell bérelni ha repülővel utaztunk. Ez pedig szintén csak költség ;-)
#428 A kakológiának semmi köze ahhoz, hogy a kék jeget a repülőtéri szleng barna gecinek hívja. A kék jéggel akkor találkozhatunk, amikor az egyébként művészi tökéletességgel megtervezett és egy seatle-i szegecselő szakmunkás minden igényességével összerakott repülőgép…..
Belsőség Heti merítés 2014.03.02 08:28:16
A barátnőm féltékeny rá! Kezdtem megharagudni szeretett Kispolákomra, amikor unokatesómtól jött a hír, hogy eladósorba került dédelgetett kis Clioja. Nem hagyhattam, hogy a még gyerekkoromban kinézett kocsi máshoz kerüljön. SOSEM Kopel Konkrétan 4 év alatt egyetlen…..
Acurás 2014.03.02 20:19:01
@Józsi a guminagykeres:
Nem is mondtam olyat hogy nem ;-)

A kis 99-es 1.4 civicem, nem volt egy erőbajnok a 90LE-vel, igaz ezt a barátnőmnek vettem, viszont ezerszer különb volt mint az a 2008-as VW polo 1.4-es amit béreltem. a VW nem ment, a padlót majd kitapostam, de 5-5,5 litert evett, viszont a kis civic szépen tudta szedegetni a lábát, cserébe 8-9 között is szürcsölt.
Acurás 2014.03.02 20:28:13
@zeddez:
Ez így van ;-)

De nem én kezdtem tágítani a határokat. Épp ezért is írtam hogy almát az almával hasonlítsunk már ;-)
Acurás 2014.03.03 09:24:36
@w a s d:

Csak hogy könnyebben megértsd. Teljesítményről volt szó amibe, ZF 2 belekeverte a nyomatékot, de senki sem mondta hogy a Vti esetén jobb a nyomaték/l arány.
LE/l arányról volt szó.
Na ahhoz tedd oda akkor a GTi-t meg a GSi-t
Subba Reptéri lehúzás 2011.05.11 16:37:00
Jó szájízzel érkezz, vagy hagyd el kishazánkat! Lehet ennél jobban bemutatni Magyarországot?Számla a reptéri Leroy étteremből: Egyé ezeröccázé bundáskenyeret, és fizess még egyszer annyit a felszolgálásért! Reakció az étterem vezetőjétől:És egy EPIC Handrástól…..
Acurás 2011.05.11 20:15:31
@csakparkolokiralyok:
Maximálisan egyetértek.A számlát ez esetben stornozni kellet volna és lefűzni. Ráadásul 1500-nak a 120%-a mióta 1875?!!! Elég csehszlovák duma az étterem vezetője részéről. Nem elég a 12szeres haszonkulcs, még jól meg is kell vágni a kedves vevőt?! Mocskos egy banda.
Fantasztikus utóélete van a Belváros közepén kitört parkolótűznek, amiről a benzinkút fölött lángoló Mercedest oltó Naiv Ügyfél számolt be a Homáron. Ha valaki nem olvasta volna: miközben lángolt, majd fojtogató füstöt árasztott a kocsi, és odabent semmiféle tűzjelző nem…..