Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metropolisz

102 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva az…..
Tiszta Beszéd Arcpirító közöny 2012.09.26 09:00:00
Az összes jelentős magyarországi médiafelület és mérvadó közéleti szereplő brutális közönnyel vette tudomásul, sőt keserves hallgatásával támogatta is a romániai szenátus keddi döntését, miszerint érdemi vita nélkül utasította el a még 2005-ben benyújtott -…..
Metropolisz 2012.09.26 15:30:32
@magyar seggbe, magyar lófaszt!: magyar nacionalizmus? Nem tudom milyen tévképzetek élnek a fejetekben, de pont ez a baj, hogy nincs magyar nemzeti érzés. Egyszer beszélgess egy hollanddal, egy svéddel vagy dánnal, mit gondol a hazájáról, a nemzetéről, hát meglepődnél, hol kezdődik a nemzeti büszkeség és a nacionalizmus.
Metropolisz 2012.09.26 15:43:58
@magyar seggbe, magyar lófaszt!: magyarországi melegként nem érzem üldözve magamat az országban. Érdekes. Ugyanakkor diktatórikusnak éreztem az MSzP-SzDSz rémuralmát, amikor korlátozták a szólás- és gyülekezési szabadságot, jogerős bírói ítélet nélkül tartottak fogva embereket - csak azért, mert másként gondolkodtak. Ne alkalmazz kettős mércét, könyörgöm!

Másrészt olyan, hogy a "magyarok fajüldöznek", nincs! Amit és ahogy te mondasz, az nettó nácizmus - náluk volt divat a kollektív bűnösség.
Metropolisz 2012.09.26 16:39:33
@Delinquent: felesleges magyaráznod neki, úgysem érti. Csak kettős mércével képes gondolkodni...
 Csütörtökön újabb eurót használó ország, Portugália került a Fitch Ratings hitelminősítő értékítélete szerint a spekulatív, azaz bóvli kategóriába. Magyarország „feje” felett is egy ideje már lengetik a bárdot, azaz fenyegetik az előbb említett…..
Tiszta Beszéd Spekulánsok: stop 2011.11.22 18:15:00
 Közel egy hete, múlt héten csütörtökön jelentette be a magyar kormány, hogy új, biztosítás típusú együttműködési megállapodás tető alá hozását tervezi a Nemzetközi Valutaalappal. Bár a kormány ellenlábasai szeretnék úgy láttatni, hogy ezzel Matolcsy…..
Két nappal ezelőtt nyilvánosságra került információk szerint az ügyészség Gyurcsány Ferenc és több egyelőre meg nem nevezett rendőri és politikai vezető ellen folytat nyomozást terrorcselekmények gyanújával. A sajtóinformációk szerint a nyomozás alapját az adja, hogy a 2006…..
Metropolisz 2011.10.21 14:46:26
@Zka: Ha nem érzed a különbséget valakinek illetve a jogallamisagnak a védelme között, akkor azon nem tudok segíteni. Jogerős bírói ítélet nélkül, politikai nyomásra senkit nem lehet elzárva tartani. Amit ti itt követeltek, az a világnézeti alapon történő kirekesztés... Ami semmivel sem jobb vagy elfogadhatóbb, mint a fasizmus vagy a kommunizmus. Ennek a gondolkodásnak, ami egyebkent az SZDSZ politikai öröksége, semmi köze a liberalizmushoz.

A Tiszta Beszed abban hisz, hogyha undorodik is attól, amit mondasz, minden eszközzel harcolna érte, hogy mondhasd!
Tiszta Beszéd Orbán futása 2011.10.19 19:26:00
 Az Orbán Viktorban folytonosan a Patás Ördög eljövetelét vizionáló önmagát a demokratikus középnek, függetlennek és sok más képtelenségnek nevező megélhetési rettegők csoportja napok óta rugózik azon, hogy a Fidesz megfutamodott a "Facebook-hippik" tüntetésétől október…..
 A Fidesz tavaly áprilisi elsöprő választási győzelme óta eltérő intenzitással, de folyamatosan tart a harc az MSzP berkeiben a jelenlegi pártvezetés és Gyurcsány Ferenc között. Az előbbi álláspontja szerint a "gyurcsányizmus" miatt szerezhetett kétharmadot a…..
 A Legfelsőbb Bíróság minapi ítélete szerint jogellenesen különíti el egymástól a - helyben - kisebbségben élő magyar gyermekeket a többségi cigányoktól a jászladányi önkormányzat. Az ítéletben felszólítja az önkormányzatot, hogy hagyjon fel a további…..
Tiszta Beszéd Pizzafóbia 2011.06.19 07:00:00
Már az elején szeretném leszögezni, hogy vannak pizza-szerető ismerőseim. Kifejezetten jó kapcsolatot ápolok velük, normális viszonyt lehet velük fenntartani. Ezzel is érzékeltetni szeretném, hogy nincs bajom azokkal a pizzafanokkal, akik nem akarják a képembe tolni nap, mint nap…..
 Tegnap jelent meg a nagy vihart kiváltó írás "Ne légy már buzi!" címmel, itt a Tiszta Beszéd blogon. A cikk 22, a homoszexualitással kapcsolatos sztereotípiát vett górcső alá. Már első olvasásra eszembe jutott, meg kellene fordítani a kérdést: nézzük az eredményt! Jó néhány…..
Tiszta Beszéd Ne légy már buzi! 2011.06.17 01:00:00
 De komolyan! Hallod?! Minek vagy buzi? Az szar. És undorító! Én nem vagyok buzi, ezért folyton arra kell gondolnom, hogy ti buzik milyen gusztustalanok vagytok, amikor egymás faszát szopjátok! Te tényleg hülye vagy? Hallod? Nézd már azt a csajt! Annyira jó nő, úgy szétbasznám…..
Metropolisz 2011.06.17 16:44:19
@Gaius Plinius Secundus: Holnap jön a második felvonás :)
A Fidesz egyik legtöbbet ismételt választási jelszava volt 2010 tavaszán az elszámoltatás. Orbán Viktor akkor nyilatkozata szerint, "két ügy van, ami nem tűr halasztást: az elszámoltatás és az ország megmentése a gazdasági összeomlástól." Prioritásban e két ügy…..
 Andrej Hlinka páter, a legnagyobb szlovák párt, a Szlovák Néppárt vezetője 1925. június 4-én a következőket mondta: "Mindannyiunk lelkében lobogjon a magyar haza emléke,…..
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
 A Mesterházy - Gyurcsány páros hatalmi harcától forgácsolódó szocialisták megtalálták a "csodafegyvert", amivel az oly kitűnően kormányzó kormánypártokkal szemben felvehetik a harcot. Az MSZP ugyanis közleményeit újabban a méltán népszerű ValóVilág4…..
 A balliberális média maradéka időnként ujjongva adja hírül, hogy összezördülések vannak a hazai politikai élet legsemmitmondóbb és mégis legfontosabb koalíciójában, azaz rendre felbukkannak ellentétek a két kormánypárt a Fidesz és annak hátán az Országgyűlésbe…..
 Célegyenesbe érkezett az MSZP-nek nevezett koncért való marakodás. A Mesterházyval fémjelzett pártvezetés látványosan nem tud mit kezdeni a kormányzó Fidesz bakijaival, tehetetlenségével, jelentős népszerűségvesztésével, no meg persze a párton belüli trónkövetelővel,…..
A Tiszta Beszéd május 12-én a Policity meghívásának eleget téve részt vett a Magyarországi Politikai Kultúrkörök rendezvénysorozat legújabb állomásán. A politikai bloggertalálkozón folyt eszmecsere rövid kivonata következik, Knopf Alexandra tolmácsolásában. A cikk eredetileg…..
 Nem erről volt szó! címen indít kampányt a Lehet Más a Politika, melyben eredeti célja bemutatni a kormány hibás döntéseinek sorát, számtan órát tartani az orbáni megszorításokról, bizonyítani azt, hogy a választási kampányban mást ígért a Fidesz. Nos a film e cél…..
Gyurcsány Ferenc legújabb facebook-bejegyzésében, az egy hete beharangozott pártszavazás előkészítéseként hat kérdést intézett a szocialista párt tagjaihoz. A Demokratikus Koalíció Platform vezetőjének célja: a vezetők közvetlen választása és az elszámoltathatóság…..
Tiszta Beszéd Magyar Európa 2011.05.01 08:00:00
2004. május 1-én hazánk betámolygott az Európai Szövetségbe. Igen betámolygott, mert ezt a csatlakozást nem lehet emelt fővel való belépésnek nevezni. A kételkedőknek pedig, egy évvel az esemény után úgy tűnik, igazuk lett: a szélsőbaloldali, külföldi érdekeket kiszolgáló…..
 A tavaly áprilisban elért - földcsuszamlásszerű - választási győzelmét a Fidesz azóta is úgy kommunikálja, mintha a választók akkor valaminek a lezárására, egy új kezdetére szavaztak volna. Az új Alkotmány zárja le és testesíti meg ezt a változást. Hogyan változtatja…..