Regisztráció Blogot indítok
Adatok
galmat

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog Heti Apple-csaj: Olga! 2011.03.14 11:40:00
Kálmán Olga tökéletesen megtestesíti azt a nőt, akihez csak néhány férfi mer közeledni, de ők kitörő lelkesedéssel: vonzó a külseje, de nem a topmodelles, inkább a vállalatigazgatós értelemben, egyszerűen így fest az a vezető, akinek a parancsait teljesítve izgalomba jön az…..
galmat 2011.03.14 13:54:09
László Arnold a Mol ligás csapat harmadik számú hálóőre lesz. A nagy terveket szövögető klub bérletesei közül valaki autót nyerhet. Az újpesti Rafaj Attila próbajátékon vesz részt Miskolcon, ott próbálkozik a kapus Becze Zoltán is. Az UTE-nál szerda este számolnak be a…..
A korábbi tervek és ígéretek szerint 2011-ben újra az első osztályban indul a debreceni jégkorongcsapat. Korcsinszky Györggyel, a Debreceni HK elnökével és Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével arról beszélgettünk, egy évvel a céldátum előtt hol tartanak az előkészületek,…..
galmat 2010.08.02 00:48:10
@Vincenzo90: Amúgy meg elkéne fogadni, hogy Magyarország 1. számú sportja a foci. Az volt. Most is az. És az is lesz. Még a mostani legsilányabb időszakában is többszöröse a népszerűsége, mint a hokinak.

A gagyi nb1-nek többször nagyobb átlagnézőszáma van, mint a hoki ob1-nek bajnokság szinten. Egy-egy válogatottmeccsre kimegy 20-30-45 ezer ember fociból, míg ez válogatott esetében pár évente eléri a 9000-t, de pl idén nem voltunk annyian az arénában.

Az NB1 nézettsége röhögni fogsz, de veri a spanyol bajnoki közvetítéseket a TV-ben, és mondjuk egy válogatott meccset itthon a tv-ben 1-1,5 millió ember nézi. Természetesen fociról beszélek.

Szóval igen is lehet összehasonlítani a két sportág bravúrját, mert sok a párhuzam. Mindkét sportágban nagyon elvagyunk maradva bajnoki színvonalban, infrastruktúrában, játékosbázisban az elittől.

Kicsinyítheted itt a loki érdemeit, elvégre ez egy hokis blog, csak magadat teszed nevetségessé vele, a kijelentéseiddel, mert vagy totál nem értessz a focihoz, pedig azt hiszed, vagy csak szimplán cinikus és rosszindulatú vagy. Szerintem előbbivel még mindig jobban járnál.
galmat 2010.08.02 09:30:17
@horivan: A Loki a BL-pénzt nem lenyúlja, hanem Akadémiát épít belőle, szeptemberben indul az első évfolyam.
Tény, hogy talán gyengébb lett a csapat, de azért azt ne vitasd már el, hogy a Bajnokok Ligája a legkiemeltebb sorozat, ahol az igazán nagy pénzek mozognak. A loki kb 2 milliárd forintot kapott az UEFA-tól végül, ami remélem tudod, hogy NEM elég stadiont építeni, és mint már tavaly megmondták Debrecenben, elsőnek normális akadémiát, edzőpályát kell építeni, mert a stadion ennél jóval nagyobb beruházás, arra szponzorokat kell találniuk.

Nem szeretem, mikor mások eredményét leszólják, mert az fociban érte el. Te tipikusan olyan ember vagy a hozzászólásaid alapján, aki szidja a csapatot ha veszít, mert "mitképzelnekezek???", és károg akkor is ha nyer: "gyenge volt az ellenfél"...
Sajnállak.
Négy kormánypárti képviselő önálló indítványt nyújtott be "egyes adótörvényeknek a sport támogatásával összefüggő módosításáról". Ebből kiderül: ahogy vártuk, a jégkorong is a kiemelt látványcsapatsportágak közé kerül, és amennyiben a jogalkotó…..
galmat 2010.06.19 12:24:00
@1116001: Én nem félteném az egyéni sportágakat.
1. Mivel korántsem mozgat meg több ezer, több tízezer embert egy-egy eseménye általában, nem úgy mint a csapatsportoknak.
2. A sport eddig NAGYON minimális támogatást kapott, most lesz 5 kiemelt sportág, aminek felgyorsulhat a fejlődése. A többiek meg megoldják, ahogy akarják, ahogy eddig is tették. Nehogy már sok pénzt öljünk a ritmikus gimnasztikába, meg ilyenekbe. A csapatsportoknak stadionok kellenek, csarnokok, létesítmények, amik kiszolgálják a közönséget. A 100 nézős egyéni sportok országos bajnoki döntői meg megkaphatják ezeket bérbe is, de ilyennek lelátó nélküli pályák is megfelelnek.
Először az a legfontosabb, hogy a jégkorong a kiemelt sportágak között legyen, mondta videósainknak Németh Miklós, a jégkorongszövetség pénteken megválasztott új elnöke. Az alábbiakban elődje, a tiszteletbeli elnökké választott Studniczky Ferenc is nyilatkozik. ..
Studniczky Ferenc nem jelölteti magát a tisztújító közgyűlésen, jövő pénteken tehát új elnök kerül a magyar jégkorong-szövetség élére. A hét éve elnökösködő Studniczky Ferenc a hétfői elnökségi ülésen tájékoztatta a tagokat arról, hogy nem indul a választáson. Az…..
Az egyik oldalon az erőn felül teljesítve döntőbe jutott Philadelphia, a másikon egy évek óta szisztematikusan építkező, idén csúcsra járatott Chicago. A két csapat összesen öt kupát nyert korábban, a Flyers 35, a Blackhawks 49 éve vár az újabb sikerre. Közép-európai idő…..
Természetesen az A csoportos világbajnokság hétfői játéknapjára is jutott vaskos meglepetés, Norvégia 3-2-re legyőzte Svájcot, ezzel nagyon nehéz helyzetbe sodorta Csehországot – amely 3-1-re felülmúlta a letteket –, ezt annak ellenére állíthatjuk, hogy tegnapi…..
galmat 2010.05.18 09:47:07
@szeder90: Szerintem Amerikát hidegen hagyja, hogy mi történik itt az A-csoportos VB-n. Nekik jelenleg egy esemény számít a hokiban, amit úgy hívnak, hogy NHL Play-off. Persze a kiesésnek híre menne arrafele is. De őket csak az NHL és az olimpia érdekli.
Nyolc kérdést tárgyalt az MJSZ elnöksége hétfőn este. Ezek után biztossá vált, hogy megpályázzuk a 2011. évi divízió 1-es világbajnokság rendezését. Eldőlt, hogy csak a júniusi tisztújítás után nevezik ki az új szövetségi kapitányt. Elutasították továbbá a…..
Alaposan felkavarta a kedélyeket néhány világbajnokság utáni interjú, amelyek alanyai – Ladányi Balázstól Ocskay Gáboron át Szuper Leventéig – érzékeltették vagy konkrétan szóvá tették, nem elégedettek több fiatal jégkorongozó hozzáállásával, fejlődésével,…..
galmat 2010.05.03 16:51:37
Azért végre a blogtól hallunk értelmesebb véleményt is.
Kezd bosszantani, hogy úgy általában folyamatosan kapják az ilyen lenéző kritikákat a fiatalok az egész szezonban. Persze Ladányi könnyen beszél most, azért abban a langyos hokiközegben jó edző kezei közül kemény munkával látványosan kitűntek. De nem hiszem, hogy Sofiék kevesebbet edzenének!! Mennyivel több meccs van pl az EBEL-szezonban, mint anno volt! Sokkal de sokkal több meccsterhelés és edzés terhelést kapnak!
Ha én Nagy Gergőék helyében lennék, lehet, hogy nálam már elszakadt volna a cérna és beszóltam volna Ladányiéknak, mert ahogy emlékszem a szlovének ellen a rutinos játékosaink se villogtak, szóval inkább csöndbe kellett volna maradni.
A magyar jégkorong legjobb játékosai Palkovics és társai, érthető,hogy 19-21 éves játékosok nincsenek még azon a rutin szinten, de technikailag biztos tudnak már annyit. Majd edzőnek még és erősebbek lesznek, pont mikorra úgyis visszavonulnak innen páran.
Inkább hagyni kéne békén a fiatalokat és mondjuk az idősebb játékosoknak elkéne gondolkozni azon, hogy akkor mondjuk a mi kirakat játékosunk Palkó hogyan is nyújthatott a tőle elvárható szint alatt a vb-n. Őt jogosan érheti kritika, mert már nem 20 éves rutintalan.
Akit felelősségre lehet vonni a vb után (ami amúgy nem volt kudarc szerintem) azok a válogatott gerincét adó rutinos játékosok.

Sokadjára hallom már a fiatalok kritizálását, elég volt!
Pályázunk a 2011-es divízió 1-es világbajnokság rendezési jogáért, erősítette meg a hírt a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára. Kovács Zoltán elmondta, a torna helyszíne a Papp László Sportaréna lenne Budapesten, a létesítmény vezetésével már tisztázták, hogy…..
galmat 2010.04.26 18:45:30
@montipájton: Nem az Arénával van gond,hanem, hogy míg Fehérváron van egy összeszokott szurkolótábor, kisebb térben, addig a magyar válogatott meccseken innen-onnan érkeznek emberek, sokan akik nem járnak amúgy hokimeccsre és ők nem biztos, hogy végigakarják üvölteni a meccset. De ez nem is baj, mi nem a balkán vagyunk... Ettől függetlenül pl ha a Puskás Stadionban a kivetítő alatt van mindig a hangadó szurkolói réteg, akkor ugyanígy kialakulhatna valami a válogatott hokimeccseken is, de most a Pannon Hoki Gálán mindkét meccsen figyeltem, de a pár doboson kívül nem volt igazi kemény mag, vagy csak jól meghúzta magát.
Az osztrákok 2-1-re verték Ukrajnát a divízió 1 tilburgi csoportjában. Mindketten hibátlanul jutottak el az utolsó mérkőzésig, a döntőben az osztrákok hamar vezetést szereztek, Thomas Raffl a 2. percben előnyből volt eredményes. Öt ukrán kiállítás volt az első harmadban,…..
galmat 2010.04.26 06:48:28
@GUDAN: a 3 dolog nem különválasztható, sőt mind feltétele a sikernek.
A hokis aranygenerációnk talán azt az ígéretet kapta Kercsó Árpádtól, hogyha keményen dolgozol sokra viheted, ők ezt elhitték, és az életüket áldozták rá, hogy a "munkát" elvégezzék, és végül sikerrel jártak. :)
galmat 2010.04.26 10:18:21
@budaijegesmedve: Kicsit irigykedem a fehérváron élőkre. Fantasztikus hangulat van minden EBEL meccsen, és legalább van komolyabb bajnokságban is meghatározó csapatunk, bár ezt kicsit a többi csapat biztos úgy érzi, hogy kirakat a fehérvári gárda, na de legalább egy van, ami ki tudunk tenni európában. :)
Személy szerint sokkal jobban örülök egy osztrák feljutásnak,mintsem egy ukránnak.
Szlovénia megérdemelten jutott fel az A csoportba, a döntő mérkőzésen sokkal jobban játszott, mint a magyar válogatott. A második harmadban messze-messze fölénk nőttek, és bár akkor még csak egy góllal mentek el, látszott, hogy nagyon nehéz lesz újítanunk. Nem is sikerült,…..
galmat 2010.04.24 09:26:48
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/jegkorong-jovore-aprilis-18-tol-24-ig-nalunk-rendezhetik-a-divizio-1-es-vb-t-2026021

Na úgy néz ki tényleg pályázzuk a jövő évi div-1-es vb-t. Szerintem meg is kapjuk.
galmat 2010.04.24 09:56:32
@Mr. Whisky: Egyétértek, hogy érthetetlen dolog volt, hogy minek pályázunk már sokadjára az A csoportra, ha nem is vagyunk A Csoportban... Amúgy tavaly azért nem pályáztunk div-1-re,mert elég fura lett volna, hogy még küzdünk a bennmaradásért, de a pályázat már arról, szól, hogy rendeznénk,mert kiesünk. :D
A hivatalos indoklás úgy hangzott a mjsz-ben, hogy többször kell A-csop-ra pályázni, hogy kapjunk. Mostmár azért talán leállhatunk ezzel az erőlödéssel,mert több pénzt egy ideig kár belefeccölni.
Majd ha olyan csapatunk lesz, ami minimum 3 éve tagja az A csop-nak, akkor lesz esélyünk, hogy megkapjuk a rendezést, addig ez nagyon gyanús ügy, hogy vajon ki akar jól járni azzal,hogy tanulmányokat meg terveket készít egy esélytelen pályázathoz...
Mondjuk én meg se lepődök ilyesmin, mert a politikában is ugyanez megy már évek óta... százmilliókért tanulmányok,tervek amiből nem lesz semmi...
Sávolyi versenypálya, foci eb tervek, meg nem valósuló uszoda az úszó eb-hez... sok minden bűzlik itt, na de reméljük jövőre rendezünk, feljutunk és bennmaradunk, márha fenn is úgy akarják a fejesek az iihf-nél..
Érmet várunk, a feljutás lenne a ráadás, írtuk a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság előtt. A válogatott szokása szerint természetesen simán teljesítette, amit reméltünk tőle, az érmek megvannak, ráadásul minimum ezüstből lesznek. Már csak az a kérdés, hogy meglesz-e a…..
galmat 2010.04.24 06:23:55
@Dukla Trenčín: Dehogy kellenek évtizedek hozzá, hogy A csoportosak legyünk! Maximum egy évtized kell a stabil tagságig, de sikerülni fog. Ha az elmúlt 20 évét ismernéd a magyar hokinak, akkor nem beszélnél ilyeneket, ráadásul magyarul...
Mert, hogy 20 év alatt egy C csoportos alakulatból, az A csoport kapujában álló gárda lettünk 2010-re. A 2000-es években pedig sokszor fordult elő, hogy 3-4. helyen végeztünk. Az elmúlt 3 évben viszont kétszer 2. hely és egy A-csoportos szereplés. Amúgy meg az ezüstön nincs mit ünnepelni, mert a Divízió-1 lényege, hogy felkerülj a legjobbak közé. Ez a cél, majd jövőre összejön. És legyél nyugodt, mert el fog jönni az idő, amikor legyőzünk titeket A-csoportos VB-n.

Hogy honnan tudom? Onnan, hogy hiszünk benne, és mert van nekünk amit ti sose fogtok megérteni, hogy mi is az, úgy hívják Magyar Szív!
Szlovénia nagy arányú győzelmet hozó, de egyáltalán nem hibamentes mérkőzésen verte 8-3-ra Dél-Koreát a negyedik fordulóban. A mérkőzés után nyilatkozó szlovénok többsége már elsősorban a pénteki döntő felől közelített a szerdai teljesítményhez, és természetesen a…..
galmat 2010.04.23 00:22:53
@budaijegesmedve: Szerintem meg mi vagyunk egy hajszállal a favoritok. Ez a szlovén gárda semmivel nem jobb nálunk, ami persze nem jelenti azt, hogy már zsebben a győzelem, de ha azt nyújtják a fiúk amit tudnak, akkor mi jutunk fel.
Nehéz, de nem nagyon nehéz mérkőzésen vertük Nagy-Britanniát a ljubljanai vb negyedik fordulójában. Az első harmad nem hozott gólt, a másodikban és a harmadikban egyet-egyet szereztünk, 2-0-ra nyertünk. Ellenfelünk a végén egy büntetőt is kihagyott. Két fanatsztikus…..
galmat 2010.04.21 22:06:35
@sajby25: aahhh, az NEM Veresegyháza! Hanem Veresegyház! :D :D Állandóan elrontják a MÁV bérleten is a jegypénztárban.. :D Szúrta a szemem, mert általában elrontják a nevét. :D Sorry.
galmat 2010.04.21 22:07:59
@sajby25: Amúgy Veresegyházon a tóparti sörsátorban néztem már focimeccset kivetítőn, de most nemtudom péntek konkrétan mit fognak adni ott.
Ha valaki abban a tévhitben ringatózott volna eddig, hogy a britek ellen borítékolható a győzelem, a kedd esti mérkőzés után bizonyosan átértékeli véleményét. Kőkemény csatában, vért izzadva nyertek a házigazdák, pedig a harmadik harmad elejéig biztosnak látszó kétgólos…..
Nagy volt a különbség a két válogatott között, de szerencsére nem rontottuk el ezt a hatvan percet úgy, mint a Dél-Korea ellenit, értékelt Ladányi Balázs a horvátok elleni 8-0 után. Voltak szakaszok, amikor nem tartottuk be az edzői utasításokat, de összességében nem sikerült…..
galmat 2010.04.21 08:03:06
@Stommy: Fel vannak már téve. Mindig belinkelte eddig a meccs utáni posztok kommentjeinél.
Már csak a magyar válogatott százszázalékos a divízió 1-es világbajnokság ljubljanai csoportjában, miután a szlovén és a brit csapat rendes játékidőben csak döntetlenig jutott a kedd esti rangadón. Pedig sokáig úgy nézett ki, a házigazdák hamar tisztázzák az erőviszonyokat,…..
A magyar válogatott második mérkőzését is adjuk online, ezen a felületen lehet követni szöveges közvetítésünket. A rendszer néhány apró hibától eltekintve működik, nyájas olvasóinknak jó szórakozást kívánunk, észrevételeiket ez alatt a poszt alatt várjuk...
Nem mentek a lábak, mindennel probléma volt, summázta Ladányi Balázs a Dél-Korea elleni 4-2 lényegét. A 11-es a szokott őszinteséggel beszélt a ljubljanai vb nyitómérkőzéséről. "A mi oldalunk nem volt jó, innentől kezdve ez csak gyenge meccs lehetett. Nem esett jól semmi,…..
galmat 2010.04.18 09:04:45
@montipájton: Hát ezt én se értem! A pannon hoki gálán norvég veréssel és jó játékkal búcsúztak itthon. Meccs után a pont Godó nyilatkozta, hogy nagyon jó erőben van, minden rendben van. Akkor mégis MI TÖRTÉNT TEGNAP SRÁCOK???? Mert kb 1 harmadban hokiztak a fiúk, a többit inkább hagyjuk. Mégis milyen fásultságról beszélünk? Egy VB nem dobja fel őket?

Na mind1, remélem többet már nem kell morgolódnunk a következő meccsek miatt, nem azt várom, hogy alázzunk le mindenkit a pályán, csak azt, hogy az adott meccsen adjanak bele mindent. Ez belül lehet, hogy máshogy volt, de kívülről nézve a csapat tudása alatt teljeseített jócskán.

Amúgy meg a saporro-i párhuzam megvan, mert ott is nehézkes győzelmet arattunk az 1. meccsen az észtek ellen (5-3).

Ami megtörtént, azzal már nem kell foglalkozni mától. HAJRÁ MAGYAROK!