Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gig-big

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes képeket kaptunk barátunktól; nem gondoltuk volna, hogy a termoplaszt, vagyis a hőre lágyuló műanyagból készülő külső héjak ennyire nem bírják a meleget. A lidlis márkaként ismert B-Square bukó hamar feladta: a nyári napon maradt az autóba zárva – nagyjából hetven…..
Pár napja felröppent a hír, mellyel mi is foglalkoztunk, hogy hajszálon függ a néhai, nagynevű luxusmárka létezése. A Wilhelm Maybach által 1909-ben alapított motorgyártó céget 1997-ben támasztotta fel a Mercedes-Benz, mint saját luxusmárkáját. Ez az évtized kettes számú…..
gig-big 2011.06.15 17:48:36
@jujdejo: egyetértek, ZF2 döntsön: iszik vagy gépel
(A szerző nagyváradi író, filozófus. Jelenleg Tőkés László EP-képviselő irodavezetője és a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa.) A cím nem elütés, Romániában nagyban megy a szájkaraté azon hír erősödése kapcsán, hogy csúszhat a schengeni övezethez való csatlakozás.…..
Elképzeltem magam előtt a Tv2 vezérlőjét a pénteki Megasztár 5 alatt, akkor, amikor az adás felénél Claudia kissé csodálkozva olvasta be az állást: Szíj Melinda 45 százalékkal vezet. Gyöngyözhettek a homlokok erőteljesen, biztos volt sok tanácstalan tekintet, vállvonogatás,…..
Nem húzom a dolgot: az első Zsiguli idén negyven éve gördült le a futószalagról Togliattiban. A vasfüggyöny mögötti országok autósaira új nap virradt, ekkortól kezdve a béketábor átlépett a modern motorizáció korszakába, amikortól - elméletileg - mindenkinek juthatott autó.…..
Egy harckocsit elindítani nem könnyű feladat. Egy tankhajót még nehezebb. Megmondjuk, hogyan csináld. Vélemények az azonos című írásunkról...
gig-big 2010.11.30 08:27:37
@Gomulka Béla: Ez a meghajtási mód a leggazdaságosabb. Elméletben valahogy így: 1 tonna üzemanyag / 100.000 tonna szállítmány / 1 tengeri mérföld. Ez a lényeg a tulajdonosnak. Amúgy ez a leggazdaságosabb és legkörnyezetkímélőbb szállítási mód. A gázturbina ennek a többszörösét zabálja - hadihajókon is csak eksön esetében használják, amúgy hagyományos dízellel pöfögnek.
Mostanság lassan minden autóban találkozhatunk a stop-start automatikával, de nem gondoltam volna, hogy egy Barkasban vagy Wartburgban is előfordulhatott már. Gondolom a VW irányából érkezhetett az eredeti technika, hiszen nyugaton az 1980-as évek elején már boldog Polo tulajdonosok is…..
gig-big 2010.10.09 20:41:58
A túramotor ismérve a megbízhatóság. Hiába az erő és szépség, ha az országhatárt sem leszünk képesek elérni — hogy Kunió elhagyhassa az Unió területét, motorját alaposan át kell nézni és felkészíteni az útra. A lopott motorja helyett kapott Dominator 650 egészen jó…..
gig-big 2010.09.12 11:30:10
Olyan mint egy grimm mese, nem dobban a szíve se. Fák alatt alussza álmát, várja a fehér lovon érkező párját. Mohos rejtekén várja a helyi nirvánát... A belváros szívén vezet át a Ferencesek utcája. Középkori és reneszánsz házak, mély kapualjak. Ódon, rejtett udvarok.…..
Talán emlékeznek még a Totalcar történetének eddigi egyetlen szolgálati gépkocsijára, a VAZ 2101 típusú, okkersárga autóra. Karotta és Winkler gagyi-pimpelte egy tévéadásban, amely kizárólag a Zsiguliról szólt, majd szerepelt még cikkekben, utolsó éveit azonban javarészt a…..
Belsőség Új Totalcar születik 2009.07.25 17:44:00
Drága Olvasónk! Nagy nap a mai, mert hosszú veszekedések, tervezés, meetingek, zrikálás és kihullott hajszálak árán elmondhatjuk, itt az új Totalcar. A bal felső pixeltől a jobb alsóig mindent kicseréltünk, megújulásunk célja nem kizárólag a szebb külső - tehát nem egyszerű…..
Belsőség Lecsót a gépbe! 2009.07.23 13:57:00
Jelen kis borongásom csak laza szálakkal kapcsolódik az autózáshoz, ezért előre is elnézést kérek. Viszont van benne szerelés, igaz, minimális mennyiségű olajjal, de ez, remélem, kevéssé azért kárpótolja azt a néhány olvasót, aki ide kattint. Évek óta használok egy kis…..
Hitlert éltette a hétvégén, majd bocsánatot kért “idiótaságáért” Bernie Ecclestone F1-főnök a Német Nagydíj előtt. Félreértelmezték, állította, de azért még egyszer elnézést kért a német Express című lapban. Néhány pilótája kiállt…..
Belsőség Öregkor jó kór 2009.06.11 10:58:00
Hetvennyolc veteránautó, Balaton-Felvidék, napsütés, la dolce vita, és szól a rakenroll. Nagyjából ennyiben foglalható össze az idei Balaton Classic hangulatát meghatározó ingeregyveleg, meg persze volt egy rakás, századmásodpercre teljesítendő, kijelölt szakasz is, ami csak…..
Éppen letettem a Montesát, a benzinkút üvegtábláján még ott rezgett a kétütemű blokk utolsó robbanása. Egy régi versenymotor mindig romantikával tölt el, az ember a kisebb hibákat is megbocsátja neki – így került a családba a Cota 349-es. Kilián Endre, az eladó érezte,…..
Megérte korán kelnünk, mégha ez azt is vonja maga után, hogy elmarad a megszokott szerelős-poszt. Csikóssal kettesben egy olyan autóhoz volt szerencsénk, amely garantáltan megosztja a közvéleményt. Nagy harc lesz a jövő héten. A készülő Csikós Zsolt a 4.B-ből és az…..
Belsőség Minden, ami V8 2009.03.01 00:18:00
Vényóc, fauacht, víejt, mindegy, hogy írjuk, hogy ejtjük, a V8-as motorban így is-úgy is benne van az erő ígérete. Millió faja és alfaja létezik, sokan megukénak mondják és bizonygatják, hogy csak az övék az igazi. Én mindet szeretem: a nagybátyám 5 literes TPI-je a TransAm-ben…..
Autófília Élet egy topmodellel 2009.01.27 08:00:00
Volt egy fogadalmam miszerint addig nem halok meg, míg nem volt egy Citroen CX-em.Karácsony táján jött egy e-mail Nagy Sanyi barátomtól, hogy lehetőség lenne kipróbálni egy CX-et, van e kedvem hozzá. Annyira egyértelmű volt a válasz. Sosem szerettem az ünnepeket, de nem emlékszem,…..
Pöttöm Bianchim (ejtsd: bianki) a házi autóflotta legritkábban szerepeltetett tagja. Nem véletlenül – a restaurálása jóval azelőtt véget ért, mielőtt a TC által Belsőség-közelbe kerültem volna,  azóta meg önhibánkon kívül Csipkerózsika-álmot alszik a garázsban.…..
-Fater, valami vécepumpagyár hív, hogy születésnapjukra egyedi choppert szeretnének. -Mike, te idióta, küld el őket a brébe. -Fater, megint hívnak, valami Grumman, hogy tematikus motort akarnak, titokban lopakodva. Elhajtsam őket? -Mike, te idióta, azonnal mondj igent, úgyis egy…..
Manapság sem ritkák a motorbalesetek, szinte minden futamon kihull valaki csúszás, rossz féktáv vagy csoportos karambol miatt. A védőeszközök sokat fejlődtek, ma már ritkább a haláleset vagy a komoly sérülés. A versenyzés korai éveiben a vékonyka bőrruhák, a gyenge, nyitott…..
Először úgy 1994 táján vezettem Xantiát, addig csupán a hidropneumatikus rugózás legendája jutott el hozzám. Meg is döbbentem rendesen. Az történt, hogy a Citroën akkori importőre csapott egy népszerűsítő bulit a Népligetben, ahol bárki kipróbálhatta az összes típust. Ez…..