Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barli

0 bejegyzést írt és 2604 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen nyitott, hogy miként határoz a Fidesz tagsága ügyében az EPP ma délutáni elnökségi ülése. A konzervatívok vezetése szokásához híven se hideg, se meleg kompromisszumot szeretne, azaz egy időre felfüggesztené a magyar kormánypárt tagsági jogait. A Fidesz már európai szintre emelte az…..
 forrás: Wikipédia A német tank probléma a nevét egy a II. Világháború idején felmerült problémára alkalmazott megoldás után kapta. A szövetséges haderők számára nagyon fontos lett volna ismerni, hogy a németek mennyi Panzer V („Panther” azaz párduc) típusú tankot gyártottak a háború évei alatt. A…..
barli 2019.03.12 15:38:09
@glantos70: A lényeg nem az, hogy hol vannak a tankok, hanem hogy nem mindenhol mindenféle állapotú tank van.
Ha pl az összes új tankot oda viszik, ahol épp semmi sem történik, akkor csak régieket fognak kilőni. Ami azt jelenti, hogy a becslés teljesen rossz. Én azt gondolom, hogy a legnagyobb sorozatszám az egy érdekes adat arra, hogy minimum mennyit csináltak, de hogy összesen mennyi van, azt abból lehetne kiszámítani, hogy egy bizinyos idő alatt mennyit tudnak csinálni, mikor kezdték és ma hányadika van
„Mindent itthagyok, mit Miskolc adhatott,Igen holnap, holnap indulok"Edda Művek - Elhagyom a várost   Reggel óta a gondolkozom azon (itt volt az ideje elgondolkozni), hogy hogyan lehetne az egész migránsprobléma és egyben anomália méregfogát egy határozott mozdulattal kirántani és úrrá lenni (a…..
barli 2018.10.30 12:49:32
@Homo fideszbirkusz:
"Egyébként meg hülyeagyú, már 70 éve van migráció a gazdagabb Nyugat-Európába, de te az origón tenyésztett Homo fideszbirkusz nyilván azt hiszed, hogy ez tavaly óta létezik."
Igen, csak eddig egy tetszőleges nyugat európai városban egy iskolai osztályban 2-3 nem helyi volt, most meg már 50% felett. 15 éve a buszon (Németo) 90% német volt, most meg 90% nem német. Ez lehetne rendben is, ha a nagyja normális lenne, de nem az sajna.
A Föld nem tűnik el, de mi emberek hamarosan eltűnünk, és sajnos nem apokaliptikus hirtelenséggel, hanem lassú kínlódással. Ebben benne lesz a vízhiány, az éhezés, a háborúk, és a járványok is. Mint egy olyan világvége mozi, amibe mindent egyszerre sűrítenek bele a hatás kedvéért. Csak itt nincs…..
barli 2018.10.17 10:20:14
@midnightcoder2:
Szerintem nem az a kérdés, hogy tudnánk-e, hanem hogy minek? Csak azért hogy elférjünk? Még a Szaharában, a magashegységekben meg az Antarktiszon sem tudunk normálisan megélni. Ha jól értem, még azt sem fogjuk túlélni, ha két fokkal magasabb lesz a hőmérséklet, vagy nincs elég ózon a fejünk fölött. Hol van ez attól, ami egy bármelyik másik bolygón várna minket? Más hőmérséklet, gravitáció, sugárzások, légnyomás, és és és. Teljesen felesleges ezen agyalni. Hawkins is idegesített már a végén az ilyenekkel. Ha ezt a Földet sem tudjuk kézben tartani, mit akarnánk máshol?
Brutális, de rém egyszerű megoldás az a fogamzásgátló az ivóvízbe lenne bizonyos helyeken. Teljesen felesleges tíz gyereket a világra hozni annak, aki már most is nyomorban él.
Bár az újságok szenzációs címekkel közlik a CSU egyeduralmának végét jelentő számokat, a helyzet azért nem sokat fog változni Bajorországban. A választások azonban jeleznek érdekes mozgásokat és akár igen komoly következményekkel is járhatnak egész Németország és akár Európa jövőjére is. Nézzük…..
A washingtoni egyetem kutatói valószínűnek tartják, hogy a Hold fejlődésének legalább két szakaszában „lakható” volt, mivel volt vize és mikroorganizmusok létét biztosító atmoszférája. Volt mágneses mezője és megfelelő, a Földhöz hasonló távolsága a Naptól. A Holdnak kialakulása kezdetén az…..
Jó reggelt! Egy kiváló Bored Panda-cikk részbeni átvétele következik, mert annyira érdekesnek találtam, hogy úgy éreztem, ezt mindenképp meg kell osszam veletek. Olyan történelmi (jellegű) tényekre döbbent rá, amikre álmunkban sem gondoltunk volna. Kezdjük! A Star Wars első (sorszám szerint…..
barli 2018.09.04 08:40:35
Egy ausztrál fürdőruhamárka gondolt egyet és a legfrissebb katalógusában a modellek retusálatlan fotóit használta. Amitől persze a net elalélt, a kommentelők dicshimnuszokat zengtek...
Amint korábbi posztunkban írtuk, nagylyukú az uniós szabályozás hálója, a furgonok könnyen kiesnek belőle. A járművezetőt nem védik a szigorú biztonsági, pihenési szabályok. Ezért aztán érthető módon olcsóbb Európában furgonnal szállítani, mint egy nagyobb teherautóval. El is dugítják Európa útjait…..
A választási eredmények megismerése után kezdtek magánemberek tüntetést szervezni vasárnapra. Már akkor sem értettem, hogy most minek? Ami ellen tüntetnek az már jóval korábban is ismert volt, akkor kellett volna tüntetni. Ki lehet fejezni az ellenérzést a kormány módszereivel, a választási…..
barli 2018.04.11 13:23:39
Nincs ezen mit szépíteni: a fél ország azt mondja, hogy Orbán kell. Majdnem 50 százalék listán a Fidesznek, ez magáért beszél. Mi gondolhatjuk azt, hogy ez tragédia. Hogy 2018 április 8. a legszomorúbb nap a rendszerváltás óta. Ettől még a tény tény marad: a fél országnak ez kell. Kádár nyomdokain…..
A Magyar Narancs legutóbbi számában találtam egy nagyon érdekes cikket. Szerzője nyelvész, Cseresnyési László évek óta él Japánban, és csak látogatóba jár haza. Legutóbb két hetet töltött itthon, és a közhangulatot azzal jellemzi, hogy három utcai verekedést látott. Aránylag csekély, mintegy öt…..
Szél Bernadett, aki kint is van meg bent is   A Magyar Nemzet online így láttatja Szél Bernadett LMP elnököt - és a főcímük is sokat mond Az LMP társelnöke minden bizonnyal azt gondolja, hogy most ő áll a centrumban, ő integrálja az ellenzék erőit és viszi győzelemre őket Jobbiktól a DK-ig –…..
barli 2018.03.20 14:06:15
@zsenyeg: nem beszélve arról, hogy progresszív adónál, ha kétszer annyit, vagy kétszer jobban dolgozol, kapsz mondjuk 40%-al több pénzt. Na az aztán szolidáris. Meg, hogy a munkáltató esetleg azért nem ad rendes fizuemelést, mert úgysem te kapnád meg a nagyját. Annyit meg nem ad, hogy azt érezzed is.
Kerek három napig úgy tűnhetett, Gyurcsány a március 15-i beszédével elérte, hogy az ő kottájából játsszon az ellenzék, Vágó Gábor nyilatkozata azonban szertefoszlatta az exkormányfő reményeit. A labda ismét az LMP térfelén pattog. kép forrás: blikk.hu A kormánypárt az elmúlt években tökélyre…..
1885. Rabszolgák és tartóik egy kávéültetvényen. Rio de Janeiro, Brazília..
barli 2018.03.05 09:32:29
@morph on deer:
úgy is fel lehet fogni, hogy a fekete-fehér kép a valóság meghamisítása, mivel elveszik a színinformáció. Ezzel a technikával kicsit visszanyerünk belőle még ha önkényesen is.
A gyártóknak problémát okoz, hogy hova tegyék az előlapi kamerát egy keret nélküli telefonon. A kínaiak megoldották!..
Már könyvtárnyi tudományos munka született arról, hogy a nyolcórás munkanap valójában egyáltalán nem jól működő rendszer. Az, hogy mennyit és milyen hatékonysággal dolgozik az ember egy nap, nem függ össze azzal, hány órát van a munkahelyén...
barli 2018.02.21 12:37:07
@szepipiktor:
"Az MI pedig nem más, mint emberek által összeállított döntéskörnyzet alapján működő "automata", van bizonyos öntanuló képessége, de azzal sem léphető át a programozott határ, hiszen ahhoz már "gondolkodni" kellene, amit ugye ma a világ összes számítógépe együtt sem tud!"
Viszont remek világválságot meg világégést tudnak majd összehozni egy másodperc törtrésze alatt. Ha egyszer valaki vagy valami szétcseszi az internetet akkor nem lesz itt se víz, se gáz, se áram. Jó esetben nem robbannak fel az atomreaktorok. A tőzsde jó része már most is automatikus. És az tök mindegy, hogy emberek programozták-e, baromi nagyot tud majd robbanni, ha valami félrecsúszik.
Szerintem a skynetes baromság azért nem akkora baromság. Ha nem is úgy fog minden történni, ha nem vigyázunk, jöhet valami hasonló.
barli 2018.02.21 13:55:30
@ételizésítő:
"De, ott is fizikai korlátok vannak, mégpedig az elektronika működésének fizikai korlátai."

Az ugrás nem az egyes processzorokban van/lesz, hanem a párhuzamosításban, hálózatokban, clouszolgáltatásokban. Amivel a sokszorosát lehet elérni a jelenlegi sebességnek. a mai programok lényegében sorosan vannak lefuttatva. Ha ez mondjuk megváltozik párhuzamosra, mint egy agy, akkor egész más lesz a helyzet. Sokan abból indulnak ki, hogy a jövőben minden ugyanúgy lesz, mint eddig, csak gyorsabban vagy kicsit máshogy. A legtöbbször egész máshogy lesz.
Itt van nektek egy szép reklámszöveg, hogy örüljetek. Utána azért gondolkodjunk el néhány dolgon... Kezdjük azzal, hogy hol van ezen a látványterven a "barokk kert"? Hát sehol. Hogy hogyan nézhet(ne) ki valójában, azt a Magyar Építők honlapjáról tudhatjuk meg (2 kép). Nos, aki szerint ez barokk, az…..
Az amerikai (most már tulajdonképpen csak volt) színésznő várhatóan köszöntőt mond majd a saját esküvőjén, amelyet idén köt Harry herceggel, és ezzel több évszázados hagyományt hagy figyelmen kívül...
Az óriási szerverközpontok számítógépei hatalmas mennyiségű hőt termelnek. Eddig senkinek sem jutott eszébe hasznosítani ezt az értékes energiát, ám most egy leleményes „Bitcoin-bányász” üvegházat létesített az egyik komputerterméből.   Egy hajdani autómúzeum második emeletén 30 számítógép…..
Parttalannak látszó vita nyílt ki arról a kérdésről, hogy mi a jobb az ellenzéknek? Két lehetőség van. Az egyik, hogy közös listán közös jelöltekkel indulnak a pártok, a másik, hogy önálló pártlistákon, de közösen egyeztetett és támogatott egyéni jelöltekkel indulnak harcba a 106 egyéni körzetben.…..
Két Android telefon után tavaly váltottam és csatlakoztam az iPhone Upgrade Programhoz, ahol havonta fizetsz a telefonért és évente frissíthetsz a legújabb iPhonera. Mivel sejteni lehetett, hogy az Apple az iPhone tizedik évfordulójára nagyot fog újítani, azzal a tudattal csatlakoztam, hogy egy évig…..