Regisztráció Blogot indítok
Adatok
airzound

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időben egyre több kérdés merül fel a fapadosoknál használható kézipoggyászokkal kapcsolatban különböző fórumokon, így ideje egy kicsit részletesebben beszélni róluk. DePassant olvtárs alaposan körüljárta a témát, köszönjük. Időközben számos változás volt a…..
airzound 2014.06.11 13:46:50
@Csokáv:

De van. 10kg. Én nem tudom te mit linkeltél mert ott semmi erre vonatkozó nincs írva. A lényeg a szabályzatban van mindig:

"Kézipoggyászként utasonként kizárólag egy darab, legfeljebb 10 kg súlyú,
56x25x45 cm összméretű csomag fuvarozható"
(Ezután részletezve van, hogyha 42x25x32cm-nél nagyobb akkor fizetős a kézi poggyász, de az most nem lényeg.)

cdn.wizzair.com/static/downloads/GCC/2014/GCC_28Jan2014_HU.pdf
LÉGI SZEMÉLY- ÉS POGGYÁSZ- FUVAROZÁSI ÜZLETSZABÁLYZAT

Ez a mérvadó és csak ez. Ennek a tudomásul vételét fogadod el jegyvásárláskor!

És amúgy egy-két reptéren szokták is ellenőrizni. Pl. Marosvásárhely, Eindhoven amikre így emlékszem, hogy mindenkinek lemérték.
Sebes a szád és kiütéses az arcod? A fogaid foltosak és sárgák? Ha igen, lehet, a fogkrémeddel van baj. Igazság szerint csak igen kevesen tudják, milyen „durva" a legtöbb fogkrém, s hogy milyen károsodásokat okozhatnak szájunkban, testünkben. Bár a gyerekek a…..
airzound 2014.04.22 00:52:44
Amerikai karrierről és dollármilliókról szóltak a hírek azután, hogy az Attraction árnyékszínháza megnyerte az angol Britain's Got Talent című műsorát. A csapatnak az egyik legmenőbb producer, Simon Cowell ajánlott fel Las Vegas-is szerződést, amin Szűcs Zoltánék sokat…..
Elbaszott egy rendszer ez az RTL Most, ha a gridből próbálsz egy videót elindítani, baszik rá, hatodjára, a negyedik böngészővel sem hajlandó, tőccsed le az ezüstös fényt a microsofttól, mondja, de hát már letöltöttem hatszor, baszdmeg, és installáltam is, restart is volt, hogy…..
airzound 2014.01.23 05:25:20
@zaphodbeeb: mobilappot szerintem rosszul gondolod. Azért kellett, mert SMS szavazás az mostanság eléggé halott dolog, szóval kár erőltetni, belátták. Az okostelefonos játék viszont trendi és ők csinálhattak először ilyet (és nem a TV2!)

Ha emelt díjas sms-t akartak volna azt is lehetett volna. Nem kell hogy nevét adja hozzá bármelyik szolgáltató. Te is csinálhatsz emelt díjas számot. Szerződsz valamelyik szolgáltatóval aztán hajrá.
airzound 2014.01.23 06:09:58
@airzound: ja és ezt megerősíti szerintem, hogy már a legelején nyomult Zsoltira: nyilván meg volt neki mondva rtl részéről, hogy ugyan csináljon már úgy, mint aki több száz pasival volt és alig várja a következőt.
Meglepő húzással a rendőrség is beszállt a Jobbik és az izraeliták közt folyó köztéri installációversenybe. Mi az hogy beszállt! A legmeghökkentőbb ünnepi ajándékkal rukkolt elő, amit csak Budapesten láttam. Nem tudom, hogy máshol is van-e, én csak az Örs vezér terén…..
airzound 2013.12.31 19:25:32
@Circus:

Most tényleg ez a szint, hogy azzal próbálsz visszavágni, hogy biztos nincs jogsim? De, van amúgy, bár nem tudom ez most miért is kérdés?
Arra válaszolj kérlek, hogy akkor te ezek szerint autóval is úgy mész a főúton, hogy hátha jön egy SUV/kamion akármi sokkal nagyobb oldalról? Tényleg? Ha meg nem, akkor miért kéred számon a gyalogoson? Erősebb kutya b@szik, nézzen körül a gyalogos, ha kedves az élete mert téged nem érdekel az ő elsőbbsége?

Persze, nyilván körülnéz minden gyalogos akinek fontos az élete. De ahhoz az autósnak semmi köze. Nem közelítheted meg a zebrát úgy, hogy "a gyalogos úgyis körülnéz".

És amúgy külföldön nem volt ilyen mint itthon. Ott ha véletlen zebra közelébe tévedtem, akkor egyből megálltak. Nem kerestek szemkontaktust. Megálltak és vártak hogy most akkor átmegyek vagy mi van. Szóval kint pont fordítva van mint itthon: ott bizonytalan esetben inkább megállnak és csak akkor mennek tovább ha biztosak benne, hogy nem akarok átmenni gyalog. Itthon pedig ha bizonytalan gyalogost látnak akkor inkább tovább hajtanak az autósok. És csak azt engedik át aki határozottan odaáll. Ez a nagy különbség.
Mondjuk aki határozottan be mer menni az autók elé, annak itthon sincsen gondja a zebrával. Ezt én fiatalon meg bírom tenni, de egy idősebbtől nem várható el, hogy lépjen be az autók közé aztán ha mégsem állnak meg akkor ugorjon hátra.
Az X-faktor idei utolsó előtti adásának egy nagy kérdése volt: bejön-e a konteóhívők hetek óta a netre üvöltött rémképe, és a By The Way berugdosódik-e a dötőbe, miután egyszer már hazazavarták őket, és csak Bozsek Márk visszalépése (ezt is idézőjelbe kéne tenni?)…..
airzound 2013.12.15 03:18:38
@makk_ász:
Ennyire nem rossz a helyzet. :)
Kíváncsiságból visszanéztem, mert érzésre tényleg rengetegnek tűnik.
Miután Lilu kimondja, hogy megvannak a végleges eredmények, onnantól számítva 1 perc 35 másodperc múlva mondják ki Danics nevét és ezután pontosan 2 perc telik el mire a BTW-t is kimondják. Szóval "csak" bő 3 és fél perc az egész. :)
Történt a napokban, hogy Izraelben egy válás során egy nőt a rabbinikus bíróság kötelezett arra, hogy metéltesse körbe egy éves kisfiát.Minden egyes elmulasztott napért 140 dollár büntetést róttak ki. A hírt sok nyelven megtaláltam (angolul, németül és franciául), tehát…..
airzound 2013.12.08 00:51:16
@for: Mondtam, hogy semmi bajom nincs ha te kétségbe vonod az egész támogatás dolog jogosságát. Lelked rajta, te dolgod. De itt főként nem ezt hangoztattátok. Hanem azt, hogy szerintetek ez a megkereszteltek számától függ. Pedig nem függ, többször el lett mondva.
airzound 2013.12.08 01:01:41
"Senkit nem szabad arra nevelni, hogy egy vitában ne álljon ki az igazáért egy butasággal szemben."

@for:
Teljesen igazad van. De ha megnézed akkor itt mindenki kiállt a saját álláspontja mellett. Kérdés az, hogy milyen stílusban... nekem ezzel volt bajom.

" stílusról még annyit, hogy elég ostoba dolog kiragadni a jelzőket az előzmény nélkül: "

Igen, van amikor ez így van. De nem most. Olyan szavak lettek ugyanis leírva, amiket teljesen mindegy honnan ragadok ki, akkor is visszatetsző ha valaki bármilyen véleményét ezzel próbálja nyomatékosítani. És nem mentség, hogy előtte a másik fél mit mondott.
De ha gondolod te is gyűjtsd ki a másik oldalnak azokat a megnyilvánulásait ami hasonló stílusban íródott és ami úgymond feljogosít erre.
airzound 2013.12.08 01:19:17
" Ha Isten tudja a jövőt, akkor nincsen szabad akarat. Logikailag képtelenség, hogy mindkét állítás egyszerre igaz legyen."

@Bobby Newmark:
Vagy rossz a logika? Egy egyszerű példa: a szülő döntés elé állítja a gyereket, hogy csokit vagy valami kellemetlen (mondjuk keserű) dolgot szeretne-e inkább enni, válasszon. A döntés a gyerek kezében van, ez nem vitás. De az is biztos, hogy a szülő 100% tudja mit fog a gyerek választani.
Nem állítom most, hogy van Isten, mielőtt elkezdesz nekem támadni. :)
De ha van Isten aki mindent tud, akkor annyira nem ellenkezik a logikával ez a szabad akarat versus Isten tudja előre a döntést.
Egy rosszul írt betű, egy aljas átfirkálás, egy megszűnt és egy sosem volt település neve, na meg egy tökéletesen eltévedt utcatábla. Palotabarát, a BPXV bloggere ismét remek válogatást küldött az Urbanistára, saját fotókkal és ismertetőkkel. Át is adom neki a szót,…..
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez az első. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről…..
airzound 2013.11.24 06:41:44
@tothtibi: Mi többször is aludtunk már ott és még elég sokan voltak rajtunk kívül(!), igaz ez tavaly volt. Én nem hiszem, hogy az utóbbi időben ez változott volna.
Vagy ha igen, akkor jól kicsesztek elég sok emberrel. :S

Amúgy nyitva tartás olyan értelemben akkor is volt, hogy a büfék, boltok, információ mind bezártak este és reggel nyitottak újra. Meg persze biztonsági ellenőrzés is szünetel. Szóval tulajdonképpen zárva volt minden, de az embereket nem hajtották ki és szerintem ma sincs másképp.
Én azt hittem, hogy már mindent láttam, amit a tévében el lehet képzelni azt követően, hogy Alekosz feleséget keresett az RTL Klubon, majd a TV2 Összeesküvők című műsorában egy anyának konkrétan megmutatták, hogyan pocsíkolja meg a fia az arajelöltjét, de a japán tévések…..
airzound 2013.11.14 02:43:15
@Rémbódess:
"A távol-keleti fórumok amúgy meg azzal vannak tele, hogy a nyugati civilizáció megérett a pusztulásra, mert hogyan lehet valaki képes a taknyát zsebkendőbe fújni, majd azt még zsebre is tenni."

Mégis mit kéne vele csinálni? :O Nyilván kifújod...

Azért az orrfújás meglehetősen természetes a világ szinte minden táján. Tévéműsorban ilyesmi viszont hááát azért eléggé ocsmány, valljuk be!
Matus megtisztelt bennünket néhány útleírással. Hibák előfordulhatnak a szövegben, de kérlek, ne arra fókuszáljatok. A szerző várja a véleményeket.       Az utazások nagy részében a tudat a legszebb. Az, hogy tudom, Európa másik részén vagyok, nem a…..
(Fotó: rtlklub.hu) Tizenöt éve (október 26-án) indult a Barátok közt, a ma esti, hosszabb epizódban ezért olyan szereplőkkel találkozhatnak a nézők, akik hónapok vagy évek óta eltűntek a sorozatból. A Bors úgy tudja, hogy a jubileum alkalmából forgatott részben Vili bácsi…..
Sok cifra dolgot hallottunk már a Wizzairről, de ennyire gusztustalan lenyúlást még soha. Naiv ügyfél keresztneve rövidítve volt a foglaláson, ezért közölték vele, hogy névváltoztatásért fizetnie kell 19 ezer forintot: Lányom Angliába utazott. 15.000 volt csak a repjegy. A…..
Kiterjedt razziát indított a rendőrség kedden a biciklisek ellenőrzésére. A háromnapos akcióra a kerékpáros közösség interaktív térképpel válaszolt, amelyen bejelölhetők, hogy ki hol látott ellenőrzésre kiélesített rendőrt.Itt tehát megnézheti, hogy merre kell tekernie,…..
airzound 2013.07.17 15:37:48
@tsb: Nem, nem mindegy. De oké, biztos én vagyok az egyetlen ilyen barom, akit ez zavar, mert a bringaúton sötétben a szemből jövő bringást jóval később veszem észre ha csak fejlámpát visel. Mert nem ott várom, nem ott figyelem. Egy fokkal jobb, mintha semmi nem lenne, de az igazi az lenne, ha a kormányra is raknál egy egyszerű, párszáz forintos villogót.
airzound 2013.07.17 15:51:43
@Shopping:
"10 bringásból 9
-átmegy a piroson"

Nem ilyen rossz az arány azért! Autósból még több átmegy, azt se felejtsd el.

Gyengébbek kedvéért: Nem csak akkor piros amikor már fél perce piros, hanem akkor is pirosnak számít amikor épp csak piros lett. Az átcsúszásra a sárgát találták ki. A piros az betonfal, így kell elképzelni, nekem legalábbis így tanították. Ezt az autósok nagy többsége nem így kezeli.
airzound 2013.07.17 16:17:02
@Lady Ann:
"A fejlámpáról most mi a vélekedés? Szabad használni, vagy kell hozzá kormányra rögzített lámpa is?"

Használhatod, de nem felel meg a szabályoknak, mert túl magasan van.

Ez olyan, minthogy telematricázhatod fényvisszaverővel a vázat, ami tök jó meg hasznos(semmi nem tiltja), de ettől még megbüntethetnek, ha nincs hátsó prizma, sötétben városon kívül kukásmellény vagy épp küllő prizma.
Azt hiszem nem kell túlságosan hosszan ecsetelni, miért ellenkezik sikoltozva az emberi logikával a repülőgépre szabad ég alatt történő várakozás. Naiv ügyfél és utastársai 30 percig áztak, mielőtt elindultak Stockholmba. Hello Homar, Láttam a három héttel ezelőtti…..
airzound 2013.07.16 18:14:35
@Vad_Alma:
"sokan lehurrogtak engem hogy miért wizzairrel repültem legutóbb, miért nem ryanairrel ha már olcsóbb. nos ha jól tudom a ryanair áráért nem kapunk lófszt se, csak eljuthatunk A-ból B-be vigyázzülésben. a wizzair kicsit többe kerül, de ott ingyen felvihetem a korlátozott méretű kézipoggyászt"

Te nagyon hülye vagy! :) Vagy csak tudatlan. Ryanairrel ebből a szempontból jobban jársz, mert nagyobb kézit vihetsz fel INGYEN, mint a wizznél!!!!
A többi dologban pedig tök ugyanazok, max eltérőek a fedélzeti áraik meg az egyik rózsaszín-lila a másik meg kék-sárga. A többi szubjektív hülye érzésed ami nem baj, csak akkor amikor ilyen hülyeséget terjesztesz, hogy wizznél ingyenes a kézi és a ryannél nem! Pedig durván nincs így, sőt...
airzound 2013.07.16 18:18:38
@Hülye aki elolvassa!:
"Helyjegy nincs, felszálláskor derült ki"

Neked derült ki akkor. Arról csakis te tehetsz, hogy nem tájékozódsz előre!! Wizzairnél sincs!

Ellenben minden cégnél lehet előre venni. Pénzért! Ha neked ilyen igényeid vannak, fizess! (vagy ne az utolsó pillanatban szállj a gépre.)
airzound 2013.07.16 19:05:45
@Hülye aki elolvassa!:
"basznak segíteni abban, hogy egymás mellé leülhessenek."

Ha fizetsz, segítenek. Sőt, előre megvehetted volna a lehetőséget. Fogd már fel, hogy fapados áron ne várj semmi extrát. Elvisznek A-ból B-be. Ennyi. Minden más extra. Nem garantálják, hogy egymás mellett ülhess, nem visznek ingyen csomagot (csoda, hogy kézi poggyász még ingyenes), nem adnak kaját stb. stb. De mindent lehet, ha fizetsz. Erre szerződtél amikor a jegyedet vetted! Ha kellett volna egymás melletti hely akkor nem hisztizni kell, hanem időben a gépre menni vagy megvenni előre a lehetőséget erre!
Exkluzív információt szerzett véletlenül a Wizzair árazási szokásairól naiv ügyfél. Alizee a tegnapi egész napos 20%-os kedvezmény délutánján kinézett egy járatot, ami estére már drágább volt, mint ahogy az lenni szokott. Az ügyfélszolgálaton kiderült, hogy a…..
Menekülés a télből a tavaszba – Barcelona Elég régóta olvasgatom a blogot, gondoltam, most először én is leírom élményeimet, tapasztalataimat, talán lesznek olyanok, akik érdeklődéssel olvasnak egy hosszú hétvégéről szóló beszámolót két meleg srác szemszögéből…..
Messidor még a Malév-csőd idején vásárolt 3 szuperakciós repülőjegyet a Wizzairtől 8400 forintért. Pár héten belül kiderült, hogy nem létező járatra foglaltak, de máshova is mehetnek ugyanannyiért. Így csak most, indulás előtt, a beszállókártya kinyomtatásakor derült ki,…..
airzound 2012.10.05 17:32:13
@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Nézd, ha neked semmilyen időpont nem jó, akkor se olcsón se drágán nem tudsz repülni, mert nem érsz rá. Szóval a jegyár az mindegy is.

De aki akar az talál párszáz forintos jegyet hétvégére is, hétköznapra is, akár egy napos kirándulásra akár több napos utazást is.
Mint ahogy az a nagyvilágban köztudott, a Hooters nem a kajájáról híres. Dr Dzsásztisz is ezzel szembesült az alig egy hónapja megnyílt helyen: Két alkalommal is teszteltem a magyar Hooterst, azaz az első csalódás után adtam neki egy második esélyt. A tapasztalatom szinte minden…..
airzound 2012.09.17 17:45:13
Tegnap Matus dobta be a fórumba, hogy 99 Ft-os jegyet vélt felfedezni Budapest-Bergamo viszonylaton. Kis idő múlva a fórumozók hada kezdte zsákolni a valóban mindennel együtt 99 Ft-os jegyeket. Jó pár prepaid kártya került fekete listára a sok foglalás miatt (ilyen kártya…..
airzound 2012.07.31 04:29:32
@tomdenem:
Angol, Ír, Olasz, Német és Spanyol indulásoknál nem fog működni a kártyád. Természetesen egy Bp-London-Bp az oda-vissza ingyenes admin díjjal lesz, mert az Magyarországi indulásnak számít, még ha retúr is.
airzound 2012.07.31 04:31:40
@Amarillalalal: A dolog úgy is működik hogy megkérsz valakit, hogy foglaljon helyetted. Olyat akinek van erre megfelelő kártyája.
Index fórumon találsz rá embert szerintem aki segít:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9080771

Bár időközben a 99 az 599-re emelkedett, de talán még annyiért is kibírható. :D
Legtermékenyebb szerzőnk, Zoli  a Benelux államok közül már a két nagy testvérnél járt, így ideje volt, hogy megnézze Luxemburgot is.Valaki egyszer mutatta nekem a Flibco busztársaságot, aminek van a Charleroi-i reptérről közvetlen járata Luxemburgba. Ez a dolog csak…..
airzound 2012.05.09 21:56:24
@DePassant: 4 euro a napijegy, de ha jól láttam a neten akkor hétvégére pedig 6-ért olyat lehet kapni amivel akár 2-5 ember is mehet egyszerre. :)

Miért mondod, hogy nem túl gyakran járnak? Én úgy látom azért minden órában van busz, akár több is:
www.sales-lentz.lu/mobilitaetswelt/horaires

Bár persze relatív kinek mit jelent a nem túl gyakori buszjárás. :)
Sokan írtak levelet az ausztriai lángost bemutató posztunk után, így ezennel el is indítottam a bolygó lángososait bemutató sorozatunkat. Aki ilyen közelében lakik, fotózzon, írjon pár sort a helyről, a környékről és magáról a lángosról! Illetve hogy az adott régióban a…..
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..