Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KD

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mol Liga-mérkőzésekre 600 és 2200 forint közötti jegyek megfizetésével juthatnak be a jégkoronghívők a 2010/11-es szezonban. Összegyűjtöttük, melyik csapatnál milyen típusú belépők és bérletek lesznek elérhetők a szurkolók számára. Négy nap múlva rajt. A Dab.Docler…..
KD 2010.09.03 12:49:26
@Ilthis: A bérleten az áll, hogy "Érvényes 2011.április 30-ig", tehát nem csak az alapszakaszra, meg ezt már megcáfolták ha jól hallottam korábban is.
@rhoky: Valóban, ez nem rossz dolog... De kérdés, mi az a "jó" szereplés?
KD 2010.09.03 14:56:08
@rhoky: @csatoimi: Köszi szépen az infókat! Végülis nem rossz "politika"... Kíváncsi vagyok, hogy van e olyan ember akinek mondjuk nem tetszett a szezon és a végefelé, "vereségre" szurkol, hogy kapjon vissza pénzt...? :-)
Én mondjuk nem tudnám megtenni!!!
Kedden hatkor Dunaújvárosban folytatódik a négy győzelemig tartó bajnoki döntő. A Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19 párharc 0-2-re áll. A hazaiaknál ismét Sevela állhat a kapuba, a hátvédek közül ezúttal Fisera nem öltözik. A vendégek magyar kapussal állnak fel, Hetényi…..
KD 2010.03.23 16:09:01
@bsannamaria: Szia! ..hát nem sieted el a dolgot...:-)
Hol vagy? Mert Budapest elég nagy... főleg a délutáni dugóban nem mindegy...
KD 2010.03.23 16:21:11
@bsannamaria: Én: Oktogon, Deák, Astoria útvonalon mennék...
Esetleg valamelyik? Kb. 15 perc múlva indulok a Hungária - Ajtósi sarokról.
Azt persze nem garantálom, hogy kezdésre leérünk, de megteszek mindent...:-)
KD 2010.03.23 16:25:44
@bsannamaria: Oké, mindjárt hívlak!
Gábor fiam meghalt éjfélkor szívinfarktusban! – írta blogunknak sms-ben id. Ocskay Gábor, az Alba Volán ügyvezetője. A klub válogatott hokisa harmincnégy éves volt. Az MTI hírösszefoglalója szerint a játékosokat és a vezetőedzőt sokkolta a halálhír."Gábor éjfélkor…..
Talán még soha nem mondtam eddig, és remélem nem is fogom újra, de ez nem volt egy megérdemelt győzelem. Amíg a DAB szívvel lélekkel játszott, és foggal körömmel harcolt, mindent beleadott amit csak lehetett, addig Mi csak lötyögtünk. Az újvárosiak olyan elszántak voltak, hogy az…..
A magyar bajnoki címvédő és első számú kihívója is 2-0-ra vezet az OB I. elődöntőiben. Mindketten idegenben győztek a második mérkőzéseken, az Alba Volán 5-3-ra verte jelentős nehézségek közepette a Dab.Doclert, az UTE pedig 4-2-re az NZ-Starst. A Dab.Docler alaposan…..
Az Alba Volán menedzsmentje a HC Csíkszeredától elszenvedett vereségre hivatkozva felmentette vezetőedzői posztjáról Ted Satort és helyére ideiglenesen Énekes Lajos pályaedzőt nevezte ki. A játékosok büntetésből a vereség miatt 20%-os bércsökkentést kaptak Február hónapra,…..
KD 2009.03.03 21:24:02
Ciao Rex!
Na most nem tudom mit írjak... Igazából én elfogadom mások véleményét, mert nem vagyunk egyformák, így elfogadom a Te véleményedet is. Nekem persze egy-két dologban más a véleményem, de nem hiszem, hogy ez baj. Én megmondom őszintén úgy gondolom, hogy ez a döntés nem csak a bizonyos HC meccs következménye. Igen a Salzburg elleni büntetés, persze nagyon sokat kivett a csapatból, de annak idején amikor sokan már repjegyre gyűjtöttek, annak akkor a kilátástalan játék volt az oka. Lehet fogni sok mindenre, de akkor egy jópár meccsen iszonyat nullát játszott a csapat. És meggyőződésem, hogy ez akkor nem a játékosok hibája. Visszaemlékszem és teljesen kilátástalan volt a játék. Át a félpályán, belőni és tuti, hogy nem a mienk lesz. Én elismerem Sator tudását, de a mai napig nem értek egy csomó alapdolgot, mint pl. "elmaradt" időkérések stb... De nem akarok ezekről a régi dolgokról beszélni.Hozzáteszem, hogy számomra az teljesen elfogadhatatlan, amit Sator mondott, hogy nem tájékoztatták, hogy ez a torna fontosabb mint az Ob 1. Ezt tényleg nem értem... Egy edzőnek az a dolga, hogy a csapata minden meccsen nyerjen. Ráadásul úgy, hogy előtte több helyen is nyilatkozta a Volán vezetés, hogy nyerni megyünk Csíkszeredába. De mindegy...
A döntés megszületett. Gabibá profi! Ő hozta ide Satort, nem? Most el kell fogadnunk, hogy így döntött. Én bízom benne...
A másik. Csicsó kapitánysága... Én is úgy gondoltam sokáig, hogy ő a legalkalmasabb. DE!!! Neki ez nem a legjobb. Ő már ugye volt régen is kapitány, még Kangyal előtt. És már akkor is említette, hogy nem a legszerencsésebb, hogy néha az Édesapja és a csapattársak között kell állnia, vagy akár csak közvetíteni. És lássuk be ebben sztem teljesen igaza van. Ez egyszerűen nem megy. Fogadjuk el, hogy ez így mindenkinek jobb. De mondom amikor annak idején is Kangyal lett helyette a kapitány, ugyanígy gondolkodtam mint most te. De beláttam, hogy ez nem jó megoldás. Pontosan azért nem tud ő itt a Volánnál tovább kapitány lenni, amiért te azt gondolod (és amúgy én is), hogy tipikus kapitány típus.
Most ennyi, kicsit fáradt vagyok.
Remélem csütörtökön sokan leszünk!!!
Hajrá Volán!!!
Először is had kérjek elnézést, hogy ennyi időre eltüntem és nem írtam. Annyi történt, hogy volt egy kis nézeteltérésem egy másik fórumon állítólag jégkorong szerető emberekkel, ami igen kellemetlenűl érintett és akkor úgy gondoltam, nem is írok többet, mert minek írjam…..
KD 2009.03.03 15:39:34
@jutti87: Nem sürgetni szerettelek volna... Gondoltam hátha örültök, ha valaki kíváncsian várja az írásotokat...:-)
KD 2009.03.03 16:37:05
@jutti87: Tényleg nem sürgetni szerettelek volna. Csak nyugodtan, megfontoltan...:-)
A címmel nem arra akarok utalni, mielőtt bárki is megijedne, hogy nem lesz többet Alba Volán az EBEL-ben, csak ugye erre a szezonra a mi pályafutásunk véget ért az osztrák ligában.Semmiképpen sem mondhatnám, hogy el lennék keseredve, hiszen nagyon szépen zártuk az évadot.…..
KD 2009.02.24 15:20:15
Szia Jutti!

Nekem is nagyon hiányoznak már a meccsek, meg a meccshangulat... Régebben amikor még nem voltak Pesten fedett jégpályák, akkor Fehérvárra jártunk le jégkorongozni és hasonló érzések töltöttek el engem is. Bár annak idején még nem volt EBEL, csak kemény Dunaferr meccsek, de azoknak is megvolt a hangulata. Akkor is volt nemegyszer 2500-3000 ember. Annak idején volt egy kis egészséges ellenszenv is a nagy riválissal szemben, ami még "megfűszerezte" a szurkolást. Szóval én is ugyanezt éreztem, hogy kikorcsolyáztam a jégre, aztán csak néztem, hogy mi ez a nagy üresség. Megnéztem, hogy hol szoktam állni, aztán arra gondoltam, hogy amikor tele van a csarnok akkor biztos teljesen más ott a jégen is állni (korcsolyázni)... Jó kis emléket idéztél most fel bennem ezzel az írásoddal...:-)
Szóval az biztos, hogy teljesen más üresen a csarnok...
Nagyon felemelő érzés látni mindig, hogy szépen lassan megtelnek a lelátók a meccskezdésre. Bevallom őszintén, hogy az EBEL előtt egy-két évvel, nagyon el voltam keseredve. Látszott, hogy a Volán szépen lassan kinövi a bajnokságot. Nem volt igazán ellenfele és voltak olyan Dunaferr, meg Újpest meccsek, amin kb 1000-1500-an voltunk. Az Interliga meccsek is érdektelenségbe fulladtak, hiszen a Jesenice kiszállt, igazából egyedül a Ljubljana volt megfelelő ellenfél. Gondoltam itt a vég... Túl jó volt a csapat és a biztos győzelem tudata sem csalt már ki annyi embert. Így viszont gondoltam nem lesz szponzor sem, és a fejlődés visszafordul. Szerencsére nem lett igazam és sikerült ezt a csodát amit most megélhetünk megvalósítani.
Természetesen a kicsik is megérdemlik a szurkolást. És az is biztos, hogy ha Fehérvárnak csak egy - a kis - csapata lenne, akkor többen lennének mint 200, de az egyik az, hogy az ember megszokja a színvonalat és nehezen ad alább. Ez emberi "gyarló tulajdonság". A másik oka szerintem az idő+pénz. Elég sok EBEL meccs volt, nem hiszem, hogy sok családban preferálnák, ha a meccsrejáró előjönne, hogy hát mostantól járni fogok még a kicsik meccseire is...:-) Mondom ez idő és pénz kérdése is.
Eleinte voltam egy-két kis meccsen is, de a fenti két ok miatt már én sem megyek. Annyi mentségem legyen, hogy én Budakesziről járok, így nekem min. 2000 Ft minden meccsre csak az utazás. De mondom, ha nem lenne nagy csapat, akkor ott lennék a kicsik meccsein! És szerintem sokan vannk így. Biztos vagyok benne, hogy ezzel Gabi bá is számolt. Szerintem ő nagyon jól tudta, hogy ha a kicsik nem tudják azt nyújtani, hogy "minden" meccsre érdemes legyen kimenni, mert benne van a pakliban, hogy nyerhetnek, akkor nem lesznek 200-nál többen. Ő pontosan tudja, hogy mivel lehet nézőt csalni a csarnokba... És szerintem, ha ez így marad sokáig - mármint ez a két csapatos felállás - akkor tenni fog érte, hogy a kiscsapat is elmozduljon legalább a fix utolsó helyről és akkor máris megindulnak majd a nézők...

Most befejezem bocs, hogy hosszú voltam és kösz a bejegyzést! Tényleg felidézett egy-két kellemes emléket!

Üdv,
Dávid

Ui.: valószínű nem tudod ki vagyok, de ha gondolod kérdezd Rex-et, vele már összeismerkedtem.

KD 2009.02.25 21:37:44
@jutti87: Ha Te Pécsről jársz, akkor Te messzebbről jössz...:-)
Messze vagy nem nem messze, egyszerűen "muszáj" menni, de ezt Ti is tudjátok. Én azt hiszem '94 óta nyomom. Sosem felejtem az első Volán meccset. Baromira megfogott. Azóta teljesen függő lettem...
Különben majdnem minden nap idenézek ám, hátha írtok valami jót... Szeretek a hokiról "beszélni"...
HAJRÁ VOLÁN!!!
Úgy fogalmaznék, hogy a 2pont meg van. Ezért mondom ezt, mert messze nem ez volt az évszázad meccse. A Volán sem játszott 100%os formában, de amit a Graz összeszerencsétlenkedett az első két harmadban, azt már nézni is rossz volt, de a harmadik harmadra sem találtak magukra, csak a…..
KD 2009.01.28 11:07:19
Én még a korábbi "Magyar hokit a TV-be" hozzászólásodhoz szeretnék hozzászólni...

Én szerintem tudom, hogy te ki vagy és valószínű te is láttál már engem többször, és be tudsz azonosítani.
Én a legfelső "védett" sorban állok a dobogó előtt a kék oszlop mellett másodikként. Általában fekete kabátban. Szünetben ott szoktatok kimenni előttünk, alattunk.
(mármint ha te vagy a Palkó mezes srác, a nagy kék zászlós lányokkal...; de ebben szinte biztos vagyok)
Ha mégsem tudod ki vagyok, akkor: iwiw ---> Kisteleki Dávid
Előljáróban annyit, hogy igazad van szerintem abban amiket írsz. Több hoki kellene szerintem is a TV-be. Sokkal több. Ez biztosítaná számunkra, hogy még sokáig nézhessünk ilyen jó színvonalú hokit. Csak így lehet igazán jó szponzorokat szerezni. Én úgy gondololm, hogy pl. most a Volán szponzorainak egy (nagy) része egyszerűen szereti a hokit és azért áldoz rá, szinte biztos, hogy nem "racionálisan" gondolkodik, amikor minden évben odaad egy csomó pénzt. Valószínűleg más marketingel jobb, vagy hatékonyabb reklámot tudna csinálni ennyi pénzből. A szponzorok másik része pedig Ocskay Gábor meggyőzésének lehet az eredménye. Nem is tudom mi lenne ha ő nem lenne...
Viszont ha a TV-ben sokkal nagyobb szerepet kapna, akkor sokkal jobban el lehetne adni minden reklámhordozót. Több és nagyobb volumenű pénzeket lehetne behozni a hokiba. És ez most nem csak Fehérvárra igaz. Máshol is szükség lenne erre. És a jövőben ez szerintem létkérdés lesz...
Hozzáteszem az én véleményem jelenleg az, hogy a TV segítségével, jelenleg szerintem elsősorban Magyar szponzorokat van esélyünk megnyerni. Elsősorban azért mert egy 9-10-ik hely nem túl vonzó egy osztrák cég számára... Viszont Magyarországon abszolut TOP csapat a Volán. Itthon a legjobb, a legszínvonalasabb és hasonló jelzők hangzanak el ( a 10.-ik hely ellenére) és a szponzornak ez kell!!!
Először kétkedve fogadtam, hogy hát a Sportlub, nem a legnézettebb csatorna miért nem a Sport1? De most már belátom örülni kell ennek is, talán ez az első kis lépés. Nagyon elképzelhetőnek tartom, hogy jövőre többet akar a Sortklub is közvetíteni és ha bejön a számításuk akkor akár verseny is alakulhat ki, hogy melyik adó közvetítsen... Tudom, hogy sokan nézik nem Fehérváriak is a Volán meccseit. Sajnos én is azok közé tartozom, akik nem Fehérváron laknak de kb. '95-öt óta nem sok Volán meccs maradt ki az életemből. Budakeszin lakom (60km), tehát nekem minden meccs olyan mintha idegenbe kellene menni. De csak utazás szempontjából!!! Fehérvár Nagyon Király! Emlékszem eleinte még nem volt kocsim/jogsim, vonattal jöttem mindig. Bkesziről egy óra a Déli pu. onnan a legjobb esetben 1 óra Fehérvár, az állomásról 20 perc séta hidegben/esőben/fagyban, mindegy volt. És utána ugyanez vissza, hozzáadva azt, hogy néha visszafele 1 órát is kellet várnom a vonatra. Volt, hogy éjfélre értem haza, de nem bántam. Nagyon szép emlékek akkor is...:-)))
Azóta nem sok meccset hagytam ki, ha lehet megyek idegenbe is. Pest és Újváros mindig, de ha tehetem Ausztriába is megyek. (láttalak a múltkor Grazban is).
Na de visszatérve. Én tudom mivel itt lakom Pest mellet és itt is dolgozom, hogy azért egyre többen figyelik ám a közvetítéseket, meg járok itt pesten hokizni is és ott is mindig mondják a csapattársak, hogy látták a meccset, meg, hogy ilyen meg olyan jó volt, mikor közvetítik megint. Egyszóval van remény, de biztos, hogy nem lesz könnyű meglovagolni. És hiszem, hogy minden apróságnak szerepe van/lesz ebben. A népszerűsítéshez kell a "jegkorong.blog.hu" de ugyanúgy kell ez a TI blogotok is. És ugyanúgy kell hozzá a nagy zászló amit mindig hoztok!!! Kell a figyelemfelkeltés, kell, hogy lássák, hogy itt van valami amit komolyan gondolnak. És akkor talán lesz esélye a hokinak, hogy továbbvigye, továbbra is fentartsa ezt jelenlegi csodaszép helyzetet. Legalábbis nekünk "Fehérváriaknak" mindenképpen csodaszép helyzetet.
Elnézést a terjedelmes hozzászólásért, de végülis egy blog azért blog, hogy az ember leírhass a véleményét.

És tényleg köszi a zászlóért! Mindig örülök ha hozzátok és "elindítjátok", marha jó látvány! (épp nem ér el hozzám és látom az egészet fenntről...:-) )

Üdv,
KD 2009.01.28 13:01:50
@Rex: Jól van én is köszi, hogy így fogadod!
Az biztos, hogy jobb a hangulat ha többen ismerik egymást. Emlékszem az első pár évben kicsit egyedül éreztem magam. Mindig tök egyedül álltam, de mára azért már sokan ismernek mégha csak látásból is. Egyre több ember köszön és ez mindig jól esik. Látják, hogy stabil tag vagyok... Aztán amikor megtudják, mindig csodálkoznak, hogy nem Fehérvári vagyok...:-) Persze alakult ki komoly barátság is ott a jégpályán. Már nem csak meccsre megyek, hanem egy-egy szülinap, vagy névnapi partira is meghívást kapok, meg valamikor csak úgy lehívnak bulizni. Ha tehetem megyek. (Pl. pénteken is megfűztek és maradtam... "Strand"-ban is voltunk)
Na mindegy, idén már sajnos csak egy hazai EBEL meccs van, de akkor ha nem baj, majd néha idenézek a blogra és véleményt formálok...:-)
Nem mindennapi esetről számolt be a nemzetközi szövetség, az IIHF honlapja. A csoda a szlovák juniorligában, a Dukla Trencin–Liptovsky Mikulás meccsen történt meg. A 18 éves csatár, Jakub Gasparovic nevéhez fűződik a világcsúcs. Csapata, a trencsényi Dukla 2-1-re ment az…..
KD 2009.01.16 14:14:59
@nagypi: Pontosan úgy volt ahogy írod! Azért megmondom őszintén hiányoznak azok a nagy rangadók... Sokáig volt, hogy tényleg ki-ki meccset játszottunk. Remek hangulatú meccsek voltak!!!
Na jó. Most megyek vizsgázni, aztán meg indulok Fehérvárra a meccsre!!!
KD 2009.01.16 22:35:46
@bojl: A Palkósra gondolsz???
Videóm nincs, de emlékeim szerint az az Ns újságcikkem megvan...:-)))
"A Jesenice elleni mérkőzésünkön azt láthatta lelkes közönségünk, milyen, amikor az Alba Volán három sora is száz százalékot nyújt hatvan percen át." Énekes Lajos edző hozzátette: a Jesenice játszott már ennél sokkal jobban is. Videónk is van."Meg kell…..
A Red Bull Salzburg 7000 euró pénzbüntetést fizet a villachi ügy miatt, Pierre Pagé pedig január 27-éig nem állhat az EBEL-bajnok kispadján. Az Erste Bank Eishockey Liga fegyelmi bizottsága egy hónapra tiltotta el a kanadai trénert, de a büntetés felének végrehajtását hat hónapra…..
Kellerderbiként, szó szerinti fordításban pincerangadóként hirdette a forduló előtt a liga hivatalos honlapja az Olimpija Ljubljana–Alba Volán mérkőzést. A tét jelentős, senki nem szeretne az utolsó helyen végezni. Ehhez a magyar bajnoknak nyernie kell.Az első sorban Bonni és…..
KD 2009.01.12 14:21:18
@Szanee: Sator mikor vitte le a kapust? Mikor kért időt?
Már most mondom, nem voltam ott Lublajnában (de idén már voltam párszor idegenben, sőt mivel Budakeszin lakom nekem '96 óta minden meccsre kell utaznom egy kicsit és nem sok maradt ki az emúlt 12-13 évben...)
Szóval??? Én nem vagyok edző, meg sokan nem azok itt a kommentezők között, de azt többen látják, hogy 2 és fél perccel a vége előtt vesztésre állva, ha az ellenféltől kiállítanak, akkor azonnal időt kérek és lehozom a kapust...
Idén előfordult már ez máskor is. (mármint, hogy nem kértünk időt és hozuk le a kapust, mikor kellett volna...)
És nem tartom magam icehockey professzornak, csak voltam már párszáz hokimeccsen...
KD 2009.01.12 23:18:51
@Szanee: Van!!! Ugyanis az ilyen szituációk lényege a KOCKÁZAT!!! Nem tök mindegy, hogy 1:2 vagy 1:3??? Egyébként én azt olvastam a Volán honlapon, hogy amikor kiegészültek, akkor lehozta a kapust Sator mester. Szóval nem hinném, hogy két percig nem volt nálunk a korong emberelőnyben. Az előbb nem akartam részletesen kifejteni gondoltam értitek: Kiállítás--> időkérés--> buli--> majd amint megszerezzük a korongot, lejön a kapus! Nem amikor felállunk, hanem amint megszerezzük!!!
Mindenesetre ez a legrosszabb megoldás, hogy egyáltalén nem viszi le, majd mikor az ellenfél kiegészül és van vissza fél perc akkor meg leviszi. Az a baj, hogy ebben így semmi logika nincs... Vagy leviszem a kiállítás elején vagy utána már nem viszem le, mert minek.
De ez már úgyis mindegy. Nem én vagyok az edző, nem is akarok az lenni...
A meccsrejárást nem miattad említettem, hanem azok miatt, akik szóváteszik ha az ember kritikát mer megfogalmazni. Szóvá teszik, hogy miért szólunk bele, talán mi jobban csinálnánk??? Biztos, hogy nem csinálnám jobban, de kritikám azért lehet. És azt hadd írhassam meg egy ezzel foglalkozó blogon...
Ha valaki azt mondja, hogy ez így minden jó ahogy van, én elfogadom az ő véleményét, csak megírom, hogy szerintem meg nem jó. Ennyi...
Az Anaheim Ducks vereséget szenvedett a minap a liga egyik leggyengébb csapatának tartott Los Angeles Kingstől. Pedig Bobby Ryan két perc alatt szerzett mesterhármassal visszahozta csapatát a mérkőzésbe 0-3 után, az Anaheim azonban nem tudott élni a lehetőséggel. Íme az ifjú csatár…..
Nem mindennapos eseményeken van túl a csapat, de ilyen dolgok minden klub életében előfordulnak, értékelte a Blake Forsyth menesztése utáni helyzetet Énekes Lajos Alba Volán-edző. A csapat ma Linzben játszik, ahol szeptemberben parádés győzelemmel kezdte az EBEL-szezont, és ahonnan…..
KD 2009.01.09 19:29:30
KD 2009.01.09 19:30:10
KD 2009.01.09 19:46:55
"Ígéretünkhöz híven sokat gyakoroltuk az emberelőnyös és –hátrányos játékot. Természetesen a korábbiakban is jelentős mértékben foglalkoztunk ezekkel a speciális helyzetekkel, de most kiemelt hangsúlyt fektettünk rá." Énekes Lajos edző vezette be ekképpen a…..
KD 2009.01.06 20:18:54
@rol71: Szerintem senkinek nem Levi brvúrjaival van baja, hanem a "nem bravúros lövések" beszedésével. De ebbe én most nem szállok be...
Mindenesetre Zolika van annyira jó kapus, hogy megérdemelt volna mondjuk egy 5 meccses szériát, hogy megmutassa mit tud...
KD 2009.01.06 20:31:12
@OliBLOOD: Ha rám gondolsz, én nem szidtam Levit, csupán annyit mondtam, hogy Zolika bőven megérdemelte volna amit az előbb írtam. Tudom, hogy a sport a teljesítményről szól és nem arról, hogy ki mit "érdemel", de pont most néztem a tavalyi stat.-ot és íme...:
1 WESTLUND Alex HDD ZM Olimpija Ljubljana 93.36 54 4 30
2 HETENYI Zoltan Alba Volan Szekesfehervar 92.12 13 0 2

Hát ezért kellett volna őt is kipróbálni. Nem most, hanem bármikor a szezonban...

Jégkorong Keresik az év sportját 2008.12.31 09:59:00
Csak szólunk, hogy a hozzánk elég közel álló Sport Gézán arról szavaztatják a népet, hogy melyik sportág okozta a legtöbb örömet a magyarnak 2008-ban. Öt választási lehetőség van, a vízilabda, a futball, a kajak-kenu és a lósport mellett opció a jégkorong is, eléggé…..
Egy hét alatt kétszer is elbukott a Graz ellen az Alba Volán. A hazai 0-4 után idegenben 2-5-re futotta Ocskay Gáborék erejéből. A közvetlen rivális három meccsen hat pontot szerzett, mi csak kettőt. Énekes Lajos az okokat keresi szokásos értékelésében."Az első harmadban…..
KD 2008.12.29 14:09:51
KCs-nek teljesen igaza van...
Ezek a játékososk képesek nyerni, ahogy ezt korábban meg is mutatták. Teljesen elfogadhatatlan, hogy tényleg másban keressük mindig a hibát. Tény, hogy kemény büntetést kaptunk tény, hogy a légiósaink nincsenek olyan szinten tény, hogy sokszor a bírok sem velünk vannak, de könyörgöm... Mi van ezekkel a srácokkal akik vannak. Egy minőségi szélsőben van az edzők minden reménye...??? Áhh ez így rég rossz. Ha az edzők hozzáállása is ilyen, akkor mit várjunk a játékosoktól??? Inkább azt kellene nyomni nekik, hogy igenis meg tudjátok csinálni! Meg tudjátok minden nehézség ellenére!!!

Egyébként meg mi lenne ha itt lenne egy minőségi szélső??? Attól még Csicsónak, Palkónak, Martznek, Sütinek, Feketének meg a többieknek ugynaúgy meg kellene oldani az 5-3-at. Vagy nem???
Nem hiszem, hogy bárki azt gondolná, hogy képtelenek rá.
Rossz volt nézni tegnap. Nem csak az 5-3 szitukat, hanem megint az egész támadásvezetést. Át a piros vonalon, belőni, azt' lesz ami lesz... 10-ből 9-szer az ellenfélé a korong...
Semmi elképzelés nincs a játékban, sem előnyben, sem hátrányban, sem semikor. Hol vannak Palkó és Süti "szélen berobogok leforgatom a védőt és teszem a zsugát az érkező embernek" megmozdulásai, vagy Csicsóék középpályán megvalósuló pontos erős passzos összjátékai, amikre nem tudnak felkészülni. Hol vannak??? Hangsúlyozom itt nem a játékosokat hibáztatom...
(tegnap is a második gólunk lett hasonló dolgokból, de több ilyen nem is volt a meccsen...)
Sajnos erre a korongbelövögetős játékunkra nagyon könnyű felkészülni és megtalálni az ellenszert. És úgy tünik már fel is készültek és meg is találták rá az ellenszert egy ideje.

Egyszóval KCs-nek igaza van. Az edzőknek teljesen más dolguk van (lenne), minthogy külső dolgokkal foglalkozzanak, meg panaszkodjanak. Az ő mindenkori feladatuk az, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a csapatból. Márpedig ez a csapat - büntetésekkel meg minden egyéb nehezítő körülménnyel együtt is - sokkal többre képes!!!!
Igen fontos mérkőzést nyert meg a magyar bajnok Innsbruckban. Az Alba Volán rendes játékidőben pontosan két hónapja, október 26-án győzött utoljára, idegenben pedig pontosan három hónapja, szeptember 26-án húzta be hatvan perc alatt a két egységet.A szeptemberi szenvedő alany az…..
A nap videóján a minnesotai Derek Boogard az idei szezon talán legnagyobb ütközését mutatja be. A szenvedő alany a Calgary Flames-játékos Rene Bourque:A Wild és a Flames december 16-ai találkozóját utóbbi nyerte, a győztes gólt Todd Bertuzzi szerezte a ráadásban. A találat…..
Olyanok teljesítményével van gond, akiket nem lehet lecserélni, mert annyian vagyunk a keretben, ahányan pályára is lépünk, mondta Énekes Lajos edző a Vienna Capitals elleni 1-3 után. A fáradtság most nem magyarázat, a játékosok kipihenték magukat.Az első harmadban jó…..
KD 2008.12.20 09:46:16
Nagyon gyengén játszunk meccsek óta. Egy ideje nem lövünk tíznél többet kapura meccsenként!!! (még mielőtt valaki szólna, nem a statisztikai kapuralövésre gondolok, hanem arra amibe mondjuk van némi erő is...) Tíz lövés...??? Az EBEL kapusok többsége 90% felett véd, ezért jön össze meccsenként csak egy gól...
A másik része, hogy én most nem értek egyet Sator mesterrel sem... Csak két légiós csatárban bízik. Addíg meg minden vereséget majd erre fogunk, hogy nincs két légiós góllövő csatárunk??? Viszont van másik 15-18 emberünk, akik igenis tudnak gólt, gólokat lőni. Jelenleg az edzőknek azt kellene elérni, hogy Palkó, Csicsó, Süti, Fekete, hozzák azt a formát amit tudnak. Vagy mi lenne ha itt lennének azok a légiósok? Azt gondolják, hogy ez a mostani 15 játékos továbbra is ütne egy gólt egy meccsen (és kapna 3-at), a két légiós meg minden meccsen ütne 2-2-őt... És akkor nyernénk 5-3-ra... Ugyan már...
Láttuk már idén, hogy ezek a játékosok is tudnak gólokat lőni és nyerni (és jól játszani)! Az edzők feladata megoldani, hogy ezt minden körülmény között kihozzák belőlük. Félreértés ne essék, nem az a bajom, hogy most ennyiszer kikaptunk, hanem az, hogy a játékunkban semmi elképzelés nincs. Hányszor volt, hogy vereség után is vastapssal mehettek le a srácok, mert olyan volt a játék! Most mindenki enerváltan játszik és nem gondolom, hogy ez csak a játékosok hibája lenne.
Nem értem ezt a folyamatos sorcseréket sem. Ha egyszer a Fekete bevált a Csicsóéknál, akkor minek megbolygatni....??? Azóta játszott velük a Blake, a Benk, most a Süti, védőkből csatárok, majd aztán vissza az egész. Érthetetlen számomra. Mint ahogy ezek az időkérések, meg kapuslehozatalok is... Pl. a Jesenice ellen 1-2-nél, kb. 3-4 perccel a vége előtt kaptunk egy előnyt. Nem lett volna ésszerűbb akkor időt kérni és már akkor lehozni a kapust és dupla létszámfölényben játszani két percig (vagy inkább a gólig)??? Vagy mit gondoltunk? Hogy majd akkor beütjük az 5 a 4-et, amikor előtte már 5 ilyen szituból nem sikerült jóformán kapura sem lőni...
Meg a kapuskérdést sem értem. Zolikának többet kellene védenie sztem. Szupernek ugyan vannak nagy védései, de majdnem minden meccsen van egy gól amiben benne van. Egy jó kapus nem attól jó, hogy nagyokat véd, hanem attól, hogy a védhetőt mindet megfogja és emellett van egy-két bravúrja is. Szupernél a bravúrok ugyan megvannak, a védhetőkből viszont beszed egy párat... Sajnos ez az igazság.
Egy kicsit sok volt nekem a Jesnice elleni meg a tagnapi meccs. Az előbbi még oké, mert fáradtság, de ez a tegnapi... Semmi elképzelés nem volt a játékunkban és szerintem nem volt ötnél több helyzetünk... Ez nagyon elszomorító. De ezért nem (csak) a játékosok a felelősek...
Mindennek ellenére persze ott leszek kedden is, meg megyek Grazba is. Mert mindig bízom a Fiúkban!!!
HAJRÁ VOLÁN!!!

"Az a katasztrófa, hogy nem is az a 34 másodperc volt az igazi katasztrófa. Hanem az, hogy az első sorunk az első és a második harmadban is az első cserében kapott gólt. Márpedig ha tőlük nem várhatjuk a fegyelmezett, határozott, koncentrált játékot, akkor kitől?"…..