Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sundin

0 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
sundin 2010.08.01 19:59:32
@Lojzi_:
A Villarreal induló lesz.
sundin 2010.08.01 22:32:22
@Lojzi_:
Az UEFA döntése értelmében a Villarreal indul a Mallorca helyett, legalábbis ez az utolsó információm, lehet azóta megrágták a gittet.
Örvényhívó felhívta a figyelmünket rá, hogy van egy mulasztásunk, ezt pótoljuk most. A poszt ötlete már akkor megfogant, amikor a hazatérő Somos bros. történeteit végighallgattuk az országról, a városokról, a stadionokról, és úgy általában az egész világbajnokságot…..
Spanyolország - Svájc  0 - 1 Kétségkívül impozáns költői képeket lehetne pingálni a svájci gól, majd győzelem által elindított hatásmechanizmusról, például hogy a spanyolokra rászakadt a történelmi frusztrációikból eszkábált, fejük felett lifegő batár nagy…..
sundin 2010.06.19 15:34:29
@rizla:
Én is globálisan gondolkodom az osztályozás terén: ha ez a teljesítmény 7-esre és 7.5-re elég volt, akkor egy győzelem pl. Svájc ellen "hanyas"? 8-9? Akkor mondjuk Brazília földbe döngölésére már nem is volna elég a 10-es skála?
Persze osztályozás és osztályozás között is van különbség, de erre hiperérzékeny vagyok, biztos azért, mert túl sok nb1-es tudósítást olvastam az NS-ben (tele 8-as, 9-es osztályzattal...).
@Csöncsön: Persze, neked így is kell látnod, máshogy valószínűleg nem is tudod nézni a világot.

A továbbiakhoz még annyit, hogy ez az egycsatáros játék kukába való. Ahogy rizla is írja, Llorentét nem játszatta még Villa mellett, de szerintem simán ki lehetne próbálni, ha Torres nem bírja... ennyi kockázatot min. fel kell vállalnia del Bosgue-nak, mert az már látszik, hogy itt a 2008-as játékot lemásolva nem érnek el komolyabb eredményt.
A karosszéria immár stabil, a fékek is kifogástalanul működnek, de ahhoz, hogy a vadító, aranysárga-vörös fényezésű verdánk már a startvonalnál állvahagyja az ütött-kopott tragacsokat, a végén pedig a legjobb csajt is hazavihessük, még kell bele egy fasza motor, és nem árt…..
sundin 2010.06.01 14:50:37
@heinrich:
Bár nem engem kérdeztél, de ötletem nekem is van.
Ha Torres nem épül fel, akkor szerintem az egycsatáros játék a valószínű Villával. Az itteni további variációk pedig Fabregas felépülésétől függenek, szerintem...
Ha felépül Fernandom, akkor a sima 4-4-2.
Egyébként a poszt ismét remek, nehéz belekötni. Talán csak annyi, hogy Cazorla nem Javi Martinez kárára nem lesz kint, hanem Jesus Navas miatt.
10 nap. Pontosan ennyi időre volt szüksége Vicente Del Bosque spanyol mesterszobrásznak, hogy az utolsó darabkákat is lefaragja élete főművéből. Egész pontosan hét kisebb-nagyobb darabkát a spanyol futball méretes gyémánthegyéből kibányászott harminc egységnyi tömbből. Pár…..
sundin 2010.05.28 09:06:56
A Barcelona múlt heti botlásának köszönhetően elmozdultak a frontvonalak a bajnoki címért folytatott harcban. Míg a katalánokat megfogta a kellően harcosan játszó Espanyol, addig a Real simán behúzta a bátortalan Valencia elleni meccset. Egy hete is ezt tippeltük, de most vitán…..
sundin 2010.04.24 16:52:59
@benke_x:
Miért kellene kirúgni? Ez a keret Filipe, Guardado és normális csatár nélkül ennyit ér, a szezon eleje így is meglepően jó volt.
Itt a vég, Lucas Leiva betalált. Erre kell leülnöm a gép elé így csütörtök este (ugyanitt 1:05-ért adom Walmer felbukkanását, kezében „Lepippantott Benfica – LOL” táblát lobogtatva). Hogy mindezt megtehesse, így született meg ezt a mentesítő poszt. Mer' itten…..
Nehéz csörtéket vívtak meg sikerrel a listavezetők, összerázódni látszik a második vonal és láttunk valami olyat, amit csak nagyon ritkán lehet, és Guti visszasarkalós gólpasszához mérhető mozdulat volt. Az eddigi egyetlen szórakoztató hétfő esti meccs lett a forduló…..
Bő 30 perccel ezelőtt még a Riazor lelátóján ültem és bambultam magam elé, maradandó  élménnyel gazdagodtam. Elővettem kis noteszemet, fellapoztam "amit nem hagyhatok ki az életben" fejezetet és kipipáltam a La Liga mérkőzés megtekintése rubrikát.…..
A 29. játéknap mindkét nagyágyú számára az egyik legnehezebb meccset tartogatja a hátralévők közül. A madridi rangadón természetesen nem mehet biztosra a Real az Atlético Madrid ellen, míg ugyanez elmondható a Barcelonáról is a Mallorca otthonában. Ami tény, hogy a bármelyik…..
Nagyon nehéz még egy beharangozót is összehozni egy bajnoki forduló elé, olyan pillanatban amikor a spanyol futballról mindenkinek a Real Madrid BL-ből történő kiesése jut eszébe. Akár kárörvendés, akár elemzés, akár szurkolói elhivatottság céljából rengeteg vélemény…..
sundin 2010.03.14 12:50:47
@gotanfun:
Palop zseniális, nem is értem miért akarják lecserélni... mert nem egyszer olvastam már, hogy a Sevilla kapust keres. Még egy éve van, ha jól tudom... és utána is védhetne 1-2 évet, ha akar.
sundin 2010.03.14 14:26:12
@gotanfun:
Igen, pár év múlva ez jó kvízkérdés lesz. Ki az a labdarúgó, aki úgy nyert EB-t, hogy egy percet sem játszott a válogatottban?
Nagyon komoly...
A világ boldogabbik feléhez tartozók, azaz akik rákattintanak a tovább gombra, megtudhatják, hogy az egyenként is komikusan alacsony valószínűségi változójú események, miszerint A= nyer a Hannover, B= félidőnként kétszer betalál a Schalke idegenben, C= Podolski gólt lő és D=…..
sundin 2010.03.14 12:52:25
@Csöncsön:
Neked ezért valaki fizet ? Vagy csak simán unatkozol, esetleg szeretsz magadból hülyét csinálni?
sundin 2010.03.14 14:24:05
@Csöncsön:
Nem konkrétan arra hsz-edre gondoltam, csak azt idéztem... na mindegy.
Csak nem értelek. Minden héten más bajnokságnál látlak pipiskedni. Szerintem tök felesleges, mert úgysem győzitek meg egymást az igazatokról.
A Real Madridnál tényleg nagy gáz van, és erről most szólnunk kell. Azonban hogy a királyiak ne mindig pancho_sanza kommentelőkkel vívott háborújával kapcsolatban szerepeljenek az NST-n, semleges kollégát kértünk fel a kérdés kivizsgálásáért felelős bizottság élére, és az…..
sundin 2010.03.12 15:40:42
@Neil Blender:
Én is boldog voltam.
sundin 2010.03.12 16:05:03
@Neil Blender:
Nem láttam a meccset, mégcsak az eredményről sem tudtam hajnal 4-ig kb. Dolog volt :)
Egyébként annyiban tényleg örülök, hogy Perezt és az őt övező megalomániát nagyon nem szeretem. Az nem én vagyok. Érdekes ezt hallani egy Real Madrid "szurkolótól", de ez van. Különösen annak örülök, hogy nem tud utat mutatni Perez a nyári bevásárlásával. Ha most BL-t nyertek volna, akkor sok csapat előtt ott lenne a példa, hogy "elköltünk 200 millió eurót és mienk a világ", főleg ma, az oligarchák világában... Nem szeretném, ha így működne a mai foci. Tudom naiv vagyok...
16-an maradtak az Európa Ligában, és azt szoktuk mondani, hogy aki idáig eljut, az már igyekszik komolyan venni a tornát, és szeretné megnyerni. Más kérdés, hogy ez most nagyon nem igaz, hiszen akad néhány csapat, amelyeknek élet-halál, hogy minél hamarabb kizúgjanak, mert akkor…..
sundin 2010.03.12 12:24:37
@pancho_sanza:
Az általad oly nagyra tartott ezredfordulón is voltak ám csúnya bukták, csak te azokat valahogy mindig elfelejted.
A 99/00-s szezonban 2 spanyol csapat volt a 8 között, mindkettő kiesett, a Mallorca 2-6-tal. Rá egy évre volt az ominúzus 4 csapat, amit összesorsoltak, az Alavés a döntőig menetelt. 01/02-es szezonban 1 csapat a 8 között, előtte a Zaragoza vmi svájci csapattól kapott ki, a Celtát meg a Slovan Liberec verte ki (ezt láttam is). A 02/03-as szezonban ismét egy csapat a 8 között a 4 csapat közül. 2004-ben a Valencia nyert, de pl. volt egy Newcastle söprés a Mallorca ellen.
Nem szeretem a statisztikákat, de még mindig objektívabbak, mint a te érvrendszereid, mert azokban legalább minden benne van... az idei szezonban eddig a spanyol csapatok gyűjtötték a legtöbb együtthatót. A többi maszatolás.
sundin 2010.03.12 12:56:05
@pancho_sanza:
Persze, erre próbálok utalni, hogy ki mire emlékszik vagy mire akar...
A spanyol bajnokság 25. fordulója végre olyan, amelyben legalább az esélye megvan annak, hogy a bajnoki címért folyó párharcban változás álljon be. Ezúttal a Real Madrid találkozik a kevés veszélyes ellenfél egyikével, a Sevillával. Előtte a Barcelona a kiscsapatok közül talán…..
Nem tudjuk, volt-e már ilyen a blog történetében, de ha volt is, biztos nem mindennap fordul elő, hogy lányok(!) vállalkozzanak itt posztírásra. Mi vettük a bátorságot, egyszer van egy évben gyereknap nőnap, ami remek alkalmat ad arra, hogy bevéssük magunkat az NST virtuális…..
A 24. forduló, olyan szempontból mindenképpen emlékezetes marad, hogy viszonylag sok gól esett amellett, hogy néhány kapus is parádézott, megakadályozva, hogy még több találatnak örülhessünk. Az egyetlen magyar légiós pedig nem csak pályára lépett az Osasunában, hanem egy…..
Nincs olyan hét, hogy ne akadnánk sokatmondó hírekbe új Messikről, Zizoukról és Maradonákról, 12-14 éves igazgyöngyökről, scoutokkal egyezkedő szülőkről és az élklubok legszűkebb elitjének versenyfutásáról. A különleges tehetségek előtt - ha akarják, ha nem - nagyon…..
Az igazán érdekes spanyol csapatok szinte maguk írják az egyes fordulók beharangozóit, amióta újra kétfrontossá vált a harc számukra. Káosz van Európa szerte és ez természetesen hatással van a spanyol klubok szereplésére is. Amióta a futball anyagi és szakmai elvárások…..
sundin 2010.02.27 21:36:27
@Garcia bőrmester:
Egyébként érdekes dolog ez a statisztika tényleg, én sem szeretem, mert minden relatív, de az idei eredmények uefa-koefficiense alapján a spanyol bajnokság a legerősebb.
Persze tök jól hangzik, hogy az-bányász Kóma gólkirály lenne a ligában a Brűzs meg dobogós.
Három magyarral, és néhány veszélyes helyzetben levő, korábban a végső győzelemre is esélyesnek tartott csapattal jelentkezik be az Európa Liga, ahol már a legjobb 16 közé jutás a tét. A három magyar közül egy győztes (Gera a Sahtar ellen), egy idegenben döntetlenező…..
sundin 2010.02.27 13:20:11
Még anno Bede jegyezte meg, hogy minél alantasabb a szájkarate egy meccs előtt, annál valószínűbb, hogy nézhetetlen szart vágnak a képünkbe az érintettek. A beszólogatás megvolt oda-vissza, a meccsel kapcsolatban pedig valóban az lenne a meglepetés, ha a mellvédek mögül…..
Régen minden jobb volt – mostanra vitathatatlan alapigazsággá vált ez a panasz, legyen szó televíziózásról, a paradicsomról, az NST-ről vagy éppen a futballról. Az igazi angol foci igazi hívei különösen lelkesen pörgetik a panaszmalmot: az angol klubok látványos sikerei…..
sundin 2010.02.23 12:04:36
@Eastbay1:
16 év alatt 25 edzőt fogyasztott az öreg, de edzőt kb. 35-ször váltott, csak voltak visszatérő nevek (Aragones, Antic). A Kispestnél a pár évvel ezelőtti Sopron sokkal durvább. :)
Mi is a huszonhatos számmal parádézunk körbe, de nekünk minden okunk megvan, hogy méltósággal viseljük, nem úgy, mint egyeseknek, akiket akár meg is nevezhetnénk. Ám mi ehelyett  rendületlenül keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami,…..
sundin 2010.02.22 17:25:49