Regisztráció Blogot indítok
Adatok
praclee

175 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Te is észrevetted, hogy jobban szárad mostanában a szakállad? A hideg időben fokozottan kell figyelnünk férfiasságunk látható gyöngyszemére, mert a hideg idő bizony hatással van a szakállunkra...
Biztos sokaknak nyűg felöltözni napi szinten és állnak hosszú perceket a gardrób előtt, hogy mit vegyenek fel. Én szeretek színesen öltözködni, szeretem a mintás ruhákat, de tudom, hogy az ilyen nem túl gyakori és inkább az egyszerűbb alapdarabok mennek. Ebben az összeállításban szeretném…..
Régen teszteltem már szakállolajokat és bevallom a pandemia alatt, itthon ülve kicsit el is hanyagoltam a szakállamat. Mivel nem kellett sehova se mennem, így nemhogy az olajozás, de még a fésülködés is elmaradt gyakran, amit a szakáll nem nagyon hálál meg, mivel szüksége van kondícióra. Most…..
 Közeleg a Black Friday és a karácsony. Ilyenkor nagy akciókat lehet kifogni... Oké, nem biztos hogy nálunk, mert itthon előszeretettel viszik fel az árakat pár hónappal előtte, hogy aztán 20-30%-al csökkentsék és úgy tegyenek, mintha tényleg olyan olcsó lenne, de közbe nem is, mert amúgy alapáron…..
Nem, ez nem clickbait. Szó szerint tényleg felrobbant. Na nem az, amit reggelente forró kakaóval majszolsz, hanem az, ahonnan a legjobb gasztro termékeket rendelheted házhoz. ..
praclee 2020.10.17 14:59:53
@eßemfaßom meg áll: igen, el. De szerintem ha beszélsz velük, és mondod, hogy szeretnéd megnézni, hogyan működik, esetleg írnál róla, mert kíváncsivá tettek, szerintem készséggel állnának rendelkezésedre.
A lényeg pont az, hogy nem egy hipernek a mennyiségi szintjén mozognak, hanem lokális piacon.
Mint ahogy a fine dining éttermekben is aznap viszik a zöldségeket, vagy a séf maga megy el érte.
MADAME PHO - tényleg itt van a legjobb pho leves?..
praclee 2020.10.11 01:14:31
@szánmonoxid: Phoha most kíváncsi lettem 4 szóban mi a 4 hiba?
#kérlektaniccs

amúgy nem ég. Sűrű a szakállam. :)
praclee 2020.10.12 15:14:57
@szánmonoxid: asztapaszta.

Nade: levonhatok 2 pontot?
www.szotar.net/mod/object/object.php?objazonosito=szabalyzat2015_147

Pedig már majdnem elgondolkodtam, h munkát ajánlanék, de így nem fogok, mivel hát na... lássuk be, te se vagy egy helyesírási mintapéldakönyv. :)
praclee 2020.10.15 10:40:11
@szánmonoxid: tudod mi nyugtat? Hogy nem én vagyok az egyetlen, akit ilyen kedvesen okítasz. :D Próbálom elképzelni, hogy ülsz a gép előtt és az összes blog.hu-s cikken átmész, és mindenkinek ugyanezt írod le, ugyanilyen hibás "nyelvtanleckéket' adva.
Most gondolj bele, ha valós lenne a tudásod és elszántságod, már jól menő karriered, munkád és megbízásaid lennének. Ám, mivel ez nincs meg, így csak mi maradunk neked.

U.I.: mindjárt rakom ki az újabb cikket, várlak ott is cseverészni. :)
Ki tudja mi a különbség a darázsfészek és az aranygaluska között? Lényegében ugyanazok a hozzávalóik, csak az egyiket feltekerjük a másikat kiszaggatjuk. Én a feltekerés miatt szeretem a darázsfészket, mert ’csigásabb, így több cuccot lehet belepakolni...
praclee 2020.08.19 02:25:55
@Kopasz Szuzukis: fúú de jó!! Ezt a mazsolás, szilvás dolgot nem hallottam. De jól hangzik!
Mondjuk én tiszántúli vagyok, de soha nem ettem még így. :)
Mondhatom, egy ideje már üldözöm Pesti Istvánt, de ő nem tud róla. Amikor épp meglátogattam volna a Bábelt, elment onnan. Majd a Tantiban is meg akartam nézni, de mikor úgy volt, hogy megyek épp jött a hír, hogy onnan is továbbállt. Vidékre. Ez nem könnyítette meg a helyzetem. Aztán tavaly nyáron…..
Lassan éledezik a város. Egyre többen vannak a vendéglátó helyeken, bár van aki, még kivár, és vannak szállodák, ahol vendégeket még nem fogadnak, de az étterem, vagy bár üzemel. Így van ez az Aria Hotelhez tartozó High Note SkyBarjával is, ahová szerda este látogattunk el és meglepetésemre szinte…..
Milyen fényképezőgépet vegyek? Ha fényképezőgépet szeretnél vásárolni, de nem tudod, hogy milyet vegyél segítek neked...
praclee 2020.07.02 23:26:33
@Fotósképző: Szóval az valahol elő van írva, hogy egy profi hogy beszél és milyen a szemléletmódja?
Talán más generáció vagyunk, de számomra az a profi, ha át tudja adni a tudást érdekesen. Nem pedig könyvszagúan, ahogy még a cukrászoknak is margarinnal tanítanak mai napig.
Az, hogy közérthető nyelven magyarázok, hogy azt mindenki egy pillanat alatt megértse, és élvezze, megszeresse nem pedig, mint egy atomfizikus ne legyen már az amatőr jelzője...
Az hogy mi a munka, oktató és egyéb módszerem szintén nem PROFI vs AMATŐR kérdéskör.
Hágy tudós, professzor, híres ember van, aki tehetséges, zseni, akár film, színművész, zenész, orvos, tényleg bárkit mondhatnék. Lehet nem tudja elmondani általad mérten profin, de 2 perc vele töltött idő többet ér, mint beülni a padba és hallgatni, ahogy kissé megfáradt tanárok 100 éves könyvekből tanítanak...

Marketing tanácsokat nem akarok adni, de az kicsit gyenge érv, hogy 2 hét alatt dobtátok össze...
Egyrészt a megjelenés, pont egy ilyen szakmában, szerintem igen fontos, én személy szerint elvből nem raknék ki mástól fotót, se nem indítanék úgy, ha azt érzem, hogy 'csak össze van dobva'.
Másrészt a cégadataitok szerint 2011 óta üzemeltek, az 9 év... Szóval nem most kezdtétek, annyi idő azért elég kéne legyen. Se mobil optimalizáltak nem vagytok, de nem akarom folytatni, se személyeskedni, se bántani. Csak na... azért ez egy elég gyenge érv volt részedről.

És hogy ne csak egyoldalú legyen a dolog... te az alapján ítéltél amatőrnek, ahogy beszélek, akkor engedd meg, hogy én is az alapján ítéljek, ahogy látom a honlapotokat és a munkáitokat...
Számomra az elkészült kép a döntő, nem az út, ahogy eljutsz oda.
praclee 2020.07.03 20:15:58
@eßemfaßom meg áll: kezdek teljesen összezavarodni. :) Ki mondta, hogy nem abból élek?

Amúgy az amatőr/profi igencsak minőségjelző. Had ne legyen már profi az, aki papírral, 20 fotós tanfolyammal, 100 év terepmunkával a háta mögött ugyan olyan rossz képet készít, mint amikor kezdte.
Mikor egy átlag tini telóval szebb, jobb képet lő, mint akinek van pár lakossági ügyfele és egy OKJ-s papírja a zsebébe...
A férfi divatban a szezon hívószava a "szabadság", ez a színeken, formákon és mintákon is meglátszik...
A facebook csoportokat, és üzenőfalakat elözönlötték a kenyér receptek, úgyhogy nem is akarom a milliomodik receptet megosztani (egyébként is három éve már osztottam meg a blogomon, aminek óriási sikere volt), viszont gondoltam kipróbálok egy glutén és laktózmentes zabkenyeret, amihez se élesztő nem…..
Aki tudja, küldje már meg nekem ezt az olajos, lisztes, tartós tejes WC papír receptet! Mert mindenki vásárol be ezekből, mint az őrült. Talán rántott WC papír készül?  Mielőtt a végére járnánk ennek, had osszak meg veletek pár receptet, ami így karantén idejére jól jöhet. Sokkal jobb, finomabb,…..
praclee 2020.03.24 23:41:10
@Emmett Brown: és akkor az első sorod után fel is adta a hétköznapi ember. :)
A MÁDARA bejelentette az új smink kollekcióját, melynek sajtóeseményére én is meghívást kaptam. Gyorsan vissza is írtam nekik, hogy nem tévesztettek-e házszámot, de mondták, hogy nem, mert ez a termékcsalád #genderless és ugyanúgy szól férfiaknak, mint nőknek...
Nem látogatok sűrűn koktél bárokat, mivel az alkohol nem kifejezetten a barátom, de a High Note SkyBar-ba, mindig szívesen megyek, mert évszakonként megújul nem csak a kínálat, de a koncepció. Az pedig olyan, hogy minden kreatív elismerően csettinthet.  ..
Talán egy éve jártam a Traktorban. Már akkor írni akartam róla, de nem tudtam igazán egy polcra rakni a helyet, így elsikkadt. Most viszont újracsomagolták, sokkal jobb lett mint volt, de még mindig nem tudom elhelyezni magamban kinek és miért van ez a hely?..
Tudjátok mi a legnehezebb része a lakásfelújításnak? Szakembert találni...
Nem is volt nagyon tervezve, hogy megyek, korán is kellett menni, de aztán úgy gondoltam, hogy még sose voltam a Hungaroringen, sose fotóztam versenyautókat és most mindezt ingyen megtehetem egy tesztfotózáson, hát miért ne...
 Seth és Stanley Afrikából látogattak meg és mivel nagy gourmék, folyamatosan úton vannak, a legjobb helyeken esznek, nem mellesleg Seth a GQ-nak ír és volt már hazájában a legjobban öltözött férfi is, úgy gondoltam fel kell kössem a gatyát és meg kell mutassam, milyen az itteni konyha...
Végre hazánkba is megérkezett az ABOUT YOU, ami egy online ruházati webáruház...
Ki vezette be a szállodákba a minibárt? Ki volt az első, aki a légkondit bevezette? Melyik szállodában volt először televízió? Sorolhatnék még ilyen kérdéseket, amik manapság magától értetődőek, hogy léteznek és a szolgáltatás részei, de meglepődnél, ha tudnád, hogy bizony ezek, mind a HILTON…..
Pár éve Halott Pénzéknél láttam meg a MOJO-t. Volt füles, meg menő kis hordozható hangszóró. Nem is tudtam, hogy magyar cég, főleg nem a nevéről. Aztán valahogy elsikkadt a dolog, mikor is tavaly megkerestek, hogy lenne egy kis project, amiben kreatív embereket mutatnának be, köztük engem is. Tökre…..
Gondolkozom ezen a címadáson. Lehetne a hajógyári bulinegyed arcainak új szórakozóhelye. De ez se hangzik túl frappánsan. Na de miről is beszélek? Pár napja ért véget a Gourmet Fesztivál, amit szerettem is meg nem is...
praclee 2019.05.25 22:20:14
@ekat: szombat.

Tény, h az ételekért megy az ember, de egyrészt elég befolyásoló, ha ennyi ilyen ember vesz körül, másrészt az ételekről is írtam, hogy rengeteg helyen elfogyott.
Gasztronóta BUDAPEST BEER WEEK 2019.05.15 14:49:51
Lassan sörnagyhatalom leszünk?  Most hétvégén A GOURMET Fesztivál tematikájában az egyik fő összetevő a sör (mellett a paprika és a sercli), jövő héten pedig megrendezésre kerül a 2. Budapest Beer Week. Hát kell ennél több ok, hogy azt mondhassuk SÖRNAGYHATALOM leszünk?..