Adatok
praclee
179 bejegyzést írt és 242 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Gasztronóta
Görög istenek virágai a város tetején - High Note Skybar koktéljait virágok inspirálták
2022.06.10 01:20:21
A High Note Skybarban már megszoktam, hogy mindig valami különlegeset alkotnak, amikről már korábbi látogatásaim során is írtam. A csapatban voltak változások, mivel az elmúlt 2 év megtépázott mindenkit, így a bar manager pozícióban immáron Sárközi Marcell vezényel, és igen szerencsésnek mondja…..
Mivel a rendezvény elejéről lekéstem, így csak a végén tudatosult bennem, mikor az alagsorban található régi relikviák történeteit hallgattam, hogy Gergő nagyapja Franciaországból hogyan hozta haza a zongora kottákat, mivel a családban fontos volt a művészet, akkor döbbentem rá, hogy Haris…..
Gasztronóta
SZÉKely étterem - bemutatták az új tavaszi-nyári étlapot az Andrássy úti SZÉK Restaurant & Bar-ban
2022.05.05 10:56:57
Az Andrássy úti éttermekkel kapcsolatban, sajnos nálam berögzült (de lehet nem csak nálam), hogy azért óvatosan közelítsünk, hiszen a központi helyek turistákra épülnek és sokszor nagyobb a külcsín, mint a belbecs. De erre szerencsére az utóbbi jó pár évben itthon, legalább is az Andrássyn…..
Új koncepcióval jelentkezik a Ropogós Bistro és Garden, de hogy jön ide a húsgolyó?
A XVI. kerület nem tartozik a frekventált helyek közé, így kérdés ki zarándokol el idáig egy finom fogásért (elnézést, minden kerületi lakostól), viszont ha onnan közelítem meg, hogy a Ropogós Bistro csak 3 percre…..
Te is észrevetted, hogy jobban szárad mostanában a szakállad? A hideg időben fokozottan kell figyelnünk férfiasságunk látható gyöngyszemére, mert a hideg idő bizony hatással van a szakállunkra...
Biztos sokaknak nyűg felöltözni napi szinten és állnak hosszú perceket a gardrób előtt, hogy mit vegyenek fel. Én szeretek színesen öltözködni, szeretem a mintás ruhákat, de tudom, hogy az ilyen nem túl gyakori és inkább az egyszerűbb alapdarabok mennek. Ebben az összeállításban szeretném…..
Régen teszteltem már szakállolajokat és bevallom a pandemia alatt, itthon ülve kicsit el is hanyagoltam a szakállamat. Mivel nem kellett sehova se mennem, így nemhogy az olajozás, de még a fésülködés is elmaradt gyakran, amit a szakáll nem nagyon hálál meg, mivel szüksége van kondícióra.
Most…..
Gasztronóta
TOP 15 AJÁNDÉK ÖTLET FOTÓSOKNAK / VIDEÓSOKNAK - Hasznos kütyük 10.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig
2020.11.26 14:34:59
Közeleg a Black Friday és a karácsony. Ilyenkor nagy akciókat lehet kifogni... Oké, nem biztos hogy nálunk, mert itthon előszeretettel viszik fel az árakat pár hónappal előtte, hogy aztán 20-30%-al csökkentsék és úgy tegyenek, mintha tényleg olyan olcsó lenne, de közbe nem is, mert amúgy alapáron…..
Sokadik házassági évfordulónk közeledtével törtem a fejem, hová menjünk vacsorázni egyet, amikor belefutottam a HVG cikkbe, ahol a Costes Downtown új kezdeményezéséről írtak. Michelin csillagos vacsora az óriáskeréken!
Sosem ettünk még ilyen étteremben, szerepelt a bakancslistán eddig is. Míg…..
Gasztronóta
Felrobbant a KIFLI - hogyan lett egy gasztro start-up hónapok alatt nagypályás?
2020.10.15 11:01:41
Nem, ez nem clickbait. Szó szerint tényleg felrobbant. Na nem az, amit reggelente forró kakaóval majszolsz, hanem az, ahonnan a legjobb gasztro termékeket rendelheted házhoz. ..
praclee
2020.10.17 14:59:53
@eßemfaßom meg áll: igen, el. De szerintem ha beszélsz velük, és mondod, hogy szeretnéd megnézni, hogyan működik, esetleg írnál róla, mert kíváncsivá tettek, szerintem készséggel állnának rendelkezésedre.
A lényeg pont az, hogy nem egy hipernek a mennyiségi szintjén mozognak, hanem lokális piacon.
Mint ahogy a fine dining éttermekben is aznap viszik a zöldségeket, vagy a séf maga megy el érte.
A lényeg pont az, hogy nem egy hipernek a mennyiségi szintjén mozognak, hanem lokális piacon.
Mint ahogy a fine dining éttermekben is aznap viszik a zöldségeket, vagy a séf maga megy el érte.
MADAME PHO - tényleg itt van a legjobb pho leves?..
praclee
2020.10.11 01:14:31
@szánmonoxid: Phoha most kíváncsi lettem 4 szóban mi a 4 hiba?
#kérlektaniccs
amúgy nem ég. Sűrű a szakállam. :)
#kérlektaniccs
amúgy nem ég. Sűrű a szakállam. :)
praclee
2020.10.12 15:14:57
@szánmonoxid: asztapaszta.
Nade: levonhatok 2 pontot?
www.szotar.net/mod/object/object.php?objazonosito=szabalyzat2015_147
Pedig már majdnem elgondolkodtam, h munkát ajánlanék, de így nem fogok, mivel hát na... lássuk be, te se vagy egy helyesírási mintapéldakönyv. :)
Nade: levonhatok 2 pontot?
www.szotar.net/mod/object/object.php?objazonosito=szabalyzat2015_147
Pedig már majdnem elgondolkodtam, h munkát ajánlanék, de így nem fogok, mivel hát na... lássuk be, te se vagy egy helyesírási mintapéldakönyv. :)
praclee
2020.10.15 10:40:11
@szánmonoxid: tudod mi nyugtat? Hogy nem én vagyok az egyetlen, akit ilyen kedvesen okítasz. :D Próbálom elképzelni, hogy ülsz a gép előtt és az összes blog.hu-s cikken átmész, és mindenkinek ugyanezt írod le, ugyanilyen hibás "nyelvtanleckéket' adva.
Most gondolj bele, ha valós lenne a tudásod és elszántságod, már jól menő karriered, munkád és megbízásaid lennének. Ám, mivel ez nincs meg, így csak mi maradunk neked.
U.I.: mindjárt rakom ki az újabb cikket, várlak ott is cseverészni. :)
Most gondolj bele, ha valós lenne a tudásod és elszántságod, már jól menő karriered, munkád és megbízásaid lennének. Ám, mivel ez nincs meg, így csak mi maradunk neked.
U.I.: mindjárt rakom ki az újabb cikket, várlak ott is cseverészni. :)
Ki tudja mi a különbség a darázsfészek és az aranygaluska között?
Lényegében ugyanazok a hozzávalóik, csak az egyiket feltekerjük a másikat kiszaggatjuk.
Én a feltekerés miatt szeretem a darázsfészket, mert ’csigásabb, így több cuccot lehet belepakolni...
praclee
2020.08.19 02:25:55
@Kopasz Szuzukis: fúú de jó!! Ezt a mazsolás, szilvás dolgot nem hallottam. De jól hangzik!
Mondjuk én tiszántúli vagyok, de soha nem ettem még így. :)
Mondjuk én tiszántúli vagyok, de soha nem ettem még így. :)
Mondhatom, egy ideje már üldözöm Pesti Istvánt, de ő nem tud róla.
Amikor épp meglátogattam volna a Bábelt, elment onnan. Majd a Tantiban is meg akartam nézni, de mikor úgy volt, hogy megyek épp jött a hír, hogy onnan is továbbállt. Vidékre.
Ez nem könnyítette meg a helyzetem. Aztán tavaly nyáron…..
Gasztronóta
ÚJRA NYIT a HIGH NOTE SKYBAR - Ismét csodálhatjuk a Bazilika tetejét egy kellemes koktél mellett
2020.07.16 10:39:47
Lassan éledezik a város. Egyre többen vannak a vendéglátó helyeken, bár van aki, még kivár, és vannak szállodák, ahol vendégeket még nem fogadnak, de az étterem, vagy bár üzemel.
Így van ez az Aria Hotelhez tartozó High Note SkyBarjával is, ahová szerda este látogattunk el és meglepetésemre szinte…..
Milyen fényképezőgépet vegyek?
Ha fényképezőgépet szeretnél vásárolni, de nem tudod, hogy milyet vegyél segítek neked...
praclee
2020.07.02 23:26:33
@Fotósképző: Szóval az valahol elő van írva, hogy egy profi hogy beszél és milyen a szemléletmódja?
Talán más generáció vagyunk, de számomra az a profi, ha át tudja adni a tudást érdekesen. Nem pedig könyvszagúan, ahogy még a cukrászoknak is margarinnal tanítanak mai napig.
Az, hogy közérthető nyelven magyarázok, hogy azt mindenki egy pillanat alatt megértse, és élvezze, megszeresse nem pedig, mint egy atomfizikus ne legyen már az amatőr jelzője...
Az hogy mi a munka, oktató és egyéb módszerem szintén nem PROFI vs AMATŐR kérdéskör.
Hágy tudós, professzor, híres ember van, aki tehetséges, zseni, akár film, színművész, zenész, orvos, tényleg bárkit mondhatnék. Lehet nem tudja elmondani általad mérten profin, de 2 perc vele töltött idő többet ér, mint beülni a padba és hallgatni, ahogy kissé megfáradt tanárok 100 éves könyvekből tanítanak...
Marketing tanácsokat nem akarok adni, de az kicsit gyenge érv, hogy 2 hét alatt dobtátok össze...
Egyrészt a megjelenés, pont egy ilyen szakmában, szerintem igen fontos, én személy szerint elvből nem raknék ki mástól fotót, se nem indítanék úgy, ha azt érzem, hogy 'csak össze van dobva'.
Másrészt a cégadataitok szerint 2011 óta üzemeltek, az 9 év... Szóval nem most kezdtétek, annyi idő azért elég kéne legyen. Se mobil optimalizáltak nem vagytok, de nem akarom folytatni, se személyeskedni, se bántani. Csak na... azért ez egy elég gyenge érv volt részedről.
És hogy ne csak egyoldalú legyen a dolog... te az alapján ítéltél amatőrnek, ahogy beszélek, akkor engedd meg, hogy én is az alapján ítéljek, ahogy látom a honlapotokat és a munkáitokat...
Számomra az elkészült kép a döntő, nem az út, ahogy eljutsz oda.
Talán más generáció vagyunk, de számomra az a profi, ha át tudja adni a tudást érdekesen. Nem pedig könyvszagúan, ahogy még a cukrászoknak is margarinnal tanítanak mai napig.
Az, hogy közérthető nyelven magyarázok, hogy azt mindenki egy pillanat alatt megértse, és élvezze, megszeresse nem pedig, mint egy atomfizikus ne legyen már az amatőr jelzője...
Az hogy mi a munka, oktató és egyéb módszerem szintén nem PROFI vs AMATŐR kérdéskör.
Hágy tudós, professzor, híres ember van, aki tehetséges, zseni, akár film, színművész, zenész, orvos, tényleg bárkit mondhatnék. Lehet nem tudja elmondani általad mérten profin, de 2 perc vele töltött idő többet ér, mint beülni a padba és hallgatni, ahogy kissé megfáradt tanárok 100 éves könyvekből tanítanak...
Marketing tanácsokat nem akarok adni, de az kicsit gyenge érv, hogy 2 hét alatt dobtátok össze...
Egyrészt a megjelenés, pont egy ilyen szakmában, szerintem igen fontos, én személy szerint elvből nem raknék ki mástól fotót, se nem indítanék úgy, ha azt érzem, hogy 'csak össze van dobva'.
Másrészt a cégadataitok szerint 2011 óta üzemeltek, az 9 év... Szóval nem most kezdtétek, annyi idő azért elég kéne legyen. Se mobil optimalizáltak nem vagytok, de nem akarom folytatni, se személyeskedni, se bántani. Csak na... azért ez egy elég gyenge érv volt részedről.
És hogy ne csak egyoldalú legyen a dolog... te az alapján ítéltél amatőrnek, ahogy beszélek, akkor engedd meg, hogy én is az alapján ítéljek, ahogy látom a honlapotokat és a munkáitokat...
Számomra az elkészült kép a döntő, nem az út, ahogy eljutsz oda.
praclee
2020.07.03 20:15:58
@eßemfaßom meg áll: kezdek teljesen összezavarodni. :) Ki mondta, hogy nem abból élek?
Amúgy az amatőr/profi igencsak minőségjelző. Had ne legyen már profi az, aki papírral, 20 fotós tanfolyammal, 100 év terepmunkával a háta mögött ugyan olyan rossz képet készít, mint amikor kezdte.
Mikor egy átlag tini telóval szebb, jobb képet lő, mint akinek van pár lakossági ügyfele és egy OKJ-s papírja a zsebébe...
Amúgy az amatőr/profi igencsak minőségjelző. Had ne legyen már profi az, aki papírral, 20 fotós tanfolyammal, 100 év terepmunkával a háta mögött ugyan olyan rossz képet készít, mint amikor kezdte.
Mikor egy átlag tini telóval szebb, jobb képet lő, mint akinek van pár lakossági ügyfele és egy OKJ-s papírja a zsebébe...
A férfi divatban a szezon hívószava a "szabadság", ez a színeken, formákon és mintákon is meglátszik...
A facebook csoportokat, és üzenőfalakat elözönlötték a kenyér receptek, úgyhogy nem is akarom a milliomodik receptet megosztani (egyébként is három éve már osztottam meg a blogomon, aminek óriási sikere volt), viszont gondoltam kipróbálok egy glutén és laktózmentes zabkenyeret, amihez se élesztő nem…..
Aki tudja, küldje már meg nekem ezt az olajos, lisztes, tartós tejes WC papír receptet! Mert mindenki vásárol be ezekből, mint az őrült. Talán rántott WC papír készül?
Mielőtt a végére járnánk ennek, had osszak meg veletek pár receptet, ami így karantén idejére jól jöhet. Sokkal jobb, finomabb,…..
praclee
2020.03.24 23:41:10
@Emmett Brown: és akkor az első sorod után fel is adta a hétköznapi ember. :)
A MÁDARA bejelentette az új smink kollekcióját, melynek sajtóeseményére én is meghívást kaptam. Gyorsan vissza is írtam nekik, hogy nem tévesztettek-e házszámot, de mondták, hogy nem, mert ez a termékcsalád #genderless és ugyanúgy szól férfiaknak, mint nőknek...
Nem látogatok sűrűn koktél bárokat, mivel az alkohol nem kifejezetten a barátom, de a High Note SkyBar-ba, mindig szívesen megyek, mert évszakonként megújul nem csak a kínálat, de a koncepció. Az pedig olyan, hogy minden kreatív elismerően csettinthet.
..
Talán egy éve jártam a Traktorban. Már akkor írni akartam róla, de nem tudtam igazán egy polcra rakni a helyet, így elsikkadt.
Most viszont újracsomagolták, sokkal jobb lett mint volt, de még mindig nem tudom elhelyezni magamban kinek és miért van ez a hely?..
Tudjátok mi a legnehezebb része a lakásfelújításnak?
Szakembert találni...
Nem is volt nagyon tervezve, hogy megyek, korán is kellett menni, de aztán úgy gondoltam, hogy még sose voltam a Hungaroringen, sose fotóztam versenyautókat és most mindezt ingyen megtehetem egy tesztfotózáson, hát miért ne...
Seth és Stanley Afrikából látogattak meg és mivel nagy gourmék, folyamatosan úton vannak, a legjobb helyeken esznek, nem mellesleg Seth a GQ-nak ír és volt már hazájában a legjobban öltözött férfi is, úgy gondoltam fel kell kössem a gatyát és meg kell mutassam, milyen az itteni konyha...
Végre hazánkba is megérkezett az ABOUT YOU, ami egy online ruházati webáruház...
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Tök jó, h vidéki parasztgyerekként bevállaltál egy ilyet, és nem az van, mint sokaknál, h a kanapéról mondják meg, h éhen halnak és mik azok a maszatok a tányéron. Nagyon nem erről szól a dolog és örülök, h ezt megláttad.
Annak is felettébb, h félreraktátok az ítéleteiteket és megkóstoltatok olyanokat, amiket nem.
És, ugye? Láss csodát! :)) Ízlett. Sajnos sok a rossz beidegződés. Én nagyon sokat főztem anno vendégeknek, ismerősöknek, mindenkinek és számtalanszor az volt, h ezt meg azt nem szeretik. Mondtam, h csak kóstolják meg. Aztán ha nem ízlik, akkor nem kell megenni. Mindig volt repeta. :) A titok az elkészítésben van.
A leírás is tök jó volt, szemléletes, mintha ott lettem volna.
Gratulálok, tényleg nagyon jó volt olvasni és tök jó, h bevállaltátok palacsintás parasztgyerekként! (amúgy én is imádom a palacsintát!!)