Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DonGatto

0 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NATO főtitkára arra szólította fel a szövetség tagállamait, hogy ne törekedjenek minden téren a legmodernebb védelmi képességek kialakítására és fenntartására. (folyt.=>) Anders Fogh Rasmussen a belga Királyi Védelmi Intézet (ISRD) egy rendezvényén beszélt…..
w A gumid kopjon, ne a hazád! 2010.04.29 06:00:00
Hogy mennyire megérett Magyarország a radikális változásra, azt a most lezárult korszak végvonaglásai mutatják be éles megvilágításban. Kiábrándítóan, dühítően ostoba rendszerek uralkodtak felettünk, amelyek már csak megszokásból csuszamlottak előre saját, lassan…..
DonGatto 2010.04.29 09:17:15
  Az alkatrész, amiről mindenkinek repkedő bankjegyek jutnak eszébe. Paradox módon, erre van igény. Megkaptuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Az útépítésből ismert hárman ásnak egy ásóval egy gödröt formáció a Komjádi uszoda alkalmazottainál is működik. A naiv ügyfél a töküres medence partján szembesült azzal, hogy ma bizony itt nem lesz vizes, a bejáratnál ücsörgő három jóemberből ugyanis egy sem vette a…..
Belsőség Daewoo Kalos wifi editon 2010.03.28 07:20:00
hirdetés Norbi felkészül Hosszas egyeztetés után sikerült végre a Wi Drive-nak, spark82-nek (civil nevén Kozma Gyula) és a Dension szerelőinek egy tér- és időbeli ponton lenniük. Ezt még az időjárás is támogatta, a tavasz első napján verőfényes napsütéssel fogadta a…..
Belsőség Punnyadunk, punnyadunk? 2010.03.10 12:26:00
  Istenem, hány lóerő kell ahhoz, hogy az ember jól érezze magát egy autóban. Háromszáz? Vagy még az is kevés? Asszem, kihaltak a jó GTI-k. Vélemények az azonos című írásunkról...
Pontban éjfélkor láttam meg a porlepte Opelt, ahogy kibukkan az aluljáróból Pozsony szélén és pontosan három perc múlva parkoltak le mellettem. 00:03. Mikor zárt be a McDonald's meleg, kényelmes, leülős étterme? Bingó! Éjfélkor. Szerencsére a McDrive nonstop, így értő tolmácsolásom segítségével…..
Béla egészen különleges ember, mert miközben elutasítja a bankszámlanyitás annyira azért nem extrém gondolatát, online hirdetésekből van némi bevétele. Számla híján nem könnyű felvenni a pénzt, de csekken azért lehetne, csakhogy van, ahol a csekket is csak számlatulajdonos…..
Belsőség Átkozott rossz hírek 2010.03.07 00:26:00
23:09 Megtörtént, amitől rettegtünk: a Ponty menetképtelenné vált. Csikós így mesélte el a történetet: "Eleinte csak alapjáraton volt viszonylag alacsony az olajnyomás, de egy gyors körtelefonnal kiderítettük, hogy ennél a motornál ez nem igazán probléma. Aztán amikor Koppenhágában tekeregtünk,…..
Hát nem, sajnos nincsenek túl a kompozáson. 21:49-kor, tizenhárom és fél kilométerrel a komp felhajtója előtt a Mercedes elkezdett lassulni, aztán megállt. Az ok: teljesen elment az olajnyomás. Sajnos ezzel már eddig is probléma volt, a korábbi konzíliumok túlságosan híg olajat diagnosztizáltak.…..
Gibbons, ez a zseniális marha őrült ismét nagyot alkotott. Naná, hogy LEGO-figurákból. Azt hiszem, megérdemli, hogy megosszuk önökkel a Kati for president-sorozatot. Le a kalappal! Ez itt egy kis ízelítő, ha még nem tette volna meg, akkor most: katt ide! A következő poszt jön, készül, de előtte…..
Belsőség Hasítunk 2010.03.06 14:25:00
Végre beértük Csikósékat, akik legnagyobb megdobbenésünkre pulcsiban ülnek az autóban és kinyitották a pillangóablakot. Történt ugyanis, hogy Karesz végre megszerelte a fűtést, és nem csak ezzel végzett, ha már ott volt, kicsit állított a gyújtáson is, ami ismét borította a terveinket. Hajnali…..
Belsőség Reggeli összefoglaló 2010.03.05 11:07:00
9:59: A társaság épp most reggelizik a hudiksvalli szállodában, Csikósék eleludtak egy kicsit, de hát ez több mint érthető a tegnapi események fényében. A finn kamionossal történt ütközés után pazar lazacvacsorában volt része a Domsjö Expressz tagjainak, a hudiksvalli magyaroknak és legfőképpen Z.…..
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
DonGatto 2010.03.04 22:46:43
DonGatto 2010.03.05 03:16:48
@hair is on ford: Hehe:)

Asszem nem sikerült ráérezned a lényegre.
Ez a történet arról szól, hogy valaki megvalósítja az álmát, és belevág egy hatalmas kalandba, amihez a többségnek soha nem lenne bátorsága. Főhősünk nem hétköznapi ember, és nem is nevezném vadidegennek, hiszen a totalcar köré formálódó online közösség egyik ikonjának tekinthető.

Gondolom te is belevágtál valamibe, kimentél "nyugatra", és most onnét nézed lesajnáló megvetéssel a rupótlan itthon maradtakat. Legyen neked ez az örömöd, bár írásod alapján elég megkeseredettnek tűnsz. Fogadd el, hogy sokunknak pedig egy ilyen kaland követése is örömet okoz.
Sőt, sokkal kevesebb, hiszen délelőtt kezdtem írni ezt a posztot, most meg éjjel van, volt közte minden, még egy másik poszt is, de az már megjelent. Meg Tibby is nyomott írásokat. Délelőtt tizenegykor megtörtént a csoda, az előző napinál nagyságrendekkel nehezebben, de nekilendült a csapat. Az…..
Belsőség Friss! 2010.03.03 12:07:00
Felhívtam az imént Bendét, amolyan helyzetjelentés-jelleggel. Tőmondatokban kommunikáltunk, mivel meglehetősen instabil a térerő, ezért a mobilnet-kapcsolat is szakadozik, de küldtek pár fotót, amik Csikós posztjához lesznek berakva hamarosan. Karesz vezet, Csik posztot ír, három fok van, kellemes…..
DonGatto 2010.03.03 13:30:08
Megvolt az első kisebb havária az Insignia fedélzetében. Bende Tibby jelentette, hogy a szivargyújtóba dugott elosztó nem bírta a gyűrődést és füstölni kezdett. Pedig csak a GPS és az MSI volt rajta. Kicsit csodálkoztam ezen, de amikor Vályi Pistának elmondtam a történetet, minden megvilágosodott.…..
Az imént telefonált Bende Tibi. 9:48 perckor Linz környékén jártak, az Insignia csomagtérajtaja csak harmadik nekifutásra csukódik, annyira tele van. Csikós nagyon ideges és káromkodik, Karesz és Bende folyamatosan dohányoznának, Csik viszont hajt, kapkod és dühöng. Egyedül Sipos tűri sztoikus…..
Tucano barátunk egy sokunk számára ismeretlen világba kalahuzol el bennünket. Ez a világ nem csak ismeretlen, hanem túlzás nélkül állíthatom felfoghatatlan: szabályai megbotránkoztathatnak, teszem hozzá, nem véletlenül. Egy országról lesz szó, ahol farkas törvények uralkodnak. Az életben maradás…..
DonGatto 2010.01.13 02:36:54
Az ilyen jellegű telepeken a rendrakásra szerintem egyetlen működőképes megoldás van, fel kell számolni őket. Építészeti adottságaikból kifolyólag ugyanis teljesen alkalmatlanok arra, hogy rendezett életet éljenek bennük a népek, nincs, vagy nagyon esetleges az infrastruktúra, nincsenek normális utak, így esély sincs megoldani a közlekedést, és ez nagyban megnehezíti a rendfenntartók dolgát is.
Ki kell üríteni a területet, és le kell bontani az egészet. A lakosoknak kompeznációként egy méltányosan nagy összeget kell fölajánlani, amit egyébként amúgy is el kéne költeni az általuk generált veszélyek kiküszöbölésére, majd akik ellenállnak, azokat kitelepíteni, utána jöhetnek a buldózerek, majd az ingatlanfejlesztők. (Hongkongban anno 1992-ben ezt a kompenzációt megúszták 350 millió dollárból, 33 000 lakosra).
Pénzük mostanában van a braziloknak, tehát ezzel nem lenne gond, és az ingatlanpiacuk is eléggé fejlődik ahhoz, hogy hamar beépítsék a területet színvonalas ingatlanokkal, illetve parkosítsák a területek egy részét, különösen, ha a terület nem nagyon a város szélén helyezkedik el, márpedig van egy-két ilyen rész is. A lakáshelyzet megoldására pedig lehet panelprogramot csinálni, aminek keretében meglehetősen alacsony egységáron lehet színvonalas (vagy legalább is a korábbihoz képest színvonalas lakhatást biztosítani a részükre, akár bérleti konstrukciók keretében is.

Ez pl. kiválóan működött Hong-Kongban is (Kowloon Walled City), de kicsiben, és persze sokkal kevésbé elvadultan, látható itthon is, pl. 9. ker rekonstrukciós övezet, Corvin sétány, Dzsumbuj.

Most meglehetősen jók a lehetőségeik, mert a gazdasági növekedés, és akár a közelgő olimpia következtében sok olyan munkalehetőség (építkezés, gyár) keletkezik, amelyek nem igényelnek magas képzettségű alkalmazottakat, így a favellák korábbi lakóinak tudnak megélhetési lehetőséget teremteni, és a korábbi lakásukért kapott méltányos kompenzációval együtt ez elég lehet arra, hogy ki tudjanak törni a mélyszegénységből.

A BOPE meg kétségkívül cool dolog, de ebben a formában csak tűzoltásra jó, hogy az elszemtelenedő bandáknak rákoppintson a körmére, és így talán az, aki átveszi a kiiktatott bandavezér helyét, majd jobban fog figyelni arra, hogy ne keltsen nagy feltűnést, de ettől még ugyanolyan bűnöző lesz.

Viszont a kiképzett kommandósok kiválóan alkalmasak lennének a kitelepítések végrehajtásának biztonsági felügyeletére, és a bontási munkálatok biztosítására.

Ez a helyzet előbb vagy utóbb a központhoz közelebb levő területeken így is úgy is be fog következni, egyszerűen a növekvő ingatlanárak, és a gazdasági racionalitás miatt inkább az ilyen területeket számolják fel, mint hogy egyre nagyobb és nagyobb toronyházakat építsenek.

A külső nyomornegyedek helyére meg, ha éppen nincsenek nagyon meredek hegyeken, lehet repteret, vagy ipari parkokat építeni.

Az kérdés, hogy ez egy tudatos állami irányítás alatt végrehajtott folyamat lesz-e, és így a felszámolt telepek ténylegesen megszűnnek-e, vagy csak az ingatlanpiac erői által mozgatott, és akkor ezek a telepek megmaradnak, csak helyileg kerülnek át a város még távolabbi részeibe.
A karácsonyi roham első technikai áldozata a mobilparkolás lehet. Jella legalábbis egy üzemzavar miatt másfél óráig nem bírta leállítani az órát. Betelt a rendszer vagy egy újabb véletlenszerű válságcsökkentő eszköz beüzemelését látjuk? Vagy ezt is a T-Mobile üzemelteti?…..
  Már a második biciklimet lopták el a házból. Nagyon ideges lettem, úgyhogy egy kis magánnyomozásba kezdtem. Meg is szívta az orgazda, akinél vagy 180 bringát találtak meg a rendőrök – remélem, sokan felismerik közülük a sajátjukat. Vélemények azonos című…..
Alapvetően egy pábtól nem várható el szerintem, hogy fasza étlapja legyen, különösen akkor, hogyha olyan vetítős sörös cuccaik vannak, mint a félméteres vagy méteres sörsor, ami a kisebb asztalokon el sem fér, és a japó arcoknak objektívet kell cserélniük, hogy le tudják…..
Modorosblog Az ifjú közgazdász 2009.11.05 06:00:00
Az ifjú közgazdász általában valamilyen multinacionális cég pénzügyi szolgáltató központjában lelhető fel - munkaköréhez szervesen kapcsolódó tanulmányait pár éve fejezte csupán be. Ahogy az egyetemistáknál úgy általánosságban is már megfigyelhettük, a…..