Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sziligan

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ez egy tucat olasz maffia vs, vagy with politika mozi címe volt, a hetvenes években, kikugliztam, egészen pontosan 1971-ben készült. arra emléxem, hogy láttam, meg valami olyasmire, hogy egy faszi nagyon akar harcolni a maffia-politika összefonódása ellen, ezért aztán becsukják jól a…..
sziligan 2011.04.29 20:45:32
Szó bennszakad, hang fennakad.....
sziligan 2011.01.26 21:00:08
@kertészrobi:

Egység lesz: index.hu/belfold/budapest/2011/01/26/kiegyezett_a_fidesszel_elete_vegeig_fizetest_kap/

És mint fent látható, van elegendő pénz is.
 A vérvádakat a néprajz, a történelemtudomány és a szociológia is tárgyalja a bűnbakképzés történelmi mechanizmusának tükrében. Ebben a kontextusban leggyakrabban a boszorkányperekhez hasonlítják (például feltételeit tekintve), ugyanazon mechanizmus közösségi…..
sziligan 2011.01.17 18:28:01
@Bathory: Kigondolta volna, hogy ezek a svábok is ilyenek... Magyarok nem késelnek soha!
www.blikk.hu/blikk_aktualis/londonban-dolgozik-a-keselo-fradi-huligan-2040931?nocache
COMING - ÚT szöveg nélkül 2010.01.29 16:34:00
sziligan 2010.01.31 17:55:43
w A törvény nevében! 2010.06.18 00:45:00
Azt ajánlom, kedves kolléga, hogy írja ki magából a gennyet jó alaposan és mielőbb. Egyrészt az megelőzi a további üszkösödést, és akkor talán a csontok még megmenthetők. Másrészt meg ha lesz új médiatörvény és benne vélemény-helyreigazítás, akkor eljön az én napom.…..
Vastagbőr Buktatni nem liberális 2010.06.17 14:15:00
Újra lehetne buktatni az általános iskola második osztályának végétől, és visszatérhet a szóbeli értékelés mellett a számjeggyel való osztályozás a KDNP-s Hoffman Rózsa törvényjavaslata alapján. A tanárok örülnek, a rendesen tanuló gyerekek szülei örülnek, hisz a régi…..
w A gumid kopjon, ne a hazád! 2010.04.29 06:00:00
Hogy mennyire megérett Magyarország a radikális változásra, azt a most lezárult korszak végvonaglásai mutatják be éles megvilágításban. Kiábrándítóan, dühítően ostoba rendszerek uralkodtak felettünk, amelyek már csak megszokásból csuszamlottak előre saját, lassan…..
sziligan 2010.05.01 22:59:40
@malacz69【ツ】rettegés elemző:
Szövegértésből jeles. Nem vagy te véletlenül tanár?

Végül is sikerült Horn Gáborral egy platformra kerülnöd. Hol is van most ő? Hol van most Gyurcsány Ferenc?

Miért használsz ilyen sokféle nevet? Nekem a malac69 a gyenge minőségű ember – ha jól emlékszem – jobban tetszett.
sziligan 2010.05.02 09:59:09
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Ok, mégis jól emlékeztem...

Azért egy kis zsidózásra csak nem kezdek el nácizni. Tudod, a minőség...

Akkor ki húzott el, hova? Mentél te is Hornnal?
sziligan 2010.05.02 19:24:39
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Nocsak, nocsak.

Pont, te, aki minden 3. hozzászólásban értékelsz valakit, mint valami magasabb minőségű ember – az alacsonyrendűeket, te háborodsz fel? Biztos ez a magsabb rendűség? Nem szenvedsz "hiátust" valamiben?
Mint már említettem néhányszor, ez itt nem a 12/c. Itt nem vagy hatalmi pozícióban, mint az iskolában.

"Én viszont láttalak ma a híradóban..."
"Hazudsz, bitang! Térdre, imára, gyónjál!"
Na, kitől idéztem két helyről is?

Hol láttál engem izraeli zászlóval?
Netán zsidóbérenc lennék? Ez lenne a nem zsidózás?

Azért húzz bele, mert ma még egyszer sem hivatkozál saját magadra, valami látogatatlan blogot belinkelve.

Ne legyél már ilyen érzékeny. Csak egyet írok, máris két napig habzik a szád.
w Achtung, Panzer 2010.02.26 03:45:00
Az elközelgő választás főkérdése, vagyis hogy ki nyeri, rendkívüli unalomba fulladt. A Fidesz győzelme egyértelmű, a szocialisták sem kockáztatják, hogy az újrázásra hajtsanak; érzik, hogy az már tényleg pofátlanság volna. A jobboldal mélyen hallgat, holdudvara pezsgőt…..
sziligan 2010.03.01 21:28:32
@xsasha:

Ez a völgyhíd mindíg felbukkan, de csak az egyik oldalon, pedig lehetnél figyelmesebb:
"A sztráda nyomvonalának kijelölése tehát végül az Orbán-kormány, a megvalósítás pedig Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idejére esik. A 2002-es választási évben már folytak is tárgyalások a Vegyépszer–Ganz kettőssel a híd megépítéséről.[2] A hidat végül a Hídépítő Zrt. és a Strabag Zrt. Völgyhíd nevű konzorciuma építette."

Ennyire sajnálod, hogy a nettó rablás nem a Vegyépszernek sikerült? Vagy a Ganz kisemmizése fáj annyira? Az is lehet, hogy mégis lebontják: kis pénz is pénz!
  Van élet a halál előtt? Bizarr véletlen folytán jelenhetett meg az IndaVideo filmajánlata a tömeggyilkosságra készülő egyetemistáról szóló hír előtt, de tökéletesen passzol hozzá. Számomra különösen bizarr, hogy saját egykori alma materem, az ELTE jogi karára…..
sziligan 2010.02.15 22:10:20
@gloire: Én mindig azt hittem, hogy a Legyek urához kell egy kis előjáték.
Robinson Crusoe, Kétévi vakáció, vagy valami más robinzonád. Akik kötelező olvasmányként birkóznak vele, fogalmuk sincs, mire megy ki az egész. Nem is értik...
Mondjuk ma hasonló gondokat okozhat 10-11 éves korban holmi reskontó megértése is. Az ilyenekhez mi lehet az előjáték? Ugorgyunk?
Most beszélgettem egy hetedikes fiúval, aki kitűnő tanulóként arra büszke, hogy amikor harmadikos volt, akkor olvasott a legtöbbet, egy év alatt 38 könyvet! Ezt azóta sem tudta túlszárnyalni. Egy másodikos gimnazista ugyanakkor ezt a nagy számot el sem akrta hinn, mert állítása szerint ő még csak három regényt olvasott eddig életében. Az irodalom fölösleges voltát azzal próbált bizonyítani, hogy a most tanult Antigoné rövid történetént elmesélve valójában Oidipusz tragédiáját zanzásította, kiemelvén a gyilkosságokat és a vérfertőzést. Ezek a gyerekek nem valami szakképzőben bukdácsolnak, mit tudhatnak azok, akik ott tanulnak?
Előző posztunkban részletesen foglalkoztunk Mátyás király származásával, és gyermekkorával, most pedig az uralkodóként eltöltött éveit vesszük számba. Mátyás uralkodását leginkább összeesküvések jellemezték, a király uralkodása során kénytelen volt folyamatosan…..
sziligan 2009.11.16 19:45:47
@lécci: Szevasz!

Az idézetből arra következtettem, hogy a husziták mindösszesen 73 napig birtokolták a helyet. Ez idő alatt volt építés, ostrom, ostromzár, éheztetés, alkudozás, megegyezés. Ezért a Béccsel való összevetést kicsit ironikusnak éreztem.
COMING - ÚT Elkúrtátok... 2009.10.28 18:28:00
és nem kicsit, nagyon! poénkodhatnék, ha lenne kedvem viccelni. de nincs. mert nem az a baj, hogy a ballib szóval leírható politikai erő elveszíti a következő választásokat. ez teljesen rendben van demokráciában. ami az igazi baj, hogy romokban hever a köztársaság ethosza. és ezt…..
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
w Akinek nem inge 2009.04.15 06:30:00
Habemus. Bajnai Gordon miniszterelnök. És máris milyen nagy rá a kabát. Mint száraz kóró, úgy zörög a szószéken. Semmi szenvedély, semmi spiritualitás. Nem így képzeljük a miniszterelnököt. A kormányzó legyen operahős, aki boltozatos mellkasát nekidülleszti az…..
Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu2008.04.12. 18:33:48 Butácskák! Tegnap milyen nap is volt? www.youtube.com/watch?v=WmfS41InPSE www.youtube.com/watch?v=7pSCzAuPaRk www.youtube.com/watch?v=5sPOhoNi-iI www.youtube.com/watch?v=lcrkIjFVQ0Q Üdv…..
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
Blogunk szorgalmas olvasói tudják, hogy az amerikai hadsereg sohasem szűkölködött különleges alakulatokban: mi is írtunk már az FSSF-ről (jó, ez közös ló volt a kanadaiakkal), a jenki ejtőernyősökről, sőt, a Delta Force-ról is, úgyhogy lelkiismeretünk majdnem tiszta. Azért csak majdnem, mert…..
sziligan 2009.03.30 23:22:13
Talán ez érdekes lehet: www.zmne.hu/Forum/98maj/amerikai.htm
Ha már kerestétek.

Én még emlékeztem az akkor megjelent cikkekre és TV beszélgetésekre Murinkó Attilával. Az egyik felvételen végig kalapot viselt egy amerikai bajtársa tiszteletére, aki segítsége nélkül nem végezhetett volna a kiképzésen (végig patakokban folyt róla az izzadtság). A pasi viszont kiesett...
 Szokásomtól eltérően nem fogok valami bevezetőfélét írni, hiába tanította meg jó néhány évtizede Juhász tanító néni, hogy bevezetés-tárgyalás-befejezés: ez minden fogalmazásnak az alapja; nem akarom én húzni az időt, nem akarok visszaélni senki türelmével, hogy…..
 Bloggerektől kezdve, publicistákon át egészen Lendvai Ildikóig tart azok sora, akik kárörvendve gúnyolódnak, hogy mi lesz a Fidesszel, a párt híveivel, most, hogy Gyurcsány lelépett; mi fogja összetartani a jobboldali konglomerátumot a „Gyurcsány, takarodj!”…..
w Elzúgtak forradalmai 2009.03.16 09:00:00
  Tulajdonképpen minek ünneplünk egy olyan gusztustalan dolgot, mint a forradalom?   Egy másik ünnep óhajtása A tehetetlen halott ..
 A Baloldali Blokk 1946 kora tavaszán jött létre a kommunisták, a parasztpárt és a szociáldemokraták részvételével, a szakszervezetek támogatásával, az előző választásokon győztes „szélsőséges”, „jobboldali” kisgazdák ellen. A történelemben…..
 Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok.Semmiféle elvárásnak nem kívánok megfelelni, amikor Bayer Zsolt nevezetes szavait alkalmazom a mai felfoghatatlan tatárszentgyörgyi gyilkosságra. Aki képes ilyen alattomosan, könyörtelenül kivégezni áldozatait, köztük egy gyereket, az nem…..
sziligan 2009.02.24 07:26:20
@baliquez:

Azért az első részt kicsit pontosítsuk!

A roma tanulók integrálásával foglalkozó, ebből élő tanárok ejtettek el néhány rossz szót a kezükbe kerülő munkadarabokról.
Ez egy kicsit más megvilágításba helyezi az elejtett szavakat. Megélni belőllük az OK. Tanítani őket, na azt már nem.
Ezeket a tanárokat bízta meg a többségi társadalom, hogy integrálja a romákat.
Szerinted ezek a tanárok megfeszülnek ebben az önként vállalt, megélhetést biztosító munkában?