Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fly_G_Fly

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még augusztusban a tóvároskerti megállónál kiesett egy ötvenéves nő a gyorsvonatból, s hiába vitték mentőhelikopterrel kórházba, másnap belehalt a sérüléseibe. A MÁV Zrt. vizsgálatot indított, s kiderült, a vonat nyitott ajtóval közlekedett, s a tragédia oka műszaki…..
Gy. levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy szerinte a Kelenföldi pályaudvar vágányait nem megfelelően használják ki. Észrevette, hogy az esetek 80%-ában csak két vágányra irányítják a vonatokat, a többi meg kihasználatlanul marad. Gy. fel is teszi a kérdést, vajon miért nem…..
Fly_G_Fly 2011.08.18 09:23:50
@vasútépítő:
"A III. - IV. vágányt használják a 30-as vonalra közlekedő szerelvények."
Ez a kijelentés csak nagyon minimálisan igaz!
Jobb lenne, ha kimennél Kelenföldre és figyelnéd a közlekedést néhány órán át! Akkor megtapasztalnád, hogy a 30-as vonal vonatait is javarészt az V-VI-ra járatják be/ki!
Új MÁV blog Érdi gettó 2011.08.01 10:52:00
László Érden lakik, s a leveléből úgy tűnik, nagyon kezd tele lenni a hócipője a MÁV szolgáltatásával. A szolgáltatás még csak hagyján, de hosszú levelében egy csomó képet is küldött, hogy az EU-s pénzből felújított állomás milyen elcseszettre sikeredett, de ami…..
A vasút bizony veszélyes üzem, mindig oda kell figyelnünk, mert egy-egy hiba könnyen végzetes lehet. TLF azonban olyan levelet küldött, melyben azt írja, hogy nem várták meg, míg lekászálódik a vonatról a csomagjaival, hanem elindították a járművet.Van ilyenkor hibás? Ha van,…..
Zsolt a München-Bécs-Budapest Railjet járattal utazott és megdöbbenve látta, hogy a vonat annyira tele van, hogy a lépcsőn is ülnek az emberek. Belföldre a járat csak pótjegyes, ami azt jelenti, hogy az elvileg extrább felszereltségű vonatra veszünk helyet úgy, hogy nincs pontos…..
Másodjára is győzött a Sapa Fehérvár AV19 az Ifj. Ocskay Gábor-emléktornán. A magyar EBEL-résztvevő a hétvégét megelőző felkészülési mérkőzéseken hol gyenge, hol még gyengébb teljesítményt nyújtott, rengeteg bírálat érte emiatt a csapat játékosait és…..
A Laredo Bucks bejelentette, szerdán aláírt hozzájuk a magyar válogatott csatára, Kóger Dániel. A CHL-ben, azaz a negyedik számú észak-amerikai ligában játszó texasi csapat nagy reményeket fűz új támadója ponterősségéhez. Mint megírtuk, a fiatal csatár négy ajánlata is…..
Jól rémlett nekem Laci levelének olvasása közben, hogy valahol én láttam már valami hasonló szörnyűlködést és valóban. Nagyjából másfél éve a Homár is megénekelte a témát, de természetesen azóta sem változott semmi az ügyben. EU tagországokon kívül sok helyen szükség…..
A nemzetközi szövetség arról tájékoztatta a tagországokat, hogy bár május 7-én lejárt a 2011-es világbajnokságok rendezésére kiírt jelentkezési határidő, azt május 20-ig meghosszabbítja. Kiderült, hogy a divízió 1 azon csoportjára, amelyikben hazánk szerepel, egyelőre csak…..
Lehet, hogy fizikailag nem voltak olyan erősek és határozottak a britek, mint vártuk, de taktikailag és fegyelmezettségben magas színvonalon teljesítettek. Jó rajtuk túllenni, és így túllenni, ahogy mi, tehát három ponttal a zsebben. Ladányi Balázs a 2-0-s győzelem után…..
Az első harmad eleje egyenlő erők küzdelmét hozta az EBEL-negyeddöntő 2. meccsén, a vezetést is megszereztük Palkovics révén, ám utána a bécsiek fél órája következett, ennek eredményeként nemcsak egyenlíteni tudtak, hanem előnybe is kerültek. A harmadik felvonásban aztán…..
Nem sokan fogadtak volna arra, hogy a Sapa Fehérvár AV19 valóban megoldja a lehetetlennek tűnő feladatot, de Jarmo Tolvanen tanítványai a lehető legjobbkor győztek EBEL-történetük során először Bécsben. A fehérváriak túlélték azt is, hogy a második harmad közepétől…..
Rutinos utazóként tudjuk, hogy bizony a vonaton csak pótdíj ellenében adnak ki jegyet. Olvasónk viszont nem járatos ezekben a dolgokban, így történhetett meg, hogy a győri nagymamát a pénztáros átvágta a palánkon: mondván ő már nem tud kiadni pótjegyet, de a vonaton 410…..
 Olvasónk a zseniális új menetrend miatt fakadt ki. Egyszerűen lehetetlenség vonattal, busszal normális időben eljutni Bábonymegyerre. A vonat a pálya állapota miatt nem tud 25 km/h-nál gyorsabban haladni. Nem csodálkoznék, ha jövőre a megszüntetendő vonalak listájára…..
Fly_G_Fly 2009.12.11 15:44:14
@Lalikiraly: a "közvetlen" vonat esetében a Siófok-BP viszonylatra gondoltam. A topikíró az írásában azon panaszkodik, hogy nem tud eljutni a fővárosba, meg vissza, mert a közvetlen vonatok nem jó időpontban közlekednek. Odaig már nem jutott gondolkodásban, hogy esetleg egy fehérvári átszállással több utazási lehetősége is lenne eljutni Pestre és vissza!
Fly_G_Fly 2009.12.14 16:50:39
@Léda29: Ha már megszólítottál, akkor válaszolok Neked4
Először is Fehérváron lakom, naponta járok Pestre. Vagyis tisztában vagyok a vonatközlekedéssel.
Te a topikodban a "páros óra 56-kor" kifejezést használtad a BP-Siófok viszonylatban közlekedő vonatokra! Vagyis a gyorsvonatokra (közvetlen) gondoltál. Én viszont azt akartam megértetni veled, hogy ha programod van Pesten és valahogy meg akarod oldani az utazásod, akkor esetleg számolj azzal a lehetőséggel, hogy Fehérváron átszállsz egy másik vonatra. Így sokkal több lehetőséged van az utazásra.

A Siófok-Tab-i viszonylatra csak annyit reagálnék, hogy ha a volán is olyan kevés járatot üzemeltet, mint amennyiről Te írtál, akkor az nem lehet véletlen. Ha lenne elegendő utasszám, akkor vagy busz vagy vonat járna sűrübben, de egy-két utasért nem fognak plusz járatokat indítani. Erre írtam, hogy nem lehet mindenkinek az egyéni igénye szerinti menetrendet összeállítani.
A MÁV utóbbi időben sok előremutató fejlesztésbe kezdett. Ezek egyike az online menetjegyvásárlás. Egy kis apró gond van vele, hogy még mindig csak kioszkoknál lehet jegyet nyomtatni. Pedig mennyivel kényelmesebb lenne, ha otthon ki lehetne nyomtatni. Ákibárd majd segít eldönteni,…..
Kettős emberhátrányban ütött góllal duplázta meg előnyét a Klagenfurt elleni meccsen a Sapa Fehérvár AV19, Ladányi Balázs volt így eredményes a második harmad közepén. Első gólunkat Kovács Csaba ütötte, az utolsót Nagy Gergő, a vendégcsapat 0-2 és 1-3 után is…..
Fly_G_Fly 2009.11.23 11:11:40
@HC4ever: szerintem jó döntés volt, hogy Mihály Árpit kivette Palkó mellől és berakta Kovács Csaba mellé. Bár még kell egy kis idő, hogy megszokják egymást, de így még erősebb lett a harmadik sor.

Viszont jó lenne, ha Peterdi többet játszhatna. Benknél biztosan többet csinálna. Benk Andris sokat küzdött, de fizikailag egy kicsit gyengének találom. Bár elég termetes, mégis lepattan a hátvédekről.
Soha nem tudtam megérteni, hogy olyan esetekben, amikor tudott a nagyobb forgalom egyes állomásokon, miért nem lehet több pénztárost beállítani? Mondom én nem kell ide sztrájk ahhoz, hogy ne tudjon az utas A-ból B-be eljutni.... PffffTisztelt Megint Állunk Vazze! Felháborító, hogy…..
Aaron Fox megcsinálta Hetényi és a Sapa Fehérvár AV19 ellen, amit az akkor grazi Rob Hisey 2007. november 29-én Budai Krisztián kárára. A zágrábi csatár a kapu mögött felvette ütője tollára a korongot, és belapátolta a hálóba. Ezzel egyenlítettek a hazaiak, így álltak fel…..
A kalauz olvasónktól bevonta a bérletét, mert nem volt rajta diákigazolványszám.  Kaptak utasleadásilapot, ukázt, hogy fizessenek 12 ezer forintot stb. Olvasónk el is indult az egyik főpályaudarról küldözgették a másikra, míg egy "kedves" az írott szót nehezen…..
Ismét közeledik a szezon, a sztrájk szezon. A gördülő sztrájk elbukott, így a kedves vasutasok más fegyvert is be akarnak vetni: akadályozni akarnak alkotmányos jogainkban.  A lehetséges MÁV-sztrájk alatt vasúti átjárókat állnának el a szerelvényekkel, így megbénulna…..
Fly_G_Fly 2009.10.01 10:43:06
@Törzsgyökeres szentesi:
"Van az országban egy csapat, amelynek feltett szándéka, hogy az utolsó vonalig felszámolja a vasutat, és annak a forgalmát a közútra a VOLÁN-buszokra a személy és teherautókra terelje."

Ezt a hülyeséget meg honnan vetted????????
Mielőtt mindenféle összeesküvéselméleteknek bedőlsz és híresztelsz, inkább gondolkodjál!!!!!
Ted Sator, a Fehérvár EBEL-csapatának korábbi vezetőedzője lesz a magyar válogatott szövetségi kapitánya, tudta meg blogunk. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége közleményben indokolta meg döntését, amelyben az új kapitány pályáját is ismerteti. A szövetség egyéves…..
Az egyik kedvencem a műszaki hiba miatt késő vonat. Ez marha tág fogalom. Ugye lehet műszaki hiba, hogy felmelegedett a sín, vágányzár van, leesett a piros hó, felsővezeték szakadás stb. Csak kicsit furcsa, hogy mostanában mindig egy a joker duma, amit bemondanak. Lerágott csont ez a…..
Fly_G_Fly 2009.08.06 13:12:44
@Rabbeleben:
Az ELVIRA szerint 24623 a helyes szám.
Egyébként ezt a vonatot a Déli-ben mindig Martonvásárról érkező vonatnak írják ki, holott Fehérvárról érkezik.

"Egyéb:
-tartalékszerelvény
-START szervezés
-szabad időintervallum"

Talán ha leírnád, hogy mi a pontatlanság, akkor mások is megértenék a véleményed.

A "START szervezés"-t nyílván ki lehet egészíteni a többi MÁV-os céggel is! (Persze akiknek nem inge....)

Leh