Regisztráció Blogot indítok
Adatok
starless

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis személyes kalandozás után úgy döntöttem a klubban is bepróbálkozok egy rosé sorral. Soha nem volt még eddig. Úgy vettem észre, hozzám hasonlatosan többen is egyfajta zsákutcának tarják a rosét, olyan értelemben, hogy általában megvannak a korlátai. Lehet vitatkozni, hogy egyes képviselői…..
Délután már pedzegettük, hogy valami lesz az Apple iphone-os bemutatóján, ami akár az is lehet, hogy váratlanul megjelenik a régóta ígérgetett új lemez. Hát az lett, hogy váratlanul megjelent a régóta ígérgetett új lemez. Ráadásul ingyen, de természetesen az iTuneshoz kötve.…..
starless 2014.09.11 09:01:18
@Mezőgazdasági Gumicsizma: Pedig ez most nem lett rossz...
Mondom úgy, hogy nagyjából osztom a véleményed...
Ez az album kifejezetten dögös lett, ajánlom... :)
Vagy, ahogy már máshol fogalmaztam:
Most vagy sikerült visszanöveszteniük a pöcsöket, vagy én öregszem... :)
A Borrajongó Beaujolais cru trió 2013.12.17 06:00:00
Beaujolais hivatalosan Burgundia része, azonban az arrafelé gamay-ból készülő borok nemigen hasonlítanak a borvidék többi részén döntően pinot noir-ból készülő vörös nedűkre. A klasszifikáció is hasonló valamelyest (a B. Nouveau-tól most tekintsünk el): az alapborok…..
starless 2013.12.17 11:31:08
@Fiskális: Amit te kóstoltál az egy Beaujolais Nouveau volt, erre utal a bor nevében a primeur szó, valamint az, hogy a bor 2013. évjáratú. Ez egy újbor szénsavas macerációval készül, teljesen más stílus, mint a fent kóstolt borok.
A fent kóstolt borok Beaujolais cru eredet megjelölésű területekről származó borok, mint ahogy a cikkíró is említi.
Ez két külön liga, mint ahogy két külön technológia, mintha itthon egy termelő vörös újborát hasonlítanánk, egy dülőszelektált tételéhez. Ezért természetesen az áruk is különböző.
Egy kis segítség a témában:
hu.wikipedia.org/wiki/Beaujolais
starless 2013.12.17 12:19:08
@Fiskális: Bevallom nekem sem egy jól fekvő stílus az újborok kérdése, ami viszont eddig ízlett az mindig Beaujolais Noveau volt:

pl ez:

Joseph Drouhin Beaujolais-Villages Nouveau AOC 2013

De a BT-nál is érdemes körülnézni, ha még van... úgy tudom elkapkodták őket...:

www.gaultmillau.hu/muvelt-alkoholista/beaujolais-nouveau-2013
Zenóbia Boldog Harmadikat Z.! 2013.02.18 09:58:00
Zenóbia három éves ma, és arra jutottam, hogy örülök, hogy létezem ebben a formában is. Meg arra is, hogy Zenóbia három éves korára jutott el odáig, hogy igazán megtalálta önmagát, így ez most már akár ünnepelhető is, meg amúgy is, miért ne? Úgyhogy mivel láttam már…..
Balogh Zoltán, a Somlói Apátsági Pince tulajdonosa (és visszatérő vendégszerzőnk) a saját oldalukon foglalta össze a természeti katasztrófa Somlót érintő következményeit. Mivel ez egy olyan kérdés, amely sokunkat foglalkoztat, engedélyt kértünk és kaptunk a másodközlésre.…..
Sokszor gondban van az egyszeri fogyasztó: vajh mit tegyünk akkor, ha egy borba beleszerelmesedünk első találkozásunkkor? Ráadásul az egy frissen polcra került tétel. Vajon kiábrándulunk-e belőle 1-2 év múlva? Ezekre a kínzó kérdésekre kerestem a választ, amikor baráti körben…..