Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alternat

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Schmitt Pál esetleges távozásával felmerül a kérdés, hogy ki legyen az új köztársasági elnök. Schmitt távozásával jelentős presztízsveszteséget szenved a kormánytöbbség, de ha előre tekintenek, és jól koordinálják a következő elnök megválasztását, a ma fájdalmasnak,…..
Vadállatok és kutyák százait gyilkolta le eddig egy ész nélkül megépített öntözőcsatorna az Alföldön. Fábiánsebestyén mellett részben EU-pénzből valósult meg a Donáti öntözőfürt rekonstrukciója. A vízelvezető csatorna alját műanyag fóliával bélelték ki, ami…..
alternat 2011.12.18 18:41:19
@gmower: Átemelő nem kell az öntözőcsatornákra.
Zsilip az kell!
Ezekkel szabályozzák, hogy melyik ágba mikor menjen a víz.
Van olyan, hogy derűlt égből vízhozam! Többször láttam olyat, hogy felhőszakadásnál kiöntött a csatorna. Ez a nem tesz jót a kultúrnövényeknek.
alternat 2011.12.19 02:05:47
@phisendcsipsz: Öntözöcsatornákon számtalan híd, átjáró van. A gépeknek valahogy meg kell közelíteni a szántókat.
Az ottani állatok nem átkelni akartak a csatornán, hanem inni belőle.
2011. október 25-én kellett volna átadni a kerékpáros forgalomnak az új csepeli kerékpárutat, amit Vitézy Dávid, a BKK vezetője ígért be még az ősz elején. A Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építése azonban néhány hete megakadt. Az iho.hu szerint a…..
alternat 2011.12.14 20:29:02
@imittto: Az ótépítés költsége nem a kiengedett gázoktól függ!
aki épített úton akar járni, vizessen érte.
Hagyon bízok benne, hogy kormányunk nem felejtkezik el a bringások megadóztatásáról sem.
  Az 1907-ben született Enrico Nardi az olasz mérnökök-versenyzők azon legendás generációjához tartozott, mint Gioacchino Colombo, Aurelio Lampredi, Enzo Ferrari vagy Vincenzo Lancia. Az autózás ezen korának egyik olyan meghatározó embere volt, melyből ma világsztárt faragna…..
(Használati útmutató: aki szeretné egy szembarátabb felbontásban is megnézni a képeket az kattintson rájuk, és miután alaposan megnézte használja a böngészője "Vissza" gombját a poszthoz való visszatéréshez, mert mi még mindig nem lettünk szorgalmasabbak.)   A magyar…..
alternat 2011.11.01 10:07:28
@Pásztörperc: Igen a vörösiszap nagyon jó talajjavító anyag. A szocializmusban a tsz földekre hordtuk az iszapot talajjavításra. Elterítették, beszántották és már nőtt is a terméshozam. Mivel az új rend összezúzta a téeszeket, nincs hova szállítani az iszapból, ott gyűlik.
A lúgtól meg úgy szabadultak meg, hogy a timföldbányászat által kitermellt karsztvízzel hígították és beleengedték az élővizekbe.
Mivel most nincs karsztszivattyózás ezért ezt a módszert sem tudják alaklmazni.
A mentesítésre létrehozható gyár meg nem biztos, hogy gazdaságos lenne.
alternat 2011.11.01 10:10:39
@n0ri60: Nem kicsit, hanem pontosan az! A cementákódás által a salak bauxit beton minőségűvé áll össze.
Üresen, elhagyatva áll a Nagyvásártelep. Így aztán valódi poszt-apokaliptikus kiránduláson vehet rész az, aki ellátogat a Lágymányosi híd pesti hídfőjétől délre eső területre. Persze a saját felelősségére - a szétázott födémeken sétáláshoz nem jár életbiztosítás.…..
alternat 2011.10.29 20:52:38
www.erickvanegeraat.com/#/projects/duna_city_budapest
Bízom benne, hogy jól csináltam.
alternat 2011.10.30 05:01:05
@DunaCity: Én szeretném, ha az összes elképzelés elérhetőségét feltennéd ide.
Én emlékszem egy másik elképzelésre ahol a Kvassay felől négy hasáb épülettel kezdődött a látványterv.
Budafok nagymértékben a Törley családnak köszönheti, hogy bor- és pezsgőkultúrájáról lett ismert, mégis hagyja tönkremenni a család sírboltját. Belógtunk, körülnéztünk, fotóztunk. Kép: Wikipedia / Civertan..
alternat 2011.07.24 09:11:13
@tengoo: ... de előtte megkeresni a rongálókat! Kéz, láb eltörés, és az ország máris keresett ezermilliárdot.
Remélem nem hiszed, hogy ez természetes elhasználódás.
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
A múltkor kicsi és/vagy szép kocsikat nézegettünk, most jöjjenek az igahordók, szintén a retró jegyében! Egy villamosos túra során Stuttgartban, a méteres nyomtávú villamos kocsiszín akkor már csak tárolásra használt alsó részén futottunk bele a helyi tűzoltómúzeum…..
 "They threaten our ability to threaten their ability to threaten Taiwan"Thomas BarnettMa már elcsépelt közhelynek számít, hogy Kína születőben lévő szuperhatalom, az Egyesült Államok ellenpólusa, és úgy általában a jövő. Azonban a Kína jelentette kihívás…..
zoli voltam Nyári iskola, igen 2011.06.13 13:17:00
Elsőre elég hoffmannrózsásnak fog tűnni, amit mondok: ma túl hosszú és értelmetlen az iskolai nyári szünet. Mindenkinek jobb lenne, ha kurtítanánk rajta, és fontos, értelmes programok lennének a lecsípett rész helyén.A legutóbbi Napló kapcsán gondolkodtam el rajta, hogy igen,…..
alternat 2011.06.13 18:26:15
@pottyosgaloca: Neked valami magániskola kellene. rajtad kívűl mindenki megoldja a vizsgáit. A téli sportokat meg kevesen szeretik.
alternat 2011.06.22 09:51:42
@gitártanár: Itt most az a probléma, hogy a szünetben hova lehet elhelyezni a gyereket.
Szerinted a három két hetes szünet idején megoldott az elhelyezés.
Szeptemberre napolták el az első fokon 2 év 4 hónap letöltendő börtönre ítélt Stohl András perének másodfokú tárgyalását. Ruttner György védőügyvéd eljárási hibára bukkant: egy videófelvétel alapján ugyanis kiderült, Stohl Andrással elmulasztották ismertetni a…..
alternat 2011.06.21 21:48:45
@Holding: Ha ate családodat üti el részegen, bedogozva akkor is felfüggesztett párti lennél.
Szerinted rajta, vagy a szerencsén múlott, hogy nem lett halálos áldozat.
Nekem nahyon gusztustalan ez a nagy színészi kivonulás. A színész a színpadon játszon.
alternat 2011.06.21 23:56:52
@Holding: Ne idegeskedj, elolvastam végig!
De ha te is vetted volna a fáradtságot és utána olvastál volna, tudhatnád, hogy nem ez az első ittasan elkövetett közlekedési eseménye. Akkor is az annyjára fogadkozott, hogy nem lesz ilyen soha többet.
Olaszliszkát én is elitélem.
Gondolta a Homár, hogy lesz még móka a becsődölt MÁV Biztosítóval, de ilyen szörnyűségre nem számított: Párommal 2006 év elején karamboloztunk az egyik madaras áruház parkolójában. Érvényes felelősségbiztosításunk volt (vesztünkre a Mávnál.) Kedvesem elismerte a…..
alternat 2011.06.10 20:41:58
@Roltii: Még akkor se!!!
A túl olcsó egyértelműen lehúzáz. A MÁV nem is biztosítási cég volt, hanem biztosítási társaság.
Régi adósságot törlesztett a kormány 2010-ben, amikor nemzeti emléknappá, „a nemzeti összetartozás napjává” nyilvánította a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóját, június 4-ét. A jelentős szimbolikus lépést balról főleg fanyalgás fogadta. Elég a…..
alternat 2011.06.08 17:01:00
@genyamagyar: Hosszan akartam ecsetelni ezt a "Trianon" témát!
Te megtetted röviden!

A trianonisták jó lenne ha tanulmányoznák a történelmet.

Én elfogadom a mai határokat, azon nem kívánok változtattni. Főleg nem fegyverrel.
De ha a fidesz kövér vezetésével megy, nem tudom megakadályozni.
Egy újabb példa, miért nem szabad tele tankoltatni semelyik kúton. Ha bebizonyosodik, hogy csoda történt, a Vatikán elsőként Magyarországon avathat boldoggá benzinkutat. Nem hiába vagyunk Mária országa, náunk egy Skoda 45 literes tartályába akár 65 liter üzemanyagot is bele tudnak…..
alternat 2011.06.02 20:49:29
@a-kis-herceg: 15 Camion, 20 év tapasztalat.
Tényleg jobb a fogyasztás egyes nyugatra lévő országokban.
Volt olyan tél, hogy amelyik autók Ausztriában tankoltak azok hétfőn simán indultak, amik Magyararországon azok ledermedtek. SHELL
Oroszt nem nagyon jártam, de ott volt, hogy 25% kal több volt a fogyasztás.
Az adók miatt minden magyarországi kutat a MOL lát el.
Még a Záhonyit és a Hegyeshalmit is.
alternat 2011.06.03 07:02:34
@salapapa: Általában minden országnak megvan a saját kőolaj társasága aki előállítja az üzemanyagokat. A MOL is mint a többi alap üzemanyagot állít elő. Kiszállításkor ebbe teszik bele a társaságra jellemző adalékokat. Tehát a SHELL, OMV, LUKOIL, MOL már a saját laborja által legjobbnak ítélt adalékokkal kerűl az üzemanyag.
Az üzemanyag előállítási ára szinte mindenhol ugyan annyi. A kiskereskedelni ár men nagyrészt a rárakódott adóktól lesz annyi amennyi. Romániában az adók kevesebbek. Azért láthatsz mostanában sok román rendszámú autót magyarországon.
Az alábbi ügyben a Zugügyvéd sem érti, milyen üzletpolitikai érdek áll a mögött, hogy ha egy nyilvánvalóan hibás bevásárlókocsi miatt valakit baleset ér egy áruházban, és a felelősök próbálják időhúzással és mellébeszéléssel  elkenni az ügyet.Tisztelt…..
alternat 2011.06.07 20:00:52
@Aabroncs: Ne haragudj, hogy hozzád csatlakozok!
Én soha nem ültettem oda a gyerekem, mert szerintem nem biztonságos. Láttam olyat is, hogy a kisgyerek kinyúlt oldalra és egy másik kocsi oda csipte az ujját.
Én kiveszem a kocsit és még ott át szoktam nézni. Nem szorul-e a kereke, jól fordul-e!
Szar lenne egy rossz kocsival végig kínlódni a vásárlást.
alternat 2011.06.07 20:09:18
@capture3: Nagyon sajnállak!
A véleményem:
- Ép eszű ember nem teszi oda a gyerekét.
- Három kerekű kocsit csak egy hülye tol végig az áruházon.
- A humorod próbálta, ugyanis abból lemértem, hogy egy primitív öntelt bunkó vagy.
- van rendesen gondom a helyesírással, de leszarom.
- Hát Kant-tal még személyesn nem találkoztam, de biztos megismerném, ha szembe jönne velem.
- Inkább Írországot írok, mert az az igazság. Sligo és Odessza közt ingázok.
- Nem megyek el orvoshoz, mert kurva jól érzem magam! Ha elmegyek talál vagy száz betegséget amire szednem kell valamit és akkor arra megy a pénzem.
alternat 2011.06.07 20:14:22
@Lyah: "Az aznapi profitjuk 10%-a lenne a gyógykezelés, az eredmény pedig, hogy erkölcsileg megállhatnak."
Ne légy nevetséges! Jó ha egy százalék.
Kérdezz meg egy Hiper beszállítót!
A Rynart azért ment csődbe mert a 120 napra fizettek!
Még a züldséget is.
(Nem csak szállítottak, hanem kereskedtek is)
Több mint 17 ezer ember halála árán épült meg a világ legészakibb, 100 ezer főnél több lakossal rendelkező nagyvárosa: Norilszk. A Föld leggazdagabb nyersanyaglelőhelye felett épült település a világ legszennyezettebb, leghidegebb, legélhetetlenebb, legéletveszélyesebb,…..
alternat 2011.06.02 21:12:41
@Silenzio: De mi nem vagyunk másik bolygón!
alternat 2011.06.02 21:16:15
@A balatoni hiéna: Meg hamarosan nálunk is!
alternat 2011.06.07 18:28:44
@Oldm4n: Nem Ikarus buszok! Külümféle MAZ tipusok.
Szerintem nagyon györörű város. Rendezett utcák.

Már vettem onnét négykilences réz katódot!
HamPLÓ A csepeli szabadkikötő 2011.05.13 18:00:00
Gyerekkoromban nem igazán értettem a "szabadkikötő" szó jelentését, hiszen mi értelme lenne egy olyan kikötőnek, amit nem szabad használni? Persze hajózós-kalózos könyvekben olvastam vesztegzár alatt állókról, de azért éreztem, hogy valami másról lehet szó…..
alternat 2011.05.15 15:22:02
@Mirko: A lopás most is megy rendesen, az nem rendszer, ember függő!
1978 - 1990 ig a VOLÁN tój jártam oda teherautóval.
1990 - 2005 ig Konténereztem ugyan ott!

Ami a kikötőt illeti.
Ha majd lesz egy normális hatalom az ország élén, aki végre rendezi a Duna sorsát, fellendűlhet a kikötő forgalma. Egy Duna parti út megépítése az M0 ig rendezné a közúti közlekedést. A vasúti közlekedés meg mostmár kiszámítnató, menetrendje van a vonatnak. Tolatáshoz meg nem jönnek ki a közútig.

A mi jó lenne!
Ha valaki össze győjtené a korabeli fotókat a kikötőről, kiegészítené a mostani állapot képeivel, és megírná a történetét a kikötőnek.
alternat 2011.06.02 22:03:46
@Adani: Második bekezdés!
Nem ócskavas, hanem szinesfém hulladék. Csepel Vas és Fémműveknek jött. Szinesfém öntöde. Nem volt ott egyetlen cigány sem, igazi fehérek loptak. A Mag utca (Csepel) végén lévő MÉH telepen adták le a szinesfémet. Utána az Intermetéll vette át az üzletágat. Most Olaszországba szállítják a réz hulladékot.

Második bekezdés!
Eleje szerintem nem igaz, a második rész igaz. Volt olyan, hogy az őr elvette a cuccot, mikor látta, hogy elkeseredett a delikvens, visszakűldte, hogy hozzon magának másikat. Mikor az egyik cég raktára annyira kiürűlt, hogy már nem volt mit kiadni belőle, teljesen véletlenűl egy hétvégén porig égett!!!!!!!!

Harmadik bekezdés:
Volt hűtővizes is. Kb 50 - 60 Kg. A soffőr várakozás közben leállította a motort, nem hagyta, hogy besüljön. Jobban ment a Bazaltkocka Befelé mérlegeléskor a kocsin volt. Bent kipakolták. Tudták mennyi lehet a többlet és felpakolta. A Követ meg a szeméttel együtt kihozták. lepakolták a magbeszélt helyre és reggel már ment is vissza a vágóhidta.

tudok még egy pár dolgot!
alternat 2011.06.03 07:10:53
@Adani: Én '54 ben születtem. Ezt a szenes dolgot nem ismerem. Ami a versenyt illeti!
Az emberek mindég szeretnek dicsekedni autójuk teljesítményével. Alkalmas hely a bizonyításra kevés van.
A múlt rendszerben hétvégi műszakoknál, mikor az irodákban nem voltak bent, ment itt is a verseny. Még fogadások is voltak.
Volt baleset is. Nekicsapódtak a konténernek. Ilyenkor gyorsan megfordítottuk a konténert, hogy hétfőn ne látszon.
Képzeld, volt olyan is mikor a MOGÜRT-ösök is átjöttek új autókkal! Na akkor ment a móka.
"Semmi sem örök, csak az ideiglenes megoldás" Cikksorozat a Moszkva térről "A Moszkva tér Észak-Budapest legfontosabb forgalmi csomópontja és városrészközpontja. Ezért szembetűnő a csomópont közlekedési és építészeti szempontból is elhanyagolt és kritikus…..
alternat 2011.06.02 21:29:52
@gyermekeim: Én meg emlékszem, hogy mekkora piruettet nyomtam a Mártírok útján, mikor a Ganzba szállított trafóról éjszaka leszakadt a csap!
Vízmű, IFA Fényes Elek utca.
2011. június 1. van, a naptáramban pedig azt olvasom, hogy "Margit híd átadás", és utána egy kérdőjel. Jó régen írhattam be, ez a dátum olvasható ugyanis a hídfőknél elhelyezett óriásplakátokon, mint a projekt befejezésének várható ideje. A budai oldalon már…..
alternat 2011.06.01 16:40:15
@Jokkura: Erősödik folyamatosan! Az érdekesség azzal, hogy Erzsébeten már a Lágymányosi híd építése előtt bebizonyosodott, hogy az a támfalrendszer semmit sem ér. De aki kitalálta a kedvébe kellett járni.
(A nagypaneles villamos vasút ágy is csókos ötlete volt! Hatalmas pénzt felmarkolt, a sínek meg csak úgy púposodnak benne.)
A festéket me ne szidd! Egy kisérleti, hosszú élettertemú festék. A fél minisztérium kint volt mikor szórták.
(Úgy tudom még a sós víznek is ellen áll)
alternat 2011.06.02 21:24:57
@Jokkura: Nem Erzsébet híd! Pestszenterzsébeten, sok felűljárónál alkalmazták ezetek az önzáró idpmokat. sajnos ott sem vált be.
A Festék meg BASF! Az Interlakk importálta és adta el a hídépítőnek.
Ugyan ezzel a festékkel festették át az Erzsébet hidat.
Egy kisváros helyi politikájában jókora zaj kell támadjon ahhoz, hogy az országos sajtó felfigyeljen az ott történő eseményekre. Orosháza egy Békés megyei kisváros, de mindennapjai korántsem békések. Ugyanis az ottani fideszes többségű képviselő testület pénteki döntése…..
A jelenlegi Erzsébet híd 1961-1964 között épült a második világháborúban elpusztított első Erzsébet híd helyére, helyreállítására a budapesti Duna-hidak közül utolsóként került sor. Az újjáépítendő hídra három alternatív terv készült, a választás végül a Sávoly…..
alternat 2011.05.28 18:55:18
@molnibalage: Valóban nem, mert a villamos érintette kelenföldet és a többi állomást a Keletiig!