Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freedom fighter

2 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MSZP oktatáspolitikusa egy lehetséges orosz nyelvvizsgától is fényévnyire vesztegel. Eddig tartózkodtam attól, hogy csatlakozzam azokhoz a publicistákhoz, bloggerekhez, akik szerint a diploma megszerzésére képtelen Kunhalmi Ágnes MSZP-politikusnak enyhén szólva nem áll jól,…..
„Nem szeretném azt megvárni, hogy a felvadult migránscsorda lángba borítja fél Budapestet” – mondta nemrégiben a Jobbik budapesti képviselője. Szeptember 4-én a magyar-román meccs előtt és után azonban mégsem afgán vagy szír menekültek, hanem magyar fociultrák voltak azok,…..
freedom fighter 2015.09.22 23:00:17
@N. Barbie: na mi van barbika, nem jött össze a nagy mű?! :D
A kormány továbbra is toldoz-foldoz, a foglalkoztatási adatok kozmetikázása pedig még mindig zajlik – a döntéshozókat már szinte semmi sem gátolja meg e cél elérésében. Az ügyben történt legutóbbi fejlemények jól mutatják, hogy tényleg semmilyen eszköztől nem riadnak…..
freedom fighter 2015.07.13 23:40:54
Tavaly az Orbán-kormány regnálásának első két évét hasonlítottuk össze a Gyurcsány-kormányéval a két ciklus azonos szakaszaiban. Most újra megnézzük, a mindenkori nagyobbik kormánypárt és az ellenzék támogatottságát, a kormányfők népszerűségét, a kormányok…..
freedom fighter 2013.06.06 15:08:54
A rendszerváltás óta nem tapasztalt jelenség tanúi lehetünk a Parlamentben nap mint nap mióta Kövér László lett a ház „fura ura”. A 2010. május 14-én megalakult országgyűlés házelnöke olyan új légkört hozott a falak közé, amely eddig nem volt tapasztalható. Egyre…..
freedom fighter 2013.06.03 16:12:41
@Távmunka blog: jó kérdés! :D
Kicsit nem figyelünk oda, mert elkápráztat a Kedves Vezető szülinapjára rendezett össznemzeti hálaünnep, és máris akad egy - igaz önjelölt - kihívója. Gondolom pech, hogy olyan, mint "szocialista zárt ülés" nem létezik, és az elhangzó információ hamarabb jut el a sajtóhoz,…..
freedom fighter 2013.06.03 08:53:21
azt tényleg nincs meg senkinek, hogy a kettő időpont között, május 30-án adott egy interjút a nol.hu -nak?!

nol.hu/belfold/20130530-nelkulunk_nincs_kormanyvaltas

"Ugyanakkor tisztán kell látni, ahhoz, hogy a 2014-es választásokon az MSZP megszerezze a második helyet, nem kell összefogás. A második helyet most is, egyedül is képesek lennénk elérni. De ebben a küzdelemben az ezüstéremnek nincs értéke."

"– Látja azt a helyzetet, amikor az MSZP kongresszusa Bajnai Gordont kéri fel miniszterelnök-jelöltnek?

– Az MSZP életben maradására korábban senki nem fogadott volna, most mégis mindegyik ellenzéki szereplő alapvetésként fogadja el, hogy a szocialista párt nélkül nincs kormányváltás. Szervezeti logikán ez a párt joggal lép fel azzal az igénnyel, hogy meghatározó szava legyen a miniszterelnök-jelölt kérdésében. Ezt a jogot elvitatni a szocialista párttól politikai, stratégiai tévedés. Miközben egyenrangú partnerek között történik majd a szövetségkötés, nem azonos súlyú partnerek között köttetik a megállapodás. Hiszen a mi irodáink fogják segíteni a kampányt, a mi embereink járnak majd házról házra, a mi infrastruktúránkat, humán és részben anyagi forrásainkat fogja a szövetség használni a győzelem érdekében.

– Ön ambicionálja a pozíciót?

– Nézze, ambíció nélkül vezető nincs. "
Többszöri és hosszas vizsgálódás után márciusban elmeszelte a szigetország versenyhivatala a gyorskölcsönöket nyújtó cégeket. Két évvel a hasonló magyar eljárás után. Tippünk Matolcsynak: ezzel tényleg büszkélkedhetne!Nem mindig zöldebb a szomszéd fűje, bizony az…..
Nesze neked Orbán Viktor, nesze neked Bajnai! A magyar politikai élet első számú trendszettere elkészítette minden idők legütősebb kampányfilmjét. Mesterházy Attila megirigyelte PSY sikereit és úgy gondolta, ideje az MSZP-nek is berobbannia a videó megosztó portálokra és a…..
A Velencei Bizottság 2012. június 19-én publikálta szakvéleményét, amelyben több ponton is felülvizsgáltatná az alkotmánybírósági törvényt, valamint az ügyészségi és a kisebbségek jogait lefektető sarkalatos törvényeket. Nem ez az első jelentés, amelyet az Európa…..
freedom fighter 2012.06.21 20:16:49
@Blogger Géza:

te beteg vagy baszki. az ok, hogy te nem tudsz angolul, de azért nem kell hazugnak bélyegezned senki mert tud.

mondjuk pl a kitekintő és a bruxinfo is:
kitekinto.hu/europa/2012/06/20/kevesli_az_alkotmanybirosag_hataskoret_a_velencei_bizottsag/

tényleg tiltsátok ki ezt a csávót, mert gáz. gondolom egy frusztrált pattanásos tini, aki azt hiszi, hogy ha álnév mögött ír, akkor hirtelen lesz belőle valaki.
Úgy látszik, nem először fordul elő - legalábbis panaszos szerint -, hogy az ELMŰ előszeretettel számláz kicsivel, csupán pár tízezer forinttal többet a fogyasztóknak. Ezúttal azonban szívós és türelmes ügyfélre akadtak, aki semmiképpen nem hajlandó többet fizetni a…..
freedom fighter 2011.10.17 15:12:33
@hagyma:

És mennyire igaza van.

Le a monopóliumokkal!!
Kínos incidensbe, majd nyilatkozatháborúba torkollt és végül cikkek sokaságát is eredményezte az a pr-akció, amit a ConAgra élelmiszergyártó megbízásából szervezett egy nagyhírű ügynökség, a Ketchum. Az esetet követően pedig a The New York Times egyenesen pr-guruk sorát…..
Schmitt Pál kérte, a Fidesz frakció kitalálta, Orbán Viktor megcsinálja. Gyönyörű a koreográfia és sokan jól is fognak jáni. Ha a Fidesz frakció a jelenlegi formájában fogadja el a devizahitelek kiváltásával kapcsolatos előterjesztést, akkor egyben megszavaz magának közel 350…..
Egy dolog tartozni valakinek, másik dolog hogy miből adjuk meg. Ha kölcsönkérünk és berakjuk a bankba, akkor bár tartozunk, nincs miért aggódnunk, mert van miből megadni, kamatostul. Amikor más kér kölcsön helyettünk, aki helyett majd nekünk kell fizetni, akkor bár nem tartozunk,…..
freedom fighter 2011.06.26 14:37:12
@Lencsés István: nem fog hitelt felvenni... :DDD

pont tegnap vett fel 1 milliárd eurót kínától:
index.hu/belfold/2011/06/25/kina_bevasarolta_magat_magyarorszagba/

ideje lenne átgondolnod, h kire szavazol... :DDD
freedom fighter 2011.06.26 22:20:58
@Lencsés István: hitel és hitel közti különbség? úgy gondolod, h ez egyiket nem kell visszafizetni... :DDD

ez szerintem nálad kóros.
Ha esetleg valamelyik olvasónkban felmerül, hogy a kormány a Ténytárról másolja az Alkotmánybírósággal kapcsolatos politikáját, akkor biztosítani szeretnénk: nincs így. Bár hozzátesszük: lassan mi sem vagyunk biztosak ebben. Pár hete jelent csak meg  elemzésünk arról,…..
freedom fighter 2011.06.17 15:34:52
@OkoskaTo:rp: Nagyon úgy látszik, hogy ezt készíti elő a Fidesz. Arra leszek kíváncsi, azt hogy magyarázzák meg, hogy mégsem akkor adják vissza az AB-nek a gazdasági ügyek feletti ítélkedés jogát, amikor 50% alá csökken az államadósság.

Mert az elkövetkező 3, neadjisten 7 évben sem várható ez! Annál tovább pedig a Fityisz tutira nem húzza.
freedom fighter 2011.06.17 15:54:55
@Pistie: én leszek az első, aki nem fog meglepődni akkor ha a Fityisz úgy 2-2.5 év múlva egy ilyen tartalmú 2/3-os tövénnyel fog előállni. :D
freedom fighter 2011.06.17 17:09:36
@Kavix: Tündérkém, erre mi lépsz? melyiket nem bukja el a Balsai?

5. § (1) Az Alkotmánybíróság tagjává minden olyan jogi végzettségű, büntetlen előéletű magyar állampolgár megválasztható, aki 45. életévét betöltötte.

(2) Az Országgyűlés az Alkotmánybíróság tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok (egyetemi tanárok, illetőleg az állam- és jogtudomány doktorai), vagy legalább húsz évi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja. A szakmai gyakorlatot olyan munkakörben kell letölteni, amelynek ellátásához az állam- és jogtudományi végzettség szükséges.

(3) Az Alkotmánybíróságnak nem lehet tagja az, aki a választást megelőző négy évben a kormány tagja vagy valamely párt alkalmazottja volt, valamint az sem, aki vezető államigazgatási tisztséget töltött be.
Múlt héten bemutattuk az elmúlt egy év 10 legjobb intézkedését. Már akkor ígéretet tettünk rá - és mi mindig betartjuk az ígéreteinket - hogy megmutatjuk a 10 legrosszabbat is. Most nem mutatjuk be újra a kiválasztás kereteit, de aki tudni szeretné, hogy mi alapján…..
freedom fighter 2011.05.30 15:00:24
@intruderjani: elég bináris egy agyad van, hallod-e.

ha úgy gondolod, h ha "Hazánk jelenlegi jövedelmi és szociális viszonyai között" az egykulcsos adó talán nem a legjobb lépés valaki szerint az kommancs. pedig elég lenne csak egyel visszaolvasni, @lapítotttop frankón megadta a választ.

amúgy ha ha szerinted nincs így ott van fent a szavazás, oszt szavazd le. ahogy látom eléggé nem lennél többségben....
Ahogy minden ellenzéki párt, a Jobbik is a konstruktív ellenzék magasztos célját tűzte ki maga elé az országgyűlési választások után. Ezzel szemben az új kormány első ülésszaka alatt a két másik ellenzéki párthoz képest sokkal gyakrabban támogatta a kormány…..
freedom fighter 2011.02.16 12:53:26
@hetzer87: az neked átjött, hogy ez a Jobbik parlamenti munkájáról szóló elemzés?
Azt írja az Index, hogy "A magyar külügyminisztérium karácsony után megjelent, a külföldnek szóló angol nyelvű hírlevelében a médiatörvényt magyarázva még azt állítja, hogy a blogokat semmiképpen nem kell regisztrálni az NMHH-nál. A szöveg név szerint említi…..
  Hétfőtől eltűnnek Tölgyessy Péter elemzései a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli adásából, írja a Hírszerző. Az adó új vezetése azután döntött Tölgyessy műsorának megszüntetéséről, hogy ő nem fogadta el, hogy a továbbiakban (a Hírszerző által…..
freedom fighter 2010.12.19 16:07:22
@TuRuL_2k2: nem is tudom, h melyik a szebb. ha elhiszed amit írsz, vagy ha meggyőződésből írod.
freedom fighter 2010.12.19 18:32:08
@Éhesló: ha én mondjuk valamennyire is autonóm politológus lennék (mint mondjuk a Tölgyessy), akkor tutira meg megyek bele semmi olyanba, hogy a Navracsics kabinetfőnökének az apjával bábozzam el az szabad értelmiségi vitát.
Ezen kijelentéseket 30%-os giccsadóval sújtjuk!"Az elnök nem bújhat ki a feladat alól, hanem neki magának kell az összefogás motorjának lennie.""Nehéz lesz a feladat, de bírni fogja, ha más nem, a felesége segítségével, aki first lady lesz, és háromszor akkor a…..
Giccsadó Orbán a kredencen 2010.07.06 08:08:00
 Ezen installációt 50%-os giccsadóval sújtjuk.    ..
freedom fighter 2010.07.07 15:26:56
Már nem igaz, hogy a magyarok élete átpolitizált. Hétfő este nyilvánvalóvá vált, hogy a magyarok élete már egészében a politika, és ez a helyzet 2010-re totálissá válik. Legalábbis erre utalt az a taxis, aki jobbos fuvarozási vállalatot alapított, mondván: "2010-től új…..
freedom fighter 2009.08.25 13:03:54
Talán Fricz Tamástól származik - de mindenképpen általa vált ismertté - Moldova Györgytől származik - és a politológiába Fricz Tamás lopta be - a következmények nélküli ország kifejezést, amellyel a magyar közállapotokat próbálta megragadni. Mára egyértelmű, hogy ez a…..
Így az európai parlamenti választások után érdemes felmérni, hol is áll az ember az EU politikai palettáján. Mostanában több politikai kérdőív és koordinátarendszer is borzolhatta a kedélyeket, a legutolsó a szavazatszonda.hu volt, amelyet azonban nem ajánlunk, bizonytalan…..