Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jani haverja

0 bejegyzést írt és 8058 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakorlatilag lezárja a határokat Magyarország szeptember elsejétől, magyar állampolgárok komoly nehézségek árán, külföldiek pedig gyakorlatilag szinte sehogy sem léphetnek be az ország területére. Mi lesz az ingázókkal és a hazalátogatásra készülő határátkelőkkel? Fotózz ki az ablakodból és küldd…..
Jani haverja 2020.08.30 19:16:44
@geegee: Itt a "shegë" (ejtsd: segg) az a gránátalmát jelenti. :)
A "cica" (ejtsd ugyanígy), az pedig azt, hogy csöcsök :)

De sorolhatnám még a végtelenségig.

Ja, a "balta" (ejtsd nagyjából ugyanígy) az a sárnak (vizes föld) a határozott alakja.
A "sharrë" (ejtsd nagyjából: sár), az viszont fűrészt jelent :)
Milyen hatással volt és van a járvány, valamint az abból következő gazdasági válság a digitális nomádok életére, egyáltalán, magára az életformára? Vajon hátrányt vagy éppen előnyt jelent számukra ez a helyzet?..
Jani haverja 2020.08.28 00:12:27
@dikusz.: Ja, ahol Te nyaraltál, ott sem keletkezett semmi kár abban az épületben, mert az is jól meg van építve.
Jani haverja 2020.08.29 10:11:54
@dikusz.: Nem tudom, hogy az adott épületben melyik apartmanban voltál (sok tulajdonos van abban az épületben, de a többségi tulajdonos, akinek legalább 10 saját apartmanja van, szokta megszervezni a többi apartman kiadását is nagyobb buszos csoportoknak).
Mi abban az apartmanházban legalább 5 különböző apartmanban voltunk az évek alatt, soha nem volt gondunk a szennyvízzel.

Ha az utcai csatornázásra gondolsz, akkor viszont ott már a tavalyi szezonra felújították az egész csatornarendszert a környéken, idénre meg le is aszfaltozták valószínűleg azt a pár 100 m-es utat, meg a parkolót (nem tudom, nem láttam sajnos, mert a koronavírus miatt nincsen nagy csoportunk, a többségi tulajt meg értelmetlenségekért minek zaklassam telefonon, megvan neki is a saját baja, neki is ez egy hatalmas bevétel-kiesés).
Jani haverja 2020.08.29 16:41:55
@dikusz.: Akikkel Te találkoztál, ők a gondnokok. Van nekik házuk pár km-re, de nyáron jórészt ott laknak a szezon miatt. Ők felelnek nemcsak azért az épületért, hanem még másik 2-3-ért is.

A dugulás viszont nekem újdonság ott, a mi csoportjainkkal soha nem fordult elő. :)
Olyan történet következik ma, melynek főszereplője Albániából indult, hogy Olaszország érintésével érkezzen Magyarországra. Alisa Katroshi útja nehezen lenne hétköznapinak nevezhető, miként foglalkozása, szenvedélye sem az. Következzen tehát a tiranai Tosca története a saját szavaival...
Jani haverja 2020.02.13 19:12:14
@kék madár: Minden valószínűség szerint ezt a szöveget fordította neki valaki magyarra, tetejében elég hibásan, pl. ezt a részt:
"Így lettem Teréz anya templomának énekese 1988-ban Tiranában. Számtalan alkalommal találkoztam és kisgyerekként jó néhányszor beszélgettem a világhírű apácával."

Megnéztem a hölgy életútját (egyébként minden tisztelet az övé részemről, és nem kötekedni akarok, inkább gyanítom, hogy a fordítás sikerült félre).

Szóval 1988-ban itt minden templom zárva volt (vagy egyenesen lerombolva), és minden vallás be volt tiltva, államvallásként az ateizmus volt kikiáltva egészen 1991 végéig.
Mivel megnéztem a hölgy életútját, így valószínűsítem, hogy 1988 helyett 1998 lesz a helyes dátum.
Viszont 1998-ban nem találkozhatott Teréz anyával, mivel Teréz anya 1997-ben meghalt, és amúgy is nem sokat volt itt Albániában. Valószínűleg a Teréz anya által alapított szerzetesrend nővéreivel találkozhatott a hölgy megszámlálhatatlanul sokszor.

Mint írtam fentebb, nem kötekedni akartam a cikkíróval, csak az írásodra válaszolni.
Jani haverja 2020.02.13 20:29:10
@kék madár: DDD
Ez viszont minden valószínűséggel fordítási hiba volt! :)
Nagyon régen jelentkezett írással a Határátkelőn Jani haverja (aki hat éve írt először a blogra, szóval ős-szerzőnek számít), ám most szerencsére megtörte a csendet azért, hogy bemutathassa a városát, ami nem más, mint Tirana. Az albán főváros még mindig Európa egyik…..
Jani haverja 2018.10.21 20:23:53
@kardio1: Ha nem a politikusok erőltetik a nemzeti hovatartozást, akkor KIK???

Általában a népek teljesen békésen megélnek egymás mellett, keverednek, stb.

Apolitikusoknak a legegyszerűbb dolog a nemzeti hovatartozással játszani, az "oszd meg és uralkodj" elvén.
Ennek több variációja van, de a lényeg ugyanaz.

Igen, mentettek zsidókat Magyarországon is.
De nem az egész társadalom állt ki a zsidók mellett, letojva az államhatalmat, és később a német megszállókat.

Épp ezért, mint írtam, egyetlen zsidó családot tudtak elvinni egy szerencsétlen véletlen miatt innen (valahonnan valahova utaztak, és lebuktak a hamisított papírjaikkal egy német katonai ellenőrzőponton). De egyetlenegy albán ne jelentett fel egyetlen zsidót sem!
Jani haverja 2018.10.21 20:41:03
@kardio1: Mint már írtam Neked, én mind apai, mind anyai ágról egy magyar nemes vagyok.
JELENLEG gondolkodásmódban inkább albán vagyok, mint magyar, ugyanis a magyar gondolkodásmód sajnos már nagyon régen eltávolodott attól a gondolkodásmódtól, amit én az őseim miatt, meg a neveltetésem miatt képviselek.
Hogy értsed: Pl. az én őseim a Horthy-rendszerben sem tudtak azonosulni azzal a gondolkodással sem, aztán a nyilasok néhány rokonomat megkínozták, kivégezték, a később jövő kommunistákról nem is beszélve.
Az albán gondolkodás meg (jórészt) megmaradt annak, aminek kellene lenni a magyar (köz)gondolkodásnak is, ezért érzem itt otthon magam, Magyarországon pedig nem.

Visszatérve az előző kommentedre (így volt logikus válaszolnom): Írtad, hogy a Fidesz a Kádár-i kisembereknek játszik. Ez csak részben igaz. A Fidesz ugyanis keveri a Horthy-rendszer dolgait a Kádár-i rendszer dolgaival.
Az ezen kommentben fentebb írtak miatt ezért nem érzem otthon magam Magyarországon.

Tudod én vagyok a Tomori Pál fordítottja. Tomori Pál apja egy a török által elüldözött albán nemes volt, az eredeti neve pedig Tomorri. A Tomorr hegyet Berat városa mellett találod, épp tegnap voltam ott turistákkal kismillióadszorra.
Furcsa egyébként, hogy nem a Tomorr hegyről kapta a nevét ez az albán család, hanem fordítva, a hegy kapta róluk a nevét, a "Tomorri" nem azt jelenti, hogy "Tomorr környékéről való", hanem (mivel az albánban nincsen névelő, hanem a főneveknek van határozott, és határozatlan alakjuk) azt jelenti, hogy "A Tomorr".
Igaz, még csak alig néhány napja gyalogolunk a télben, de a reggeli keserves hideg már jócskán megkeseríti a mindennapokat. Az éppen kialakulóban lévő latyakról nem is beszélve. Jó hír azonban, hogy nem kell más földrészre utaznia annak, aki maga mögött hagyná a telet. A lenti csárt Európa Top 10…..
Jani haverja 2017.12.05 17:30:51
@Szaktanár: IT-sként 1.200 fontot itt Albániában, Tiranában is megkereshetsz, a megélhetés meg harmada-negyede, mint Máltán.
Jani haverja 2017.12.05 20:26:52
@Rugovicsvalagba: Privátban megírhatnád a barátod nevét (lehet, hogy ismerem). Mert akkor igencsak kivétel az illető. Mi a feleségemmel azt tapasztaljuk, hogy rengeteg magyar szeretne itt lakni (egyre több magyar ide is költözik), és pl. az idelátogató magyar turisták kb. 95%-ának nagyon tetszik ez az ország. Mi 12 éve ismerjük a feleségemmel ezt az országot, és hetedik éve lakunk itt.
Mondjuk nem tudom, hogy mikor volt itt 3 évet a barátod, mert még 10, de még 5 évvel ezelőtt is teljesen más volt Albánia, mint most.
Messze van a beilleszkedéstől, mint Makó Nyköpingtől az, aki itt nem használja rutinszerűen a Swish-t. A rutinszerűségbe pedig beletartozik a “betala” (fizet) ige helyett a “swisha” (Swish-el fizet) ige megfelelő használata is. De kezdjük az elején... Akármennyit is utazik az ember a világban és…..
Jani haverja 2017.10.19 20:30:19
@szcsongor: Őszintén szólva én nem használom itt Albániában az M-Pesa-t, de azt tudom, hogy a legegyszerűbb megoldás. Se bankszámla, se bank, se internet, se okostelefon nem kell hozzá, csak egy Vodafone-os SIM kártya, meg egy butatelefon (természetesen az okostelefon is jó). Vodafone "iroda" meg itt Albániában rengeteg helyen van, majdnem minden élelmiszerbolt az, majdnem minden fodrász, stb., stb. Ezeken a helyeken tudsz befizetni, és pénzt kivenni (nekik van egy tabletjük, amit a Vodafone ad, és azon keresztül megy a nyilvántartás). Természetesen ne a kis eldugott falusi boltban akarjon valaki mondjuk 1 millió Lek-et (kb. 2,3 millió Ft) kivenni előzetes bejelentés nélkül, mert az érthető okokból nem fog menni :)
Én itt Albániában díjról nem tudok, és bevallom most is lusta voltam utánanézni, de tudomásom szerint ingyenes a díj, csak az SMS-ek árát kell kifizetni, ami viszont azért ingyenes gyakorlatilag, mert én pl. olyan díjcsomagban vagyok, hogy 1.100 Lek havonta (kb. 2540 Ft), és ebben benne van 2.000 perc belföldre, meg 2.000 SMS, meg még 200 SMS bárhova a világba, meg 2 GB mobilnet :) Úgyhogy nekem tökéletesen ingyen lenne ez az M-Pesa szerintem :)
JogÁsz A falu jegyzője 2017.04.22 22:23:58
Eötvös József  regénye „az első nagy kísérlet a magyar irodalomban, hogy az egész társadalom keresztmetszetét adja” (Szerb Antal). Kép: Bookandwalk Istenem, milyen kár, hogy Eötvös báró nem ismerhette dr. Csillag Gábort, Kaposvár jegyzőjét. Nem olvashatta „a város jegyzőjének” előterjesztését,…..
Jani haverja 2017.04.24 00:43:01
@dunántúli gyerek: Orbán megsemmisítő bukására gondoltál?
Lehet, hogy még 2018 előtt meglesz.
Az idei karácsonyi poszt az első jegyében született meg: arra kértelek titeket, írjátok meg, milyen volt az első, külföldön töltött karácsony, vagy ha most jön az első, akkor mit vártok tőle. Nos, három (illetve pontosabban négy) történetet adok most közre, járunk majd…..
Mindenki hallotta már Albert Einstein nevét, és azt is tudjuk, hogy ki fedezte fel a gravitációt, sőt, talán még Sagan vagy Hawking neve sem cseng ismeretlenül. De azt tudjuk-e, ki bizonyította be, hogy atomok léteznek, ki fedezte fel a Golf-áramlat északi felét, vagy ki mutatta ki először a…..
Jani haverja 2016.10.29 23:38:56
@Arthur Arthurus: Akkor én is adok egy tippet:
A magyar emberek jó része, még nem is hallott Nopcsa Ferencről, pedig igazán megérdemelné ő is az elismertséget.
Ez a feleségem blogbejegyzése róla:
albania.cafeblog.hu/2016/10/21/a-magyar-oslenykutato-aki-majdnem-albania-kiralya-lett/
Túl sokat ehhez nem lehet mit hozzátenni. Bokros Lajos színpadra állt a Lemossuk a gyalázatot c. ellenzéki nagygyűlésen, vagy min október 23-án, és beszédében a következőeket mondta: Kedves ellenzéki sajtó! A népszavazás után remek elemzéseket olvastam arról, hogy a helyzet még rosszabb és nem…..
Jani haverja 2016.10.26 10:29:00
@röf: Miért? Orbánnak volt programja a 2014-es választások előtt???
Legalább ne ilyen baromságokkal védjed a vezéredet!
Szerintem a legtöbben legalább egyszer eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen lenne olyan munkát végezni, ami nem köt helyhez, amit bárhol a világban végezhetünk – és ha ez megvan, akkor nekivágni kicsit (vagy nagyon) a világnak. Persze a legtöbben maximum a gondolatig jutunk…..
Jani haverja 2016.08.20 12:06:07
@fhdgy: Fentebb írtam Csodabogárnak, hogy még a lengyelek is!!! kihasználják ezt a mókát (legálisan), nem csak a Nyugat-Európaiak.
Csak sajnos Magyarország egy bezárt ország (a nép maga zárta be önmagát, bár szerencsére azért javul a helyzet, csak lassan). Amit a lengyelek, meg csehek már 7-8 éve csinálnak itt, azt a magyar emberek még csak most kezdik el "felderíteni".
Mondjuk az olaszokról, amerikaiakról, görögökről, németekről, svédekről, norvégokról meg nem is beszélve...

Előítéletek egy albán céggel kapcsolatban: Mivel ez a dolog teljesen törvényes, így hiába gondolja az adott NAV-os ügyintéző, hogy "micsoda??? Albánia???" nem tud ellene semmit sem csinálni, mert teljesen legális dolog. Amint írtam fentebb pár kommentel az egyedüli veszély csak az, hogy ha az éppen aktuális magyar kormány hoz egy olyan törvényt mondjuk holnaptól, hogy ezt nem lehet megcsinálni. Az a törvény igaz, hogy Magyarország EU-s szerződésében foglaltakkal ellentétes lenne, de mire azt a pert megnyerik a károsultak Strasbourgban, az 2-3-4 év... Akkor igaz, hogy még kötelezni is fogják a magyar államot, hogy szüntesse meg azt a barom törvényt, a kérdés csak az, hogy kibírod-e TE addig??? Tehát vagy van pénzed sok, vagy tudod addig húzni az időt a magyar állam egyébként törvénytelen eljárását lassítandó, vagy pedig mondjuk van itt Albániában egy tartózkodási engedélyed, és egyszerűen addig nem mész haza... :)
Jani haverja 2016.08.20 12:07:18
@fhdgy: Na, most lehet, hogy a blogmotor megette a Neked írt kommentemet... :(
Jani haverja 2016.08.20 12:08:11
@Jani haverja: Hurrá! Megjelent, nem ette meg! :)
Egy év. Ennyi ideig élt a Gyere haza fiatal! program (amiről azóta sem derült ki, miért nem lehetett helyesen leírni, de ez mellékszál), amitől a kormány azt várta, hogy… hát nem is tudom, mit várt. Bármit várt is, az nem teljesült, mert most félidőben lefújták a projektet, olyannyira, hogy alig pár…..
Jani haverja 2016.06.14 08:11:08
@Jani haverja: Na, úgy látszik túl korán van még, számolni sem tudok :(
Szóval a helyes szám: 299.895.
Bár mondjuk a nagyságrenden nem változtat...
Jani haverja – Minek mész oda? Nincs ott semmi, csak szamár meg szemét. Ez a kérdés és kijelentés gyakran hangzik el rokonok, ismerősök részéről, amikor valaki, számukra érthetetlen okokból, Albániát tűzi ki úticélul.     – „Lelőnek, elrabolnak! Nem félted a kocsidat?” - sorakoznak fel valós…..
Jani haverja 2016.05.31 15:54:02
@dunántúli gyerek: Pirospaprika van bárhol. A magyar ízlés szerinti kolbászt is kapsz bárhol, de az koszovói import, a helyi szalámi itt más fűszerekkel készül, és kevésbé zsíros.
Tejföl helyett van "salce kosi" azaz joghurtszósz, ami sok honfitársunk szerint finomabb, mint a magyar tejföl, mert krémesebb. A zsírtartalma ugyan csak 15% körüli, de benne van a tejfehérje is (azért krémes az állaga). A túrót itt "gjiz"-nek hívják, ez sem teljesen a magyar túró eljárásával készül, de az állaga és az íze olyan, mint a magyar házi túróé.
Jani haverja 2016.05.31 15:59:26
@dunántúli gyerek: Kecske, bárány, borjú az bárhol van, húsboltban is meg étteremben is, meg lehet akár falun is venni (le is vágják Neked).
A szamárcsikó húsa az albán ismerőseim szerint nagyon finom, de nagyon ritkán vágnak bárhol is, én sem ettem még.

Ja, öreg állatot itt nem kapsz, az öreg állat húsa az megy vagy a konzervbe, vagy a szalámiba. Tehát pl. marhahús nincsen, csak borjuhús. És kecskegida, meg bárány van, nincsen öreg kecske, vagy birka. A húsklopfolót, mint szerszámot itt nem igazán ismerik ugyanis, ha pedig az idősebb állat húsát nem klopfolod ki, és úgy grillezed meg, az rágós lesz. :)
Jani haverja 2016.05.31 17:07:09
@dunántúli gyerek: Igen, nagyon jó a konyhájuk. Nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt esznek. Természetesen van malac is, meg szárnyasok. Meg a belsőségeket is nagyon szeretik, van fejlevesük, pacal, csak azt másképp készítik, meg van egy kukurec nevű ételük, amikor borjú- vagy báránybélbe belsőségeket töltenek, és megsütik. A májat, szívet is szeretik, szóval tényleg mindent esznek. Meg persze halakat, tengeri herkentyűket.
Narancs, citrom van a kertekben, a mi kertünkben is van három mandarinfa, meg két hurmafa (khaki gyümölcs), meg gránátalma fák is. A házi olajbogyó nagyon finom, van egy barátunk, akinek van itt a közelben egy olajfa ligete, tőle szoktunk kapni. De a piacon is lehet jókat venni.
A beilleszkedés, hazatérés témája adja a mai blogajánló gerincét, megnézzük egy személyes példán és a szakember szemével is a kérdést. Majd ellátogatunk egy fülöp-szigeteki börtönbe, ahonnan kis túlzással csak a pláza hiányzik. Tényleg hiányzik? (A poszt végén pedig egy…..
Jani haverja 2016.05.08 13:06:14
@mojyo: Ez nagyon jó gondolat, gratula!
Sőt! Ha megengeded, ezt máshol én is használni fogom, mert rendkívül találó, tetejében még poénos is.
Még egyszer elnézésedet kérem, de le fogom nyúlni ezt :)
Nesze neked szerzői jogok... D
Jani haverja 2016.05.08 15:31:52
@33621: Áááá, már egyre kevesebb itt a Merci, mi sem azzal vagyunk itt :) Már csak kb. 20% az arányuk, anno 2005 körül még legalább 70% volt, ha nem több :)
Jani haverja 2016.05.08 15:32:48
@mojyo: Nagyon szépen köszönöm :)
A ma reggel 9-es Híradóra nem lesz büszke a Nemzeti Hírtévé. A bohóckodás ott kezdődött, hogy Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászból Lomnici Jogász alkotmányjogász lett, és ez csak a kisebbik baj, röhögsz, jól van, elkúrta, van ilyen. Utána viszont jött egy híradás a záhonyi határátkelőnél hétvégére…..
Jani haverja 2016.04.25 21:33:47
@Hunyadi László: Ez nagy tévedés, sok ilyen ország van, pl. Albánia is ilyen.
A számos ritka és kevéssé ismert állatfaj között akadnak olyanok is, amelyeket mindössze egyszer találtak meg, és azóta nem kerültek elő. Gyakran csupán egyetlen múzeumi példány bizonyítja a faj létezését (vagy legalábbis azt, hogy amikor gyűjtötték, akkor még létezett). Egy ilyen titokzatos…..
Jani haverja 2016.02.11 15:30:53
@gigabursch: Hát, ha engem kérdezel, akkor nagyon :)

Én 2005-ben kezdtem ide járni nyaralni, évről-évre, aztán annyira megtetszett az ország, meg az emberek, hogy 2011 óta itt is lakunk :)
Jani haverja 2016.02.12 09:43:14
@Angyal Dorottya: Nagyon szívesen :)

Én mindenkinek azt mondom, hogy Albánia egy fertőző betegség :) Az a tünete, hogy mindig visszavágysz ide :) Minket meg úgy megfertőzött, hogy ide is költöztünk, hogy ne szenvedjünk :)

Egyébként tényleg nagyon kevés magyar él itt, színtiszta magyar család meg tudomásom szerint csak mi vagyunk, a többiek vegyesházasságban élnek, szóval az egyik fél albán. Ja, meg természetesen a követségi, és valamilyen EU-s projekten dolgozók, de ők átmenetileg laknak itt. Ha legközelebb erre jártok, nyugodtan keressetek meg! :)
A tömegközlekedés minden nagyvárosban kulcsfontosságú kérdés, de viszonylag ritkán látjuk, hogyan is telik az azt működtetők egy napja. A mai poszt több szempontból is kakukktojás a blog történetében, hiszen a magyar fővárosban játszódik, ugyanakkor olyasvalaki írta, aki élt…..
Jani haverja 2015.12.18 00:14:48
@kardio1: Ezzel a véleményeddel kapcsolatban kíváncsi lennék, hogy hogyan vélekedsz mondjuk Kanadáról, és Ausztráliáról...
Jani haverja 2015.12.18 00:17:12
@Zoole[uk]: Nálam a kocsmába (javítok: kávéházba) járás munkaköri ártalom :)
Tényleg sok dolgom volt-van, ritkán járok erre, a posztokat elolvasom, a kommentek összefoglalóját meg megkapom a feleségemtől szóban általában :)

De azért nem felejtettem el a csapatot! :)
Jani haverja 2015.12.18 00:49:12
@Herr Géza: Én mindezt tudom sajnos :(

Magyarországot már Románia is megelőzte (ebben a tekintetben is), Bulgária meg épp erre készül, és ha így folytatódnak a dolgok, akkor nem kétséges a pár év múlva lévő sorrend...
Határátkelésre sok ok miatt vállalkozhat az ember, a mai poszt szerzője, Noorci és családja például elsősorban a gyerekek miatt költöztek Bécsbe, mert azt szeretnék, ha a szívükben magyar, de sokat látott és tapasztalt, sok nyelven beszélő, felvilágosult európai polgárok…..
Jani haverja 2015.10.26 19:44:08
@wuaaa:
OFF

Küldtem Neked egy privát email-t arra a címre, amin keresztül regisztráltál a blog.hu-ra. Légy szíves, nézd meg, előre is köszi.

ON
Lassan tényleg eljön az a pillanat, hogy megy egy levél az albán turisztikai hivatalnak, mert már-már a kezdeti idők Chile-mániáját kezdi idézni a kialakulóban lévő Albánia-kultusz itt, a blogon. A viccet félretéve, miután nemrégiben (egészen pontosan három hete, ha jól…..
Jani haverja 2015.07.11 10:44:04
@NomádMatyi: Nem ponton híd volt, hanem vasvázas fahíd, én is voltam arra anno :)
Most meg már egy teljesen korszerű, mindenféle EU szabványnak megfelelő új (középen elfordítható, a hajók miatt) híd van, és egy másik helyen, így kéregetők sincsenek... (legalábbis legjobb tudomásom szerint)

Ennyit változik néhány év alatt ez az ország...

Csak egy példa: Én 2005-ben voltam először életemben Shkodrában. Háááát AKKOR nagyon nem ezt a posztot írta volna bárki is Shkodra belvárosáról... :)
Jani haverja 2015.07.12 10:58:31
@enverhoxha85: Hát kb. mi is így érzünk... :)

Nem ismerjük mi egymást innen véletlenül? :)
Jani haverja 2015.07.12 16:47:04
@enverhoxha85: A Facebookot mi sem nagyon használjuk... :)

De attól függetlenül privátban nyugodtan folytathatjuk a janihaverja kukac gmail pont com email címen :)
Beérett Jani haverjáék áldozatos munkája, így aztán mai szerzőnk, Ginix és párja fogták magukat és elmentek megnézni maguknak Albániát. Ha már ott jártak (és nagy volt a társadalmi nyomás itt rajtuk) meg is írták az élményeiket – ezekről olvashattok ma, fényképekkel…..
Jani haverja 2015.06.21 09:18:56
@Muscari: A kikötő mellett vannak turistairodák, azok foglalkoznak autóbérléssel is.
Jani haverja 2015.06.21 09:42:26
@sasfészkes: Most nem tudom visszaadni, mert egyrészt hosszabban mondták, másrészt meg a család férfitagjai fent voltak az emeleten, és az erkélyről ordibáltak, a motorosok meg lent voltak, és onnan ordibáltak :) Mindenesetre nagyon-nagyon dicsérték mind az árakat, mind a szobát, mind a reggelit. Ez mondjuk 30 EUR/2 fős szobánál érthető is :)

Szóval a beszélgetés jóval hosszabb volt, én csak rövidítettem :)
Jani haverja 2015.06.21 18:33:55
@~~Babette~~: Véletlenszerű időpontra (júl 12-17) főszezonra repjegyet én is csak éppenhogy 100.000 Ft alatt találtam most.

Korfura nincsen valami nevetségesen olcsó repjegy?
Fapados, charter, vagy ilyesmi.
Merthogy a kompjegy (retúrban) még főszezonban is 46,6 EUR, ami 310 Ft-tal számolva is kevesebb, mint 15.000 Ft.

A kompolás egyébként nem macerás, sok ismerősünk volt már Sarandában repülő-komp párosítással.

Magánvéleményem szerint viszont Magyarországról a legjobb ide autóval jönni, igaz, hogy az meg jónéhány óra, a legrövidebb Koszovón keresztül, úgy Budapest-Durres kb. 12 óra, de ahhoz, mint már írtam, útlevél is kell, meg személyi is kell. A többi útvonal kb. 15 óra (Budapest-Durres viszonylatban), és elég egy sima magyar személyi is..
Szabolcs a Wizz Airnél keresett jegyeket, és meglepődve konstatálta, hogy ugyanazt az utat két különböző áron kínálják neki.  Ő a laptop-mobil eltérésre tippelt, de szerintünk inkább a repülőjegyek árazásában alapvető szerepet játszó un. yield management áll a…..
Ki az az reménytelenül fantáziátlan, aki azt mondta, hogy csak a szerelmünket köszönthetjük fel Valentin-nap alkalmából? És pláne mért kéne a fantáziátlan szívecskés csoki - szívecskés csokor - szívecskés szívecske  szentháromságra szorítkozni? Ünnepeljünk olyan…..