Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemtommi

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén őszre olyan alacsony lett a Balaton vízszintje, hogy szinte száraz lábbal át lehetett sétálni egyik településről a másikra. A mélypont a tavaly év végi 38 centiméteres vízmagasság volt. Azóta valamelyest javult a helyzet, hiszen Velencei-tónyi vizet hozott a Balatonba a…..
nemtommi 2013.01.29 15:26:10
@dr. Bértollnok: Dráva és Mura határvíz volta miatt esik ki szerintem amellett, hogy nem kis csatornát kellene emiatt megépíteni, ami semmi másra nem lenne használható. Véleményem szerint a legéletképesebb a Dunából való vízpótlás lenne a Sión keresztül, ami a megfelelő vízirányítással egész évben alkalmas lehetne így a hajózás céljaira is.
nemtommi 2013.01.29 15:32:32
@nemtommi: Annyit még hozzá, hogy természetesen ezt is csak abban az esetben, ha bizonyíthatóan a teljes kiszáradás fenyegeti a tavat, nem pedig csak egy aszályosabb periódus miatti ideiglenes tározott víztérfogat csökkenés.
Tekerés közben Vízügyek 2012.12.15 10:10:42
Reggel kiléptem az ajtón, és félhangosan odadünnyögtem Máténak, hogy nincs is olyan hideg, mint gondoltam, sőt, az évszakhoz képest egész enyhe az idő. Erre Máté tudálékosan közölte, hogy az eső viszont szemerkél. Ezzel a felütéssel indítanám a mai bejegyzést, ami két…..
Napi Maflás TÚL A SPORTON 2011.01.25 07:41:00
 Már több kommentben szóba került a sportszerűség. Mindenkinél másutt húzódik a határ. Az ökölvívásban sportszerűtlennek számít a rúgás, a Muay Thaiban a földharc, a judóban, birkózásban az ütések…a szabályok mindig keretek közé szorítják az embert, és…..
Károly egy egészen hétköznapi, mostanában igen gyakori jelenségre hívja fel a figyelmet. Van elég sok olyan nap, amikor mocskos, nyálas, párás, ködös időben kell autóznunk. Meglepően sokakat nem zavar, hogy őt csak 30 méterről fogják észrevenni, a lényeg, hogy ő nagyjából…..
Komárom-Székesfehérvár, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred, Lajosmizse-Kecskemét A Kötött pálya úgy értesült nem hivatalos, de megerősített forrásokból, hogy napokon, heteken belül öt olyan vasútvonalon indulnak meg ismét a személyszállító vonatok, ahol a Bajnai-…..
nemtommi 2010.06.18 14:02:50
@cateye: Pár éve már, hogy utoljára ezen a vonalon utaztam, de múlt hét végén úgy esett, hogy örültem volna annak, ha van vasúti közlekedés (Akár Bzmot is). A régen 1:45-es menetidőm egy átszállással most busszal ~2:30-3:00 lett volna 2-3 átszállással. Inkább szereztem autót...
Amúgy nem tudom miért is baj, ha nem a városközpontban van a vasútállomás? Nem hiszem, hogy sokan örülnének, ha egy-két sínpárral kettészelnék falujuk-városuk központját. Busszal pedig rá lehet hordani az utazóközönséget a vonatra. (Ha jól emlékszem ez többek között Móron is megoldott volt)
A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?..
  A vár déli részét kulturális és turisztikai „tematikus parkként” képzelik hasznosítani, fenntartani, és javasolják a „Budavári Palota nemzeti történelmi és kulturális park” létrehozását. Ennek része lenne többek közt egy őshonos…..
A címben szereplő kérdést Balage tette fel úgy általában az autósoknak, miután megelégelte, hogy rengeteg olyan autó jön vele szembe mostanában, amelyiknek csak a fél lámpája világít. Sokan "megoldják" a problémát a ködfényszóró bekapcsolásával és ezzel le is…..
nemtommi 2010.01.16 13:26:45
@Professzore: Chevrolet Lacettink van.
Ki tudom benne cserélni az izzókat (Kb. 2 percbe telik).

Szerencsére az elmúlt egy évben nem volt rá szükség, mivel már Osram 3x-os élettartamú izzót használunk. Előtte 2-3 havonként kiégett valamelyik első izzó. Olyan is volt, aminek az üvege folyt meg...
nemtommi 2010.01.16 13:49:11
@ági anyu: Elhiszem, bár elképzelni se tudom, hogy milyen megoldás lehet akkor a régebbi/újabb lacettiken. Ez egy 2006-os 5 ajtós, itt csak elfordítom kézzel a műanyag fedőt, leveszem, kipattintok egy pöcköt és ugyanez vissza. Nem mondom, egy lapátkezűnek biztosan nehezebben menne a cseréje, de neki sem kivitelezhetetlen.
  Már a második biciklimet lopták el a házból. Nagyon ideges lettem, úgyhogy egy kis magánnyomozásba kezdtem. Meg is szívta az orgazda, akinél vagy 180 bringát találtak meg a rendőrök – remélem, sokan felismerik közülük a sajátjukat. Vélemények azonos című…..
nemtommi 2009.11.27 21:22:28
@papptibi: Van abból a korból való középkategóriás telóm, vágott nyakkal kb. 1.8kg, a nehezebbek voltak 2,5kg környékén (átlagos felhasználás, nem dh). Ebből ugye lejön a merev cromo villa tömege. Szóval a legrosszabb esetben is ha 2kg-ot jelenthet, de akkor már átb@sztak...
Teleszkópnak, de még villának se neveznék egy teszkósgépre szerelt vackot, így ezek tömege nem mérvadó. Jóéjt!
nemtommi 2009.11.27 22:18:00
@AtoszMester: Szerintem ezek lomizással kerülhettek hozzájuk és ezekkel próbálhatták fedni a lopott bringákat.
Persze nincs kizárva a lakótelepi biciklitárolók kiürítése sem.
Azt nehezen hiszem, hogy lesben álltak a homokozó mellett, majd az eltulajdonított járművön hagyták el a tett színhelyét :)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) piacra dobja több épületét is. A balatoni nyaralók, meg beépítetlen telkek közt alighanem a két budapesti ingatlan a legérdekesebb: a Hauszmann utcai sportcsarnok és a Gyorskocsi utcai irodaház. Lássuk előbb az…..
nemtommi 2009.09.10 23:43:17
@Sorrel: "Az átalakításnak nem célja laborterület megszüntetése, kérem mutassa meg, hol olvasott ilyet"
ÉL - ugye nem kell mondanom, ez a két betű mit jelöl?
"Az ÉMK majdnem teljes egészében a K épületbe kerül, az alagsor, földszint és I.
emelet összefüggő részeire, némi tanteremblokkal a III. emeleten is. Ezzel
megszűnik a kar területi tagoltsága, hiszen teljes egészében elhagyja a Z, ST és UV épületet", az MM épületben marad az építőanyag labor.
nemtommi 2009.09.11 09:29:30
@Sorrel: No comment
Ha növekszik a bringások száma, több lesz az ellopható bicikli is. A kerékagy is érzékelte a bringások nagy közösségét folyamatosan sújtó csapásokat, ezért egy hamarosan induló, lopás bejelentő rovattal szándékozik csatasorba lépni a tulajdonosok és a tolvajok országos…..
nemtommi 2009.09.09 22:56:56
@peetmaster: Dehogy nincs, ha hülyeségből kifolyólag tálcán kínálja az ember a bringáját a tolvajnak. Akár a Demszky-karóhoz kikötés, Teszkós zárak használata, vagy az előző hozzászólásomban a példa. Tolvajok mindig lesznek, te annyit tehetsz, hogy megnehezíted a dolgukat. (Esetleg még, ha sikerül rajtakapnod, jól hátba rúgod)
Fantasztikus kalandja volt Istvánnak: talált egy pénztárcát a Belvárosban tele pénzzel és iratokkal, majd amikor le akarta adni, azt egyszerűen nem hagyták a rendőrök, sőt szerencséje volt, hogy mondjuk nem fekvőtámaszoztatták meg. A Nyugatiban lévő rendőrségi irodában persze…..