Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pantlikaskiralylany

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan itt a nyár vége, és már egyre kevésbé fenyeget az olvadás veszélye, azért egy témáról már régóta szerettem volna beszélni. Ez az izzadás, ami természetes biológiai folyamatként nemcsak nyáron jelentkezik, hanem az év minden napján. Az izzadással mondjuk nincs is semmi gond, hiszen egy…..
Helyszín: egy vidéki, Dél-magyarországi nagyváros egyik szakklinikája, főszereplő: egy rangos - neves, megbecsült főorvos, aki magánrendeléseken is praktizál és naponta százakkal találkozik. Mellesleg a Koronavírus-bizottság feje és a kormánypárt egyik legmegbecsültebb helyi támogatottja a…..
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
pantlikaskiralylany 2019.01.09 08:45:47
@konrada: Kár, hogy nem a kérdésre válaszoltál, amit feltettem :-)
A kérdés nem az volt, ennyiből lehet-e étkeztetni, a kérdés az volt, mennyi bablevest ad el, hogy kitermelje a : lassan másolom, hogy te is tudd értelmezni: A nyertes pályázó havi 2.54 millió forint bérleti díjat ajánlott." + a munkabéreket és a rezsit?

Mert igen, van ennyiért kaja, de azt nem Gundelnek hívják, és nem fizet csak bérleti díjra 2,5 milliót.

Igen, az előfordulhat, hogy a cateringen hozza be a veszteséget, de akkor az lesz rendesen túlárazva, a lényeg pedig ugyanaz, a mi pénzünkből fizetik ki...
Ha eddig azt gondoltad, hogy ismered már az Androidot, számodra sok újdonságot már nem tartogat a rendszer, akkor figyelj. Most előrántunk a Google kalapjából, néhány olyan nyulat, melyet még valószínűleg te sem vadásztál le. Eddig. Akkor jöjjön a varázslat!..
Hosszabb-rövidebb megszakításokkal 1957 óta élek a kerületben, egy éve nyugdíjasként. Ha mindennapi sétám elhúzódik, vagy a szükség úgy hozza a Margit körúti kormányhivatal WC-jébe járok. Ma is így tettem. Láttam, hogy a mosdó ajtajára ki van írva, hogy csak ügyfelek vehetik igénybe. Meglepődtem, de…..
pantlikaskiralylany 2017.06.29 10:47:57
@opati666: Szerintem a HIVATAL válasza teljesen jól példázza az állam hozzáállását az állampolgárokhoz...
Abban egyetértünk, hogy nem nyilvános WC, azonban kicsit durva eljárás, hogy VAN ARRA EMBER (fizetve az én pénzemből is!) aki azt figyeli, hogy ki az, aki nem húzott sorszámot, csak urambocsá' WC-re ment, és fenyegetően lép fel ellene.
Tessék kulcsra zárni, és legyen az őrnél a kulcs, ha valakinek szüksége van rá, majd elkéri, amennyiben tájékoztatja a HIVATALT védő embert, hogy milyen ügyben is jár ott, mit akar intézni, ergo teljesen jogosan veszi igénybe az én pénzemből is fenntartott mosdót...

Szóval az eljárás, és a HIVATAL-i válasz is gusztustalan és feleslegesen lekezelő. Ugyanezt finomabban is meg lehetett volna válaszolni, persze ahhoz minimum némi empátiára lett volna szükség.
Őszintén megmondom, kicsit szkeptikus vagyok azokkal a sorozatokkal, filmekkel, amik egy nagy név farvizén akarnak felevezni. Ezért, mikor meghallottam a Halálos fegyver sorozatba átültetését, már hangosan anyáztam a monitor előtt. Ez nyilván rosszul érint, már csak azért is, mert…..
Nagyon ritkán fordul elő, hogy más írását teszem ki, még ritkább a negatív hangvételű cikk, hiszen alapvetően a gasztronómia (főzés, evés, étteremlátogatás) szépségeit igyekszem népszerűsíteni, de Kolonics Zoltán, cukrászmester szakmai munkássága elég erős érv volt amellett, hogy engedjek a…..
pantlikaskiralylany 2016.08.22 11:37:35
Nagyon rossz a cím, mert konkrétan én azt gondoltam, hogy magát a tortát fogja leszólni, pedig pont nem erről szól a dolog...
Sajnos azt nem lehet kivédeni, hogy egyes cukrászdák "valahogy" megcsinálják.
Teljesen véletlenül 20-án én is ettem, bár csak olyan szándékkal mentem be egy szegedi cukrászdába, hogy vegyek valami sütit, és örömmel megláttam, hogy van az idei év tortájából (másfélszeres áron, mint a többi, de persze ez most üzlet), gyorsan vettem is, sőt örömmel láttam, hogy van sárgabarackos kölestorta, abból is vettem - annak idején az nagyon ízlett.
Nos az Őrség zöld aranya nagyon-nagyon finom volt, nem tudom milyen az eredeti - de engem, és az egész családot levette a lábáról.
A sárgabarackos kölestorta azonban csak nevében volt az, egyébként nem sok köze volt az eredeti ország tortájához. Tömény növényi tejszínes krém a tetején tele zselatinnal, a tészta is nagyon sűrű, fojtós. Pedig ugyanabban a cukrászdában készült mind a kettő. Annyi piros pont nekik, hogy legalább az ideit normálisan készítették el (bár vasárnap is vettünk, mert annyira ízlett mindenkinek, és különösebb probléma az ízzel nem volt, de a kinézete, és állaga már kicsit más volt, de nyilván nagy volt rá a kereslet, és nem sikerülhet egyformán). Szóval lehet ha most hétvégén is vennék, akkor már abból is csak olcsóbb változat lenne, ami az összetevők ismeretében (tökmagolaj stb) a totális katasztrófa felé viheti el.
pantlikaskiralylany 2016.08.23 11:26:29
@világevő: eredetileg a cím alatt az volt, hogy a cukrászmester véleménye az ország tortájáról.. azóta finomítottátok, hogy ilyen az, amikor rossz kezekbe kerül a tortakészítés :-)
Az volt megtévesztés, hogy a cikk nem az ország tortájáról szól (vagyis próbálkozik szólni) hanem arról, hogy hiába egy jó recept, ha nem aszerint készül el :-)
Eszembe jutott egy vicc, hogy Kovácsék vendégségbe kóstolnak egy süteményt, ami nagyon ízlik nekik, elkérik a receptet, hogy az asszony is elkészítse otthon. (oké a vicc nem teljesen ebben a formában van, de a lényeg az ez)
Úgy kezdődik, hogy végy 5 tojást. -nézi az asszony, az nagyon sok, elég lesz 2 is.
Tegyél bele mandulát - az nagyon drága, inkább kihagyom belőle,
20 dkg vaj - jó lesz a zsír is helyette
stb

A végén pedig nem értik, miért nem olyan, mint amit kóstoltak.

Na az Őrség zöld aranya, egy remek torta, azonban ha azt nem úgy készítik el, ahogy kell, ha valami gagyi tökmagolajat használnak hozzá, ha telenyomják zselatinnal, akkor egy ehetetlen valami lesz belőle, az ízek harmóniájából pedig egy zsíros, olajos ehetetlen egyveleg.
Ez a hosszú és cirkalmas cikk lényege, 1 mondattal le lehetett volna írni. Ettől még igaz persze, de tényleg nem ártott volna bele valami olyan konkrétum, hogy mire figyeljen az ember a cukrászdában, ha nem akar nagyon mellényúlni, akármelyik sütemény esetén, miről ismerhető fel már küllemre ha növényi zsírt, vagy túl sok zselatint használ az adott hely, vagy bármi olyan konkrétum, hogy ne csak a küllem alapján válasszunk.
Budapest belső kerületeiben és az ország egyes részein, például Győrben már-már versengenek a vevők a lakásokért. Ha a te lakásod is a legfelkapottabb környékek egyikén van, mégsem tudod eladni, akkor másutt kell keresni az okokat. Összegyűjtöttünk 7 tipikus problémát, amik akadályozhatják otthonod…..
pantlikaskiralylany 2016.07.22 11:43:39
@hozé bubó: Nem lustaság, hanem ha magánemberként az ember felrak egy hirdetést, akkor az érdeklődök 99% ingatlanos lesz.
Sőt durvább esetekben szó szerint terrorizálják a tulajdonost, hogy márpedig csak rajtuk keresztül lehet eladni.
A sokszor 4-7-10% cserébe semmit nem csinál, mint átveszi a tulaj képeit, felrakja ugyanoda és utána tartja a markát.

Nekem ingatlanos akkor fog dolgozni, ha garantálja, hogy 30%-al drágábban eladja a lakásomat, mint én, hoz saját fotóst, és felhajtja azokat a potenciális vevőket, akik fizetni is tudnak.
Addig fényképezni (magasabb szinten mint némelyik ingatlanos), és neten 2 perc alatt hirdetést feladni én is tudok.
pantlikaskiralylany 2016.07.20 10:07:32
Alapvetően az a baj, hogy nincs miből félretenni. A lakosság egyre nagyobb része képtelen bármilyen megtakarítást eszközölni (ne menjünk bele abba, hogy van aki havi 2 millióból nem tud félretenni, van aki pedig havi 100.000-ből is képes) maradjunk egy átlagpolgárnál, átlag költekezéssel.
Ha valóban szeretnék gondoskodni a nyugdíjamról (ami ugye nem lesz az államtól), szeretnék a gyerekemnek mindent megadni (továbbtanulás, egy átlagos gyerekkor, majd elindítani az életben), közben azért a családnak is szüksége van erre-arra, ami nem a havi kiadáshoz tartozik (néha nyaralni, az elhasználódott eszközöket pótolni, a jelenlegi lakásban állagmegóvás stb) közben fizetni a rezsit, enni, élni, akkor az jön ki, ha kb 3x annyit keresnének az emberek átlagosan, mint amennyit jelenleg egy átlagpolgár ténylegesen hazavisz, akkor talán egy minimális szinten ez megvalósítható lenne. Tehát marad az, hogy az ember próbál annyit félretenni amennyit sikerül éppen kiszorítani, és annak egy részét elhasználja azokra a dolgokra, amik időben a legközelebb jelentkeznek.
Jelenleg nem igen látom azt, hogy a közeljövőben egy átlagember eljutna egy minimálisan biztonságos anyagi szintre.
A legfontosabb azonban az lenne, hogy már általános iskolában foglalkozzanak pénzügyi kérdésekkel, és kapjanak egy olyan alapoktatást akár matekóra keretén belül, ami arra világít rá, hogy hogy is lehet takarékoskodni, és mit is jelent hitelt felvenni. Nem kell keynes-i mélységekbe menni, de mindenkinek legyen valami alapfogalma ezekről a dolgokról, ha már a szülők nem tudják ezeket átadni, mert nekik sincs fogalmuk róla.
Egyébként pedig azzal én sem értek egyet, hogy a gyerek alá tenni mindent készen, mert azt nem fogja becsülni, úgy is el lehet indítani a gyereket, hogy a kezdőtőkét megkapja, és igenis tanulja meg becsülni, meg fizetni amit kell.
Alapvetően nem hoz lázba minket egy háromheréjű koala mackó és egy tízfejű birka, ahogy azzal sem tudunk mit kezdeni, hogy Marika néni véletlenül felgyújtotta a lakást, amikor keresztrejtvényfejtés közben elfeledkezett a sütőben fortyogó pulykáról. Merthogy a Habony-Vajna tandem…..
Ráférne az orvosokra egy kis lecke, csak mindenki fél de  nem tudom mitől ? Sok jó orvos van és ha az egyikben csalódsz találsz másikat ,csak utána kell nézni.  Azért is írtam ezt le hogy merjünk bátrak lenni és ha nem kapunk megfelelő ellenszolgáltatást ne hagyjuk hogy a…..
  Van olyan adás, amivel egyszerűen minden klappol. Az énekesek pár kivétellel mind az átlag felett teljesítettek, Tóth Gabi pedig az eddigi három évad messze legjobb teljesítményét nyújtotta. Ezen az sem rontott, hogy Majka álló farkakkal viccelt, Havas kissé sután udvarolt…..
                                                                            Európa, ébredj! Igen,most már tágra zárt szemekkel nézem mi történik a hazámban. Óráról-órára változik a menekülthelyzet, ezzel párhuzamosan változnak az európai…..
pantlikaskiralylany 2015.09.13 20:50:50
@Megnevelő Ember: Senki nem mondta, hogy innentől narancs szavazó lesz :-) Pl, nem azt mondtam, hogy innentől leborulok OV lábai elé, de lássuk be, mit tenne most Medgyesi vagy Fletó? (Jó, mit tesz éppen Fletó? élőláncot szervez a parlament köré....)
Az inkább gondolkodásra vall, hogy felismerjük, jelen helyzetben nem nagyon akad másik olyan politikus kis hazánkban, aki lépni is mer.
Majd ha vége a jelenlegi helyzetnek, megint köpködjük :D Ahogy a rendőröket is lehet majd utálni, amikor a főnöke kiküldi vasárnap az iskolánál kijelölt 30-as övezetbe trafizni, jelenleg minden elismerést megérdemelnek, azok, akik jelenleg szolgálatot teljesítenek - vagyis az összes közrendőr, mert éppen mindenkit berendeltek. a főnökeik továbbra is hülyék.
pantlikaskiralylany 2015.09.13 21:02:10
@Megnevelő Ember: neked tényleg rettentő csőlátásod van.
Te attól tartod magad "egyenes embernek" mert csak egy irányba látsz.
Szar lehet neked :-)
Kedves migránsok, migránsvédők és Facebookon sápítozó wannabe migránsvédők, talán még senkitől nem hallottátok, és én leszek az első, aki a rossz hírt közli veletek: senkinek nincs "joga" a jobb élethez. Együttérzek a menekültekkel. Ezt nem iróniából írom. Szívből…..
pantlikaskiralylany 2015.09.10 10:13:58
Tisztelt hozzászólók, akik annyit tudtok mondani, hogy "te nem tudhatod mit éltek át", nyugodtan üljetek le, mert szövegértésből egyest kaptatok.
Kezdjük ott, hogy ti sem tudjátok mit éltek át. A poszt írója egyetlen szóval sem kérdőjelezte meg, hogy menekülnek, vagy sem, ő csupán annyit mert megkérdezni, hogy - mint menekültek, joguk van-e össze-vissza menni az országban és Európában anélkül, hogy hivatalosan menekült státuszt kért volna. Joga van-e megbénítani egy ország közlekedését, csak mert ő az autópáláyán, vagy a vasúti síneken akar sétálgatni. Joga van-e a rendőr elé tartani a saját gyerekét!!!! csak, hogy a rendőr ne használjon vele szemben gázsprayt. (érdekes, erről nem kerültek ki fotók, mert ez rombolná a "jajj szegény menekültek" képet. )
Baromira unalmas már, hogy a média, mást sem nyom, mint ártatlan gyerekek az asszonyok karján, meg békésen üldögélő embereket. Igen NAGYON SOKAN ezt teszik, szépen csendben várják, hogy regisztrálják őket, mert végre TÉNYLEG biztonságban vannak. A gond azzal a 10-20 lassan 30%-al van, akik viszont nem ezt teszi. Könnyű bezzegelni, hogy a német rendőr bezzeg mosolyogva várja azt az előre tudott 2-300 embert, aki a vonaton van (a többiről meg mélyen hallgatnak) ezzel szemben a röszkei határon teljesítő magyar rendőr, aki már HÓNAPOK ÓTA van ott (mert ez nem egy hete kezdődött ám), és fogalma sincs, hogy aznap mennyi ember lesz, és hogy fognak viselkedni, bezzeg felemeli a gumibotot... Érdekes, azt valahogy nem olyan kellemes mutogatni, hogy ételt osztanak, hogy anyáknak és gyereknek segítenek, hogy hogy próbálják megvédeni a nőket és gyerekeket a letaposástól amikor a saját honfitársa, vagy menekülttársa éppen letapossa, hogy felszálljon a buszra.
Tehát nem az a kérdés, hogy menekülnek-e vagy sem, jár-e nekik a védelem, vagy sem, hanem, hogy milyen jogon tagadja meg a regisztrációt és indul el a paradicsom felé anélkül, hogy igazolná, hogy ki ő és honnan jött?
Ezt kellene felfogni azoknak akik karosszékből annyira védik őket. Ismétlem, nem az a kérdés, hogy megilleti-e a védelem.
Ha jelentkezik, regisztrál, és megkapja, akkor igen, amíg ez nem derül ki, jár neki a szállás, élelem, orvos stb. Amennyiben a táborban van. Ha nem ott van, mert ő továbbmegy, és erről nincs semmilyen papírja, onnan ő illegális bevándorló, és semmi keresnivalója nincs itt.
pantlikaskiralylany 2015.09.10 14:27:11
@TappancsNyuszi:
ezen elv alapján, nyugodtan robbantgasson itt, mert otthon is robbantgatnak?
Nyugodtan dobjon szét pár gránátot? vagy hogy gondoltad levezetni ezt az ok-okozati összefüggést?
A pár ezer km megtétele közben bőven lett volna ideje kiereszteni a gőzt... Miért nem a szerb rendőrrel szívózott? Ott nem merte kinyitni a száját...
Ismétlem, nem azokkal van baj, akik elfogadják a szabályokat, hanem akik nem...A legnagyobb hőzöngők inkább az egyedülállóak, de akadnak olyanok akiket a saját gyereke sem érdekli. A legszomorúbb, hogy leginkább a média és az önkéntesek hergelik őket...
Bezzeg a németek, a franciák, a nyugatiak, a felvilágosultak. Bezzegék bezzegországból bezzegik, hogy nekünk, magyaroknak mi lenne helyes. Aztán ott vannak ezek az atomliberális, alibi vallásos, migráns buci simogató, közben önsanyargató életet élő emberek, akik minden…..
pantlikaskiralylany 2015.09.08 13:23:43
Ma nálam ez két bejegyzés verte ki a biztosítékot (eddig):www.delmagyar.hu/szeged_hirek/pattanasig_feszult_idegek_nincs_busz_roszken_kitores_kozeleben_a_menekultek/2444454/

12:37 - Tudósítónk azt látta, hogy megjelent egy kamion tele szalámis szendvicsekkel, amelyre a segélyszervezetek egyből lecsaptak, hogy ez nem osztható ki, ugyanis nem az iszlám vallásnak megfelelően lettek levágva az állatok, és a vallás eleve tiltja ezek elfogyasztását. Közben egy német kisbusznál, ahol az Antifasiszta Egyesülés nevet viselő zászló van kitűzve, tárcsán sütik a húsokat, lepényeket. (bár én sem értem miért szalámis szendvicseket visznek, de ha tényleg olyan éhes, akármi jó)
12.05 - Úgy tudjuk, az egyik német segélyszervezet kólát osztott a menekülteknek hétfő este. Egy rendőr szeretett volna kérni egy üveggel, de amikor a magyar vöröskeresztes dolgozó kért volna neki egyet, a németek azt mondták, nincs.
pantlikaskiralylany 2015.09.08 13:47:46
@Anti Liberal: én is így gondolom,:-) azért verte ki nálam a biztosítékot... Gondolkozom olyan kezdeményezésen, hogy a rendőröknek viszünk ellátmányt, mert rájuk senki nem gondol....
Az alábbi poszttal eredetileg a Spart akartuk kutyázni, aztán mielőtt megjelent volna, olvasónk beszámolt a fejleményekről. Bár természetesen az említett üzlet összes dolgozója továbbra is sürgősen nézzen magába, azt is mondjuk ki, hogy a Spar kommunikáció remekül csinálja…..
Klasszik naiv ügyfeles eset. De, ki felel a félresikerült üzletből fakadó károkért, ha az üzletkötő bénázott? Fizetni egyelőre természetesen az ügyfél fizet, akinek a matematikai képességeit lássuk be eléggé elhomályosítja a bika, hiszen 45 ezernek 35 ezer az nem a fele,…..
pantlikaskiralylany 2014.11.12 18:00:07
Egyik sem különb, T-nél automatikusan megújuló két éves hűség, ha 60 nappal korábban nem mondod fel...
Voda rendkívül rosszul kezelte a telekom adót, minden kártyára kivetette a maximális összeget. Na akkor mi gyorsan megszüntettünk 6 kártyát, levittük kisebbre a csomagot, majd szolgáltatót is váltottunk. Azóta sem kérdezték meg miért, de ami a legjobb volt, amikor az egyik kártyát átrakattuk vitamaxba, mert a szám kellett, de nem indokolta, hogy előfizetéses legyen. Na én személyesen bementem, elintéztem, pár nap is meglesz, aztán két hét után naponta telefonáltam, e-maileztem velük, hogy wtf, na a sokadik telefonhívás után, amikor elhagytam a tündi-bündit és határozottabban beszéltem, akkor közölték, hogy oké, megvan a probléma, a kollega rontott el valamit, de legyek kedves fáradjak már be hozzá, tudni fogja miről van szó. Na befáradtam, szóltam a pelyhes állúnak, hogy nem húznék sorszámot, szóljon már valakinek legyen kedves, erre közölte velem, hogy sorszámot kell húzni mert "ez az élet rendje", na mivel volt gyerekszobám, nem vágtam pofán, de amikor azt láttam, hogy valakit soron kívül odavezetett bárhova a red-es előfizetése miatt, akkor azért mondogattam neki mi az élet rendje... na a lényeg, kollegának fogalma sem volt mi a gond, még telefonált is, minden ok, hamarosan megtörténik. Mivel ekkor már a 6 hét körül jártunk, írtam egy levelet elküldve a hatóságnak is, majd postán érkezett válasz, hogy bocsánat, kompenzálnak, meg jóváírnak és megtörtént a csere (a lényeg, annyi jóváírást kaptunk, hogy a teljes céges számlát lefedte)
Jelenleg a mobilnetjüket fogják visszakapni, mert az eddigi lassítás helyett vegyek kiegészítő csomagot, és érdekes módon azok is elhasználták a rendelkezésre álló keretet, akiknek az elmúlt 5 évben nem sikerült....