Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fergabor1

1 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép hagyománya van már az köztévénél annak, hogy bizonyos híreket és riportokat úgy vágnak meg, majd adnak le a műsorba, hogy az csak részben, vagy egyáltalán ne fedje a valóságot, cserébe tökéletesen tükrözze a kormány üzenetét és álláspontját a menekültekkel kapcsolatban. Egy olvasónk azonban…..
Rizsporos hétköznapok Tampontöri 2017.12.01 16:25:10
Egyszer, egy író-olvasó találkozón, valaki megkérdezte, ha tehetném, melyik korba utaznék vissza legszívesebben az időben? Minthogy kötetlen volt a hangulat, s csak nők voltunk egymás közt, én megengedtem magamnak azt a viccet, hogy mindegy, csak addigra már találják fel a tampont. Ezután született…..
Kérek mindenkit, hogy akivel az enyémhez hasonló eset történt, ossza meg velem. Ha elég sok hasonló ügy előkerül, talán együttesen hatékonyabban lehetne a hivatalokat, hatóságokat a rájuk is vonatkozó törvények betartására kényszeríteni! 2014. szeptember 17-én…..
A Kapcsoltam legendás műsorvezetője (fiatalabb olvasóink kedvéért ez egy olyan tévés-betelefonálós vetélkedő volt, amiben 10 240 forint volt a fődíj) beszáll az RTL szappanoperájába, igaz, csak egy epizód erejéig. Ez lesz az első sorozatos szerepe, komolyan, pedig filmben már…..
A minap a vasárnapi villamosünnepet ajánlottam az olvasó figyelmébe a kamaraerdei háztáji szafari park kapcsán, most pedig megemlíteném, hogy szombaton is várható nosztalgiaprogram, igaz, más jellegű: nyílt nap lesz a troligarázsban! Ennek örömére válogattam ki néhány trolis képet Geoffrey Tribe…..
Félnek a Juventus műsorvezetői a Bors szerint, miután felvetődött, Bochkor ott folytatná a Bumerángot, ezáltal a műsor reggeli műsor vezetőinek sorsa bizonytalanná vált. Mivel Boros Lajos már korábban bejelentette visszavonulását, a hírek szerint őt István Dani váltaná.…..
Fergabor1 2013.01.22 13:26:16
@¡Viva La Onda!: Mert ő tudja a legjobban: ha visszatér, kegyetlenül fejbe tud vágni!
Barbi az alábbi képhez mindössze annyit fűzött hozzá, hogy "Üdvözlet Egerből." Nekem speciel a sheep's cottage cheese is necces egy kicsit, a chicken thigshez meg látni kéne az ételt (mert ez így csak a csirke felső combját jelenti, nem az egészet), de ami egész biztos kiveri a…..
Fergabor1 2013.01.10 13:14:05
@parajos tank: Ez a műveletlenség jele. Nem azért, mert nem tudja, mit jelent az idegen szó, hanem, mert úgy használja, hogy nem tudja a jelentését, eredetét.
Egyszer összevitatkoztam egy büféssel (nem is akárhol volt a büfé, a tudományok egyik fellegvárában), mert kiírta: "Beccen". Erre még én se jöttem rá, mi akar lenni, kérdeztem, mire rámutatott egy csomag bacon-re. Mikor mondtam az a kiírás akkor sehogy se jó, közölte, de igen, úgy a jó, ahogy kiírta.
Mivel a kedves kommentelők a poszt egy mondatával bírnak rendkívül lelkesen foglalkozni, kénytelenek vagyunk szájba rágni a magyarázatot: Szántó Dávid valóban a Digisport munkatársa, és mint ilyen, tényleg nem kézenfekvő, hogy kivigyék Londonba. Igen ám, de ha megnézzük a…..
Bár a fővárosi buszok egységes új színe még várat magára, van amit már nagyon szépen helyreállított a Budapesti Közlekedési Központ. Egy 1961-ben beszerzett trolibuszpótkocsit! Merthogy ilyenek is szelték egykor a pesti utcákat. Leginkább Zuglóban, a 75-ös vonalán: Aztán…..
Fergabor1 2012.07.28 10:59:02
@pubá: Nyertél. És a villanyrendőr irányító fülke (nna, azt magyarázza meg valaki egy mai gyereknek, hogy egy ilyen kakasülőből kapcsolgatta a rendőr a lámpákat) előtti rész a 72-es troli visszafordító kanyarja volt. A Hungária akkor még csak egy, kétsávos út volt.
Loreen svéd énekesnő nyerte Euphoria című dalával az 57. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombat este rendezték az azeri fővárosban, Bakuban; a Magyarországot képviselő Compact Disco Sound of Our Hearts című számával 24. lett. (Fotó: MTI/AP/Szergej…..
Kapanyél Harkályok 2012.02.17 09:00:00
Télen a lombozat hiánya miatt minden állat jobban szem előtt van, mint más évszakban. Most olyan madarakról lesz szó, amelyek egész évben a költőhelyük közelében tartózkodnak, télen figyelhetők meg a legjobban, és minden porcikájukban tökéletesen alkalmazkodtak ahhoz, hogy a…..
Fergabor1 2012.02.17 19:32:52
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Tk. igazad van. Utána is olvastam: van egy zselészerű anyag a harkály agya és koponyája között, ami tompítja a rázkódást.
Az a kétszáz forint nem tűnik olyan soknak Zsolt levelében, de ha tényleg nem tájékoztatták az autósokat, hogy lesz néhány nap, amikor ingyenesen lehet parkolni, az azért kérdéseket vet fel. És sokszor kétszáz forintból elég jól kaszálhat az önkormányzat, akinek az alábbi…..
Egyik olvasónk küldte be ezt a YouTube videót, amin az látszik, hogy két fiatal egyfajta bátorságpróbának tartja azt, hogy kiáll a sínekre, és minél később ugrik el a vonat elől. Mint az a videón is látszik, az egyik személyvonat meg is áll, mert a vezetője nem akarja elcsapni a…..
Kettős érzésekkel olvastam el Mónika levelét. Hiszen ő is elég szabálytalan volt, mégis az bosszantotta fel, hogy a másik fél egy testesebb járművel szintén szabályt sértett. És ezzel kialakult egy veszélyhelyzet, mely szerencsére nem végződött balesettel. Ennyire azért nem…..
Csodálatos, hogy a fehér asztal mellett hány, egyébként jómodorú ember tudománya mond csődöt. Ez annál csodálatosabb, mert hiszen semmilyen tevékenykedés gyakorlására nem nyílik annyi alkalom az életben, mint az evés elsajátítására.Enni – azt hisszük – a legtöbb…..
Fergabor1 2011.05.20 09:35:51
Egy: a kés-villa kereszben, vagy párhuzamosan való elhelyezése nem "néhány vendéglátóhely szokása", hanem alaptörvény. Ha otthon az egyik vendég keresztbe tesz ai kést-villát, rögtön kínálom neki a "repetát" (ha van még).
Kettő: a villa használata néhány tájékon eltér. Nem az összes angol, de sok közülük a villát fordítva használja; pontosabban azt tartja illő villahasználatnak: a villára felszúrja a levágott húsdarakát, majd a domború felét fölfelé tartva a köretet a hús fölé keni.
Három: ha a halat csak villával illene enni, mi a fenének van halkés? AZ a felsorolás ostobaság. Pörköltet is késsel-villával ilik enni. (Az más, hogy otthon a pörkölt galuskával mélytányérból evőkanállal a legízletesebb).
Négy: kézzel illik enni a virsli féléket, és a baromficombot, ha a nyele alufóliában van (régebben sztaniolpapírban).
És a magánvéleményem: nem tudom, mi a jó abban, ha a vacsorát beszélgetés közben adják. Én vagy dumálok, vagy zabálok. A kettőt együtt utálom, mert akkor vagy nem tudok figyelni a mondandómra, vagy nem érzem az étel ízét.
És attól, hogy otthon a pörköltöt kanállal eszem, a legkifogástalanabbul tudom enni társaságban. Aki annyira hülye, hogy nem tud magán uralkodni, ha elkezd beszélni, az nem menjen trsaságba.
És ha valaki nincs éppen 100%-ig tisztában az illemszabályokkal, ne írjon arról cikket.
Vagy itt is igaz: ki tudja, az csinálja, aki nem, az tanítja?
Fergabor1 2011.05.20 11:21:23
@Füles [Göd.HU.EU]:
Attól, hogy egy 100 éves könyvet jelölt meg hivatkozási alapként, a szerző nyilván a mának adta közzé. Így, ha a mának szól, legalább néhány megjegyzéssel tdathatta volna, hogy mi az ami ma is élő, mi az, ami elavult, mi az, ami az azóta eltelt időben változott.
Az embert lépten-nyomon vegzálják, de a bajt nem előzik meg. Ha a jogsértést nem látják, a politikusok meg nem adnak utasítást, polgári rendfenntartó szerepüket képtelenek ellátni. (Fotó: Huszti István/Index) A gyöngyöspatai események kapcsán szinte mindenki a parlamenti…..
Múlt héten írtam itt az Egy nap a városban blogon arról, hogy a Budapest-Prága-harcban bizony vesztésre állunk, de megígértem azt is, hogy rövidesen beszámolok a kilábalás esélyéről. Arról az útról, amin végigjárva lehetőségünk nyílik arra, hogy Budapest a régió…..
Fergabor1 2011.03.22 11:34:05
@tordav: Igen, mindig akad néhány címeres barom, aki ilyen-olyan módon (pl. <b>"világökörség"</b> megtorpedózza, hogy Európa legunalmasabb fővárosából egy élhető, vidám város legyen.
Nem is tudom, mit gondoljak Zoli leveléről. Kicsit olyan szálka meg gerenda érzésem volt, miután végigolvastam. Gondolom, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egyébként a 353D az mi? Mielőtt bármit is írok az esetről el kell áruljam, hogy egy 353D vel járok. A zebránál minden…..
Ha a polgármester úr olvasta a beszélgetés leiratát, észre kellett vennie, hogy itt nem arról van szó, hogy egy újságíró egy politikussal interjúzna, hanem azt teszteli, választópolgár kerülhet-e közvetlen kontaktusba az ő képviselőjével. Vélemények az azonos című…..
Nem újkeletű trükk, amit Mordred ír lenti levelében, jópár éve használják már autótolvajok, nem jelent gondot az ugrókódos rendszer sem, az arra alkalmas eszközzel pár nyitás-zárás után tudni lehet, hogy mi lesz a következő kód, amitől kinyílnak a zárak és ki lehet pakolni…..
Fergabor1 2010.12.08 12:36:11
@Devil: Igen, ne gyanakodva nézz körül, hanem be a kocsiba, és el onnan. Mégha egy rendelésed a kutyáké is, inkább vesszen egy mekis menü, mint az autó, vagy abból valami pótolhatatlan cucc. A legolcsóbb autórádió is többszeöröse egy menü árának.
Fergabor1 2010.12.08 12:39:52
@newtehen: Az az autó nem a zajával keltett riadalmat a riasztókban, Olyan csöndben suhant, pontosabban settenkedett, mintha perzsa-szőnyegen gurult volna óvatosanm nehogy sáros legyen a szőnyeg. Az erkélyről láttam, nem tudtam a rendszámát se leolvasni.
Kedves Terror blog,Angol nyelvtanár vagyok, 15 éves gyakorlatom van, 5 évet dolgoztam közoktatásban, gimnáziumban és szakközépiskolában. Rá kellett jönnöm, hogy a tanárok a mai értelmiségi Magyarország „dolgozó szegény” rétege, az értelmiségi munka legalja,…..