Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kocsisj

0 bejegyzést írt és 422 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
kocsisj 2020.08.01 14:58:50
@DR. Smit Pal: Ebbe persze neked napi rálátásod volt. Vagy csak leírták neked (most nem a Gyurcsányné), hogy mit kell kommentelj?
kocsisj 2020.08.01 15:03:00
@MAXVAL bircaman közíró: Ehhez képest minden nap itt voltál. Engem a pesti srácokon meg más hasonló sz.rságokon biztos nem láttál még. Ideje lenne Neked is váltani az "igazat és csak a szín tiszta igazat" író oldalakra.
kocsisj 2020.08.01 18:57:41
@MAXVAL bircaman közíró: Azt hiszem a harcot meg a frontokat az ország nagy része meghagyná a Viktornak meg Te fajtádnak. Mi úgy ellennénk csendes, jólétes békében is.
A technológia a 21. században olyan gyorsan fejlődik, hogy el sem tudjuk képzelni, milyen lesz a világ pár évtized múlva. Ric Edelman, az Edelman Financial Services, az Egyesült Államok egyik vezető pénzügyi tanácsadó cégének alapító-elnöke szerint a mesterséges intelligenciának, a machine…..
kocsisj 2020.08.01 18:35:37
@tatárfejű kutya: A szakmák, amikről írsz teljesen jelenkoriak (Vagy már most is múlt koriak). 20 év múlva kb annyit tudnak majd róluk, mint mi a tilolásról vagy faszén égetésről
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
kocsisj 2020.06.29 22:01:27
@ulpius66: Szerintem a Kövér Lászlóra, a függetlenített pápai KISZ-titkárra gondolt. Ne ködösíts! A Gyurcsány se jobb a Deákné vásznánál, de legalább nem kétévente váltja az elveit.
Németh Endre, a Karakter blog rendkívüli és meghatalmazott ősmagyar referense, áttekintést nyújt az elmúlt évek legfontosabb kutatási eredményeiről az őshaza és eleink kutatása területén. Mit tudunk az Árpádok eredetéről? Lépjünk egyet vissza, és kezdjük azzal, hogy miért fontosak az Árpádok a…..
kocsisj 2020.06.06 22:49:43
@steery: Sajnos azt hiszem, hogy valami ilyen az igazság. Istvánt én is magyar szempontból az egyik legkártékonyabb uralkodónknak tartom. Talán II András tett még annyi rosszat a saját népével.
kocsisj 2020.06.07 11:05:25
@gigabursch: Szó nincs bármilyen rock-operához való kötődésről. Egyszerűen, az az uralkodó, amelyik a népének cka 1/3-át lekaszabolja és a kialakult vezetői réteg helyére 3-5 rangú külföldi szerencselovagokat tesz meg, annak nem szabadna a "nagy király"kategóriába esni. Az, hogy a nagy tövig nyalásnak mi volt az eredménye, azt pont a Konrád támadása bizonyítja. 0-t. A legrosszabb, hogy a feudalizmus alapkövét, a rendiség irányítást olyanok kezébe adja, akik hozzá még talán hűségesek voltak (hiszen tőle kaptak mindent), de utódai számára a problémát problémára halmozták. Vajon hány generációnak kellett felnőnie, hogy inkább magyarként viselkedjenek,mint németként, vallonként meg franc tudja miként. A kiírtottaknál ez nem lett volna kérdés. Ők valószínűleg csak magyarként tudtak volna. Lehet, hogy nem mindig az aktuális király szájíze szerint, meg nem olyan fene nagy keresztényként (a tatárjáráskor a nagy keresztény segéd csapatok nem jöttek volna). Vagy nem is jöttek? Mert éppen az aktuális pápa még egy olasz várost akart elfoglalni és nem ért rá? Hát így jártunk!
kocsisj 2020.06.07 23:23:15
@gigabursch: Ugye azt szokták mondani, hogy a történelem könyveket a győztesek írják. A győztesek törtélem könyvében is az egyetlen törzs, amelyik István mellé áll az az Abák a rokoni kapcsolat miatt. Valószínűleg Ajtony is meg az erdélyi Gyula (anyja révén közeli rokon) a meggyengülésére játszott és ez a fejükbe került. Az általa földes úrrá tett nem magyar családok a későbbi trónviszályokban komoly szerepet vittek. Ezek mind történelmi tények, így ezeknél nem tudom mit hiányolsz. Az is történelmi tény, hogy ha II. András nem vérezteti ki az országot a szentföldi kalandjával, aminek az égvilágon semmi értelme nem volt (a többi keresztes háborúval együtt) és utána nem osztogatja szét a fél országot a reputációja javítására, Magyarország más esélyekkel vívta volna meg a tatárokkal szembeni háborút. A felsoroltakból mi törtémietlen?
Ha az ember sokat utazik (miként azt lassan állandó szerzőnk, Steve teszi), akkor óhatatlanul sok pályaudvaron és repülőtéren megfordul. Ugyan hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy különösen az utóbbiak esetében egyik olyan, mint a másik, ez távolról sincs így, miként azt a mai poszt is…..
  Az MTA Trianon100 kutatócsoportjának múlt héten közzétett kutatása szerint a megkérdezettek 94%-a tartja igazságtalannak a trianoni békeszerződést. Ugyanakkor csupán 7%  tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mi is történt 1920. jünius  negyedikén. ( Lásd a Partizán június 3-i adását …..
kocsisj 2020.06.06 15:40:22
@ver@s kan-tár: Tudod (bocs, ha sért a tegezés) az ezzel az egyetlen baj ,hogy túl sok embernek húsba vágó. Nagyon szép és korrekt a fenti levezetésed, de azokat az embereket, akiket ez személyesen érint nem vigasztalja, hogy csak az ANTANT meg a Monarchia keverte a sz@rt és mi így jártunk. Nagyapám Krassó-Szörényben született 1/4 szerb, 1/4 stájer, 1/2 sváb,negyedikeskoráig nem tud folyékonyan magyarul. Érettségi után '16-ban besorozzák és kadétként kikerül a frontra. Fél év múlva hadi fogság, '19 tavaszán kiengedik, őszre Pestre ér (mert haza már nem mehet) és itt ragad, itt végzi az egyetemet, kap a MÁV-nál nyugdíjas állást, magyarosítja a nevét, családot alapít... Szüleit 10 év múlva látja viszont, öccse utána jön és szintén magyar lesz, húga ott marad és hozzámegy a város cka 5 magyarja egyikéhez. A háború előtt még kétszer tud haza menni (nem anyagi okok miatt), Don-kanyar, szovjetek, Rákosi. Az anyja temetésére nagy nehezen kiengedik (1950 )minisztériumi főosztályvezető fia segítségével, az apjáéra (1952) már így sem. Neki, hogy magyaráztad volna ezeket az antant meg egyéb marhaságokat. Akik emlékezünk, azoknak ez egy kicsit más. És nem valaki ellen.
kocsisj 2020.06.07 10:41:42
@math0: Tudod ez egy kicsit olyan, mint a Semjén Zsolt mostanság. Minden szemétláda dolgot ő vezet föl. Igen ám, csak ha nem vezetné, másnap kereshetne egy jó kis kántor tanítói állást, ha arra egyáltalán alkalmas.
Te tényleg elhiszed, hogy ha Tisza tiltakozik Magyarország nem lép be a háborúba? Nem a farok csóválta a kutyát. Ferenc Jóska. Ha ő azt mondta, hogy háború, akkor a budapesti okosok köhöghettek meg höröghettek,a somogyi meg szabolcsi baka menetelt Belgrád felé.
  A Horgász: "sunyi háttértárgyalásokon dőlt el Magyarország sorsa". A térképen fehérrel a magyar kézen maradt területek 1919 késő nyarán. Valójában a magyar állam -- történelmünk egyik legválságosabb évének (1918 ősze -- 1919 ősze) végére -- gyakorlatilag összeomlott. Az, hogy egyáltalán…..
kocsisj 2020.06.05 13:15:33
@Bánegressy: Kösz ezért a Kós Károlyért, döbbenetes.
100 év magány: pszichológiailag rettenetesen fárasztó, hogy a történelmünkről képtelenek vagyunk nem pátoszos-érfelvágós tónusban beszélni. "Súlyosbítva azt, ami amúgy is": megterheljük olcsó belpolitikával, karótnyelt emlékezetpolitikai fejtegetésekkel, ami rendre sérelempolitikába torkollik.…..
kocsisj 2020.06.04 20:05:20
@Medgar: Elég abszurd amit írsz, de tényleg valami ilyen. Hasonló gusztustalan talán csak Lengyelország felosztása a cár, a porosz és a Habsburgok által.
Magyarország úgy bűnhődött, hogy nem volt önálló hadügy és külügye (így döntési lehetősége sem). Mindez főként a cári Ochrana (későbbi Cseka) bűne volt, amelyik rubel milliárdokat költött a Balkánon és Párizsban (Franciaországban újságot is vettek a propagandára) a háború előtt a Monarchia és főként Magyarország elleni uszításra. Útjában voltunk a pánszláv törekvéseiknek.
100 évvel ezelőtt az Osztrák-magyar Monarchiát, és azon belül a Magyar Királyságot megfosztották rengeteg területétől, gyönyörű tájaktól, természeti kincsektől és ipartól, valamint az ezek miatt épített vasutaktól. A határon túl rekedt magyarok számára épp akkora sokk az ország szétszakítása a mai…..
Az elmúlt száz év legnagyszerűbb miniszterelnöke kissé belehibbant saját nagyszerűségébe. Szokott ilyen lenni a történelemben, nincs benne semmi különös. Abban sem, hogy a hülye, de szorgalmas és szervilis környezete nem tudja megakadályozni a hibbantság nyilvánvalóvá válását a szeretett nép…..
kocsisj 2020.04.07 17:09:36
@rallus: Súly ly.
Én pedig attól félek, hogy pont ugyanolyan lesz vírus után is. Vigyázat, lendületes írás jön...
    Időnként érdemes beleolvasni régi idők híreibe. A múlt nagy igazságokra tanít minket.  2009-ben influenza világjárvány tört ki, az ún. H1N1 altípus egy sertésekből eredő, agresszív mutációja okozta. Mexikóból indult év elején, 2009 júniusában nyilvánították pandémiának. Az áldozatok 80…..
kocsisj 2020.04.05 17:53:13
@teéjesenmindegy: Van néhány tippem: Mészáros, Tiborcz, Garancsi, de nézz utána a Hadházy blogján: ott rögtön meglesznek a jogosan potenciális befizetők. Pár száz milliárd rögtön össze jönne.
kocsisj 2020.04.05 17:56:33
@teéjesenmindegy: Van néhány tippem: Mészáros, Tiborcz, Garancsi, de nézz utána a Hadházy blogján: ott rögtön meglesznek a jogosan potenciális befizetők. Pár száz milliárd rögtön össze jönne.
kocsisj 2020.04.05 18:04:26
Nemrég írtam egy posztot, amelyben Orbán hitvallásának vezérmondatáról értekeztem -- akként, hogy az ellenzéki politikusok képtelenek felfogni és a jelentőségén értékelni azt. A mondat lényege, hogy Orbán úgy kel és úgy fekszik, hogy ha nincs hatalmon, akkor meg akarja szerezni a hatalmat, ha pedig…..
kocsisj 2020.04.04 16:54:15
@lajcsi1975: Amikor édesanyád belehal a "szakszerű és világszerte élenjáró egészségügybe" (nem kívánom neki, hisz csak egy hibáját látom, hogy megszült), munkájuk és pénzük vesztett szomszédaid meg el kezdenek ütlegelni téged az ilyen szövegekért, emlékezz majd erre, hogy milyen "népszerű".
kocsisj 2020.04.04 21:56:28
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Szerintem egy dolog van, amit rosszul látsz. Lehet, hogy lennének a nyugati kultúrában ilyen figurák (jó példa az amerikai bohóc), csak egyszerűen nem tudják megtenni. A nyugati kultúrákban létezik a szétválasztott hatókörök rendszere, nem véletlenül a bohócot is megpróbálták februárban demokrata oldalról lemondatni. Itt az utóbbi 30 évben a politikusok fele már eltűnt volna, vagy sitten lenne, ha úgy menne minden, mint a normális demokráciákban. És úgy kellene, hogy menjen, ha jót akarunk magunknak!
Manapság minden a koronavírusról szól. A politikusok talán csak választások éjszakáin kapnak annyi figyelmet, mint ezekben a hetekben minden egyes nap, ha tartanak egy sajtótájékoztatót, vagy akár csak egy élő bejelentkezést a Facebookon...
kocsisj 2020.03.24 10:06:17
@MAXVAL bircaman közíró: Már megint hülyeséget beszélsz. Rosszul aludtál vagy már Te is vírusos vagy?
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
kocsisj 2020.03.12 16:08:37
@Sancho12: Iróniának szántam, sajnálom, ha nem jött át. Valószínűleg Budapest a kevés település, ahol a nyugdíjasoknál is buktak.
kocsisj 2020.03.12 16:22:22
@DFK: Én azért ezeket az összegeket lefelezném, mert a másik felét úgyis ellopták. (Lehet, hogy még optimista is vagyok). Én a Jahn F. kórháznál (oda tartozok) csak a klassz fizetős parkolót tudnám említeni. Hagy
fizessen a paraszt, ha már beteg mer lenni.
kocsisj 2020.03.12 21:38:21
@white999: Valahogy így!
A Századvég legújabb felmérése szerint a magyarok 80 százaléka továbbra is a szigorú határvédelem mellett állnak. A kutatás alapján megállapítható, hogy a megkérdezettek 82 százaléka értesült arról, hogy a szíriai katonai konfliktusok, illetve a török államfő nyilatkozata nyomán újabb tömegek…..
kocsisj 2020.03.08 16:59:24
@eßemfaßom meg áll: Gondolod, hogy a 78 % az indexen Orbán párti? Még, ha szeretnétek se! Ha valaha fény derül arra, hogy ezt az egész sz.rt ki pénzelte, biztos tisztábbak lesznek a frontok. Valaki korábban írt itt a gazdag olaj országokról. Szerintem is ott van a kutya eltemetve!
Csak menj le Boszniába a vízesésekhez, csak úgy hemzsegnek ott, mint a csótányok!
Amúgy Merkel néni ezt valszeg benézte. A jugókkal meg a törökökkel mé viszonylag jól jártak anno. Azt hitte, hogy ezek is olyan fajták. Most, hogy több millióan ott vannak, most meg majd sürgősen belebukik. Ja, észre kellene venniük, hogy a németek szép lassan leszoktak az effektív munkáról. Szakérteni, közvetíteni, irányítgatni szeretne mindegyik, 100 IQ alatt is. Hát úgy nehéz!
A párhuzamos valóságok világában és abban a korban, amikor minden elejtett félmondatot is tíz különféle módon értelmeznek az emberek, egészen addig, amíg azzal vagy szélsőségesen egyet tudnak érteni, vagy szélsőségesen nem, különösen érdemes lenne néha a tiszta tényekre hagyatkozni. Éppen ezért,…..
kocsisj 2020.03.04 10:19:28
@Nincs közöttünk csicska: Tudod, az egész írásod csak a valósággal nincs köszönő viszonyban. Ezzel nem a Gyurcsányt akarom védeni, mert ő is egy nagy farok volt, akinek már rég el kellett volna tűnnie a politikai palettáról. 2008- tól komoly gazdasági világválság volt, ha nem emlékeznél. Ebbe nálunk sokkal komolyabb országok is beleroggyantak. A csúti messiás meg a beleült a felívelőbe, kapta számolatlan az EU-s százmillárdokat, kicsit megemelte az ÁFÁ-t stb. Kiváló "kulturkampf"-ja és "nemzeti" hőbörgése miatt kimenekült 1/2 millió értelmesebb ember, a hiány meg béremelkedést szült. Tehát minden összeadódott gazdaságilag egy "az ország jobban teljesít" dumához, ami jelenleg a vízcsapból is folyik. Sajnos azt megint mi (barom adófizetők) fogjuk megs...ni, amikor a világgazdaság megint megbillen és a "fiúknak" fejére ömlik a bili, amit létrehoztak.
kocsisj 2020.03.04 21:47:00
@DFK: Valószínűleg neked rövid az emlékezeted. 2006-ban a Fidesz és az általa felheccelt csőcselék fektette meg az országot, meg verte szét a köztévé szép épületét. Én tudom, hogy a ti szóhasználatotok szerint az a felháborodott nép volt, de úgy volt az nép, mint Pongrátz Gergely '56-ban. Agyatlan, törni-zúzni akaró csőcselék. 2008 csak a már "lövészárkokba" vezényelt szerencsétlenekkel b.szott ki még jobban és a hátukon felmászva jött a cseberből a veder, a csúti törpe.
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
Meghalt, vagy megölték?    Előszó   1994-ben fejeztem be a magyar elektronikai ipar rendszerváltás utáni sorsáról szóló tanulmányomat. Könyvben is megjelent (Fejezetek a magyar mikroelektronika történetéből), jóval később, 2001-ben. Ennek egyszerű oka volt, ugyanis a kötet életre hívójának és…..
kocsisj 2020.02.22 20:57:38
@Visceroid: Egy l.f...-t. Bocsi a vulgáris kifejezésért. Saját tapasztalat: Dortmundban élő barátom kérésére kerestem M.-i faiskolát, a barátomék német autópályák növényzetét telepítették meg újították. Faiskola Szombathely: ha jól emlékszem 25 millió Ft/ 5 hektár vagy több, ahol most a nagy bevásárló rész van ( jelenlegi ára cka 50 milliárd?), faiskola Szentendre (ez volt a legkisebb), de árban is, cka 5-8 millió Ft között (Leányfalu felé a vízparton!!!), faiskola Siófok: ez volt a legnagyobb és a legdrágább, ha jól emlékszem 20-25 hektár. 1990-ről beszélünk, a társtulajdonos von Seggfej miatt nem lett semmi az egészből (nem voltak elég egyenesek a csemeték, meg nem volt elég gép, meg hasonlók). Biztos megvette őket végül valami sz.rházi spekuláns, engem csak az akkori kótya-vetye szomorít, a mai értékeket ismerve. ( kb. 10-15 helyen voltunk Szegedtől Kaposvárig).
Eleged van a turistacsalogatásból és a lehúzásból? Olyan helyere utaznál, amit még nem leptek el tömegével az utazók? Szeretnél útikalauzok nélkül, saját magad felfedezni egy kevésbé népszerű országot? Itt a toplista Európa legkevésbé látogatott országairól! Ha ezekre a helyekre utazol, biztos, hogy…..
kocsisj 2020.02.14 14:40:01
@Agnus69: Bosznia csúcs! Normális emberek, normális árak, csodás tájak. Nem szerepelt az Una vízesés vagy az Una végig, Neretva völgy, Trebinje és még 100 másik. Egyik csúcs étterme Bijeljinában a Frojd (Freud) korhű milliővel, szuper kajákkal és 1995-ös árakkal.
Zord idők Die Niederlage 2020.02.04 20:18:26
Figyelmeztetés: aki a stíluson rugózna, az elmehet az útszéli árokban fetrengő, részeg kocsihajtó retkes faszára. Remélem elég fehér, keresztényi, heteroszexuális és közérthető voltam. ..
kocsisj 2020.02.06 09:08:49
@BiG74 Bodri: Hát igen, aki politikával próbál foglalkozni és a szavazók "kegyeiért" kellene küszködjön, annak nem szabad megsértenie a potenciális szavazók 70-80 %-át, mert az politikai "öngyilkosság".
Az, hogy a választóiról igazából mi a véleménye tartsa meg magának, meg szűkebb köreinek, még sokszor igaza is lehet. Vagy "monnyon le" (Torgyi után szabadon) és akkor azt mond, amit akar, meg amiért nem verik meg.
kocsisj 2020.02.06 09:30:14
@zord íjász: Második varia. A tegnapi blog válaszodról nyitottam újra.